Tos asi menil u te 85KW cariny? Mas v podpisu dve. Co tam mas za svicky a jakou to ma ted spotrebu?Stan píše: Přesně toto jsem teď tedy udělal... svíčka za cca 300Kč/ks, a spotřeba o (skoro) dva litry dolů...motor má ustálený chod, z výfuku není cítit benzín, nestřílí...jako předtím.
spotřeba carin
Re: Zapalování
Carina sedan 1,6 85KW, r.v.94
- zmaxxx
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zapalování
To je právě to, měnil jsem to u té 79kW, dle VIN tam mají být taktéž platinky. Vše co píši výše se týká té 79. Až půjdu na oběd, mrknu na krabičku co to je za svíce (snad jsem si jednu nechalTwity píše:Tos asi menil u te 85KW cariny? Mas v podpisu dve. Co tam mas za svicky a jakou to ma ted spotrebu?zmaxxx píše: Přesně toto jsem teď tedy udělal... svíčka za cca 300Kč/ks, a spotřeba o (skoro) dva litry dolů...motor má ustálený chod, z výfuku není cítit benzín, nestřílí...jako předtím.

Podle VIN na toyodiy:
19100P PLUG, SPARK
90080‑91065
PK20R13, LEAN BURN
Spotřeba u 85kW cca 6,5-7,5; tam je to bez problému.
- Stan
- Carina crusader
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam 85kW a mel sem tam densa klasickz svicky. Kdosi mi tady podle VINu urcil, ze mam leanburn motor. Koupil sem teda NKG platinky. Na motoru ale zadnou samolepku o platinkach nemam. Kdyz sem mrkl na 79kw leanburn motor, mel opravdu vstriky jinde, takze asi zas leanburn nemam.
Tak se ptam jednou a provzdy - plati tyhle rovnice? 79kw=leanburn=platinky a 85kw=klasika=klasicky svicky?
Nebo je to jeste slozitejsi a chce to se ridit pohledem na vstriky? A vadi hodne platinky u klasickyho motoru? Ted mam spotrebu okolo 7.5-8.
Tak se ptam jednou a provzdy - plati tyhle rovnice? 79kw=leanburn=platinky a 85kw=klasika=klasicky svicky?
Nebo je to jeste slozitejsi a chce to se ridit pohledem na vstriky? A vadi hodne platinky u klasickyho motoru? Ted mam spotrebu okolo 7.5-8.
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
- zmaxxx
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Přesně naopak:)Stan píše:Ja mam 85kW a mel sem tam densa klasickz svicky. Kdosi mi tady podle VINu urcil, ze mam leanburn motor. Koupil sem teda NKG platinky. Na motoru ale zadnou samolepku o platinkach nemam. Kdyz sem mrkl na 79kw leanburn motor, mel opravdu vstriky jinde, takze asi zas leanburn nemam.
85kW = LEAN BURN, 79kW standard
každopádně já mám takovej divnej hybrid tu Carinu (79) Vyrobená jako jedna z posledních a ...darmo povídat. Rozdělovač mimo standard(nelze seřídit předstih, dělá si to ECU sama), přední brzdy mám z dvoulitru, platinky místo "obyč,.. Jedna anomálie za druhou. Idaho se s tím hezky potrápil

- Stan
- Carina crusader
- Kontaktovat uživatele:
To je divný, ptž u zakladatela tohodle vlákna - Martina Matesse v České Třebové stojí vrak cariny e, anglán, s motorem 79kw a prokazatelně je to leanburn. Na motoru i kapotě je štítek. Já mám prokazatelně 85kw, štítek nebo samolepku nemám a oba sme se tam shodli, že mám ty vstřiky jinak. Kdyžtak dodám foto. 

- zmaxxx
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Šel jsem do deště a vyfotil jsem Ti svůj motor, ať máš porovnání. Je to 79kW. Doufám, že to oceníšStan píše:To je divný, ptž u zakladatela tohodle vlákna - Martina Matesse v České Třebové stojí vrak cariny e, anglán, s motorem 79kw a prokazatelně je to leanburn. Na motoru i kapotě je štítek. Já mám prokazatelně 85kw, štítek nebo samolepku nemám a oba sme se tam shodli, že mám ty vstřiky jinak. Kdyžtak dodám foto.

