síla a jemnost

vše ohledně modelové řady Supra
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

libor12 píše:
veselacek píše:baby na trhu :lol: o Toyotce se tady uz moc nikdo nedozvi jako na kazdym foru kde chodi vic cumilu nez opravdovich fanousku a lidi co supru opravdu maji.....
co konkrétně by jsi chtěl vědět? Máš s autem nějaký problem? Nejede? Něco sháníš? Krom pár příspěvků které byly zodpovězeny nikdo nic konkrétního nechtěl.
:thumbsup:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
veselacek
Člen Týmu

Příspěvek od veselacek »

libor12 píše:
veselacek píše:baby na trhu :lol: o Toyotce se tady uz moc nikdo nedozvi jako na kazdym foru kde chodi vic cumilu nez opravdovich fanousku a lidi co supru opravdu maji.....
co konkrétně by jsi chtěl vědět? Máš s autem nějaký problem? Nejede? Něco sháníš? Krom pár příspěvků které byly zodpovězeny nikdo nic konkrétního nechtěl.
dik za ochotu :lol:
84mm8.9:1 JE
Pauter Rods
Clevite Rod and Main Bearing
Cometic MLS 2mm
ARP Head Stud
ARP Main Studs
Spec Clutch kit
RC 1000ccm
2X bosch 044
garrett 35 82 R
AEM EMS
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Když tak koukám na vsechno co máš v autě,.. jak Ti funguje lexus afm? A dvě 255lph jsi dal proč?
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
veselacek
Člen Týmu

Příspěvek od veselacek »

zatim tam mam 550ccm vstriky as lex.afm to funguje bezproblemu jako kazdymu 2X Fuel Pumps je zbytecny ale do budoucna az naskudlim na poradny ECU a tim se zbavim vte chvily uz zbytecnym AFM tak mam nachystany 630ky a tem chci zajistit prisun paliva ... :wink: :wink:
Pauter Rods
Cometic MLS 2mm
ARP Head Stud
ARP Main Studs
Spec Clutch kit
RC 1000ccm
2X bosch 044
garrett 35 82 R
AEM EMS
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

No ono i na 630cc úplně bohatě stačí i jedna 255lph. Nevím kolik chces cílový výkon,ale do 600hp by Ti úplně v pohodě stačila původní ecu v kombinaci s aem fic. Bude to pro tebe i lepší na ladění,protože využijes původní knock senzory a haltech je nemá,respektive budes muset dokoupit knock gauge a alespoň sluchátka a sadu na ladění s knock senzor a dvoukanálový osciloskop,pokud tedy nemáš někoho kdo Ti to komplet naladí.
veselacek
Člen Týmu

Příspěvek od veselacek »

