ŘAZENÍ

vše ohledně modelové řady Yaris
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

introvert4 píše:Co mě ale trápí víc je že nekdy jdu nastartovat a nemohu otočit klíčkem,pomuže řádný pohyb volantem.Nikdy sem auto s imobilizérem neměl tak bych chtel poradit,kde delám chybu nebo v čem to muže být.
Viděl bych to na zámek volantu. Pokud otočíš s vytaženým klíčkem volantem, tak se zamkne. Odemyká se pak tím, že vložíš klíček, pokoušíš se otočit a při tom hejbneš volantem, ten se pak odemkne. Více viz manuál :)
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

On ten zámok na volante mali už Škody 120...takže v autoškole sme sa to naučili a doteraz s tým problém nemám a zdá sa mi,že je to ešte stále robené(bez výnimky na značke vozu)na podobnom -ak nie rovnakom systéme... :lol: :lol: :lol:
Jednoducho strčiť kluč do zapalovania,otočiť raz klučom,potom pomykať s volantom a zároveň opatrne potočiť klúčom na další stupeň a už len start a frčíš...To je všetko.(teda ak sa nejedná o nejakú inú závadu)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Yaris08
Člen Týmu

Příspěvek od Yaris08 »

Koupil jsem nový Yaris 1.3 Sol v létě 2008 a překvapilo mě, že nelze zařadit jedničku dokud auto téměř nezastaví. Najeto mám zatím jen něco přes 500 km. Jinak jsou dráhy řazení přesné.

Druhá věc je že plasty na palubní desce jsou tvrdé tak, že po nich stačí přejet rukou a hned na nich zůstávají světlé šmouhy. Prakticky hned se také poškrábou i dolní plasty u dveří od bot při vystupování, ty jsou pro změnu příliš měkké a neodolné.

Mám rovněž Mazdu 6 starou 6 let a ta je v interiéru prakticky netknutá (dveře i palubka). Jedničku není problém zařadit ani ve 40-50 km/h.

Od Toyoty jsem čekal poněkud vyšší standard. Jinak vše ostatní je v pohodě. Zvlášť variabilita zadních sedadel a motor a vůbec celkový pocit v autě.

Moc jsem si zatím nezvykl na digitální rychloměr. Problém není že je uprostřed, ale že je digitální. Analogový má tu výhodu že na první pohled vidím kolik jedu jen podle polohy ručičky na budíku aniž bych zatěžoval mysl "dekódováním" cifer. Nepraktičnost čtení čísel je prý důvod proč i moderní letadla mají stále "budíky" a ne číselné displeje.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

Yaris08 píše:Koupil jsem nový Yaris 1.3 Sol v létě 2008 a překvapilo mě, že nelze zařadit jedničku dokud auto téměř nezastaví. Najeto mám zatím jen něco přes 500 km. Jinak jsou dráhy řazení přesné.

Druhá věc je že plasty na palubní desce jsou tvrdé tak, že po nich stačí přejet rukou a hned na nich zůstávají světlé šmouhy. Prakticky hned se také poškrábou i dolní plasty u dveří od bot při vystupování, ty jsou pro změnu příliš měkké a neodolné.

Mám rovněž Mazdu 6 starou 6 let a ta je v interiéru prakticky netknutá (dveře i palubka). Jedničku není problém zařadit ani ve 40-50 km/h.

Od Toyoty jsem čekal poněkud vyšší standard. Jinak vše ostatní je v pohodě. Zvlášť variabilita zadních sedadel a motor a vůbec celkový pocit v autě.

Moc jsem si zatím nezvykl na digitální rychloměr. Problém není že je uprostřed, ale že je digitální. Analogový má tu výhodu že na první pohled vidím kolik jedu jen podle polohy ručičky na budíku aniž bych zatěžoval mysl "dekódováním" cifer. Nepraktičnost čtení čísel je prý důvod proč i moderní letadla mají stále "budíky" a ne číselné displeje.
z tvojho prispevku mi pripada ze si auto kupoval bez toho aby si ho videl-digitalny tachometer, plasty (co mozes cakat od nizsej triedy, ze tam bude koza?). radenie jednotky pri 40km/h? to je myslim pri kazdom aute normal, aj ako ochranu motora. nexcem vidiet ze by si jednotku zaradis pri 40ke-tak ti stupnu otacky....
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

čísla podle mě jsou naopak výhoda, když si člověk zvykne (je taky možné, že někomu jde vnímání čísel lépe někomu hůře - jako u písmen). Naopak mi vyhovuje, že když udržím na měřeném úseku s 80km/h na tachometru číslo "82" a v obci "55" tak (kontrolováno GPS) jedu přesně maximálně. U auta, kde je tachometr do 250 a více se ručička houpe kdesi dole a není to tak dobře poznat. 8)

