Chvilka k odreagování

Tlachání o všem - bez zaměření!
Odpovědět
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

micron píše:řádná kočičí bitka + 2 opruzný ptáci
http://www.loupak.cz/video/srandicky/56 ... cka?ref=nf
To jsou bojový kočky z USA. Nechtěli je do Iráku ani Iránu tak bujují mezi sebou doma :lol:
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

to biscuit: Nechápu jejich problémy s akumulátory (výdrží). Proč neudělat síť trolejí na dálnicích - při větším přesunu by to takto bralo energii a přo odbočení z dálnice by stačila baterie :P

jinak elektromibil osobně nesnáším :? :roll:
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Obrázek
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

biscuit: je hezký že máš rád čez.... ale po tom co vypnou němci atomovky... pochopíš, že benzin bude levnější a bude ho pořád víc než elektriky v nadnárodních rukách.... elektrika bude totiž mnohem dražší než benzin.... chce to mít " dobrý perspektivy do budoucna" jak je to v jedný italský komedii řečeno... :lol: beztak to bylo všechno dávno naplánovaný.... elektrika bude stát stejně jako benzin... a nebo víc :banana: na ekologii sere pes... třískat se musí!

auta na elektriku ( na čez) budou jezdit a budou in až bude cena totožná s benzinem/ naftou.... dřív ne ne ne :lol: to by se nevyplatilo... třískat se musí až za -přesnou cenu- do tý doby to bude zajímat jen pár jelimanů v priuserech a media aby měly o čem psát hovadiny.... a pr články o evoluci cheche a inovacích.... tohle slovo čtenáři ještě žerou... pokrok? nene jen jinej inkas.... do státní kasy
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Co to placas? :) Jako by Prius jezdil na elektriku ze zasuvky :-D
Nebo snad mluvis o tech 100 modelech, ktere jsou plug-in a ktere si jeste nemuzes koupit? :)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
vind.o
Navigátor

Příspěvek od vind.o »

Pokud bude valná většina elektrické energie výráběna v tepelných elektrárnách s účinností na prdlačky, tak je to o ničem.
Solární panely jsou fajn, pokud nejsou na orné půdě, ale na střeše baráku. Elektřina se hodně špatně skladuje ve větším množství a jak to bude vypadat, když zrovna nebude svítít.

Nerad bych byl negativní, ale vidím v tom jen přesun peněz z jedné kupky na druhou. Na elektřinu nejsou ještě takové daně jak na benzín a naftu, až budou tak to nebude tak veselé :mad:
Corolla E12 5D, 06, 3ZZ-FE 1598, 81 kW, černá, celoroční 6,6 l, 230 tis.km, SOL+ (park. senzory, tempomat, vyhř. sedačky)
Yaris XP13 5D, 14, 1NR-FE 1329, 73kW, bílá, celoroční uvidíme :o), 40 tis. km, Trend
Ex-Corolla E11 3D, 98, 4E-FE 1332, 63 kW, bílá
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

presne tak, za 10 let si nainstalujes do auta reproduktory, ktere budou delat zvuk jako nynejsi V8cka, ikdyz to bude elektromobil a nikdo uz nebude breptat...proste sila zvyku...ja osobne bych klidne jezdil v elektromobilu, kdyz bude mit dynamiku jako 150k benzin a dojezd aspon 150-200km denne, tak no problemo.
Obrázek
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

Se solárními panely to je do budoucna jasné. Jde hlavně o to, aby se zvedla jejich účinnost a zejména o to, aby se vyřešil způsob dlouhodobého uskladnění elektrické energie, aby se překlenulo období kdy nebude svítit dostatečně. Ale POZOR!!!! Stejně nelze do budoucna plnou tíhou zpolehnout na fotovoltaice, protože může nastat nepředvídatelná situace, kterou by fotovoltaika i s tou zásobárnou nemusela vykrejt.

Já se na fotovoltaiku koukám především jako na možnost jak se časem vymanit z područí ČEZU. Si představte vlastní barák s fotovoltaikou na střeše, a s možností elektřinu uskladnit na dostatečně dlouhou dobu a k tomu elektroautomobil a můžou mi snad už všichni políbit. Plyn a vodu neřeším.

Jinak co se týká přírody, tak ta jede jedině na fotovoltaiku jestli to někdo neví viz. fotosyntéza. A ukládání energie má taky vyřešené ukládáním do cukrů, které při rozkladu opět energii uvolňují že? Sice potřebuje vodu a živiny, ale celý ten stroj pohání sluníčko.
Naposledy upravil(a) Myfune dne pát 03.06.2011, 07:26, celkem upraveno 1 x.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

biscuit píše:tonda: sit troleji :lol:
jinak proc ti vadi elektroauta? me se naopak libi vlastnosti elektromotoru.. ....
Ty vlastnosti těchto motorů jsou úžasný ovšem já osobně prefejuji vůni benzínu,výbuchy ve válcích ............ když vytočím auto na omezovač tak si představuju těch 8000otáček kliky a připadne mi to úžasný. Jsem elektrikář a elektromotor s 13tisíci otáčkami není nic nadpozemskýho - prostě je to jen elektromotor (stator,rotor a pár ložisek) Nepřijde mi to zajímavý - spíš nudný ať to má výkon třeba 2000koní - prostě mi tam ten benzín a vše kolem toho chybí.

Nehledě na to že miluju když mám ruce alespoň jednou týdně od oleje a benzínu - prostě je to jak droga - asi to bude znít divně ale miluju to.

Do budoucna se tomu asi nevyhnu ani já - asi Prius ovšem moc dobře vím že jakmile si ho koupíme tak odpadá domácí servis a to mě žere. Ještě nikdy jsem s ničím nebyl v servise a nerad to budu měnit-moc nerad
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

ntj, ale to Ti odpada dnes s kazdym novym autem i s obycejnym Aurisem nebo Avensisem.
Obrázek
Ahold
Věčnej rejpal

Příspěvek od Ahold »

Já se nemůžu dočkat elektroéry. Už jen proto, že zlevní benzín :twisted: Na novej elektromobil stejně mít nebudu, tak se svojí corollou zestárnu.

Nedávno jsem viděl proč je benzín tak drahej. Můžou za to udajně prachatí američani, co si pronajali téměř všechny ropné tankery, vycucnou někde na moři vrt a teď s tím tankerem čekaj někde uprostřed oceánu a čekají a čekají, na pevnině ropa (především benzín a nafta) dochází, tím se zvýší poptívka a přirozeně i cena, tak pracháči zavelí a lodě doplují a prodají ropu a tak pořád dokola. Nevím na kolik tato vychcanost ovlivňuje i cenu v evropě, ale stejně je to hnus. Chtěl bych být pracháč.
Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to.
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Dneska jsem po okruhu prohnal tuhle krasku :))

Obrázek
Obrázek
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Jasne, triko musi byt :-P

Mno ono se to tezko popisuje...radsi ukazu
Tady je videjko z kamery, davam rovnou v 720p, pak ke konci, jak bude 3:22 to mne hodne potesilo :))

http://www.youtube.com/watch?v=r8rqtlFbjsY&hd=1
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“