Yaris HSD
hlavo
Staci ked poslednych 50km najazdis v kruhu okolo benzinky..mas hybrid a daky kusok dojdes na benzinku aj na elektrinu ked dojde benzin
..Napriklad v Puchove je hnet vedla benzinky kruhovy objazd..takze staci po zasvieteni rezervy jazdit 1-2 hodinky na kruhaci a uvidis kolko das na rezervu 

neviete mi nahodou poradit? potrebujeme odcestovat do zahranicia...vzhladom na to ze nam nas Yaris trosku meskal, tak nam ostane menej ako tyzden na vybavenie veci. Neviete nahodou ci v Rakusku-Nemecku staci ked budeme mat vytlacenu zelenu kartu a nie original (lebo ten vsade vravia ze poslu postou do 7 dni, co asi nestihame)?
A co osvedcenie o evidencii I...to vraj tiez posielaju postou? ci daju rovno do ruky? mam z toho mierny chaos :/
A co osvedcenie o evidencii I...to vraj tiez posielaju postou? ci daju rovno do ruky? mam z toho mierny chaos :/
Trochu menší problém by mohol vzniknuť, keby sa stala v zahraničí nehoda,nakolko ešte poisťovna nevydala potrebné doklady s SPZ (čo je teda logické) .Preto chod osobne do poistovne a povedz im tento fakt a spýtaj sa ako sa riešia poistne udalosti v zahraničí, kedže ani na bielej a ani na zelenej karte ešte SPZ nefiguruje!
Pre istotu však nos so sebou všetky potrebné papiere o nadobudnutí auta a zmluvy od poisťovne(samozrejme aj techn. preukaz- v tomto prípade velký,lebo asi malý už nestihneš vyzdvihnuť. Mohol si to však vyriešiť aj tak, že by ti kartičku (techn.preukaz I) urobili na "počkanie" (myslím ,že do 24 alebo 48 hod.) - samozrejme za príplatok
Pre istotu však nos so sebou všetky potrebné papiere o nadobudnutí auta a zmluvy od poisťovne(samozrejme aj techn. preukaz- v tomto prípade velký,lebo asi malý už nestihneš vyzdvihnuť. Mohol si to však vyriešiť aj tak, že by ti kartičku (techn.preukaz I) urobili na "počkanie" (myslím ,že do 24 alebo 48 hod.) - samozrejme za príplatok

