tonování skel
- smutok
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
NO aby som to uviedol na spravnu mieru.
Na prednom skle nemozes mat foliu snad v ziadnom state okrem tmaveho pruzku v hornej casti co splna presne rogule zakona, ale jedine co si z nich pamatam je, ze ma byt rovnako siroky po celej dlzky a maximalne 10 cm.
Na predne bocne okna na slovensku pred vyhlaskou 71/2010 nebolo mozne na lepit ziadne folie. Po tej vyhlaske tam mozu byt len bezpecnostne. Na zadne su tiez svoje ustanovenia, ale pokial je to schvalena folia, tak sa tam moze lepist skoro cokolvek.
Co sa tyka technickych podmienok pre zahranicne auta tak existuje Vedensky dohovor o cestnej premavke podla ktoreho by auto malo splnat technicke predpisy krajiny v ktorej je registrovane, to vsak neplati o povinnej vybave, vid clanok http://natankuj.sme.sk/c/5508136/pred-c ... ybavu.html
EDIT:
no nedalo mi to a rozhodol som sa to vyhladat a je to priloha 5 odstavec 1
"Convention on Road Traffic" je tu http://www.unece.org/trans/conventn/legalinst.html pod zalozkou "Road Traffic and Road Signs and Signals"
Na prednom skle nemozes mat foliu snad v ziadnom state okrem tmaveho pruzku v hornej casti co splna presne rogule zakona, ale jedine co si z nich pamatam je, ze ma byt rovnako siroky po celej dlzky a maximalne 10 cm.
Na predne bocne okna na slovensku pred vyhlaskou 71/2010 nebolo mozne na lepit ziadne folie. Po tej vyhlaske tam mozu byt len bezpecnostne. Na zadne su tiez svoje ustanovenia, ale pokial je to schvalena folia, tak sa tam moze lepist skoro cokolvek.
Co sa tyka technickych podmienok pre zahranicne auta tak existuje Vedensky dohovor o cestnej premavke podla ktoreho by auto malo splnat technicke predpisy krajiny v ktorej je registrovane, to vsak neplati o povinnej vybave, vid clanok http://natankuj.sme.sk/c/5508136/pred-c ... ybavu.html
EDIT:
no nedalo mi to a rozhodol som sa to vyhladat a je to priloha 5 odstavec 1
"Convention on Road Traffic" je tu http://www.unece.org/trans/conventn/legalinst.html pod zalozkou "Road Traffic and Road Signs and Signals"
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Nechal jsem zmerit zatmaveni skel na seriovem Aurisu, takze tady:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 892#226892
Vsichni, kdo mate na predku 70% propustne folie, tak u PCR ani STK neprojdete, bacha na to
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 892#226892
Vsichni, kdo mate na predku 70% propustne folie, tak u PCR ani STK neprojdete, bacha na to

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Cetls ten muj topic? Na prvni strane jsem zkopiroval, co jsem psal do Toyoty, podle nich je to 0%, mereni na mojem aute ukazalo, ze je to cca 21%, jak na celnim tak na prednich bocnich...co k tomu dodat...vi kulove, stejne jako mi tvrdili, ez do mojeho auta tempomat urcite nejde 
Pripada mi to, ze jen soupou "krabice" z Japonska a vi prd o tom, co je jejich obsahem.
Je mozne, ze pofaceliftove Aurisy maji jine zatmaveni, ale ten muj overovali na zaklade vin kodu a stejne jejich informace nebyla pravdiva...tak co si mam o tom myslet
EDIT: zmerit si to muzes nechat u hlidky PCR, ktera je vybavena timto merakem, nebo v kazde lepsi tonovaci firme

Pripada mi to, ze jen soupou "krabice" z Japonska a vi prd o tom, co je jejich obsahem.
Je mozne, ze pofaceliftove Aurisy maji jine zatmaveni, ale ten muj overovali na zaklade vin kodu a stejne jejich informace nebyla pravdiva...tak co si mam o tom myslet

EDIT: zmerit si to muzes nechat u hlidky PCR, ktera je vybavena timto merakem, nebo v kazde lepsi tonovaci firme

Chci se zeptat, mám Aurise ještě v záruce a chci si nechat zatmavit skla. Nebude to určitě u Toyoty, nebude s tím nějaký problém při roční prohlídce? Bude to vše tak jak má být s atestem. Díky za radu a pokud máte nějaké dobré zkušenosti s firmou na Zlínsku, tak dejte kontakt.
Toyota Auris 1,6 Valvematic Terra Cool,3R3, 03/2011
To ne, na předek půjde jen tak jak to má být, něco slabšíhoLuke_Luke píše:Problem bude, pokud si das na predni bocni folii tmavsi nez propustnost 90%...protoze se to secte s tim z vyroby. Zadek je jedno.
Ja mel 70% na predku a v souctu to bylo moc.
Toyota Auris 1,6 Valvematic Terra Cool,3R3, 03/2011
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
No vzdyt to rikam, kdyz das na predek folii, podle toho, co zakoz povoluje, tak to bude v souctu s tovarnim zatmavenim moc.
Museli by mit extra folii s propustnosti 90-95%, aby to bylo ok.
Otazka je, na co tu folii chces, pokud na ochranu pred uva a uvb, pripadne proti rozbiti skla, tak ok. Pokud na zatmaveni prednich skel, tak na predku tech 5-10% zatmaveni navic nepoznas.
Museli by mit extra folii s propustnosti 90-95%, aby to bylo ok.
Otazka je, na co tu folii chces, pokud na ochranu pred uva a uvb, pripadne proti rozbiti skla, tak ok. Pokud na zatmaveni prednich skel, tak na predku tech 5-10% zatmaveni navic nepoznas.

- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
aczasa dobre sis to vycucal z prstu, ale je to uplna kravina 
Sklo z vyroby na Aurisu je zatmaveno 21%(viz mereni, ktere jsem tu ukazal), takze jedine 5% folie muze byt. Limit neni 20% ale 30% zatmaveni.

Sklo z vyroby na Aurisu je zatmaveno 21%(viz mereni, ktere jsem tu ukazal), takze jedine 5% folie muze byt. Limit neni 20% ale 30% zatmaveni.