Uvažujete o koupi nového Aurise nebo jakékoliv Toyoty?
Re: Uvažujete o koupi nového Aurise nebo jakékoliv Toyoty?
Nechte si vypočítat financování u ČSOB Autopůjčka s úrokem 2,89. Součástí je pojištění a nechají se vyjednat lepší podmínky, ale nenechat se odbýt první nabídkou. Mám financování na 5let, s pojištěním 1000 nebo 1% spoluúčast s 5letým GAPem. Ano, zaplatím víc než je současná akce u Toyoty, ale člověk nikdy neví.... A když jsem auto v létě kupoval, takové financování Toyota nenabízela.
Auris TS Selection Hybrid Bílá Perla 20.7.2017
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 55736.html
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 55736.html
@tomikm děkuji za tip
.
Budu dnes volat na Toyota financial ohledně toho bezvadného pojištění. Pokud mi nevyjdou vstříc, tak půjdu do vlastního financování.
Mám šikovného člověka na pojistky a finance, takže se toho nebojím
.

Budu dnes volat na Toyota financial ohledně toho bezvadného pojištění. Pokud mi nevyjdou vstříc, tak půjdu do vlastního financování.
Mám šikovného člověka na pojistky a finance, takže se toho nebojím

Toyota Yaris 1,5 Selection (2019-)
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic Trend+ (2018-)
Hyundai i20 1,2 (2012-2019)
Opel Vectra B 1,6 (2006-2009)
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic Trend+ (2018-)
Hyundai i20 1,2 (2012-2019)
Opel Vectra B 1,6 (2006-2009)
Ahoj, já si taky objednal s manuálem - v Olomouci s cvt vůbec neměli na vyzkoušení. Za pár dní mě ale kamarád, co dělá s auty celý život přesvědčil, že jsem měl jít do cvt. Zavolal jsem do Toyoty a v pohodě se domluvil na změně (10 dní po podpisu smlouvy). Teď si cvt nemůžu vynachválit, je to pecka a určutě ti to doporučuji také!!! Zvaž to, manuál není u aurise špatný, ale cvt je to úplně jiná liga!!!
Samozrejme že sa vedia dohodnúť na cene, veď chceš od nich o možno 1400eur drahšie auto, nie lacnejšie.Tulák1 píše:Ahoj, já si taky objednal s manuálem - v Olomouci s cvt vůbec neměli na vyzkoušení. Za pár dní mě ale kamarád, co dělá s auty celý život přesvědčil, že jsem měl jít do cvt. Zavolal jsem do Toyoty a v pohodě se domluvil na změně (10 dní po podpisu smlouvy). Teď si cvt nemůžu vynachválit, je to pecka a určutě ti to doporučuji také!!! Zvaž to, manuál není u aurise špatný, ale cvt je to úplně jiná liga!!!
Niežeby to CVT za 1400eur nestálo. To teda že stojí.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
CVT, jojo, moje slova, vyplatí se přihodit peníze, ten rozdíl je opravdu k nezaplacení.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Kocúr - ano, samozřejmě jde i o peníze, ale pokud je už někdo ochoten dát půl mega za auto, tak 30.000,- navíc (tak jsem to měl nakonec já
) už není takový problém ne?
Navíc komfort z jízdy i následná vyšší cena při možném prodeji jasně mluví pro cvt.

Navíc komfort z jízdy i následná vyšší cena při možném prodeji jasně mluví pro cvt.
Presne tak. Máme manuál aj CVT a do manuálu sa mi už za volant ani nejako nechce sadať. Jo jo, je to ako vracať sa od počítača s AutoCadom k rysovaciemu prknu a ceruzke.Tulák1 píše:Kocúr - ano, samozřejmě jde i o peníze, ale pokud je už někdo ochoten dát půl mega za auto, tak 30.000,- navíc (tak jsem to měl nakonec já) už není takový problém ne?
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Zdravim, tiez rozmyslam nad 1.6 Auris TS, a neviem sa rozhodnut ci ist do manualu alebo automatu.
Momentalne mam Yaris s manualom, totalna spokojnost; a tak trochu mam obavy ohladom vydrze automatickej prevodovky.
Ma niekto nejake skusenosti s dlhozivotnostou alebo cenou oprav/vymen/servisu medzi automatom a manualom?
Momentalne mam Yaris s manualom, totalna spokojnost; a tak trochu mam obavy ohladom vydrze automatickej prevodovky.
Ma niekto nejake skusenosti s dlhozivotnostou alebo cenou oprav/vymen/servisu medzi automatom a manualom?

