Auris TS Hybrid
Re: Auris TS Hybrid
No v prípade, že máš jeden kľúč v aute a druhý vo vrecku a snažíš sa auto uzamknúť, tak na prístrojovke sa ukáže upozornenie na KEY a blablabla po anglicky, auto sa nezamkne priložením ruky k vlnkám na kľučke, ale len zatlačením tlačítka na kľúči. Pri odomikaní auta nefunguje keď vložíš ruku do kľučky ale znovu len tlačítkom pre odomknutie na kľúči. Takto je to chranené pred zabudnutím kľúča v aute a ľahkému otvoreniu auta pri náhodnom potiahnutí za kľučku. Mám to osobne odskúšané.
Toyota Auris ll 1.6 Valvematic Style 2013 Bronzová - Avant Garde
Včera sem v Primostenu potkal Aurise kombi HSD s rakví spz P v bile. Parkuje kousek od centra.. Neni to někdo z fóra?
Auris Touring Sportc CVT
recenze: http://moje.auto.cz/David-C3/automat-1.html
recenze: http://moje.auto.cz/David-C3/automat-1.html
Ahoj, nějak jsem se v tomhle autě v poslední době zhlídnul - musím zajet na předváděčku.
Co bych rád dostal zodpovězeno zde: Jak je na tom auris hybrid se zimními starty? Nechává při startu i při teplotách pod nulou spalovák vypnutý? Jak rychle začíná topit?
Mám nyní sice diesel, ale s elektro příhřevem a topí mi to už po 1-2km, takže mě zajímá, jestli bych si pohoršil nebo ne.
Co bych rád dostal zodpovězeno zde: Jak je na tom auris hybrid se zimními starty? Nechává při startu i při teplotách pod nulou spalovák vypnutý? Jak rychle začíná topit?
Mám nyní sice diesel, ale s elektro příhřevem a topí mi to už po 1-2km, takže mě zajímá, jestli bych si pohoršil nebo ne.

Motor se zahřívá při každém studeném startu, nebylo by logické jezdit se studeným motorem. Teď v zimním provozu, pokud teplota klesne pod cca 70°C o5 motor dohřívá. V létě se spalovák zapíná pro dobíjení baterií (samozřejmě i při akceleraci), teď v zimně i kvůli topení. Jinak auto topí dobře, celkem rychle se zahřívá.. myslím tak 2-3 km...
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Prius se stejnou motorizací mi topí během minuty dvou. Spalovák se nahazuje podle teploty motoru a požadovaného výkonu topení. Moje obvyklá ranní cesta je 2km s kopce a pokud mám vypnuté topení, tak se motor stihne ohřát "sám pro sebe" tak, že se vypne. Ale stačí zapnout i minimální topení a nahodí se, a v kabině je to znát.
Pokud jde o vlastní start: při teplotách kolem nuly se mi při vypnutém topení nahazuje až když se rozjedu. Při teplotách hluboko pod nulou okamžitě. Většinou než oškrábu, použitelně topí, aspoň na odmlžování to řádově po minutě stačí.
Pokud jde o vlastní start: při teplotách kolem nuly se mi při vypnutém topení nahazuje až když se rozjedu. Při teplotách hluboko pod nulou okamžitě. Většinou než oškrábu, použitelně topí, aspoň na odmlžování to řádově po minutě stačí.
Díky pánové, to z ní rozumně - ačkoliv jsem čekal, že hybrid dokáže topit i elektricky. Musím se objednat na tu projížďku - mám ještě trochu obavu z dynamiky kolem 80-120km/h po přechodu ze 100kW dieselu (zvyk je železná košile).
Ano, dle údajů je zde jakési el. topení, ale je to spíš takový přicmrndávač... hlavní topení jde z motoru...
Mám pocit, že tam elektrické přitápění je, ale stejně elektronika ten motor nahodí. Tu elektriku musíš někde vzít a než vytláskávat baterku na topení a se studeným motorem vyčkávat, až se řidič splaší a dupne na plyn... tak proč nezabít dvě mouchy jednou ranou.
V čem jsi zvyklý na 100kW diesel? Já právě střídám Prius 1.8 a Corollu Verso 100kw. Předpokládám, že TS Hybrid bude tomu Priusu celkem podobný. Dynamika je nádherná "ve městě" v rychlostech do řekněme 100km. Čím nižší rychlosti, tím míň ten diesel dokáže hbitostí a komfortem konkurovat. Nad 100km je ten diesel o poznání lepší a návrat k manuálu taky na volné silnici pohladí po duši. Ale rozhodně to neznamená, že by to byla jízda s vytřeštěným zrakem a cihlou na plynu. Rozhodně je to pohodové cestování a pokud nejsi nervní závodník, tak si zvykneš raz dva.
V čem jsi zvyklý na 100kW diesel? Já právě střídám Prius 1.8 a Corollu Verso 100kw. Předpokládám, že TS Hybrid bude tomu Priusu celkem podobný. Dynamika je nádherná "ve městě" v rychlostech do řekněme 100km. Čím nižší rychlosti, tím míň ten diesel dokáže hbitostí a komfortem konkurovat. Nad 100km je ten diesel o poznání lepší a návrat k manuálu taky na volné silnici pohladí po duši. Ale rozhodně to neznamená, že by to byla jízda s vytřeštěným zrakem a cihlou na plynu. Rozhodně je to pohodové cestování a pokud nejsi nervní závodník, tak si zvykneš raz dva.
Asi v tom, že na okresce při předjíždění nemusím trávit moc času v protisměru.
Viděl jsem video akcelerace hybrid aurisu na plný výkon a přišlo mi, že to v této rychlosti lezlo nahoru nějak pomaleji, ačkoliv při 150-180km/h to zrychlovalo pořád velmi dobře, takže výkon tam je. Je pravdou, že měl zaplý ECO mode.
Nechci se tu profilovat jako závodník, ale je pravdou, že někdy mě odpich toho dieslu prostě jen svádí na to více (hlavně do kopce) šlápnout.. Snad platí to, že u hybridu bych tuto "zábavu" nasál z práce hybridního ústrojí v režimu pro který byl stvořen.
Myslím, že nemá smysl tady na tohle téma teoretizovat, snad mi to auto někde půjčí.
Jinak právě ten topící elektro přicmrdávač na tom současném dieselu ve Fordu mám a ten efekt je fakt znatelný. TDCI se zahřívá dost pomalu, ale v autě to obstojně topí už za minutu, podle mě tohle musí být v těch hybridech určitě také, jinak by to topilo za ještě delší dobu.
Viděl jsem video akcelerace hybrid aurisu na plný výkon a přišlo mi, že to v této rychlosti lezlo nahoru nějak pomaleji, ačkoliv při 150-180km/h to zrychlovalo pořád velmi dobře, takže výkon tam je. Je pravdou, že měl zaplý ECO mode.
Nechci se tu profilovat jako závodník, ale je pravdou, že někdy mě odpich toho dieslu prostě jen svádí na to více (hlavně do kopce) šlápnout.. Snad platí to, že u hybridu bych tuto "zábavu" nasál z práce hybridního ústrojí v režimu pro který byl stvořen.

