Ake stierace\Stěrače?

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Mam bosch aerotwin 60 a 40cm. Sedia uplne super, ale mam problem s lavym stieracom. Ked ide dole tak nechava cmuhu, robilo to aj na originaloch aj na bosch, ked otocim gumicku tak mam chvilu pokoj ale do tyzdna zase nechava cmuhu. Tak to priebezne otacam, ale rad by som to definitivne vyriesil.
Skusal som hodit aj valeo x-trm a tiez to robilo to iste.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Akurat som sa pýtal na to minule kolegov-počas jazdy do roboty-či nemaju nejaké skusenosti,ako tie fumičky popríp.ošetriť.Vraj s octom tie gumyčky a s hubkou.Neviem,ešte som to nevyskušal,ale kolegovi to vraj pomohlo.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Takze ocot hovoris, vyskusam. Manzelka pouziva octovu vodu na umyvanie okien a velmi si to pochvaluje, takze mohlo by to teoreticky pomoct.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
Marcus
Člen Týmu

Příspěvek od Marcus »

Neviem ako vy pani ale ja mam stierace 30, 35 a 60 no a mam problem take zohnat. Ako sa pohybuju ceny stieracov original od toyota lebo co som pozeral inde tiez nie su najlacnejsie. Ale zalezi samozrejme od znacky no videl som aj okolo 40e...
Žena za volantom, to je ako hviezda na neby, ty ju vidíš no ona teba nie

Aké bolo heslo troch mušketierov?... utekajme kým nás nechytia…

Jazdim na 1,33 terra cool 09'
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Bez problemov tam das 60 lavy, 40 pravy a na zadny stierac vzdy odstrihnem gumicku z neakeho pouzivaneho a v pohode to funguje a vydrzi to tam celkom dost.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
Wario
Řidič

Příspěvek od Wario »

Bosch AeroTwin cena kolem 750kč za oba , stírají pěkně ale kolem 120kmh už jakoby nesetřou vše . ale rozhodně lepší než originály
Grobe
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grobe »

Takže v Makru a v Hornbachu prodávají sadu stěračů na Yarise od fy. Alpine (sada je označena typem F6). Mělo by to být na Yarise od r.05 ale já mám 02 a sedí to dobře. Jsou to kvalitní kovové ploché stěrače s grafitovou gumičkou, délky 400 a 575 mm. cena 450,-
Jestli na Yarise budete kupovat zvlášť, tak kratší 400mm a delší raději 540mm ale jak říkám, vejde se i těch 575.

Někde jsem viděl i náhradní silokonové gumičky, údajně by měly být trvanlivější a nepřimrzají.
paloo
Navigátor

Stierace OPTIFIT

Příspěvek od paloo »

V Toyote stoja stierace original z programu OPTIFIT 25 Eur.spokojnost?? co ja viem,,,ma ich dva mesiace nepiskaju,nevrzgaju,ale obcas zanechavaju cmuhy.Maju indikator opotrebenia,tak som zvedavy ci ich budem menit az ked indikacna nalepka zbledne alebo ich vymenim uz predtym..
Bobešek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobešek »

Stěrače z optifitu jo? To už se repasují i stěrače? :shock: :?:
Nemám rád TMCZ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Obrázek
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Optifit nejsou jenom repasované díly...

http://www.toyota.cz/own/parts/index.aspx Tady je to rozdělené.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
Bobešek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobešek »

Aha. Tak jsem zase o něco chytřejší. :)
Nemám rád TMCZ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Obrázek
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Viete o tom,že ak napr. kupite nové auto z obchodu-fugláč !!! napr. v lete ,najazdíte v horúčavách viac ako 1000km bez zapnutia stieračov.Ved načo by ste aj púšťali stierače,ak neprší...
No príde ten čas,kedy ich budete musieť pustiť a až vtedy by ste zistili,že stieraju na hov...Určite si poviete,že: - veď zbehnem do najbližšieho servisu si ich dať vymeniť - ved mám nové auto.
Ale nie je to až tak celkom pravda ! Auto sice nové máte,ale stierače už podla múdrej servisackej knižky nové nie su,takže si možno budete musieť pravdepodobne vytasiť za ne peniaze!!!!
Preto som použil slovo "pravdepodobne" ,lebo je to opäť na servise ako pristúpi k zákazníkovi.Oficialne však maju právo za to zapýtať peniaze...
Pekná pič.. že?? Tu v B. Bystrici -a nehanbím sa napísať názov servisu-Toyota ASEN-s.r.o sídlom na Partizanskej ceste som sa pýtal veduceho na prijimacom "okienku" ,lebo jeho "honelník" mi na to nevedel odpovedať ...
Ked mi povedal ten vedúci,že záruka je na strierače 1000km,tak som vypulil oči a zareagoval slovami: - snád nechcete povedať,že budem meniť stierače každých 1000km :roll: :roll:
(nestiera mi dobre totiž 1/3 praveho stierača- u spolujazdca-hlavne ak mi práši špinu predo mnou nejaké auto na sklo) .
Preto som zbehol do servisu spýtať sa,ako je to so zárukou stieračov...Chlapák sa išiel na ne pozreť a ked to videl,išiel zobrať (vraj nový) pred spolujazdcom stierač,či je to naozaj stieračom.Spýtal som sa,či je to nový stierač-on mi povedal ,že ano,vybalil ho zrovna z krabice... ha -haaaa- myslí si niekto,že neviem, po 23 rokoch jazdenia ako vypadá nový stierač? Ja neviem ,či robia zo zákazníkov debilov alebo čo,ale nový stierač rozoznám na 2 metre a nie na pár centimetrov (samozrejme že aj ten zle stieral.). Po vyskúšaní iného stierača(podla neho nového ) mi povedal,že mám dať inu vodu - možno nie je dobrá...(povedal som mu,že používam Sheron -to je akože šmejd??).Ja som mu na to povedal,že ak by bola zlá voda,tak by asi neumyla ta voda na celom skle špinu a nie len na konci stierača...
No nechcel som to riešiť,lebo to nemá cenu-nevadí mi to až tak velmi,že zle stiera-aj tak je to na druhej strane a kvôli drbnutému stieraču -čo je už po záruke - sa nemienim hádať-ved oni aj tak sa zoderu a potom kupim nové-ale nie made in toyota ,len ma viac zarazila garancia TOYOTY ako takej - životnosti stierača.
P.S. a opäť použil známu to vetu:
...to nie je možné... ešte nemali tam človeka,ktorý by prišiel "reklamovať" original stierače na novom aute.... :roll: :roll:

Táto omielaná veta mi už lezie krkom - to iste bolo s vodným čerpadlom ešte ked som mal 1.0 - tiež vraj ešte sa s takým niečim nestretli,vo vlakne o tých čidlach s ABS tiež niekto píše,že mu tvrdili,že uau..s takým problemom tam ešte yarisa nemali...Ked mi zle startovalo auto pred vianocami a ma odtahovali do servisu ,to iste mi tvrdil vodič odtahovky ,že ešte yarisa neodťahoval... na takéto argumenty používam vetu:
" no,tak ste sa už zrovna s takým niečím stretli teraz a niekto raz "prvým" musí byť -že ano..."
Toyota Auris 1.8 hybtid
bigjoe
Navigátor

Příspěvek od bigjoe »

Mám na Yarískovi 56 tis., predné stierače zatial v pohode čo sa o zadnom nedá povedať. Keď doslúžia, zas kúpim originál v Toyote.
TOYOTA Yaris 1.0 VVTi, r.v. 2009, spotreba 4.7l.
rotkaf
Člen Týmu

Příspěvek od rotkaf »

Taktiež ich mám cez 50 000 km a keby som si nebol nešťastnou náhodou natrhol kúsok na konci tak ich tam mám ešte poriadne dlho. Teraz som kúpil najlacnejšie aero v mototechne a fungujú úplne skvele. Stačí si udržiavať fit čelné sklo. Kúpil som si v akcii 3 ks Sheron Rain Off po asi 2 evri a teraz po dvoch rokoch som minul 1. Podla počasia asi tak každé 2 týždne fuknem na okno , preleštím a môžeš mať akékoľvek gumky, voda len tak odletuje. Keď idem po diaľnici z PU do MA ich zapnem, kým sa dostanem na diaľnicu a potom keď odbočím v Stupave. Inak nestieram, nad 100 km/h idú po skle len guľky vody ktoré odletujú preč. Sú aj iné prípravky (nano) ale tento sa mi osvedčil najviac. :inlove: Originál stierače by som ja asi nekúpil...
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

rotkaf píše: Inak nestieram, nad 100 km/h idú po skle len guľky vody ktoré odletujú preč. Sú aj iné prípravky (nano) ale tento sa mi osvedčil najviac. :inlove: Originál stierače by som ja asi nekúpil...
Mám NANO na čelnom skle - je to skvelá vec pri daždi - odporúčam!! Je to však sku..vene ťažká a dlhá práca to vyleštiť ,aby neboli flaky. Zaberie to asi 1-1,5 hod. čistenia-alebo teda leštenia.No stojí to za to. Robia to aj niektoré firmy,no stojí to cca 30€ za čelné sklo:
http://www.autoclubjoker.sk/cistenie-auta.html
Ale bohužial (ako to reklamujú), to "blato" pri čaptanici aj tak zostane na skle - treba použivať bežne ostrekovače a počas toho som vlastne zistil to rozmazavanie na konci stierača.
To NANO je trochu drahé,ale flaštička - teda sada kde je prípravok na vyčistenie skla pred nanesením a samotného prípravku nano + malá hubka - čo som kupil v nanoshope na čelne sklo vydrží dlho.cca na 5-6 a možno aj trochu viac použití.

P.S.
Inak- som velmi citlivý na maximalne čisté sklo-je to moja choroba ,lebo ja pri jazde MUSIM mať sklo tak čisté,ako keby som ho ani nemal.Samozrejme nie vždy sa to dá docieliť. Tým chcem povedať,že sklo pravidelne (až chorobne) čistím. Neviem,ako sa nazýva táto "diagnoza",ale sused sa mi už z balkona smeje-prečo to zasa leštím :oops:
Toyota Auris 1.8 hybtid
Odpovědět

Zpět na „Yaris“