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Když jsem kupoval auto, tak povinné ručení bez problémů na VIN vozidla už v prodejně a dostal jsem převozní papírovou značku, pak na registr vozidel pro "plechové" registrační značky a OTP (osvědčení o TP) v den koupě. Poté jsem nahlásil registrační značky v pojišťovně a hned jsem dostal zelenou kartu na konkrétní značky. Myslím si, že zelená karta (na Slovensku je to tuším PZP) bude platná také v zahraničí na VIN vozidla.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Ano,máš pravdu - pri kupe nového auta -je zelená karta vyplnená na VIN číslo ,no len ak kupuješ na leasing (napr. na tretinky) kde je už minimalne den pred prevzatím auta leasing schvalený a teda je už k dispozicii aj zelená karta BEZ SPZ len s VIN.
Pri kupe auta v hotovosti:
Ked som v minulosti kupoval nove autá v hotovosti (boli to 2 autá za sebou počas 2 rokov) tak som vždy najprv išiel do poistovne a spísal s nimi návrh o uzatvorení zmluvy s nadiktovaným VIN- ako píše čepo. Nadiktoval základné údaje ake auto kupujem ,potom som ju zaplatil a išiel si po auto do autosalonu. Sú však aj v autosalonoch poiťovací agenti,kde sa môže spísať zmluva na mieste kúpi ale nemáš na výber - len to čo tam majú...(vo forde bol Allianz a Uniqa)
Po prihlásení auta na DI som vždy nahlásil telefonicky poisťovni SPZ . Následne mi poslala zelenú kartu aj s bielou ale už s vyplneným SPZ miesto VIN -neviem za aký čas ale asi do toho týždňa som ju mal. Takže pri kupe v hotovosti(teda nie na leasing-kde si aj majitelom vozidla) ešte nemôžeš mať zelenú kartu,lebo si s poisťovnou robil "návrh na uzatvorenie PZP". Na DI si musel dať kopiu o tejto "predbežnej" zmluve a o uhradení poistky - na zákalde toho ti auto prihlásili. AK ESTE NEMAS ZELENU KARTU od poisťovne , do zahraničia nemôžeš ísť. Ja mám zelenú kartu s vyplneným VIN miesto SPZ,lebo mám auto na tretinky - teda na leasing. Nie som majitelom vozu.Ale aj tak by mi mali poslať ešte jednu aj zelenu aj bielu s vyplneným SPZ. Ale to vybavuje leasingovka-ak si sa s nimi nedohodol inak...-teda ak si si nevybavoval vlastnou cestou PZP. Ako som písal-obráť sa na poisťovňu a spýtaj sa -podla čísla navrhnutej zmluvy.
Pri kupe auta v hotovosti:
Ked som v minulosti kupoval nove autá v hotovosti (boli to 2 autá za sebou počas 2 rokov) tak som vždy najprv išiel do poistovne a spísal s nimi návrh o uzatvorení zmluvy s nadiktovaným VIN- ako píše čepo. Nadiktoval základné údaje ake auto kupujem ,potom som ju zaplatil a išiel si po auto do autosalonu. Sú však aj v autosalonoch poiťovací agenti,kde sa môže spísať zmluva na mieste kúpi ale nemáš na výber - len to čo tam majú...(vo forde bol Allianz a Uniqa)
Po prihlásení auta na DI som vždy nahlásil telefonicky poisťovni SPZ . Následne mi poslala zelenú kartu aj s bielou ale už s vyplneným SPZ miesto VIN -neviem za aký čas ale asi do toho týždňa som ju mal. Takže pri kupe v hotovosti(teda nie na leasing-kde si aj majitelom vozidla) ešte nemôžeš mať zelenú kartu,lebo si s poisťovnou robil "návrh na uzatvorenie PZP". Na DI si musel dať kopiu o tejto "predbežnej" zmluve a o uhradení poistky - na zákalde toho ti auto prihlásili. AK ESTE NEMAS ZELENU KARTU od poisťovne , do zahraničia nemôžeš ísť. Ja mám zelenú kartu s vyplneným VIN miesto SPZ,lebo mám auto na tretinky - teda na leasing. Nie som majitelom vozu.Ale aj tak by mi mali poslať ešte jednu aj zelenu aj bielu s vyplneným SPZ. Ale to vybavuje leasingovka-ak si sa s nimi nedohodol inak...-teda ak si si nevybavoval vlastnou cestou PZP. Ako som písal-obráť sa na poisťovňu a spýtaj sa -podla čísla navrhnutej zmluvy.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
ok, dakujem vam pani. Tak dufam ze to vsetko zvladneme nacas.
kupujeme v hotovosti, ale aj tak mam obavy ci to vsetko stihneme... dufam ze predajca bude dostatocne ustretovy a poskytne vsetko co najskor, aby sme obehali poistku,policiu. No na poistovni som sa pytala ci mi vedia expres nejak vydat potom aj bielu aj zelenu kartu, tak ze by to nemal byt problem.
kupujeme v hotovosti, ale aj tak mam obavy ci to vsetko stihneme... dufam ze predajca bude dostatocne ustretovy a poskytne vsetko co najskor, aby sme obehali poistku,policiu. No na poistovni som sa pytala ci mi vedia expres nejak vydat potom aj bielu aj zelenu kartu, tak ze by to nemal byt problem.
my ked potrebujeme prihlasit alebo odhlasit auto v praci, tak to davame spec. firme (v ziline napr. mibacar). oni vedia zabezpecit vsetko co treba a na prihlasenie auta potrebuju v bezny prac. den cca 2 hodiny. stoji to 19 eur + bezny poplatok na policii. jednoduchsie ako tam stat (hlavne ked ani neviem, kde sa to vlastne robi
)

no v kosiciach neviem ci je nieco podobne, kde ti to vybavia, v toyote sme sa pytali a ze ano vedia to aj oni...ale ja si to kludne pobeham, jedine co mi nie je jasne ci treba ist prihlasovat aj s autom, ci je treba nejaku obhliadku alebo nieco (kontrolu originality) ked je to nove auto priamo od predajcu. Dufam ze nie.