Uvažujete o koupi nového Aurise nebo jakékoliv Toyoty?
Re: Uvažujete o koupi nového Aurise nebo jakékoliv Toyoty?
@kmy68
Díky za info.
Co servis v Autobondu?
Díky za info.
Co servis v Autobondu?
Toyota Yaris 1,5 Selection (2019-)
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic Trend+ (2018-)
Hyundai i20 1,2 (2012-2019)
Opel Vectra B 1,6 (2006-2009)
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic Trend+ (2018-)
Hyundai i20 1,2 (2012-2019)
Opel Vectra B 1,6 (2006-2009)
Ahojte, zvazujem toyotu auris dnes som bol pozriet touring sport freestyle a bol som trosku sklamany, to auto je len oplastovany klasicky kombik a nic viac, dokonca mi pride nizsie a kolesa ma koli tym plastom este viac zastrcene co ma mrzi na obrazkoch vyzeralo super, ale klasicky mi pride lepsi, predsa asi nevedeli mi povedat tie plasty su tam len nalepene a keby chcem si to mozem dat dolepit myslim kedykolvek, cakal som ze koli cene to bude mozno aj vyssie. No a teraz k veci ostava vybrat motor, dost som tu cital ze auto je hlucne tak ktory motor je tichsi do neho alebo akoby som to povedal ked pojdem 130 kde bude konfortnejsie dost sa tu pise o hluku za jazdy a dialnici. Pozrel som si hybrid aj 1.6 a myslim ze vnutorne tapaciry a motorovy priestor je z rovnakych materialov a dalsia vec corollu som ani nechcel ale to auto je no krasne, tiez som prehmatal vsetky kobare a co je pod nim a pride mi to uplne to iste co auris a mali ho v striebornej farbe v executive a prakticky za 19600 je tam vsetko auris touring vyde okolo 22tis co je sakris rozdiel a mam dilemu. Prekvapeny som aky velky vstupny otvor je do kufru takze praktickosti by som sa nebal. Pripadne je lepsie kupit toyotu v nemecku? predavaju sa tam lepsie odhlucnene modely alebo tak?. Aby to to zhrnul chcem auto tiche jazdim tak 70 dialnice 30 mesto. Dakujem za rady pripadne skusenosti budged je max 23tis
corolla 1.6 cvt 2018 1G2 excutive a priatelkyn auris HSD 2016 biela trend+ // ex clio 1.5 dci, golf plus 1.9 tdi, megane II 1.6, megane II 1.5 dci, passat 2.0 tdi, superb 2.0 tdi 4x4, mondeo 2.0 tdci
Tak jsme dneska zkusili projet aurise ts a vzadu je tak málo místa že je to pro nás nepoužitelný
mám 192 slečna 160..jinak všechno super..

jazdim denne tt-ba a spat, sem tam mesto, kolega ma golfa variant diesel 2.0 tusim 2015ku a oproti tomu je auris nepocutelny ... obute mam momentalne zimne wrd3 nokian 205/55R16. nie je to nejake hlucne. jasne, urcite to nie je E-cko ani S-ko ale to su uplne ine cenove hladiny ...maross píše:Ahojte, zvazujem toyotu auris dnes som bol pozriet touring sport freestyle a bol som trosku sklamany, to auto je len oplastovany klasicky kombik a nic viac, dokonca mi pride nizsie a kolesa ma koli tym plastom este viac zastrcene co ma mrzi na obrazkoch vyzeralo super, ale klasicky mi pride lepsi, predsa asi nevedeli mi povedat tie plasty su tam len nalepene a keby chcem si to mozem dat dolepit myslim kedykolvek, cakal som ze koli cene to bude mozno aj vyssie. No a teraz k veci ostava vybrat motor, dost som tu cital ze auto je hlucne tak ktory motor je tichsi do neho alebo akoby som to povedal ked pojdem 130 kde bude konfortnejsie dost sa tu pise o hluku za jazdy a dialnici. Pozrel som si hybrid aj 1.6 a myslim ze vnutorne tapaciry a motorovy priestor je z rovnakych materialov a dalsia vec corollu som ani nechcel ale to auto je no krasne, tiez som prehmatal vsetky kobare a co je pod nim a pride mi to uplne to iste co auris a mali ho v striebornej farbe v executive a prakticky za 19600 je tam vsetko auris touring vyde okolo 22tis co je sakris rozdiel a mam dilemu. Prekvapeny som aky velky vstupny otvor je do kufru takze praktickosti by som sa nebal. Pripadne je lepsie kupit toyotu v nemecku? predavaju sa tam lepsie odhlucnene modely alebo tak?. Aby to to zhrnul chcem auto tiche jazdim tak 70 dialnice 30 mesto. Dakujem za rady pripadne skusenosti budged je max 23tis
Auris TS/17 Selection red
A nevies ako je na tom hlukovo corolla? Celkom suhlasim s prispevkom hore tiez sa mi zda malo miesta v zadu v aurise
corolla 1.6 cvt 2018 1G2 excutive a priatelkyn auris HSD 2016 biela trend+ // ex clio 1.5 dci, golf plus 1.9 tdi, megane II 1.6, megane II 1.5 dci, passat 2.0 tdi, superb 2.0 tdi 4x4, mondeo 2.0 tdci
Syn má bez 5 cm dva metre a v pohode sedel za mnou v Aurise TS (záleží aj od toho ako sa vpredu nastavia sedačky). Ako som písal od Octavky1 je každé auto vzadu väčšie 

