Uvažujete o koupi nového Aurise nebo jakékoliv Toyoty?
Re: Uvažujete o koupi nového Aurise nebo jakékoliv Toyoty?
@Tony6610
Corolla se mi moc líbí, ale diskvalifikuje jí nepraktický zavazadelník. Holt budeme se muset stavit do autosalónu a Aurise i Corollu si na živo prohlédnout. Může rozhodnout i testovací jízda.
Corolla se mi moc líbí, ale diskvalifikuje jí nepraktický zavazadelník. Holt budeme se muset stavit do autosalónu a Aurise i Corollu si na živo prohlédnout. Může rozhodnout i testovací jízda.
Toyota Yaris 1,5 Selection (2019-)
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic Trend+ (2018-)
Hyundai i20 1,2 (2012-2019)
Opel Vectra B 1,6 (2006-2009)
Ked je kufor podstatny tak sedan je diskvalifikovany uz v prvom predkole. Inak asx a auris su celkom odlisne krabice tak sa treba zamysliet ci suv alebo klasika a potom vyberat dalej.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
- zaruka ta 10-12 rocna kryje dieru v plechu teda Prehrdzavenie ale ze auto kvitne kade tade ta nepotesi ked ti je ta zaruka na hovno.evzen píše:a nerozmýšľal si nad Corollou? Tam je vnútorného miesta dosť a kufor asi podobný ako na ASX-ku. Inak netuším ako ma Mitsubishi vyriešenú antikoróznu ochranu, ale určite dávaju asoň 10 rokov na prehrdzavenie či? Takže Felicia to nebude
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Věřím, že Auris bude oproti našemu prckovi (H i20) uvnitř prostornější, ale podle fotek to nevypadá na až tak velký rozdíl.
Co se týče kufru, tak by se kombi hodilo především na kolo atd. Corollu pořad může zachránit nosič.
ASX je spíše tip manželky. Osobně mám k SUV antipatie. Líbí se mi na něm snad jen ten vnitřní prostor.
Pojedeme se asi v sobotu podívat a osahat si konkrétní auta.
Co se týče kufru, tak by se kombi hodilo především na kolo atd. Corollu pořad může zachránit nosič.
ASX je spíše tip manželky. Osobně mám k SUV antipatie. Líbí se mi na něm snad jen ten vnitřní prostor.
Pojedeme se asi v sobotu podívat a osahat si konkrétní auta.
Coati píše:@Tony6610
Jasne treba si to pozrieť naživo - inak Corolla ma 452l a ASX 419l, takže v prípade, že nepotrebuješ prevážať veľké krabice tak si v pohode. Tak to je iné kolo do Corolly nevopcháš

@slabostka ja viem, tym som chcel povedať, že sa ti auto nerozkvitne po 7 rokoch ani povrchovo, ASX ka sa daky ten rok vyravaju, a este som ho hrdzave nevidel.
Toyota Corolla 1.6 Valvematic MultidriveS Active, Trend+, LED, 2018
Ex Peugeot 406 2.0HDI 79kw, 2002
ExEx Lada Samara 1.5i 51.5kw, 1996
https://www.spritmonitor.de/en/detail/907615.html
Vnitřní prostor je v ASX větší, kufr a jeho využitelnost oproti auris TS zase horší. Mitsu ASX má kamarád, kupoval jej z důvodu pro něj lepšího nastupování a vystupování a také tahání karavanu, má nejsilnější diesel. Nicméně spotřeba u relativně malého SUV i na diesel nic moc, průměr kolem 7 - 8 l/100 Km, když jede do servisu na běžnou servisní prohlídku tak tam za stejnou práci nechá min. 2x tolik kolik já jsem zvyklý z Toyoty, má sice diesel, ale i tak jsou to ceny daleko vyšší jak u Ravky.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
No kto ma deti alebo zije tak nejako aktivnejsie tak sedan nemoze s rozumom zobrat. Toyota urobila dobre ze ponuka seda,hatch i kombi v nizsej strednej. Treba vybrat.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Jsem na tomto fóru úplně nový.
Co se tyče TOYOTY dlouho jsem hledal, studoval a pročítal různé recenze, fóra atd.
Jelikož mám již letitého FOCUSE v benzínu klasickou atmosféru, která mi vyhovuje a hlavně je to nezmar, začal jsem se rozhlížet po současné nabídce. Z atmosferických motorů jsem měl vyhlídnuto u FIATu TIPO u SUBARU XV a pak TOYOTu AURIS. Po nějaké době jsem zavrhl TIPO. Celkem hodně mě nadchl boxér motor u SUBARU, ale nakonec jsem přeci jen se přiklonil k TOYOTě.