Jinak právě ten topící elektro přicmrdávač na tom současném dieselu ve Fordu mám a ten efekt je fakt znatelný. TDCI se zahřívá dost pomalu, ale v autě to obstojně topí už za minutu, podle mě tohle musí být v těch hybridech určitě také, jinak by to topilo za ještě delší dobu.
Jak jsem psal motor se zahřívá svižně, když vyjedu z Pankráce na magistrálu u Chodova má 81 °C a auto plně topí..
-
- Člen Týmu
Caute
Tak uz sa mi to krati k mojej novej tojotke auris... Chcel som sa spytat taku otazocku ako dlho +- trva nez sa dostane zo skladu do predajne? Zajtra (4.12) by som ju mal mat na sklade v Koline... Viem ze to zalezi od vela okolnosti ale tak priblizne kolko to trvalo vam?
Diky za info a diky sa super forum:)
Tak uz sa mi to krati k mojej novej tojotke auris... Chcel som sa spytat taku otazocku ako dlho +- trva nez sa dostane zo skladu do predajne? Zajtra (4.12) by som ju mal mat na sklade v Koline... Viem ze to zalezi od vela okolnosti ale tak priblizne kolko to trvalo vam?
Řádově týden.
Ahoj, záleží jak rychle auto zaplatí
ale tak cca do 5 dnů by tam mohlo být, pak ještě předprodejní servis... Dodací doby na sk nevím

Kocando222 píše:Caute
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD
Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť
Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi
Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť
Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi
Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
-
- Člen Týmu
Tak platbu by mohli mat na ucte v priebehu dna
tak uvidim... Necham sa prekvapit... Ale tesim sa jak male decko
:D

Nezáleží až tak moc na tom, kdy bude mít tvoje peníze dealer, ale kdy je pošle dál... :-;
A taky jak moc je vytížený Kolín na předprodejní servis tam, jak přeprava, jak servis u dealera - i když ti neodmontovávají žádné příslušenství, tak to nějakou tu hoďku zabere. Takže: prosinec, v ledovková kalamita... klííííd a trpělivě žvejkej kapra a koukej na ten balíček pod stromečkem, on tam bude
A taky jak moc je vytížený Kolín na předprodejní servis tam, jak přeprava, jak servis u dealera - i když ti neodmontovávají žádné příslušenství, tak to nějakou tu hoďku zabere. Takže: prosinec, v ledovková kalamita... klííííd a trpělivě žvejkej kapra a koukej na ten balíček pod stromečkem, on tam bude