Toyota AURIS 2013

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

Luke_Luke píše:1,8 se v Aurisu normalne prodavala i na ceskem trhu, tusim, ze to melo 145k, coz zadny zarak neni, prodavala se i ta 2,2D-CAT se 180k, ale porad do Japonske verze Blade chybi 100k(3,5V6 ma 280k) :)
Obecne hot hatche v Evrope maji okolo 250-300k
u nas v krajine zazrakov by od 1. oktobra stala registracia verzie blade 2997 ecok :evil:
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Coze? :D A z jakeho duvodu?
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
rewerz
Navigátor

Příspěvek od rewerz »

Luke_Luke píše:Coze? :D A z jakeho duvodu?
Bananistan :lol:
Toyota Auris 1.6 Valvematic Luna + VSC,TRC 08/2010
Obrázek
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Rec je asi o tomhle, ze?

http://www.teraz.sk/ekonomika/vlada-spo ... rrency=AUD

Jen nechapu...dneska ma temer kazde druhe auto nad 80kw, osobne bych rekl, ze si nema cenu kupovat ani auto slabsi 80kw, pokud to neni nejmensi segment s motorem 1,0.

Kolik se bude platit u std. aurise treba 1,6 97kw?

EDIT: uz jsem to nasel

do 80 kW 33 € Škoda Fabia I. II, Kia Picante
do 86 kW 167 € Hyundai i30, Ford Focus
do 92 kW 217 € Suzuki SX4, Fiat Ducato
do 98 kW 267 € Toyota auris, Ford S-Max
do 104 kW 327 € Škoda Octavia, VW Passat
do 110 kW 397 € Honda CRV, Nissan Qashqai
Obrázek
johny2000
Manager Týmu

Příspěvek od johny2000 »

Obrázek

Verso 1.8 Active
EX: auris 1,6 Dual VVTI Man
Dantechno
Navigátor

Příspěvek od Dantechno »

Moc hezky :D
Toyota Corolla XLi E10 65kW
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris II TS 1,4 D4-D
Toyota Auris II 1,6 vvti facelift
handis
Člen Týmu

Příspěvek od handis »

tak jsem mel moznost si do neho v tydnu sednout... exterier urcite postup vpred, interier tez. neni to dokonalost sama, ale na toyotu milovy skok... :) celkove se mi ale verze kombi libila vice, nez std. verze. celkove nizsi posez, sedacky prijemne. bohuzel v nekterych stupnich vybavy to ma nekvalitni plasty na palubovce. co je vyslovene hrozne jsou ty hodiny - tragedie! konecne zavedli funkci trojbliku! jako perfektni muzu zhodnotit multimedialni system... to se hodne povedlo uz v Yarisu a do aurise to plne prenesli. zajmava volba je take zatahovaci panoramaticka strecha... kufr v kratke verzi docela maly, kombi uz je o poznani lepsi, ale rozmeru octavie to zdaleka nedosahuje. celkove mohu zhodnotit jako velky skok dopredu. golf to sice neni, ale tohle auto si najde urcite vice zakzniku nez predchozi generace! gratulace toyote!
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

hmm a co bys chtel, aby se z Toyoty stal koncernovy shit? Trojblik, srovnavat kufr s oktavkou a pak s golfem? :-D Nemam slov, jsem rad za to, ze Toyota dela odlisne auta od koncernu a taky proto je nejprodavanejsi znackou sveta!
Obrázek
chrepet
Člen Týmu

Příspěvek od chrepet »

Luke_Luke píše:hmm a co bys chtel, aby se z Toyoty stal koncernovy shit? Trojblik, srovnavat kufr s oktavkou a pak s golfem? :-D Nemam slov, jsem rad za to, ze Toyota dela odlisne auta od koncernu a taky proto je nejprodavanejsi znackou sveta!
:D :thumbsup: Přesně tak, s tím musím jenom souhlasit.
handis
Člen Týmu