Nakonec přes mé sympatie k karoserii hatchback jsem dal na manželku a šel do kombiku.
Absolvoval zkušební jízdu a musím říct že jsem byl nadšen.
Takže včera jsem byl na prodejně a objednal si svůj budoucí stroj.
Auris Touring Sports Executive Hybrid-kombi.
Celkem mě překvapil termín dodání kolem druhé poloviny dubna.
Co se tyče TOYOTY dlouho jsem hledal, studoval a pročítal různé recenze, fóra atd.
Jelikož mám již letitého FOCUSE v benzínu klasickou atmosféru, která mi vyhovuje a hlavně je to nezmar, začal jsem se rozhlížet po současné nabídce. Z atmosferických motorů jsem měl vyhlídnuto u FIATu TIPO u SUBARU XV a pak TOYOTu AURIS. Po nějaké době jsem zavrhl TIPO. Celkem hodně mě nadchl boxér motor u SUBARU, ale nakonec jsem přeci jen se přiklonil k TOYOTě.
Nakonec přes mé sympatie k karoserii hatchback jsem dal na manželku a šel do kombiku.
Absolvoval zkušební jízdu a musím říct že jsem byl nadšen.
Takže včera jsem byl na prodejně a objednal si svůj budoucí stroj.
Auris Touring Sports Executive Hybrid-kombi.
Celkem mě překvapil termín dodání kolem druhé poloviny dubna.
Toyota Auris TS Hybrid 1.8 Executive - 4/2018
Ford Focus HB Mk1 1.6 benzín (2005-2018)
ŠKODA 135 GLi (1996-2005)
Ford Focus HB Mk1 1.6 benzín (2005-2018)
ŠKODA 135 GLi (1996-2005)
A to už prečo? A hatch môže s rozumom zobrať? Ako nemusíme sa hádať - kombi bude mať najpraktickejší kufor, čo sa týka prepravnej kapacity, ale neviem odkiaľ si prišiel na to čo musia brať ostatní, inak nemajú rozum.slabostka píše:No kto ma deti alebo zije tak nejako aktivnejsie tak sedan nemoze s rozumom zobrat. Toyota urobila dobre ze ponuka seda,hatch i kombi v nizsej strednej. Treba vybrat.
- a to uz preto preco sedan nie je hatch....evzen píše:A to už prečo? A hatch môže s rozumom zobrať? Ako nemusíme sa hádať - kombi bude mať najpraktickejší kufor, čo sa týka prepravnej kapacity, ale neviem odkiaľ si prišiel na to čo musia brať ostatní, inak nemajú rozum.slabostka píše:No kto ma deti alebo zije tak nejako aktivnejsie tak sedan nemoze s rozumom zobrat. Toyota urobila dobre ze ponuka seda,hatch i kombi v nizsej strednej. Treba vybrat.
A nepisem ze niekto nema rozum aj ked je to tak ale ze volba rozumom je hatch alebo kombi a to je rozdiel ze.... Na sedane nic rozumne nie je. Nedava ziadnu vyhodu co sa tyka praktickosti.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Ok pardón zobral som to zbytočne zostraslabostka píše:- a to uz preto preco sedan nie je hatch....evzen píše:A to už prečo? A hatch môže s rozumom zobrať? Ako nemusíme sa hádať - kombi bude mať najpraktickejší kufor, čo sa týka prepravnej kapacity, ale neviem odkiaľ si prišiel na to čo musia brať ostatní, inak nemajú rozum.slabostka píše:No kto ma deti alebo zije tak nejako aktivnejsie tak sedan nemoze s rozumom zobrat. Toyota urobila dobre ze ponuka seda,hatch i kombi v nizsej strednej. Treba vybrat.
A nepisem ze niekto nema rozum aj ked je to tak ale ze volba rozumom je hatch alebo kombi a to je rozdiel ze.... Na sedane nic rozumne nie je. Nedava ziadnu vyhodu co sa tyka praktickosti.

