Mám po GO nebo přestavbě motora Toyota - kde, kdo , jak ?
- MichalS
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Zejdy: trochu OT ale : Co je to tam za ten "ťukanec" na sacím potrubý u I. válce ? Nevím jak je to potrubí tlusté ale na 3SGE je to masa hliníku tak si nedovedu představit že bych to tak ťukl i kdybych s tím švihnul o zem ?
Po 5ti letech jsem obnovil web s Celicama - schemata, linky, navody, fotodokumentace - http://www.t18.wz.cz
Tady je to taky pořádný kus materiálu. Nevím, já jsem to takhle už přivezl, taky si nedokážu představit, jak se to komu povedlo. Asi jim na to upadl trolejbusMichalS píše:Zejdy: trochu OT ale : Co je to tam za ten "ťukanec" na sacím potrubý u I. válce ? Nevím jak je to potrubí tlusté ale na 3SGE je to masa hliníku tak si nedovedu představit že bych to tak ťukl i kdybych s tím švihnul o zem ?

Ale vzhledem k tomu, že je to pouze estetická vada, nebudu to zatím nijak řešit.

To Kubrt>komprese změřím a pak sem dám hodnoty.Chvíli to bude trvat, teď moc nejezdím, za půl roku jsem si na auto odvykl

To musela být pořádná rána takhle prohnout tohle potrubí vau.Muselo na to něco hodně těžké padnout žeby další motor.Nějak mám zlý pocit ze všeho
a nepodporilo to ani to že jsem uviděl u Tebe to pokřivení to nemůže nic fungovat bez chyby
když jsme na to háklivý to nemůžou zaměstnanci dát pozor.
Jezdi opatrně a zvykej si, dnes jsem vytahoval pacientku z auta ještě že byla vcelku OK/ sedla po 2 měsících z SUV 4x4 do předokolky a nějak jí to chudákovi ujelo/ celý čas v šoku opakovala to auto vůbec nejelo jak,,mělo" já jsem jela každej den stejně i v horším počasí a náledí............
Když mi nevyjde rozpohybování motoru tak kupuju 3SGTE kompletní se vším poslední gen.když nekdo o nějakém bude vědět tak mi můžete dát echo Zejdy.S pánem jsem se domluvil že mi udělá GO a dá na motor záruku a dohlídne na jeho zabudování a periferie včetně odladění abych už skončil s GO opravami když mu nastavím dobře AH...Trochu jsem ho pobavil mojí story.

Jezdi opatrně a zvykej si, dnes jsem vytahoval pacientku z auta ještě že byla vcelku OK/ sedla po 2 měsících z SUV 4x4 do předokolky a nějak jí to chudákovi ujelo/ celý čas v šoku opakovala to auto vůbec nejelo jak,,mělo" já jsem jela každej den stejně i v horším počasí a náledí............
Když mi nevyjde rozpohybování motoru tak kupuju 3SGTE kompletní se vším poslední gen.když nekdo o nějakém bude vědět tak mi můžete dát echo Zejdy.S pánem jsem se domluvil že mi udělá GO a dá na motor záruku a dohlídne na jeho zabudování a periferie včetně odladění abych už skončil s GO opravami když mu nastavím dobře AH...Trochu jsem ho pobavil mojí story.
Nějaké ty auta doma jsou.
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
mám po go nebo přestavbě motora toyota,kde kdo,jak?
jenom tak jsem porovnával hmotnost komplet:píst ojnice kroužky čep ložisko pojistky čepu včetně ojničních šroubů - 1046 g. světe div se všechny mají stejnou hmotnost
jedná se o 2ZZ-GE
jedná se o 2ZZ-GE
- MichalS
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Doky > zajimave je co se da najit na moto.allegro.pl dej do vyhledavace treba GT4 a v "silnikach" se daji najit kompletni sety motoru turb prevodovek s elektrikou, i jsem tam videl treba nejake ty "black / red" tops motory...
Otazkou je jestli by se pak nemelo udleat projistotu hned treba GO ale treba nemuselo... holt pro to ale zajet a domluvit se a hlavne zkontrolovat elektriku aby nic nechybelo ale myslim ze kdyby se me to takhle zjevilo doma na dvorku urcfite by to za par dnu vcelo v aute
Otazkou je jestli by se pak nemelo udleat projistotu hned treba GO ale treba nemuselo... holt pro to ale zajet a domluvit se a hlavne zkontrolovat elektriku aby nic nechybelo ale myslim ze kdyby se me to takhle zjevilo doma na dvorku urcfite by to za par dnu vcelo v aute

