Denní svícení

nová modelová řada - nástupce Corolly
ruda
Člen Týmu

Denní svícení.

Příspěvek od ruda »

Pro velkého odpůrce denních světel Lukeho.http://auto.idnes.cz/svetla-pro-denni-s ... tomoto_fdv
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Dikes za info.

Kód: Vybrat vše

Starší auta ani nové vozy, které se začaly vyrábět před rokem 2011, nový systém mít nemusí. Není tedy nutné, aby jej majitelé starších aut dodatečně domontovávali.
Ano, pokud budes mit denni sviceni jako ma Audi(devil eyes) nebo jako ma BMW(angel eyes) ve spravne vysce a udelane tak, ze pri zapnuti se zapnou i zadni svetla vozu, tak jak to prikazuje vyhlaska, tak i velky odpurce zprznenych dennich svetel Luke Ti pogratuluje k dobre odvedene praci :P
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Dalibor Večeřa
Člen Týmu

Příspěvek od Dalibor Večeřa »

Tak pod tohle se podepisuji i já. Chci být vidět a ne jen nechat nažrat vlka, jak praví přísloví. :!: :!: :!:
Matkou veškerého technického pokroku byla odjakživa lenost. Práce šlechtí asi tolik, jako pravda vítězí.
ruda
Člen Týmu

Příspěvek od ruda »

Auris HSD má tedy podle tebe špatně udělaná denní světla.To snad namyslíš vážně.Přečti si znovu pořádně vyhlášku,tam je pravý opak toho,co píšeš.Po nastartování se automaticky rozsvítí pouze denní světla,všechna ostatní musí být zhasnuta,VČETNĚ ZADNICH.Při rozsvícení obrysových a poté dalších, musí denní světla zhasnout.Je ověřeno,že při rozsvícených zadních světlech VE DNE je mnohem menší rozdíl v rozlišení intenzity ,pokud šlápneš na brzdu.Pokud jsou zadní světla VE DNE zhasnuta,brzdová světla nepřehlédneš.
O vlivu denních světel,která mají příkon do 10W na spotřebu už raději nebudu psát.Již jednou jsi mi vypočítal,kolik km.musím najezdit,aby se mi vrátily náklady na pořízení těchto světel.Mám v praxi vyzkoušeno na Corolle E12 a nyní na Aurisu 1,6,že úspora benzinu je min.0,2l,což při dnešních cenách benzinu je příjemné.
Rozdíl ve viditelnosti auta při pořízení kvalitních,homologovaných,diodových
světel,umístěných podle vyhlášky,která pořídíš do 1500Kč je jednoznačně lepší u diod.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Sry za ty zadni svetla...to beru zpet, to hlavne plati pro ty, kteri sviti mlhovkami misto svetel pro denni sviceni.

Zeptam se Te z praktickeho hlediska...uz Te nekdy oslnilo BMW nebo Audi diodami tak, ze jsi pak par vterin mlhave videl? Myslim, ze ne...

A oslnil Te nekdo diodami, ktere jsou spatne namontovane, spatny uhel atd...? Mne milionkrat.

Dale spousta ridicu na nasich silnicich misto denniho sviceni zapne mlhovky, vetsinou jsou to vozy koncernu jako oktavka, yeti a podobne a zezadu je za sera neni vubec videt.

Takze naopak kvuli inteligentum vznika mnohem vice dopravnich nehod.

Kdyby kazdy mel namontovane svetla z vyroby, tak jak to budou mit auta povinne v EU, tak by to byla krasa a tohle se mi libi...amaterske domontovani neschvaluji, ptz je to vetsinou spatne.

A, ze usetris 0,2l to ej fajn, to se urcite muze hodit a za jak dlouho timhle tempem se Ti vrati tech 1500Kc + cas straveny montazi??
Obrázek
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Čistě ze zvědavosti, jak jsi došel k tomu, že ušetříš 0,2l/100km?
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Vypocital, ze zatezuje alternator o 100W mensim odberem a pak pouzil koeficien X :lol: :lol: :lol:
Obrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Mě tedy LEDky od folksvágna (tedy montované i do Audi) docela slušně vadí. Pravda, je to trochu lepší, než některé amatérské konstrukce, ale stejně je to protivný odstín a oslňuje to. To už je lepší ta žárovička, co mají nové oktávky nebo Yeti vedle mlhovek. Konkrétně u Yeti se mi líbí i výška, pod nárazník podle mě patří jen mlhovky.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
ruda
Člen Týmu

Příspěvek od ruda »

