Auris 2010

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

No tak zaprve bych prejizdel rygol se spojkou na podlaze...setris tim poloosy, prevodovku atd...no a motor se dusi, protoze ma nizssi nez volnobezne otacky a nema zadny vykon...bud to trosku podrz na spojce a zvys mu otacky plynem at se nedusi, nebo jednoduse prerad za 1 ne? :))
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Rada85
Člen Týmu

Příspěvek od Rada85 »

jasne ze sem preradil na 1 ale parkrat si kucknul a me jenom doslo ze vim ze to dela motor ale ze nevim co se v nem deje a jestli to ma i nejakej vliv na prevodovku a tak :)
ultra
Manager Týmu

re

Příspěvek od ultra »

O.K. Kedze problem vystuh sedadiel a hromadneho e-mailu som nacrtol ja a nikto sa zatial toho nechytil a kedze som uz raz pisal do Toyoty a aj som reklamoval sedacku cez mojho predajcu mozem zosnovat nejaky oficialny e-mail ohladom vystuh v sedadle s tym ze niesom jediny ale vsetci ktory su uvedeny v zavere maju s tym problem a ziadame aby Toyota Praha zacala uvedenu vec seriozne riesit.

Poziadam Vas - vsetkych ktory mate Auris a mate so sedackou vodica - res. jej vystuhamy problem napiste mi prosim do mojej sukromnej posty vase udaje.

Aby to malo aj nejaku formu a Vaznost v zavere e-mailu by som rad uviedol kazdeho:

Meno a Priezvisko,
Presna adresa trvaleho pobytu
Typ vozidla
VIN
Názov a adresa Predajne a datum kupy (mesiac/rok)
E-mail:
Telefonne cislo:

Udaje budu hlavne pre samotnu Toyotu pre ich pripadny dalsi kontakt.

Vsetky udaje ktore poskytnete pouzijem vyhradne pre zaslanie tohoto Hromadneho e-mailu a neposkytnem ju ziadnej inej (tretej strane).
Naposledy upravil(a) ultra dne pon 22.11.2010, 11:44, celkem upraveno 1 x.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
krumlov
Člen Týmu

Příspěvek od krumlov »

Mělo by nás být co nejvíc, jednotlivec nic nezmůže. Toyota dělá mrtvého brouka. To auto si to nezaslouží.
Prodaný Auris 2010
Auris TS hybrid Executive
rewerz
Navigátor

Příspěvek od rewerz »

ja by som chcel poprosit aj tych, ktorym vyztuhy nevadia aby sa pripojili. "Musime si pomahat" :)
Toyota Auris 1.6 Valvematic Luna + VSC,TRC 08/2010
Obrázek
ultra
Manager Týmu

re

Příspěvek od ultra »

K hromadnemu e-mailu do TOYOTY koli nepohodlnej sedacke vodica.
Cim nas bude viac - tym to bude mat vecsi vyznam.
Naposledy upravil(a) ultra dne pon 22.11.2010, 11:43, celkem upraveno 1 x.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
ultra
Manager Týmu

Příspěvek od ultra »

O.K.. Zajtra o 12,00 poslem e-mail (kto ma este zaujem sa moze pridat) - kopiu zaslem vsetkym (4) ktory sa pridali ku reklamacii
rkuzela
Navigátor

Příspěvek od rkuzela »

Nazdar "toyoťáci"! Zatím se k Vám nemůžu řadit, ale mám v hledáčku, mimo jiné, i Aurise. Chtěl jsem se jen zeptat, než si půjdu sám osahat, jestli je dobrá volba Auris 1,33l Dual VVT-i 5dv. 73kw/101k . Není to na tuto motorizaci těžké auto? Nejde mi o žádného závoďáka, ale abych aspoň předjel bez větších problémů kamion, teď mám filcku a v současné době už je to problém něco normálně předjet :-). Vím, že 1.6 je o něčem jiném. Takže kdyby jste mi sem někdo hodily pár poznatků, budu rád! Dík
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