Kdysi sem se tu ptal na foru podle ceho se to teda pozna ale nedostal sem 100% odpoved. Kdyz sem tam mel Bosh svicky obyc, tak auto cukalo ve vyssich otackach.(byl tam jeste spatny kabel takze to misto jezdeni spis skakalo ) ale ted tam mam ty densa a vpoho. Myslim ze me to idaho kdysi vysvetloval ale moje hlava derava to zase vytrepala.
@zmaxxx: takze ty mas platinky v obou carinach? nejak sem se v tom ztratil... ta 85KW je origos leanburn.Ta 79kw je mix kde ty mas leanburn teda platinky ale normalne tam maji byt obyc.
@zmaxxx: takze ty mas platinky v obou carinach? nejak sem se v tom ztratil... ta 85KW je origos leanburn.Ta 79kw je mix kde ty mas leanburn teda platinky ale normalne tam maji byt obyc.
- zmaxxx
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Pochopil jsi to správně, leč se špatným údajem. Podle VIN, ač lean-burn nemám, mají být v mém mototru(79) platinky (ODKAZ 79kW)Twity píše:@zmaxxx: takze ty mas platinky v obou carinach? nejak sem se v tom ztratil... ta 85KW je origos leanburn.Ta 79kw je mix kde ty mas leanburn teda platinky ale normalne tam maji byt obyc.
V 85kw jsou platinky standard (ODKAZ 85kW)
A teď: BABO raď

- zmaxxx
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
"Injectors are mounted in the head, rather than conventionally in the intake manifold."Twity píše:Kdysi sem se tu ptal na foru podle ceho se to teda pozna ale nedostal sem 100% odpoved.
Jinými slovy: Vstřikovače jsou zabudovány přímo do hlavy motoru, nikoliv do sání. Wikipedia
Ale k 85 se dostanu až zítra-pozítří, abych to mohl vyfotit.
ja sem mel 1,6 79Kw rok93 a podle vin z servisu toyoty to byl leanburn a svicky na to sou treba takovy http://toyota.autodoplnky.cz/toyota-car ... n-s2978993zmaxxx píše:Přesně naopak:)Stan píše:Ja mam 85kW a mel sem tam densa klasickz svicky. Kdosi mi tady podle VINu urcil, ze mam leanburn motor. Koupil sem teda NKG platinky. Na motoru ale zadnou samolepku o platinkach nemam. Kdyz sem mrkl na 79kw leanburn motor, mel opravdu vstriky jinde, takze asi zas leanburn nemam.
85kW = LEAN BURN, 79kW standard
každopádně já mám takovej divnej hybrid tu Carinu (79) Vyrobená jako jedna z posledních a ...darmo povídat. Rozdělovač mimo standard(nelze seřídit předstih, dělá si to ECU sama), přední brzdy mám z dvoulitru, platinky místo "obyč,.. Jedna anomálie za druhou. Idaho se s tím hezky potrápil
a na 85Kw nebizijou takovy http://tuning.autodoplnky.cz/svicky-den ... n-s2978991 a tady uz leanburn nepisou
a urcite bude 1,6ka aj obyc, protoze sem nasel v jednym navodu stahnutym nevimuzodkud, 2 druhy svicek do 1,6ek ale neni to tam rozdeleny podle vykonu, jenom popsany motor 4A-FE obyc a motor 4A-FE platina
na internete to asi nezistis, zavole do servisu toyoty,, kdo jinej by to mel vedet jestli mas leanburn?
aj tu je treba nabidka na 1,6 79Kw leanburn a 85Kw obyc http://www.svickydenso.cz/automobily/za ... /#obsah1.6
a dyz je to vlakno o spotrebe tak ja sem jezdil kolem 8-8,5 litru nez sem to kopl do plynu
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04 / Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
Palivový filtr - umístění
Děkuji za info!Stan píše:Já se k jeho výměně rozhoupal po šesti letech, co auto mám. Stál tuším stovku a najdeš ho na stěně mezi kabinou a motorem (samozřejmě na motorové straněGammaRay píše: Pokud jde o palivovou soustavu-měnil jste někdy někdo palivový filtr? Ani nevím kde je a vzhledem k tomu, že mi motor bez problémů točí i ve vysokých otáčkách, tak asi bude dobře propustný - a tak i zde u Cariny není co řešit![]()
) zhruba uprostřed. Je to takovej válec (průměr asi 8cm), přichycenej byl plechovou objímkou a vedou do něj dvě hadice. Byl k tomu ale hroznej přístup. Bacha - po povolení hadic vyteče dost benzínu, tak ať ti neblafne od horkýho výfuku....

Carina E T19 2,0 liftback 1997
Pro Twity
To ty pneu hustíš dle mého "dojmu" docela dost, ale třeba se pletu. Mám "dojem", že při takovémhle tlaku mi to na nerovnostech "hopsá", ale to je zas problém kvalit silnic a ne auta....Twity píše:Tak nevim svicky mam Densa PK20R13 kabely NGK, vzduchovy filtr novy. Palivovy filtr sem nemenil, myslim ze neni zapotrebi. Gumy mam na 2,4 predni 2,5 zadni, nekdy jezdim sam a nekdy plne auto, takze dofoukavat pokazde se me fakt nechce. Jinak dojizdim v zadu zimni. skoda vyhazovat 4-5mm vzorku. Vepredu letni.
Jinak o kontrolce hladiny oleje ani nevim, sem zatim neslysel ze by tam neco takoveho bylo. Max kontrolka "olejnicky" ale to ma snad kazde auto. Proste zvednu kapotu a mrknu na olej jednou za 14 dni. Mam rad prehled vhledem ke stari a poctu km auta.
Dalnici jezdim 110-140 (tach) takze na pohodu, zalezi jak se me zrovna chce. Jinak sem tam zaradim 4 a drzim motor na 2000ot ve meste. Vim ze to neni optimum ale kdyz je prazdne auto a jedu po rovinne tak to podle me nevadi. Zase ale nejsem hovado abych auto trapil a podtacel ho do kopce, nebo kdyz pozaduju vykon.
Jinak je zajimave ze kdyz sem mel Bosch svicky (mam je jeste doma najely tak 1000km), spatny kabel na tretim valci, diravy vyfuk tak byla spotreba o 0 - 0,4l vetsi. Tak nevim kde je chyba.
@GammaRay: a ne ze napises ze je potreba jeste vymenit hlava a noha ridice
Palivový filtr též dle mého dojmu není nic zásadního (díky Stanovi aspoň ale vím, kde je