Toyota Auris TS 2014 Trend+ 6M/T Blue
Toyota Yaris Gold 99 1.0, unstoppable

Otázka je kade jazdíš - ak hlavne mesto plus okolie automat je dobrá voľba hlavne ak je mesto troška väčšie a v kolonach si postojíš.... ak jazdíš dialnice alebo si z malého mesta automat je na zváženie. Pravda je že je to vysoko návykové ako všetko pohodlné. CVT má svojský prejav to si treba vyskúšať
CVT pri slušnom zachádzaní a olejovom servise tých 200 000km podľa mňa musí dať ale to sa bude dať povedať až nejaké toľko budú mať. Já mám dve historické kusy, r.v. 2000 a 2002, cvt majú 170 000km zatiaľ len olejový servis tak mám nádej že nové tých 200 000km najmenej musia vydržať.
CVT pri slušnom zachádzaní a olejovom servise tých 200 000km podľa mňa musí dať ale to sa bude dať povedať až nejaké toľko budú mať. Já mám dve historické kusy, r.v. 2000 a 2002, cvt majú 170 000km zatiaľ len olejový servis tak mám nádej že nové tých 200 000km najmenej musia vydržať.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
no byvanie 15 km od bratislavy, klasika rano zapchy., vecer tiez
obcas cesta po dialnici k rodicom, svokrovcom, na vylet.. etc.
nie ze by som chcel auto na 50 rokov, ale 200tis mi pride celkom malo (davam 20-25t. km rocne) a menit prevodovku po 8 rokoch mi pride celkom hardcore :X
ide mi o to ci si myslite ze CVT uz vydrzi aspon na 90% zivotnosti manualnej prevodovky (pri slusnom zachadzani & servise)?

nie ze by som chcel auto na 50 rokov, ale 200tis mi pride celkom malo (davam 20-25t. km rocne) a menit prevodovku po 8 rokoch mi pride celkom hardcore :X
ide mi o to ci si myslite ze CVT uz vydrzi aspon na 90% zivotnosti manualnej prevodovky (pri slusnom zachadzani & servise)?
Toyota Auris TS 2014 Trend+ 6M/T Blue

spíše bych se obrátil na servis a jejich zkušenosti, mne např. můj servis před mnoha lety rozmlouval ještě starší typ Multimode. Já mám v hybridu e-cvt a jsem nadšený oproti cvt je to ve spojení s el. motorem ještě o level komfortnější, vzlášť v kolonách si to skoro užívám
. Do hustého provozu ve velkoměstě je ideální hybrid. Navíc převodovka e-cvt je považována za nejspolehlivější převodovku na trhu vůbec.

Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
- ťažko ti poradiť .... Manuál by mal vydržať čo celé auto a CVT rozhodne bez zásahu 400 000km nedá.... K servisu sa neviem vyjadriť lebo sa tam môže pokaziť hocičo a oprava môže stáť 100E ale aj 1000E. CVT je opraviteľná prevodovka.ewzenQ píše:no byvanie 15 km od bratislavy, klasika rano zapchy., vecer tiezobcas cesta po dialnici k rodicom, svokrovcom, na vylet.. etc.
Ako píše vyššie ak chceš komfort plus výdrž do mesta určite hybrid, tam sa nemusíš báť plus servis je lacný a jednoduchý - prevodovky....
Máš vyšší nájazd tak to treba zvážiť... Ja jazdím po Košiciach a k manuálu sa vrátiť nechcem, žena by manuál ani nepustila na dvor.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Cela usa jazdi na cvt aj po dialniciach kup co ti vyhovuje ale neviem preco by cvt nemala vydrzat to co manual isto vydzi viac ako dct edc dsg 

- CVT boli a budú vždy len okrajová záležitosť,sú lepšie ako robot prevodovka ale sú dobré hlavne pre malé autá s menším výkonom pretože z princípu im vadí vysoký točivý moment.tyma píše:Cela usa jazdi na cvt aj po dialniciach kup co ti vyhovuje ale neviem preco by cvt nemala vydrzat to co manual isto vydzi viac ako dct edc dsg
Ako manuál nevydrží žiadny automat a hsd je vlastne manuál. Mám mechanika ktorý sa špecializuje aj na automaty tak vidím čo a v akom veku mu stojí na dvore...
A keď si raz pozrieš ako cvt funguje hneď budeš vedieť prečo nevydrží ako manuál - ozubené koleso vs šmýkanie reťaze po valčeku.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
tak to som nevedel ze hsd je ako manual teda ecvt, bol som v tom ako jeden americky clanok pisal ze rozdiel cvt a ecvt je v tom ze je tam nejaky medzikus ktory riadi to aby prevody pri pripojeni elektromotoru a spalovacieho motoru boli bez trhania ale zaklad je rovnaky ako cvt.