sam to delat nebudu mam znamiho kterej je vtom zbehlej a je mi ochotnej pomoc takze toho musim vyuzit... AEM by bylo urcite jednodusi cesta ale nemuze mi nabydnout to co Haltech podle meho nazoru na zastavbu neni taky tak narocnej a krom snimani otacek s cidlama nebude takovej problem stejne ve finale poluvinu nepotrebujes
co se tyce cerpadel nemam to ze sve hlavy a amici radove od 500hp 2cerpadla asi taky nedavaji pronic zanic a kde je strop 1 skouset nebudu zvlast kdys stoji neco pres 100USD
Pauter Rods
Cometic MLS 2mm
ARP Head Stud
ARP Main Studs
Spec Clutch kit
RC 1000ccm
2X bosch 044
garrett 35 82 R
AEM EMS
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Palivové požadavky motoru se dají jednoduše spočítat,ale pokud chces mít pro jistotu dvě není problem. O co více Ti nabídne haltech než kombinace sériová ecu + aem fic? Já v tom vidím akorát mrhání penězi. Relevantní použití programovatelné ecu by bylo v případě přestavby atmo na turbo nebo v případě velmi vysokého plnícího tlaku,řekněme někde kolem 40psi. Sám jsem prodejce programovatelných jednotek wolf a přesto k řízení mého atmo 4age použiji jednotku z domácí produkce,která bude pro mé potřeby naprosto dostačující. Ano mohl bych wolf použít,ale to je jako dat do pc 500Gb hard disk a využít z jeho kapacity 150Mb.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Zabýval jsi se třeba raději úpravou chlazení tak aby nedocházelo k přehřívání 5a 6 válce a tím i jejich opotřebení? Víš že vyřazením egr systému zvyšujes teplotu egt v režimu kdy pracuje až o 100st a zbytečně tak tepelně zatěžuješ motor? Víš že při montáži afm lex a vstřiku 550 sice dosáhnes správného afr ale díky detonacim ve středním pásmu přicházís o koně díky 5 až 8st korekci předstihu? Sám strůjce této úpravy na supras fórum toto přiznal,ale to už nikdo nečte. Také olejovy systém má spoustu nedokonalosti a je třeba mu věnovat pozornost. Tak jak ten motor toyota postavila vydržel i 200000km,předpokládám že při těch investicích chces i trochu jezdit a ne ujet 100km a pak 3týdny opravovat. Nevím jestli už motor máš pohromadě,ale pokud Ti někdo poradil aby jsi hlavu kvůli těsnění utáhl na 110-130Nm,což je běžná informace šířená po fórech tak to je pouze informace A. Informace B je že musíš utahovaci moment z 70Nm hlavních zámku kliky přitáhnout také na 110-130Nm. Díky tomu dochází i po go k opakovanému fouknuti těsnění,kroucení bloku a klepání kliky.
Bery18
Člen Týmu

Příspěvek od Bery18 »

Libor12:

Můžu se zeptat jak bys úpravil chlazení tak aby nedocházelo k přehřívání toho 5a 6 válce?

Ještě jsem nechával srovnat hlavu a dával nové hlavové těsnění. Hlavu jsem utáhl na 125Nm, s klikou se nic nedělalo, zůstali původní ojniční a kliková ložiska, i přesto mám utáhnout ty hlavní zámky taky na tech 125Nm?
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

No nejsem sice "odborník" ze supracentra,ale snad Ti dokážu odpovědět. Ad chlazení. 1. Sériový chladič je takřka bez jakékoli rezervy. Zvýšís-li plnící tlak už jen o 0.1bar dojde k navýšení potřeby chlazení o víc než 20% a rezerva je pryč. Takže výměna chladiče. 2. Chlazení respektive okruh je možné upravit dvěma způsoby. Pokud budeš chvíli hledat na haltech,aem,supra fóru najdeš to i včetně fotek. První spočívá ve zvětšení sací díry v bloku o 4mm,úprava housingu čerpadla,zvětšení 3mm a zvýšení počtu a plochy lopatek čerpadla samotného. Druhá náročnější je vyfrezovaní protilehle strany do bloku a použití externího vodního čerpadla. 3. Ano,pokud utahujes hlavu tímto momentem(sériový je tuším 49Nm + 90st) je třeba zvětšit i moment na zámcích kliky. Za většího tlaku a tepla vzhledem k různým materiálům bloku a hlavy by došlo k zkroucení a zadrení kliky. Takžez popsáno na haltech a supra fóru. Pokud jsi měl motor venku a na go tak pokud byly venku knock senzory věnuj jim zvlášť pozornost v utažení na předepsaný moment. Jeho nedodržení způsobí nesprávnou funkci senzoru.
veselacek
Člen Týmu

Příspěvek od veselacek »

motor mam vkupe klyku i hlavu mam dotahlou na 130Nm ojnice na70Nm zbytek podle manualu
Bery ty stary srouby bych raci nechal napokoji.....
co se tyce chlazeni chci koupit jen chladic protoze si myslim ze neni potreba pristupovat k nakym drastictejsim zasahum kdys vim o supre na 0,8baru ktera jezdi s doslova vetrakem z peugeota misto vrtule mozna jediny co tak zvisit otacky cerpadla mensi remenickou bez ktere jsem se ja stejne neobesel diky hlavni duralove remenici od OBX ktera ma mensi prumer vuci originalni
Pauter Rods
Cometic MLS 2mm
ARP Head Stud
ARP Main Studs
Spec Clutch kit
RC 1000ccm
2X bosch 044
garrett 35 82 R
AEM EMS
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