No sedan máva spravidla kufor väčší ako hatch, to je praktické (zrovna Corolla má kufor pomerne skromnejší ale stále + 100l oproti aurisu). Ďalej neviem či parkuješ v garáži, a aký si vysoký, ale ja si do piatych dverí v hatchi búcham hlavu a keď dom parkoval v garáži, stále som bojoval s tým, aby som neobúchal piate dvere. Ďalej detail, keď otvoríš kufor nevetráš kabínu. Dlhé predmety takisto lepšie prepravíš sedanom lebo máš dlhší kufor. Keď si chceš hodiť tašku do kufra otváraš/zatváraš menšie a ľahšie dvere - je to rýchlejšie. Všetko sú to drobnosti, ktoré ale robíš každodenne.
Máš väčšinou lepšiu aerodinamiku a tuhšiu karosériu, nešpiní sa ti zadné okno.
Takže jediná výhoda hatchu oproti sedanu, ktorú vidím je, ak chceš prevážať veľký predmet/krabicu podobnú kocke do sedanu sa ti nezmestí, do hatchu sa ti zmestí skôr.
Tak ja lyzujem, bicyklujem chodim na hory a celkovo myslim ze dost akcne zijem sportovo a mam sedan ... hmm asi na sk/cz je stale prvorade kto ma vacsi ... zial len kufor
lebo ak chodite von mimo nasich domacich krajov lyze aj bicykel musia byt mimo auta teda ja to tam nevozim keby nahodou a potom k comu mi je pri kombi viacposchodovy kufor, len to je rozdiel sedan a kombi, ze do kombi das este jedno poschodie, ktore ti pri prudkom zabrzdeni vledi na sedacky a mam aj psa ale mam ho natolko rad ze ho nosim vo vnutri. Takze k comu je to kombi lepsie? ahaa no mozem sa v nom vyspat asi ... sorry len ma pobavilo ak si niekto mysli ze sedan je blbost, nehadam sa mam aj druhy sedan a tam je ovelahorsi pristup ako do corolly tam je dostatocne velky otvor kufru

Chlapi děkuji za Vaše názory.
Manželka právě četla tuto stránku tohoto tématu a prý že si Corollu musíme taky prohlédnout
.
Nemáte náhodou někdo zkušenosti s Autobond Group?
Má pobočky v OV a Třinci.
Manželka právě četla tuto stránku tohoto tématu a prý že si Corollu musíme taky prohlédnout

Nemáte náhodou někdo zkušenosti s Autobond Group?
Má pobočky v OV a Třinci.
Ešte bonus k sedanu: prepotené veci z tréningu v taške v kufri nesmrdia do kabíny a nezaparia okná. A tipujem že pri náraze zozadu v sedane to cestujúci zvládnu lepšie ako v hečbeku.
Subjektívne - rollka je stokrát krajšia ako aurisy, ale to je už fakt vec vkusu.
Do kombi a hečbeku jednoduchšie naložíš neohrabané veľké predmety. To je všetko.
A súhlasím - lyže či bajky patria na strechu. Nie dovnútra.
Subjektívne - rollka je stokrát krajšia ako aurisy, ale to je už fakt vec vkusu.
Do kombi a hečbeku jednoduchšie naložíš neohrabané veľké predmety. To je všetko.
A súhlasím - lyže či bajky patria na strechu. Nie dovnútra.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Kupoval jsem auris v autobond v Ostravě u makra. Věnoval se mi pan Tavašek, byl jsem spokojen. Netlačil, co jsem potřeboval mi vysvětlil. S prodejcem spokojenost.
Mám ještě Hyundai Elantra, sedan, oproti Aurisu a minulé verzi i30 podstatně větší rozvor a více místa vzadu. Corolla je to samé, více místa vzadu. Ale nechtěl jsem mít dva sedany, proto jsem bral Auris kombi.
Mám ještě Hyundai Elantra, sedan, oproti Aurisu a minulé verzi i30 podstatně větší rozvor a více místa vzadu. Corolla je to samé, více místa vzadu. Ale nechtěl jsem mít dva sedany, proto jsem bral Auris kombi.
Toyota Auris TS 2016, 1.6 benzín, Active Trend+
Hyundai Elantra 2011, 1.6 benzín, Style Premium
Ford Mondeo MkIII 2001, 2.0 benzín, Ghia
Škoda Fabia 2001, 1.4 benzín, Classic, sedan - ex
Škoda Felicia 1995, 1.4 benzín, Elegance - ex
Hyundai Elantra 2011, 1.6 benzín, Style Premium
Ford Mondeo MkIII 2001, 2.0 benzín, Ghia
Škoda Fabia 2001, 1.4 benzín, Classic, sedan - ex
Škoda Felicia 1995, 1.4 benzín, Elegance - ex