Letní pneu

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

aczasa píše:to jsem nebyl já. :-)
no vidis, ale moja odpoved bola aj tak trefna... co sa Peto pytal,nasiel v mojej odpovedi... :D
Namiesto toho aby si mu aj ty poradil, si radsej skritizoval mna, so spravnou odpovedou... este ze si vecnej rejpal
:wink:
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
perito
Navigátor

Příspěvek od perito »

Ach jo :roll: To, že má nějaký shop napsané, že jsou M+S vhodné na zimní provoz neznamená, že jsou to zimní pneu. Byly doby, kdy podle většiny lidí byly pro zimní provoz vhodné i zánovní letní pneumatiky.

Už to tu někdo psal, že to asi nemá smysl řešit na tomto fóru. Mimochodem je tu tak odhadem 2% lidí co vědí co píší. Když tu člověk potřebuje radu, většina mu napíše ať jde do servisu - k čemu pak to fórum je :roll:
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

perito píše:Ach jo :roll: To, že má nějaký shop napsané, že jsou M+S vhodné na zimní provoz neznamená, že jsou to zimní pneu. Byly doby, kdy podle většiny lidí byly pro zimní provoz vhodné i zánovní letní pneumatiky.

Už to tu někdo psal, že to asi nemá smysl řešit na tomto fóru. Mimochodem je tu tak odhadem 2% lidí co vědí co píší. Když tu člověk potřebuje radu, většina mu napíše ať jde do servisu - k čemu pak to fórum je :roll:
suhlasim ked nemam k tomu co povedat radsej nepisem nic ;)
a odkaz na servis vie asi kazdy nie a u mna to je vzdy az to posledne riesenie
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tak občas je dobré napsat nesmysl nebo provokaci.... Protože si to přečte někdo, kdo poradí a uvede to na pravou míru. :-))))

Jinak problém značení pneu je totiž nnatolik problém, že není ... NENÍ nikde legislativní podpora pro značení pneu. Je to jen dohoda a ta, jak je jistě patrné, se dá ohýbat na stranu kšeftu...

Což by mohlo vrcholit tím, že si někdo (už jsem o tom přemýšlel) udělá sám doma prohlášení výrobce pneu o tom, že zrovna jeho typ a velikost letních pneu je vhodné i pro zimní jízdu.....
Back in Czech.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

neviem ci je to tvoja provokacia, moja neznalost, alebo to len u nas je ze pneu musia mat oznazenie M+S
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Nemusí, je to jen dohoda.... a platí jen pro evropu..... Není na to ani zákon, ani vyhláška..... zkus si to vyhledat v zákoně.... Třeba v tom o silniční dopravě to není... Tam je pouze konstatování o pneu vhodných pro zimní provoz...
Back in Czech.
jozohuzo
Člen Týmu

Příspěvek od jozohuzo »

tak zrejme to v ČR nemáte v zákone ale na Slovensku to tam je :)
§38
Osobitosti premávky v zimnom období
(1) Ak sa na vozovke nachádza súvislá snehová vrstva, ľad alebo námraza, vodič motorového vozidla kategórie M1 a N1 môže také vozidlo použiť
v cestnej premávke, len ak je toto vozidlo na všetkých nápravách vybavené zimnými pneumatikami s označením „M+S“, „M.S.“ alebo „M&S“;motorové vozidlá kategórieM2,M3, N2 aN3 musia byť vybavené takými pneumatikami aspoň na jednej z hnacích náprav v čase od 15. novembra do 31. marca
a v prípadoch, ktoré sú uvedené v časti vety pred bodkočiarkou.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Tak.. a bodka . (či...nie ?..) :wacko:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

tak predsa som mal pravdu :D
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Je vidět, že na slovensku trpí zákony ještě většímy bludy než u nás. :-)))))))
Back in Czech.
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

aczasa píše:Je vidět, že na slovensku trpí zákony ještě většímy bludy než u nás. :-)))))))
je mi jasný, že zase jen provokuješ... :wink: My tady žijem na zákonech z dob ČSSR, některý vyhlášky dle ústavního soudu sice nepozbyly platnosti ale jsou neaplikovatelný (to je téměř doslovné vyjádření US) - naštěstí se to mezi lidmi, včetně úřadů, právníků a policistů, moc neví :wink: a pak bývá hodně "překvapivé" rozhodnutí soudu, když si někdo konečně stěžuje a podá žalobu.. ;)

Na slovensku se do obnovy právního prostředí pustili už dávno, a když to samozřejmě nikdy není bez chyb, tak jsou proti zakonzervovanému česku poměrně dost napřed. To jsem Ti tu chtěl napsat. :D
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Beru v úvahu! :-) Nicméně.... :-))))))
Back in Czech.
Madfus
Člen Týmu

Letní pneumatiky Nokian

Příspěvek od Madfus »

Zdravím, já jsem si našel tyto pneumatiky a přemýšlím o jejich koupi. Nemám ještě s Nokian pneu zádné zkušnosti. Ale zdají se být slušné a hlavně jsou za celkem přijatelnou cenu.
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

za tu cenu by som radsej kupil continental ;)

ja som s nimi nadmieru spokojny ;)
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Co vím, tak Nokian je specializovaný na zimu. Já osobně mám taky letní Continental
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“