Po 5ti letech jsem obnovil web s Celicama - schemata, linky, navody, fotodokumentace - http://www.t18.wz.cz
Re: mám po go nebo přestavbě motora toyota,kde kdo,jak?
Pavel Liška píše:jenom tak jsem porovnával hmotnost komplet:píst ojnice kroužky čep ložisko pojistky čepu včetně ojničních šroubů - 1046 g. světe div se všechny mají stejnou hmotnost
jedná se o 2ZZ-GE

Moje statické vyvážení při předchozí opravě.Já jsem musel hmotnosti upravovat, aby byly stejné.
Teď jsem to nevážil, písty už byly osazené od p.Kasla, nezbývá, než věřit

Jak jsi to upravoval a o kolik? Docela bych se bal do toho nejak zasahovat. Nerozhodi se to pak? Nekde jsem cetl ze borec ubrousil kousek ojnice, kurde muze se to? Nemyslim ted ubrat material kvuli vydrzi, ale kvuli pripadnym vybracim ....
"Jsem zly a zeru male deti"
Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
vyvažování ojnic http://youtu.be/QLpiF0E0EJU a tady zbytek http://youtu.be/_3ZNWB4Z18M 15g na věcech do stejného motoru není zrovna málo. To je to co jsem tu už několikrát psal že kompletní motory dovažovali japonci samotnými komponenty jako celek. Pak to stačilo přeházet a konec. Honzo mam pocit,že písty a ojnice od něj byly popsané vahou ne?
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
To Libor> nikde jsem si značení nevšiml, ale většinou se to dělá z boku(?), takže to asi nebylo vidět.
To Kubrt>Dělal jsem to podobně jako na videích od Libora.Je jasné, že výrobce, když má k dispozici stovky kusů, tak se nebude s broušením a vyvažováním ojnic a pístů zabývat, ale sestaví to podle vah. Změří hodnoty na klice a dorovná to písty a ojnicemi. Pak, jak píše Libor, stačí při opravě přehodit dva písty s ojnicemi a je všechno špatně.
Moje teorie byla: protože neznám hodnoty vyvážení kliky, nechám kliku + setrvák + řemenici vyvážit "do nuly" a pak logicky musím dát na všechny čepy stejnou hmotnost. Což jsem udělal. Rozdíly vah jednotlivých pístů a ojnic si už nepamatuju, ale bylo to dost, rozdíl byl až 16 gramů.Nicméně klika byla po druhé opravě asi tak poničená, že to nevydrželo.Mám pocit, že byla i ohnutá.
Další nedobrý pocit jsem měl z vyvážení, když jsem teď znovu posílal setrvák k p.Brzákovi, hlásil nevyváženost 17 gramu. Nechce se mi to počítat, ale umím si živě představit, co to dělá při 8000 ot/min!!!!! V ruce bych to držet nechtěl!!!!
To Kubrt>Dělal jsem to podobně jako na videích od Libora.Je jasné, že výrobce, když má k dispozici stovky kusů, tak se nebude s broušením a vyvažováním ojnic a pístů zabývat, ale sestaví to podle vah. Změří hodnoty na klice a dorovná to písty a ojnicemi. Pak, jak píše Libor, stačí při opravě přehodit dva písty s ojnicemi a je všechno špatně.
Moje teorie byla: protože neznám hodnoty vyvážení kliky, nechám kliku + setrvák + řemenici vyvážit "do nuly" a pak logicky musím dát na všechny čepy stejnou hmotnost. Což jsem udělal. Rozdíly vah jednotlivých pístů a ojnic si už nepamatuju, ale bylo to dost, rozdíl byl až 16 gramů.Nicméně klika byla po druhé opravě asi tak poničená, že to nevydrželo.Mám pocit, že byla i ohnutá.
Další nedobrý pocit jsem měl z vyvážení, když jsem teď znovu posílal setrvák k p.Brzákovi, hlásil nevyváženost 17 gramu. Nechce se mi to počítat, ale umím si živě představit, co to dělá při 8000 ot/min!!!!! V ruce bych to držet nechtěl!!!!