Jinak s těmi plasty a zpracováním vcelku souhlasím, pravda je, že větší a dražší auta (počínaje tureckým aurisem) jsou na tom lépe. :roll:
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

josuk píše:čísla podle mě jsou naopak výhoda, když si člověk zvykne (je taky možné, že někomu jde vnímání čísel lépe někomu hůře - jako u písmen). Naopak mi vyhovuje, že když udržím na měřeném úseku s 80km/h na tachometru číslo "82" a v obci "55" tak (kontrolováno GPS) jedu přesně maximálně. U auta, kde je tachometr do 250 a více se ručička houpe kdesi dole a není to tak dobře poznat. 8)

Jinak s těmi plasty a zpracováním vcelku souhlasím, pravda je, že větší a dražší auta (počínaje tureckým aurisem) jsou na tom lépe. :roll:
ja aj jazdievam na mercedese a tam je ine spracovanie, samozrejme a lepsie, ale ta cena je uplne inde, za to by som mal 4yarisy. ale na yardovi sa radsej vozim
Yaris08
Člen Týmu

Příspěvek od Yaris08 »

tomko píše: z tvojho prispevku mi pripada ze si auto kupoval bez toho aby si ho videl-digitalny tachometer, plasty (co mozes cakat od nizsej triedy, ze tam bude koza?). radenie jednotky pri 40km/h? to je myslim pri kazdom aute normal, aj ako ochranu motora. nexcem vidiet ze by si jednotku zaradis pri 40ke-tak ti stupnu otacky....
Digitalní tachometr jsem viděl (projel jsem si oba Yarisy 1.0 i 1.3). No uvidíme, zatím mi to připomíná spíš voltmetr než tachometr. Nejdražsí Yaris má analogový tacho takže zas tak špatné to asi není...

Kůži nečekám. Ale aspoň plast na dveřích, který nebude poškrábaný hned po 3 jízdách (a to jak u řidiče, tak vzadu kde seděla manželka). Děsím se jak bude interiér vypadat za 3 roky.

Nepotřebuju řadit ve 40 km/h za 1. Ale uvítal bych kdybych, na křižovatce, kde zpomalým na 10-15 km/h mohl lehce dát jedničku. Teď musím buď zastavit úplně, nebo se rozjíždět na dvojku, a když hned následuje kopec tak to není ideální. Nebo to tam ještě mohu rvát silou, ale to bych nerad.
Mohu říct že i stará Lantra z roku 1991, se kterou jsem najel asi 2000 km neměla s jedničkou takový problém (jednička tam šla do 40 km/h dát bez použití síly). Yaris má sice dokonale přesnou převodovku (asi nejpřesnější co jsem dosud viděl), ale když nejde zařadit rychlost ani v 10 km/h tak mi to normální nepřijde. Myslel jsem že mám vadný kus, ale jak vidím tak je to asi bohužel běžné.
Yaris08
Člen Týmu

Příspěvek od Yaris08 »

Jinak se mi Yaris líbí. Pěkné svezení a rád v něm jezdím. I ty plasty a tachometr bych akceptoval. Ale s tou jedničkou co nejde zařadit během jízdy mám opravdu problém. Myslel jsem, že takto se převodovka chová u aut co mají najeto 300 tkm a ne u fungl nové Toyoty.
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Yaris08 píše:... Ale s tou jedničkou co nejde zařadit během jízdy mám opravdu problém. Myslel jsem, že takto se převodovka chová u aut co mají najeto 300 tkm a ne u fungl nové Toyoty.
este trosku posoferuj a tu jednicku si uz ani nevsimnes...
plasty vydrxia rovnako dlho neposkrabane,a este aj viac ako vo Fabii,Fieste,Punte,Clio,206...
Ten "voltmeter" je aj ftipne :D ale nerozumiem preco si ho potom kupoval..ked mas tolko prekazok pocitovych...
casom zmenis nazor. :wink:
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Yaris08
Člen Týmu

Příspěvek od Yaris08 »

mio píše: Ten "voltmeter" je aj ftipne :D ale nerozumiem preco si ho potom kupoval..ked mas tolko prekazok pocitovych...
casom zmenis nazor. :wink:
Taky doufám že časem změním názor. No četl jsem v recenzích, že si na to člověk zvykne. Ale tím asi bylo myšleno že je tacho uprostřed a ne že je digitální (že je uprostřed jsem si zvykl hned).
A hlavně během zkušebních jízd jsem si to tak neuvědomil. Teď když mám udržovat rychlost přes obec do 40 km/h, tak se často přistihnu, že jedu 65. Ale to je i tím, že nemám tempomat jako v M6. Na tempomatu si nastavím 45 km/h, dám obě nohy na podlahu, pohodlně se opřu a relaxuju :-)
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

