Auris 2010

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
marekg
Člen Týmu

Příspěvek od marekg »

No já teda po 10 dnech užívání žádnou výztuhu nezaregistroval,takže co se toho týče,zatím OK.Co ale není OK,je vůle opěradla vůči sedáku a lupání z místa spojení sedáku a opěradla při nalízání,přesunu váhy v zatáčkách a vylízání.Je to slyšet na vnější straně ,tam kde jsou ty štelovací páky. Mám sice 90kg,ale sedám opatrně,žádný houpnutí.Pokud je vada v tom mechanismu pojezdu,tak by podle mě měl být v rámci záruky ten celej spodek sedačky vyměněnej.Uvidím ve čtvrtek,jdu s tím do servisu.Jinak brzdy neskřípají,světla svítí jak mají :)

Jinak k těm VIN

NMT-výroba TR-můj případ
AHTL-výroba JAR-Corolla Sedan-ptal jsem se na to jen tak ze zvědavosti prodejce.Z JAR jsou do Evropy dováženy i Hiluxy.
Yaris Dream 1.0 VVT-i Modrá ostrovní metaliza + 15" ráfky ORANA
jawaman
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jawaman »

Dneska jsem si při čekání v autě zkoušel dávat sluneční brýle do schránky ve stropě, ale žádný se mi tam nevlezly. Zdá se mi to nebo je nutný mít japonsky širokou hlavu?
Toyota Corolla TS GR Sport, 05/2025, 1.8 Hybrid
Honda CBF 1000 S, 2010
† Toyota Auris TS Trend+, 07/2017, 1.6 Valvematic
† Toyota Auris Terra Cool, 08/2010, 1.6 Valvematic
† Honda CBF 600 S, 2008
† Jawa 650 Style, 2006
† Jawa 350/632, 1990
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

bryle jsem tam nenacpal ani za nic...pouzivam to na penezenku, klice, kartu od garaze atd ;)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
rewerz
Navigátor

Příspěvek od rewerz »

to bude asi na dioptricke. tie sa mi tam vlezu :)
Toyota Auris 1.6 Valvematic Luna + VSC,TRC 08/2010
Obrázek
krumlov
Člen Týmu

Příspěvek od krumlov »

Pokud si nás bude stěžovat víc, budou s tím muset něco dělat. To že tam dají zhruba 25 cm výztuhu na každou stranu snad není konstrukční část. To si dělají srandu. Pokud to nebudou řešit v Praze, snad mají centrálu. Co to napsat jako podnět na reportáž do časopisu. Toyota měla už dost negativní reklamy. Já jsem s autem spokojen, jen to sedadlo. Tak proč Corolla má jiné?
Prodaný Auris 2010
Auris TS hybrid Executive
ruda
Člen Týmu

Příspěvek od ruda »

Reaguji na dalšího majitele,kterému vadí výztuhy sedadla řidiče.Je to děs,po ujetí 100 km nemohu pořádně chodit,ty výztuhy musí ven.Psal jsem do centrály v Praze,kde mi nejdříve chtěli výztuhy vyndat s tím,že padne záruka na sedačku.Po dvou dnech mi napsali,že nesmí,Toyota to zakázala.Sedačka byla takto homologována a zásah do její konstrukce by mohl ovlivnit činnost bezp.pásů,což mě prijde jako absolutní nesmysl.Ty výztuhy tam jsou pro delší životnost nejvíce používané sedačky.Znovu jsem si prošel všechny nové typy od Yrise ,Corolly,Avensise,nikdo to nemá.
Chce to,aby co nejvíce lidí mělo připomínky,ale stejně nevěřím,že to bude něco platné.Já jsem rozhodnut z jara sedačku vyndat a nějak to zvládnout.Vzniklá prázdná místa vyplním drceným molitanem.Štve mě,že u nového auta musím řešit takovouto blbost nějakého super konstruktéra svépomocí.
ultra
Manager Týmu

re

Příspěvek od ultra »

Navrhujem napisat im znovu spolocny e-mail kde uvedieme problemy so sedackou a kedze doteraz pisali ze zatial o tom nemaju od inych vedomost na konci je zoznam vsetkych Nas ktory s tym maju problem a bude tam uvedene cele meno - bydlisko - miesto nakupu vozidla a jeho VIN cislo - s tym ze nejde o vymysel jednotlivca.
Naposledy upravil(a) ultra dne pon 22.11.2010, 11:40, celkem upraveno 1 x.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Obrázek
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
rewerz
Navigátor

