Aký olej
-
- Věčnej rejpal
Re: Aký olej
Cimik piše:
Žádný značkový servis nemá problém s vlastním olejem..pouze musíš splňovat předepsanou specifikaci a originálně uzavřené neporušené balení. Osobní zkušenost ze servisem ve Zlíně.
Nebyl jsem liny a dnes ráno jsem dotázal nejmenovaný servis Toyota a odpověď je:
"Podle informací, které uvádíte je na pravidelní servis asi brzo - dělá se po roce, nebo po 15000 km (podle toho co nastane dříve)
Použití vlastního oleje, zejména u vozidla , které je ještě kryto zárukou výrobce u nás není možné.
Co se týká Vaší přítomnosti při provádění servisu ,je to možné po dohodě a za přítomnosti přejímacího technika. Ne však po celou dobu prováděné údržby. Jinak lze samozřejmě sledovat co se s Vaším autem děje přes výlohu servisu."
Servis 15000 km/1 rok u nás vyjde na 2 720 Kč, výměna oleje v motoru - olej+filtr+práce 2 450 Kč
Žádný značkový servis nemá problém s vlastním olejem..pouze musíš splňovat předepsanou specifikaci a originálně uzavřené neporušené balení. Osobní zkušenost ze servisem ve Zlíně.
Nebyl jsem liny a dnes ráno jsem dotázal nejmenovaný servis Toyota a odpověď je:
"Podle informací, které uvádíte je na pravidelní servis asi brzo - dělá se po roce, nebo po 15000 km (podle toho co nastane dříve)
Použití vlastního oleje, zejména u vozidla , které je ještě kryto zárukou výrobce u nás není možné.
Co se týká Vaší přítomnosti při provádění servisu ,je to možné po dohodě a za přítomnosti přejímacího technika. Ne však po celou dobu prováděné údržby. Jinak lze samozřejmě sledovat co se s Vaším autem děje přes výlohu servisu."
Servis 15000 km/1 rok u nás vyjde na 2 720 Kč, výměna oleje v motoru - olej+filtr+práce 2 450 Kč
A co se dotázat importéra TMCZ jak je to s použitím vlastního oleje? Já jsem měl taky vlastní olej splňující požavavky výrobce a autorizovaný servis mi nedělal problémy.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
milano píše:Cimik piše:

Auris 1.6 Valvematic, r. 2014
Já si na druhou výměnu přinesl taky Eneos a bez problémů ho tam dali.
Praha Modřany.
Praha Modřany.
Auris 1,6 M 2013
Vyhledal jsem fakturu na první garančku olej 5W30, dodavatel Toyota, litr 400,- Kč., víc z toho nevyčtu. Servis po 1 roce, olej, olejový filtr, těsnění výpustného šroubu /40,85 Kč/- je pozlacené
, - celkem s DPH 3 261,- Kč.

Auris Touring Sports 1,6 Valvematic 6M/T, Active+Business+Comfort+Desing, 2014
Cimik já nelžu dál jsem doslova do písmene co mne napsali ale bez mého jmena na začátku a bez podpisu pana co je vedoucí servisu.
Ten servis také nechci odhalit ale samozřejmě tam ne půjdu.
Za svoji love si vyberu sám. Já si svoje prosadím.
Ten servis také nechci odhalit ale samozřejmě tam ne půjdu.
Za svoji love si vyberu sám. Já si svoje prosadím.
Mě v Toyota Tsusho Pardubice taky odmítli dát můj olej správný specifikace,jedině se ztrátou záruky,takže opravdu někde problém dělají.Na třetí garančku už tam nepojedu a olej si vyměním sám,stejně skončí záruka.
Carina II (r.v.1989)
RAV 4 (1996)
SUZUKI LS 650 Savage (chopper) -2001
Corolla 1,4 HB (1999)
SUZUKI Grand Vitara 1,6 (2005)
Corolla Verso Sol 2,0 D4D (2004)
AYGO 1.0 2010
Verso 1,6 Active (2013)
MR2 SW20 (1991)
Rejži a nic jinýho!
RAV 4 (1996)
SUZUKI LS 650 Savage (chopper) -2001
Corolla 1,4 HB (1999)
SUZUKI Grand Vitara 1,6 (2005)
Corolla Verso Sol 2,0 D4D (2004)
AYGO 1.0 2010
Verso 1,6 Active (2013)
MR2 SW20 (1991)
Rejži a nic jinýho!
Už od první prohlídky si nosím svůj Mobil 1 ESP Formula 5W-30 a v Auto Rozkoš Jihlava nebyl nikdy žádný problém. Jenom mě upozornili, že pokud bych během záruky reklamoval něco na motoru, tak se bude brát v potaz i vliv jiného oleje.
Corolla 1.6 Valcematic CVT Active Trend+ 2017
Auris 1.6 Valvematic Luna 2011
Škoda 125 L 1989
Škoda 125 L 1989
To je argument, ty jim nevěříšcimik píše:No..vlastním taky Aurise, r. 2014, teď mám najeto 26 tisíc a pomalu se blíží druhá garančka.
V otázce oleje mám jasno..nikdy nebudu lít 0w - 20, leju klasiku 5w-30 ve specifikaci Acea A3 nebo C3. Na toto téma se dočtete rady odborníků na oleje.cz. Tyhle dvacítky jsou určené ke snížení emisí a ušetření panáka paliva. Jejich mazacím schopnostem ve vysokých teplotách nevěřím. Proto 5w - 30.
Jinak vím, že v Toyotě lejí vždy to, co levně koupí..vůbec neřeší značku a viskozitu..nejčastěji lejí Castrol 5w - 30, a to je zaručená informace..

Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
dnes jsem dostal odpověď z centrály po dotazu na olej 5w-30, který mi dali při garančce
děkujeme, že jste kontaktoval Toyotu Central Europe – Czech.
Výrobce vozidel Toyota doporučuje pro vozidlo Toyota Auris SB1ZE............ použití motorového oleje Toyota specifikace SAE OW-20, který je pro vozidlo nejlepší volbou z hlediska spotřeby paliva a dobrých startů v chladném počasí. Olej SAE 5W-30 je však také, v klimatických podmínkách ČR/SK, alternativně použitelný do motoru vašeho vozidla. Můžeme tedy potvrdit, že oba zmíněné oleje jsou vhodné pro použití ve vozidle SB1ZE.............
Vždy se jedná o vícerozsahový motorový olej API třídy SL, SM „Energy-Conserving“ , SN „Resource- Conserving, nebo ILSAC.
děkujeme, že jste kontaktoval Toyotu Central Europe – Czech.
Výrobce vozidel Toyota doporučuje pro vozidlo Toyota Auris SB1ZE............ použití motorového oleje Toyota specifikace SAE OW-20, který je pro vozidlo nejlepší volbou z hlediska spotřeby paliva a dobrých startů v chladném počasí. Olej SAE 5W-30 je však také, v klimatických podmínkách ČR/SK, alternativně použitelný do motoru vašeho vozidla. Můžeme tedy potvrdit, že oba zmíněné oleje jsou vhodné pro použití ve vozidle SB1ZE.............
Vždy se jedná o vícerozsahový motorový olej API třídy SL, SM „Energy-Conserving“ , SN „Resource- Conserving, nebo ILSAC.
Corolla SD TechStyle 1,6 automat 2019
Auris TS 1,6 2015-2019 ex
nissan tiida 2008 - pořád jezdí
nissan almera 2001-2008 ex
škoda 6x 1989-2001 ex
Auris TS 1,6 2015-2019 ex
nissan tiida 2008 - pořád jezdí
nissan almera 2001-2008 ex
škoda 6x 1989-2001 ex
No, k téhle diskuzi podotknu jediné..můžete tady vychvalovat tyhle nízkoviskozní oleje, ale já jedu na Shell 5w-30 a rozhodně to nebudu měnit. A na garančce tam liju svůj olej a oni tam v rámci výměn lejou co levně koupí..jak už tu někdo psal, tak Castrol 5w-30. Na 0w-20 vám seru
.

Dobre delas...... Je nejlepsi ta tva volba, protoze je tvoje... Nastesti tomu motoru moc neublizis..
))))

Back in Czech.
Kdybych najel dost kilometrů na dvě výměny oleje za rok, tak by aspoň pro mě byla zajímavá možnost 0W-20 na zimu a 5W-30 na léto.
Protože ale najedu tak 10 tis. za rok a 0W-20 bych v létě při 40° nevěřil, tak mi zbývá jezdit celoročně na 5W-30.
Protože ale najedu tak 10 tis. za rok a 0W-20 bych v létě při 40° nevěřil, tak mi zbývá jezdit celoročně na 5W-30.
Corolla 1.6 Valcematic CVT Active Trend+ 2017
Škoda 125 L 1989
Škoda 125 L 1989
OK takže nevěříme návodu k obsluze co vydala automobilka Toyota ale fámám co se povedli Toyota.cz. Tam je totiž 5w-30 uvedeny jako dočasná možnost do příští výměny. (v návodu k obsluze)
Ale naštěstí máme možnost volby.Oni s 5w-30 budou rejžovat a mi budeme šťastny. Vlk syty.....
Ale naštěstí máme možnost volby.Oni s 5w-30 budou rejžovat a mi budeme šťastny. Vlk syty.....