Kontrolka hladiny (množství) oleje na mě svítí, když zapnu zapalování, zkus se taky při zapnutém zapalování podívat. Též mám rád přehled, ale Carina je Carina a nebudu koukat na měrce oleje na stále stejnou hladinu

Jinak otáčky na udržení auta v chodu (ne tedy pro akceleraci a nebo do kopce) kolem 2000/min je v naprosté pohodě (u 2,0 postačí i mnohem méně).
Pokud jde o značku Bosch, tak pozor na to, ta k nám chodí už i z Polska a známe polskou "kvalitu" - nicméně už máš svíčky jiné, čili vyřešeno

K té tvé poslední větě... no, vzal jsi mi to z úst!!!

Nicméně i pokud tvá Carina s těmi najetými kilometry má takovouhle spotřebu, tak to zas není úplně nejhorší a přeji ať ti dál slouží, jelikož nevím, čím jí jednou nahradím. Doufám, že i mě bude sloužit ještě hodně dlouho...

Carina E T19 2,0 liftback 1997
- Stan
- Carina crusader
- Kontaktovat uživatele:
Šel jsem do deště a vyfotil jsem Ti svůj motor, ať máš porovnání. Je to 79kW. Doufám, že to oceníš 
Oceňuju neuvěřutelně!! Takže dneska po práci taky klušu k autu s foťákem. Naštěstí to moje spí v suchu garáže. Snad tuhle hádanku už konečně rozlousknu

Oceňuju neuvěřutelně!! Takže dneska po práci taky klušu k autu s foťákem. Naštěstí to moje spí v suchu garáže. Snad tuhle hádanku už konečně rozlousknu

@GammaRay:
Takovou kontrolku nemam, mam tyto

Pred startem sviti jenom ta prvni a zhasne asi sec po startu. Druhou sem jeste nevidel.
Tvoje vypada jako "sloucenina" obou.
Pneu mam asi vic nez by melo byt, zase lepsi nez kdyz dojedu z pneuservisu a mam tam 3 atm. Kdyz se bude sjizdet prostredek gumy tak odpustim.
No jedinne ceho sem si jeste vsiml je, ze kdyz pustim pri jizde nahle plyn tak to lehce zacuka. Ze by klapka vzduchu?
Myslim ze ta spotreba bude spis vylitanym motoru. Uvidime jaka bude ted.
Takovou kontrolku nemam, mam tyto

Pred startem sviti jenom ta prvni a zhasne asi sec po startu. Druhou sem jeste nevidel.

Pneu mam asi vic nez by melo byt, zase lepsi nez kdyz dojedu z pneuservisu a mam tam 3 atm. Kdyz se bude sjizdet prostredek gumy tak odpustim.
No jedinne ceho sem si jeste vsiml je, ze kdyz pustim pri jizde nahle plyn tak to lehce zacuka. Ze by klapka vzduchu?
Myslim ze ta spotreba bude spis vylitanym motoru. Uvidime jaka bude ted.
- Stan
- Carina crusader
- Kontaktovat uživatele:
Tak sem dneska odklopil kapotu a hodně podprůměrným telefonem (foťák zapoměje doma) vyfotil tohle:
http://stan112.rajce.idnes.cz/Motor_4A_ ... W#cely.jpg
http://stan112.rajce.idnes.cz/Motor_4A_ ... #zleva.jpg
http://stan112.rajce.idnes.cz/Motor_4A_ ... zprava.jpg
Tak co? Existuje a nebo neexistuje NEleanburn 85 KW?
Podle mýho soudu a popisu - vstřiky vedou do sání, to není leanburn.
Jinak rok výroby 93 a VIN: JT164ATK000083171
http://stan112.rajce.idnes.cz/Motor_4A_ ... W#cely.jpg
http://stan112.rajce.idnes.cz/Motor_4A_ ... #zleva.jpg
http://stan112.rajce.idnes.cz/Motor_4A_ ... zprava.jpg
Tak co? Existuje a nebo neexistuje NEleanburn 85 KW?

Podle mýho soudu a popisu - vstřiky vedou do sání, to není leanburn.
Jinak rok výroby 93 a VIN: JT164ATK000083171