hele- YARIS 08.
To auto máš ešte velmi málo na to,aby si mohol zhodnotiť,čo je dobré a čo nie. Možno ak len prvé dojmy...
Vieš,každé auto -či už je to toyota alebo iná značka-,má svoje cestičky,ktoré majiteľ musí nájsť a tak trochu sa prispôsobiť.
Čo sa týka tej jednotky...No, viacerí tu majú s tým "problémy",no napr. mne ide dať od začiatku jednotku aj v 30-tke.Tebe je možné,že sa ti poddá po najazdení napr.5000 km. Všetko si musí na tom aute sadnúť a 500km je velmi málo na to,aby bolo TIP-TOP všetko zosynchronizované-bud trpezlivý.
K tej palubovke v strede:- no aj ja si myslím,že mal si možnosť to vyskúšať a ak ti to vtedy nevadilo,neverím,že by ti to z ničoho nič začalo vadiť. Len si už to auto viac všímaš už do detailov.Okrem toho-náhodou...to,že je číselný tacháč digitalny,je aj docela výhoda.Veď ak je niekde 40-tka a tacháč ukazuje 50,tak ti musí automaticky dojsť bez premýšlania,že 50 je väčšia ako 40.To znamená,že musím spomalyť. Mne to napr. vôbec nevadí (ale bál som sa toho tiež)-opäť ide len o zvyk

To čalunenie-alebo teda tie plasty ma tiež velmi nepotešili ale sklamaný som zasa tiež nebol. Treba sa o auto starať a aj zvnutra namazať bohužial dosť málo odolné plasty nejakým balzamom. Ja používam Toto:

Obrázek

Kupil som to náhodou na benzinke a je to docela dobrý balzam,ktorý palubovku tak dokonale vyčistí a naleští,ako keby si to auto zrovna kupoval. Dokonca su po nej plasty viac odolné proti poškriabaniu.

Minule som bol v TOYOTE a všimol som si ich kozmetiku. Možno sú tiež dobré a čudoval som sa,že neboli vôbec drahé (proste 300-400 Sk)
Môj kolega hovorieval-...auto je na to,aby slúžilo mne a nie ja jemu...
Veď ano-mal pravdu,ale je pravdou aj to,ako sa budeš o neho starať ty,tak ti bude slúžiť 8) 8)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Yaris08
Člen Týmu

Příspěvek od Yaris08 »

Je možné že po delší době se převodovka trochu zrelaxuje, uvidíme, ale moc tomu nevěřím. Je zvláštní, že někomu to nedělá problém vůbec (většinou to říkají majitelé 1.0, ptal jsem se i osobně jednoho člověka na parkovišti) a někomune i v 25 tkm ztuha (většinou majitelé 1.3). Buď mají problém jen 1.3jky nebo Toyotě průběžně kolísá kvalita. Nebo mám zažité špatné představy o tom jak má běhat jednička :-)

Je fakt že když chci tak tam jedničku také dostanu i ve 20 km/h, ale chce to tak 3-4 sekundy mírného tlaku na páku, pak tam nakonec skočí. Dosud jsem se domníval že takto se chová jen převodovka co má hodně za sebou. Tak zřejmě ne...
Yaris08
Člen Týmu

Příspěvek od Yaris08 »

Jinak díky za tip na autokosmetiku. Dosud jsem nic speciálního nepoužíval, tak se v tom neorientuju.
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Ahoj Yaris08. Pridam svoj komentar.

S jednotkou mam tiez obcas problemy a nepotesi to najma na krizovatke, ked treba rychlo reagovat.
Problem sa da trochu obist : Ak ti nejde zaradit jednotka v pohybe, vrat paku do neutralu, pusti spojku. Nasledne spojku opat stlac a jednotka by uz mala ist. Tento proces sa da zvladnut celkom rychlo. Hoci to nie je prave orechove, je to lepsie, ako klincom do oka :wink:

Material palubovky : Mas recht, material nie je prave to najlepsie. Biele smuhy sa ale daju lahko utriet. Na kvalitnejsie materialy palubky inak nepotrebujete Mercedes. Staci sa pozriet na Peugeoty. Taka 207 ma makcene plasty a vytvara to lepsi dojem.

Budiky : Je to o zvyku.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
Yaris08
Člen Týmu

Příspěvek od Yaris08 »

Díky za tip na řazení, vyzkouším...

Jinak chci poopravit své předchozí tvrzení. Teď jsem se vracel domů s M6 a tam jde jednička zařadit opravdu snadno až v cca 20 km/h a méně. Ve 40 jde taky, ale už to chce použít trochu síly a chvíli počkat než se roztočí kolečka :-)

Jinak je myslím Yaris celkem dobré auto, nerad bych působil že jen kritizuju. Zítra s ním ráno jedu, tak se už těším na tu pohodovou jízdu :-)
Odpovědět

Zpět na „Yaris“