Příspěvek od rewerz »

ja sa rad pridam. tiez tam mam tie vystuhy ale mam uzku prdel takze ich necitim. ale rad podporim dobru vec, s mojim menom mozete tiez pocitat. :)
Toyota Auris 1.6 Valvematic Luna + VSC,TRC 08/2010
Obrázek
krumlov
Člen Týmu

Příspěvek od krumlov »

Psal jsem na centrálu, poprvé mě odpověděli co tobě, psal jsem znovu a už mě neodpověděli. Taky jednání. Oficiální stanovisko je, že jsem první, kdo si na to stěžoval. Sohlasím s hromadnou stížností. Ale naformulovat by to měl někdo, kdo to umí. Já mám bohužel o něco větší prdelku.
Problém je, že výztuha končí asi 15 cm od opěradla, zadek se propadne, výztuhy tlačí odspodu na stehna. Mám obavu, že až se sedadlo jako každé trochu prosedne, budeme sedět na plechu. Jak rád vzpomínám na sedadlo ve Scéniku / jinak stál za prd /, to bylo posezeníčko.
Prodaný Auris 2010
100rk
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 100rk »

Nechci být nějak rejpavej, ale to vám to nevadilo, když jste si auto před koupí zkoušeli? Já byl v showroomu sice jen 2x, než jsme ho vzali, ale v autě jsem naseděl skoro hodinu při předváděčce a pak ještě v salonu, abych si to hezky ošahal a zjistil jak je na tom Auris oproti Focusu, Cee´du, atd... Přece jen vyhodit čtyřista litrů za něco, co pořádně nevyzkouším a s čím nejsem na 100% spokojenej je pi..vina. Takže se nedivte, protože toto opravdu není chyba Toyoty, ale kupce, který nejspíš koupil zajíce v pytli... Mě třeba sedadla přijdou fajn...
Suzuki GSR 600 ´07
Toyota Auris Luna ´10 1.6 Valvematic
Ford Focus combi ´15 1.5 ecoBoost
ruda
Člen Týmu

Příspěvek od ruda »

Před koupí jsem seděl v autě 2x cca 20 min.O tom,že jsou v sedačce nějaké výztuhy jsem naměl ani pojetí,nic jsem necítil.Jsi zabrán do nového ovládání,sleduješ ,jak se auto chová v zatáčkách,tuhost pérování a spoustu dalších věcí.Že něco není v pořádku jsem zjistil až po ujetí 100km,když jsem auto převážel z Prahy do Litvínova.Po vystoupení jsem cítil nepříjemnou bolest ve stehnech.Nechápal jsem proč a tak jsem si poprvé rukou promačkal sedák.Když jsem zjistil,že to u spolujezdce není,byl jsem přesvědčen,že je to vada kusu.Do týdne jsem to reklamoval a v prodejně jsem zjistil,že to je u všech Aurisů.U starších modelů to asi není.
Podle mě je to zkrytá vada,pokud bych o ní věděl,určitě bych takové auto nekoupil.Śtve mě,že jsem s autem max. spokojen a takováto blbost mě kazí zážitek z jízdy.
krumlov
Člen Týmu

Příspěvek od krumlov »

Nechci s tebou polemizovat, ale tys seděl v tom autě 2 hodiny? Každý máme jiný zadek a názor na auta. Jám jsem mimo sedadla spokojený a neměnil bych. Sedadlo upravím po záruce a basta. Počítám že pokud jseš z Třebíče jezdíš možná do Stříteže. Já mám odtud auto. Se stížností nejsem sám, takže náhled na věc má každý jiný.
Prodaný Auris 2010
100rk
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 100rk »

JJ, z TR, ale auto z Brna. Lepší přístup :)
No a ano, fakt jsem prudil 2 hodiny. A nechali mě, za ty prachy ještě aby ne...
Suzuki GSR 600 ´07
Toyota Auris Luna ´10 1.6 Valvematic
Ford Focus combi ´15 1.5 ecoBoost
Rada85
Člen Týmu

dotaz pro odborniky

Příspěvek od Rada85 »

Omlouvam se ze prerusuju reseni problemu okolo sedacky, ale mam zacatecnicky dotaz pro zkusene. Co se deje kdyz jedu do kopce, musim zpomalit kvuli obrovskymu rygolu pres silnici a pak uz to dvojka neutahne a cely auto se rozklepe, nez dam jednicku (vim ze to dela motor, protoze uz to na tuhle rychlost neutahne, zajima me co se v nem deje a jestli to muze neco pokazit) ?? :?:
Odpovědět

Zpět na „Auris“