rkuzela píše:Nazdar "toyoťáci"! Zatím se k Vám nemůžu řadit, ale mám v hledáčku, mimo jiné, i Aurise. Chtěl jsem se jen zeptat, než si půjdu sám osahat, jestli je dobrá volba Auris 1,33l Dual VVT-i 5dv. 73kw/101k . Není to na tuto motorizaci těžké auto? Nejde mi o žádného závoďáka, ale abych aspoň předjel bez větších problémů kamion, teď mám filcku a v současné době už je to problém něco normálně předjet :-). Vím, že 1.6 je o něčem jiném. Takže kdyby jste mi sem někdo hodily pár poznatků, budu rád! Dík
1,33 je vynikající motor pro Yaris, na Auris je dle mého názoru slabý (jízda mimo město). Doporučuji vyzkoušet obě motorizace s důrazem na akceleraci v obsazení čtyřma osobama a pak se rozhodnout. Je dobré si ujasnit k čemu budu auto využívat, zda 90% město, nebo 50% město a 50% mimo město, nebo jiný poměr a při výběru motorizace zohlednit také účel využívání.
Je známo, že výkon řidič docení při řešení kritických situací, zejména předjíždění, kdy rezerva výkonu přijde vhod.

Rozhodnout se ale musíš sám.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

urcite 1.6, 1.33ka netahne, kdyz si tam sam, natoz ve 4 lidech...
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
rkuzela
Navigátor

Příspěvek od rkuzela »

Njn, myslel jsem si to podle parametrů, naškrábu "krone" a půjdu do toho. Příští týden je půjdu asi zkusit a dám sem poznatky co a jak! Jinak díky
ultra
Manager Týmu

Příspěvek od ultra »

Riesil som podobnu situaciu v auguste. Do predajne TOYOTA som vstupoval s tym ze kupim 1,33 v strednej vybave. Aj ked som dost odolny voci "predajcom" a ich reciam a balamuteni zakaznika dal som sa nahovorit aj na skusobnu jazdu s 1.6 motorom

Ono -ta 1,33 do mesta uplne staci. Pripadne ked si total kludny clovek - takmer flegmatik a nelaka ta sem tam pridat trosku plynu na rovinke za mestom. Pripadne ak si uz na dochodku a nemas sa kam ponahlat a cez vykend vyrazis na nakupy do TESCA. Na odvezenie staci.

Ale pokial sa chces fakt len odviest - bez nejakych vecsich emocii to by ty mozno stacilo kupit si aj lacnejsie auto od konkurencie.

Motor 1.6 by som povedal je o tom, ze je to doslovne ako Dr.Jekyll & Mr.Hyde je to taky vlk v ovcom kuzusku.

Po meste a aj mimo neho - pokial jazdis decentne - preradujes okolo 2,000 otacok (podla SHIFT-u) tak je to kludas s dobrou spotrebou. Ale ked potrebujes zrychlit (predbiehanie a podobne) nechas otacky letiet az k red line potom sa tento motor premeni z baranka na vlka a zvysujuci zatah motora ta jemne zabori do sedaciek, pricom zatah neprestava ani nad 5,000 otacok a tebe sa zacne adrenalin jemne rozlievat do zil.
Pozor - je to navkove. :)
Do prdele a preto sa nezmestim so spotrebou pod 7,7 l

Na skusobnej jazde si vyskusaj oba motory aj vo vyssich otackach a verim tomu ze zoberies 1,6.

Ja som obetoval vyssiu vybavu a zobral som 1,6 aj ked samozrejme niekto moze preferovat nieco ine - sme rozny ludia s roznymi potrebami a preto je tu viacero vybav a viacero motorizacii.

Stastnu ruku pri vybere.
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

Prihrejem si "polievočku" a čo tak - hybrid?
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

Milan SE píše:Prihrejem si "polievočku" a čo tak - hybrid?

Měl jsem možnost jezdit týden s Priusem a dospěl jsem k názoru, že je to zajímavá, pěkná a drahá hračka. Navíc jsem musel ve městě dávat bacha na přechodech, protože chodci neslyšeli elektromotor. Když bude hybridní Auris o 150 000 levnější, lze o něm reálně uvažovat.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

S tými chodcami mám aj ja velký problém,nemyslel som si že to je až tak vážne,ale tuším denne sa mi vyskytnú kolízne situacie,hlavne vo vedlajších uličkách a na parkoviskách.Inak na Auris HSD nedám dopustiť.
Odpovědět

Zpět na „Auris“