Ono to s tym miestom na sedenie vzadu je otázne. Každý šofér si inak nastaví sedadlo. Vela frajerikov si nastaví sedadlo na ležanie , úplne dozadu, že ledva dosiahnu na pedale a volant a potom majú vzadu málo miesta. Keď si šofér správne (bezpečne) nastaví sedenie, tak väčšinou pribudne dosť miesta vzadu. Tým som tu nikoho nechcel uraziť, ale je to častý problem.
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic 2017 Active Trend+
Honda Civic Aerodeck
Škoda Felicia
Škoda 100
Honda Civic Aerodeck
Škoda Felicia
Škoda 100
Este nemam ziadnu toyotu ale toto je len o tom ze hatch je rovnako dlhy ako kombi pre pasazierov rozdiel je len v natiahnutom kufri co som vypozoroval tak ak chce niekto viac miesta tak asi corolla a to je moja otazka na auris kde su vsetci s hlukom spokojny a na corollu sa stazuju a to mi stazuje vyber neviem ktore, ak je auris tichsi beriem ten len koli tomu inak mi corolla pride praktickejsia po vsetkych strankach
Otec má Auris TS Hybrid, ja mám Corollu 1.6 MultidriveS. Aurisom som šiel Chorvátsko a späť - keď ideš konštantnou rýchlosťou motor na diaľnici nepočuješ, keď na to dupneš tak ho počuť.maross píše:Este nemam ziadnu toyotu ale toto je len o tom ze hatch je rovnako dlhy ako kombi pre pasazierov rozdiel je len v natiahnutom kufri co som vypozoroval tak ak chce niekto viac miesta tak asi corolla a to je moja otazka na auris kde su vsetci s hlukom spokojny a na corollu sa stazuju a to mi stazuje vyber neviem ktore, ak je auris tichsi beriem ten len koli tomu inak mi corolla pride praktickejsia po vsetkych strankach
Corolla to isté. Jediný rozdiel mi príde, keď zrýchľujem pomaly v nízkych rýchlostiach, tak viac počuť motor v corolle - na diaľnici som mal zas pocit, že počujem motor v aurise viac. Neviem či na tom niečo je , ale v hybride veľmi slabo počuť klaksón vnútri, ale keď otvorím okienko tak to trúbi poriadne - v Corolle toľko natrúbené nemám

Ale sú to naozaj len detaily a moje pocity (predtým som jazdil dieslovou p406 takže, keď som sem-tam prebehol auris prišiel mi ako z iného sveta, čo sa týkalo hluku). Inak kvôli hluku som už nechcel diesel - o peugeote sa nemá zmysel baviť ale nemilo som bol prekvapený keď ma kamarát viezol v novom Passate a všetko fajn ale to dunenie DSG to držala na voľnobehu a motor dunel... Tak som šiel do benzínu, a som s hlukom spokojný. - Nie sú to špičkovo odhlučnené autá (hlavne čo sa kamienkov týka), ale nemôžem povedať, že by bol hluk ich mínus (až na tie kamienky)