Příspěvek od handis »

no panove... projevte aspon krapet automobiloveho citu a nebudte zaslepeni jako VW priznivci... funkce trojbliku je na dalnici komfortni a uzitecna - a je jedno kdo ji do aut dava a nedava. proste je to dobra vec. a o tom ze octavia ma velky kufr snad nechce nikdo polemizovat ( ve sve tride nejvetsi ) + jak vypada kufr O2 si dokaze predstavit kazdy, jak vypada kufr peugeotu 308 uz malokdo... mam soucasny auris z 2010 ( po fc ) a mel jsem moznost ho porovnat s celou radou konkurentu... bohuzel musim uznat, ze napr. golf je co do pohodli a jizdnich vlastnosti jednoznacne lepsi. V dlouhodobe zivotnosti ( poruchovosti ) bude vyhravat toyota, bohuzel podle tohoto kriteria se rozhoduje jen mensina kupujich. A duvod proc toyota je celosvetove tak silna? podivejte se co prodava v US nebo JPN - jsou to auta uplne jinej ligy nez auta prodavana v EU... ac toyote fandim, musim uznat ze v tuto chvili v evrope na konkurenci spise ztraci
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Reknu jen muj osobni nazor:

Trojblik je na prd...nekdy je 3x malo a nekdy je to moc, kdyz ten blinkr das omylem nebo Ti tam nekdo vjede, nejde to vypnout...zvyknu si na to, ale nepovazuju to jako benefit nebo rozhodovaci kriterium. To bych taky mohl rict, ze Toyota ma nadrz vlevo a snadneji se mi tankuje, protoze nestojim rady u benzinek ;-)

Uz jsem tady nekolikrat psal, ze mame v rodine O2 s Aurisem mam najezdeno pres 65tis km s Oktavkou okolo 10tis km(myslim s tou konkretni jednou). Srovnavat se to proste neda, oktavka je o 4roky konstrukcne starsi a je to hodne znat. Komfort je vetsi mozna pri prejezdu nerovnosti, ale to z duvodu balonovych pneumatik 195/65/15. Podvozek oktavky na limitu uplne tragicky dle meho. Ve skole smyku jsme meli prime srovnani Auris vs Oktavka...tady neni o cem s oktavkou byl porad problem ji zvladat, Auris to byla hracka. Dale chronicke problemy zadni napravy na oktavce, neustale se spatne sjizdejich zadni pneu od vibraci zadni napravy...tragedie. Co se tyka kufru, ano, oktavka ma o 200l vice. Kdyz jsem si kupoval domu novou sedacku, ktera byla na 2 dily(stejne velke +/- par cm) do oktavky to veslo hure nez do Aurise pri sklopenych sedadlech(zadnich)...neveril jsem, ale bylo to tak.
Ale at mi nekdo nevyklada o kvalite vw...turbo u TDi v prdeli do 200tis km zarucene, utrzene stabilizatory na zadku, interier po 100tis km rozhodne neni ve stylu das auto...a ja nevim, co vsechno bych si jeste vzpomnel. Mozna je Golf jina liga v mkVI a mkVII jsem nejel, neumim srovnat...
Obrázek
johny2000
Manager Týmu

Příspěvek od johny2000 »

Obrázek

Verso 1.8 Active
EX: auris 1,6 Dual VVTI Man
Sobala Jan
Člen Týmu

Příspěvek od Sobala Jan »

Naše Orlovská Toyota buňka vyhodnotila nový Auris jako konečně vydařené auto-na rozdíl od původního a je bezva,že budou konečně dělat i kombíky.
satanda
Navigátor

Příspěvek od satanda »

Nazdar, menší čtení...myslím že se new Auris dost povedl
:wink:
http://www.auto.cz/toyota-auris-jizdni-dojmy-71716
Toyota Yaris Dream(2010) 1,33 Dual VVTi 74KW
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

tak pridavam aj ja nejake citanie
http://auto.sme.sk/c/6630645/prva-jazda ... motor.html

toyota.sk uz zverejnila ponuku na auris..zacinaju na 13490ecok a ta vybava je dost od veci. Vyhrievanie sedadiel a tempomat zasa az v najvyssej verzii. Neviem ci toyota spi, ale tieto prvky maju uz aj tie najmensie auta u konkurencii.
Okrem toho, vsmili ste si, ze v aute nie je dojazdove koleso ale iba sada na opravu pneumatiky? No ja mam za sebou dalsi defekt a poviem vam, nejaku sadu by som nechcela ani zadarmo. Nechapem ako to niekto povazuje za praktickejsie. Ja osobne kompresor so sebou nenosim, takze neviem ci by som to fukala ustami :twisted: :lol:
Osobne som zvedava na tu predajnost.
Odpovědět

Zpět na „Auris“