Luke s Tebou je taky sranda.Jednou napíšeš,že ty diody nejsou vůbec vidět,majitelé těchto aut jsou kaskadéři,kterí ohrožují bezpečnost.Ted zas pro změnu Tě diody oslnůjí i když nechápu,jak Tě může ve dne oslnit světlo,které je uděláno tak,aby vycházející paprsek byl roztýlen pod velkým úhlem a tím je zabráněno oslnění.Za rok najezdím mnoho kilometrů,ale ještě se nestalo,aby mě protijedoucí auto s dennim osvětlením nějak omezilo ve výhledu.Pokud se Ti něco takového stalo,okamžitě mazej k očnímu,budeš mít asi nějaký problém.
K té snížené spotřebě.Ano je to tak,jak píše Luke.Alternátor je méně zatížen,v našem případě o min.140W ( 2x55W potkávací,2x5W koncové,2x5W SPZ 2x5W obrysová) 140W se zdarma nevyrobí,k tomu je potřeba zdroj energie,kterým je náš motor.Alternátor je pro motor brzda,která je tím větší,čím víc výkonu z něho berem.Je to úplně stejné,jako klimatizace,která také umí motor pěkně zatížit a tím zvýšit spotřebu.
Snížení v mém případě o 0,2l je minimum,které jsem nijak nevypočítal,ale mnoha jízdami po stejné trase cca 200km,kde 70%je silnice I tř.a 30% dálnice jsem si ověřil při tankování i podle displeje .
Je tu ještě další úspora a to je podstatné prodloužení životnosti žárovek.
O jejich problematické výměně ani nemluvím.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Divej, vezmu to tak...mohl bych argumentovat, ale nemyslim si, ze by se nejak zmenil nazor nas obou na danou problematiku.

Shrnme to, ze jsi spokojeny s dennim svicenim a ja zase s normalnima potkavackama ve dne ;-)
Obrázek
Peca
Člen Týmu

Příspěvek od Peca »

Idelani zaver. Na svem aute mam take DRL led a jsem spokojeny. ZAtim me zadne led svetla neoslnily, ale kazdej jsme jiny.
Koncernova auta jako Octavka, Yety, Superb nesviti mlhovkama, ale svetlomet je rozdeleny na dve pulky. V jadne casti je zarovka pro denni a v druhe zarovka pro mlhovku. Doporucuji prohlednout z blizka.
Audi to ma s LED-kama resene tak, ze ma DRL rizene komplet automaticky. Vypinac v poloze auto sam rozsvecuje denni (bez zadnich svetel), denni+zadek a nebo pak komplet obrysove svetla. Vse rizene svetelnym cidlem.
S tim oslnovanim to muze byt pravda jedine v pripade, ze ridici s dodatecne montovanymi LED nemaji soudnost a jezdi s nima ve velkem seru. DRL svetla nemaji usmerneny tok svetla a pak muzou oslnovat.
Ja zapinam normal svetla v dobe, kdy uz spatne vidim na budiky (u me Mazdy).
Toyota Auris 1,6 Valvematic Terra Cool, bílá, 11/2010
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

krumlov píše:Jestli můžu poradit, mám namontovaná kulatá světla na denní svícení, typ DRL 9R, přesně pasují do otvoru na mlhovky. Uděláno v servisu, jedná se o záruku, přece je to zásah do elektroinstalace. Jsem spokojen, cena včetně práce cca 3200 Kč. Světla stála v servisu 1520 Kč, při koupi na internetu se dá ušetřit 500 Kč. Sečteno jsem spokojen. Jen kdyby se dal jas optitronů regulovat, svítí naplno. Budu řešit na jaře. Zase ta záruka.
Cauko Toyotaci, dneska jsem se rozhodl namontovat si denni sviceni LED svetla, ale potrebuji najit nekde kabel kde je napeti az po nastartovani nebo po otoceni klicku. Nevite kde bych takovy kabel nasel? barva a tak? na avensisu se to taky resilo tam vim kde ke ale na aurisu nemam zdani,, Diky za radu,, Mirek
ruda
Člen Týmu

Příspěvek od ruda »

Já jsem zapojil +kabel k přívodu na motorek stěračů,další k přívodu na obrysová světla a mínus na kostru.Barvy Ti neřeknu,použil jsem měřák.Je mnoho dalších možností,ale tato se mi zdála vhodná pro vzájemnou blízkost.Napojení na stěrač je v pohodě ,při dešti zapnu normální světla,tím se odpojí ledky a stěrač může pracovat .Moje ledky mají dohromady 8W,to nemůže přetížit pojistku i když budou motorek a světla pracovat dohromady.
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

ruda píše:Já jsem zapojil +kabel k přívodu na motorek stěračů,další k přívodu na obrysová světla a mínus na kostru.Barvy Ti neřeknu,použil jsem měřák.Je mnoho dalších možností,ale tato se mi zdála vhodná pro vzájemnou blízkost.Napojení na stěrač je v pohodě ,při dešti zapnu normální světla,tím se odpojí ledky a stěrač může pracovat .Moje ledky mají dohromady 8W,to nemůže přetížit pojistku i když budou motorek a světla pracovat dohromady.
jasne moc diky no a kde presne najdu ten kabel k motorku a barvu nevis? nebo kde se alespon nachazi? zitra se do toho dam ale nevim presne kde ho mam hledat :) moc diky to vis elektrikar amater :)
ruda
Člen Týmu

Příspěvek od ruda »

V Tvém případě vřele doporučuji pomoc známého,který se trochu vyzná.V každém případě to chce měřák pro kontrolu,který asi nemáš a připojení kabelů také vyžaduje určitou zručnost.Neriskuj,že něco poděláš,nejde sice o nic složitého,ale elektrika je potvora.
Odpovědět

Zpět na „Auris“