Toyota Corolla 1.6 Valvematic MultidriveS Active, Trend+, LED, 2018
Ex Peugeot 406 2.0HDI 79kw, 2002
ExEx Lada Samara 1.5i 51.5kw, 1996
https://www.spritmonitor.de/en/detail/907615.html
Ex Peugeot 406 2.0HDI 79kw, 2002
ExEx Lada Samara 1.5i 51.5kw, 1996
https://www.spritmonitor.de/en/detail/907615.html
Pozri. Mám corollu, kolega auris. Obaja 1.6. Rozdiel v nejakej hlučnosti medzi týmito dvoma autami badám len v trochu hlučnejšom výfuku na aurise. Inak je to podľa mňa to isté. Ale zas je pravda že s kolegom som šiel len ako spolujazdec a možno keď nešoférujem tak inakšie vnímam zvuky, neviem. Rachot od kamienkov odspodu je štamdardne o tom istom u oboch. Ale čo som na jednej rollke nechal natrieť predné podbehy tlmiacim náterom tak to mám o čosi lepšie.
Do aurisu si za mňa nesadne nikto, proste nebude mať kam strčiť nohy. Do rollky v pohode. A áno, som z tých šoférov čo sa za volantom vyvaľujú. Proste som tak v pohodlí. Hlavu mám až kdesi vedľa stredového stĺpika.
Do aurisu si za mňa nesadne nikto, proste nebude mať kam strčiť nohy. Do rollky v pohode. A áno, som z tých šoférov čo sa za volantom vyvaľujú. Proste som tak v pohodlí. Hlavu mám až kdesi vedľa stredového stĺpika.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
- piktor
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Mám sice Avensis, ale po přesednutí z T25 do T27 se mně to zdálo taky hlučnější. Koupil jsem nové pneu, které v testech vyšly jako nejtišší (Dunlop SP Winter Sport) a je klid a ticho. Tím chci říct, že porovnávat dvě auta je fajn, ale hodně záleží na obutí.
Naposledy upravil(a) piktor dne sob 10.02.2018, 08:31, celkem upraveno 1 x.
TOYOTA Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S (2012)
TOYOTA Auris Touring Sports Hybrid (2014)
TOYOTA Auris Touring Sports Hybrid (2014)
S tým súhlasím. Letné pneu mám Michelin a zimné Dunlop a tie zimné sú natuty čo sa týka hlbokého tónu tichšie a majú na určitom type asfaltov hvízdavejší zvuk. Jednoducho čo pneumatika to asi inakšie znie.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Hej je to gumami. Ja mam nokiany WR3 a na vlhku aj hvizdia su fakt hlucne pocut aj prechody asfaltu. Uvidim ako letne origo tam mam michelin primacy HP, zatial mam najlepsie skusenosti s penu sava su velmi tiche a aj za fajn cenu a to som uz mal vselico dunlop, goodyear, conti... napriklad letna zosilena Sava Intensa UHP 2 ma zvuk len 66 db a zo zimnych asi tieto Goodyear UltraGrip 9 tie maju 67 db, na rok dam tie nokiany prec a kupim ine.
Menší edit, kto by ste chceli kupovať zimné kúpte Pirelli CINTURATO WINTER 205/55 R16 91H majú vraj nejako špeciálne rezané drážky pre nízky hluk podla štítka 66 db, idem po ne, ak by ste chcel niekto nokiany s 800km mám
Menší edit, kto by ste chceli kupovať zimné kúpte Pirelli CINTURATO WINTER 205/55 R16 91H majú vraj nejako špeciálne rezané drážky pre nízky hluk podla štítka 66 db, idem po ne, ak by ste chcel niekto nokiany s 800km mám

Ak to niekomu pomôže takto mám pri výške skoro 180 cm nastavené sedlo vodiča na Aurise TS.

Toto je ozaj individualne kazdy sedi nizsie vyssie oprety rovnejsie kolmejsie to si musi kazdy skusit