Black diamond performance - brzdové kotouče,desky a spojky.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
pro ca18det je custom zakázkový kit. Lze volit obložení a přítlak. Maximum je 500Nm. Série má 320Nm. Pokud plánuješ kolem 200kw tak 420Nm musí stačit. Navíc silný přitlak nedělá dobře axialním ložiskum,proto se pro větší výkony dělají vícelamelove spojky kombinace tažná/tlačna
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
No, ve finále bych rád atakoval 300kw
ale to už je výkon při ktrém odchází sériová převodovka a auto nejde udržet na cestě... Třeba se tam ani nedostanu a bude stačit kvr bez úpravy, ovšem tomuto cíli se snažím dimenzovat veškeré komponenty co nakupuju a jak jsi psal, u spojky je to celkem ošemetné, k vůli ložiskům (proč mít spojku do 500Nm a ničit ložiska když ve výsledku nebudu mít ani 400Nm třeba).Nemám zkušenosti a tak netuším jak rapidně sníží životnost ta "nejsilnější" spojka ložiskům? Na klice i v ojnicích budou ACL Race a počítám s novým oem olejovým čerpadlem, roční nájezd do 5000km, spíše méně (auto jen na zábavu). Než jsem zjistil, že máš možnost těchto spojek, uvažoval jsem nad odpruženou keramikou od ACT... Jestli by ta kvr byla schopna přenést to co zamýšlím a s lepší čitelností pedálu než keramika (on-off), tak by to bylo super. Samozřejmě dám na tebe, ty tomu narozdíl odemě rozumíš a tak doufám, že nesáhnu vedle... Prostě bych rád spojku jako "konečné řešení" ve smyslu že když sáhnu na plnící tlak nebudu muset nic řešit jelikož bude vše dostatečně dimenzované... Díky.

Když někomu řekneš že je blbec, chytrého to z tebe neudělá!
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
pokud uvažuješ na 300kw tak nic jiného než kovokeramika nepřichází v úvahu. Při tom výkonu už jsou stejně pružiny v lamele zbytečné a v podstatě není už rozdíl s a bez. Udělám dotaz na tebou požadované parametry a cenu. Aby jsi co nejméně zmírnil opotřebení axialních ložisek je dobře naučit se řadit pod zátěží na jeden šťouch jak při sprintu. Síla která v tu chvíli působí kolmo na kliku je větší než axialní posun kliky na kterou působí síla ze spojky. Ale ani tak není opotřebení nijak dramatické. Mě se spíš jednalo o nejake desetitisíce km. Pokud udeláš 5ročně a máš to jako víkendovku tak není tohle treba řešit. Při tomhle výkonu už jde komfort stranou. ACT vyrábí vynikající crmo setrvačníky,ale amici jejich spojky v oblibě nemají. Z lamel jim vyskakuji pružiny a tak používají většinou kombinaci act+clutchnet red kit. To samé nabízí BD.
Jak jsem psal, netvrdím, že tam těch 300kw bude, ale s jídlem roste chuť a rád bych měl na tento výkon vše dimenzované (pokud to budu schopen zaplatit)... Někde tady jsi psal, že kevlar přenese to co keramika, ale komfortněji, proto jsem o tom uvažoval. Keramika mě tedy nejspíš nemine, alespoň jsi mě uklidnil co se týče ložisek. K tomu odpružená vs neodpružená - převodovka bude dostávat "na prdel" tak jako tak, to je dáno už tím výkonem, ale co pokus o klidný rozjezd, tam taky nebude rozdíl? Jinak pro mě to bude aktuální nejspíš koncem dubna, takže je zatím čas, ale tu cenu zjisti aď vím jestli to v tom dubnu zvládnu...
Edit: počítám se seriovým setrvákem, jen případně srovnat třecí plochu, bude nutné znova vyvážit a je vůbec pro keramiku origo setrvačník adekvátní/dostatečný?

Edit: počítám se seriovým setrvákem, jen případně srovnat třecí plochu, bude nutné znova vyvážit a je vůbec pro keramiku origo setrvačník adekvátní/dostatečný?
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
ono i s tou keramikou se dá v klidu rozjet,ale rozhodně to není někam do města do kolony od semaforu k semaforu.
prostě zabírá zostra. Není tam ta citlivost a je lepší rozjezd z trochu vyšších otáček. Sériový setrvačník naopak schvaluji,pokud to nechceš hnát do extrému kdy každý gram je důležitý,tak je lepší když teplo vznikající třením vezme do sebe setrvačník než když jde do motoru.

- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
vyvážit určitě,to samé i kliku. Já nechávám plochu setrvačníku brousit křížem na magnetce a potom ručně zaškrábu na 25-30bodů 1cm2. Ne,že by to mělo nějaký podstatný vliv na funkci,možná žádný
ale já jsem spokojenější. 

OK, motor půjde z auta stejně až na podzim, s tím, že bych ho chtěl přes zimu dát do kupy... Zatím sháním díly. Ohledně toho vyvažení se na tebe můžu obrátit taky? Nerad bych aby mi to někdo odtud spackal mám wiseco písty a pauter ojnice, takže budou asi lehčí než serie...
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
vyvážení taky není problém. Jezdím s tím k O.Kr. Sice už mám týden před návštěvou osypky z té jeho povýšenosti a arogantního chování,bohužel je jediný kdo to dynamicky vyváží. Ať je jaký chce,tak na ty s Palackým slyší dobře. A já víc po něm nechci.
Tak hlavně že jsi našel někoho, kdo svou práci odvede jak má, i když já s těma palackýma celkem zápasím a tohle je pro mě projekt na několik let a to už jen z důvodu, že z výplaty toho moc nezbyde, ale dost s ot, tohle je topic o spojkách a brzdách a né o tom, že nemám prachy
Pak napiš co chcou za pro mě adekvátní spojku, zatím dík.

- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
na celý sortiment BDP v květnu pro CZ sleva 18% + doprava. K brzdam na celé auto litr kapaliny v hodnotě 600 zdarma. Kdyby se podařilo dat dohromady objednávku za 3000 liber,je jedno co ze sortimentu sleva by byla 28% a doprava zdarma. Za sadu kotoučů na auto jednotlivě bývá v průměru 36liber. Objednávka se musí uzavřít do 6.6. Tak přemýšlejte a pište o co by kdo měl zájem.
Ahoj,
řeším brzdy na ATRko, Idaho mi doporučoval Black Diamond, máš šanci mít nějaké slevy na kotouče/destičky?
Špatně nevypadají tyhle a i cena je ok pokud se jedná o pár.
http://www.europerformance.co.uk/pages/ ... uct=407651
řeším brzdy na ATRko, Idaho mi doporučoval Black Diamond, máš šanci mít nějaké slevy na kotouče/destičky?
Špatně nevypadají tyhle a i cena je ok pokud se jedná o pár.
http://www.europerformance.co.uk/pages/ ... uct=407651