1. Šrouby hlavy,kliky,ojnic jsou značené "non reusable" tedy znovu nepoužívat. 2. Myslíš že s 0.8bar a takovýmto řešením chlazení najede bezproblémově 10,50,100 tisíc km?? 3. Výměna samotného chladiče nestačí. Nestačí ani zvýšení otáček čerpadla. Jeho účinnost se odvíjí od počtu a plochy lopatek a od určitého počtu otáček začne tzv "řezat vodu" a účinost rapidně klesá. Také tím sacím otvorem v bloku prostě víc vody neprojde. 7m má paradoxně úplně stejně velké čerpadlo i otvor v bloku jako motor 4ag polovičního objemu a výkonu. A i ten má veliký problém s chlazením.4. Určitě s chlazením vody bych zvětšil i chladič oleje a olej vanu a náplň. 5. Zrovna u R6 bych underdrive řemenici nepoužíval. U těchto motorů hrozí daleko větší výskyt harmonických kmitu. Kvůli tomu je orig řemenice složená že 2 nebo 3kusů. Pokud často menis otáčky motoru,nic se neděje,pokud však najedes na dálnici,zapnes tempomat hrozí že se zrovna trefis do pásma kdy vznikají a motor jde kukat. Neznamená že když někdo něco vyrábí,že je to určené pro běžné aplikace. 6. K tomu plnícímu tlaku. I HKS v manuálu ke svému ebc a fcon které se připojuje k sériové ecu uvádí nepoužívat trvale plnící tlak 0.9bar,protože hrozí poškození motoru.
veselacek
Člen Týmu

Příspěvek od veselacek »

samozrejme pocet a plocha lopatek udava vykon pumpy ale zatim jsem nenarazil na pumpu ktera by se vyditelne lisila od seriove jesi vis kde ji obednat nebo nakej postup jak seriovou upravit porad mi rad to zrealizuji rezani vody hrozy ale az u rapidnim zviseni otacek pumpy
to stim otvorem je pravda ze oproti BMW je zalostne malej atazka je co by stim slo delat na frezovani bloku a upravy podobneho typu kaslu uz jsem neco podobneho absolvoval a neprineslo to nikdy nic pozitivniho spis naopak
veci oil chladic je samozrejmosti ale spis bych se zamyslel nad funkcnosti oil filter bracket
Pauter Rods
Cometic MLS 2mm
ARP Head Stud
ARP Main Studs
Spec Clutch kit
RC 1000ccm
2X bosch 044
garrett 35 82 R
AEM EMS
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Princip toho pistku je jednoduchý. Je to alternativa termostatu. Při vyšším tlaku oleje,který je úměrný otáčkam motoru,potažmo zvyšující se teplotě oleje se otevře a pouští do chladiče olej. Aby se předešlo ztrátě tlaku řeší se to náhradou relokačního kitu s termostatem.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Úprava vodního čerpadla včetně fotek je na www.supraforums.com,www.supramania.com jsem líný to tam hledat. V podstatě jde o dyi úpravu. Housing čerpadla se odfrezuje co nejblíže jeho těsnícimu osazení,to dovolí zvětšit vrtuli o 3mm v průměru a 1.5mm má výšku lopatek. To samé u vstupu bloku,tam to udělá 4mm. Sériová vrtule pryč,kus 1 mm nerez plechu,dělicka,nůžky,ohýbačka tig a s chutí do toho. Doplnění 1.3bar vickem chladiče,76st termostat a výsledek je při 320hp nepřekročení teploty motoru (při venkovní teplotě 25st ) 95st.
Odpovědět

Zpět na „Supra“