Uvažujete o koupi nového Aurise nebo jakékoliv Toyoty?
Re: Uvažujete o koupi nového Aurise nebo jakékoliv Toyoty?
Kamarád má Corollu na 16 co není dávno u mě kupoval. Kdyby ti nevadilo že mají nějaký ten km tam by ti to prohodil
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD
Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť
Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi
Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť
Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi
Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Já mám na autě k dispozici obojí a na léto 17 na zimu 16, mám možnost srovnávat, 17 lépe sedí a rozdíl v komfortu jízdy je dle mne minimální, zbytečně bych to nehrotil. To, že jsou v executivu nyní 16 je spíše otázkou co je hlavním důvodem, já si osobně myslím, že spíše snaha prodat paket prestige kde je více kůže a 17 kola, jelikož dost zákazníků když kupuje toto auto v max. výbavě tak trochu hledí i na vzhled a na 17 to vypadá prostě lépe, tedy dle mne pro většinu lépe.Tony6610 píše:Zdravím všechny klubáky, jsem rozhodnutý pro Aurise TS 1.6 ve výbavě Active Trend + a jediné, co mi brání v podpisu objednávky u dealera je problém vyměnit 17" letní komplety, na kterých auto dorazí, za nějaké 16", např. ze skladovky. Máte s tímto někdo zkušenosti? Případně radu, kde jsou ochotni toto řešit? Executive ma 16", ale kožený interiér bohužel nechci a Active Trend také ne.
Osobně se obávám, že požadavek na výměnu setových kol z jiného auta ( výbavy ) bude akceptovat málo který prodejce, je to pro ně více starostí než radostí. Většina navíc má aurise na prodejnách na 17, vyměnit to na skladě Toyoty nerálné. Je potřeba si uvědomit, že Toyotě ( prodejci ) zůstane auto s jinými koly než jsou ofic. v ceníku a každý nestandard se prodává poté hůře, byť zde by to možná někdo uvítal.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Chvíli jsem o executive, právě z důvodu 16" kol, i uvažoval, ale mám strach, jak bude vypadat umělá kůže (nvm zda se jedná o SofTex, či nikoliv) po 5, 10, nebo 15 letech, pokud se toho Auris v dnešní době vůbec dožije. Mám sluchátka potažené umělou kůži a po dvou letech popraskala a sloupala se, což mne právě od executive dost odrazuje. Na druhou stranu bezklíčové startování by se mi moc líbilo, bohužel ve výbavě Trend Plus bylo jen do roku 2015, pokud se nepletu. Navigaci a dvouzonovou klimu, která je v executive, bych klidně oželel. Ale nějak zákazníky musí donutit koupit si právě z techto důvodů vyšší výbavu.
Již brzy (5.4.2018) Toyota Auris TS 1.6 Valvematic (97kW) Executive s paketem Cover, modrá DENIM metalíza 8U6 (Ø ? l/100km)
2009-2018 a již nikdy více ŠKODA Fabia HB 1.4 16V (55kW) CHOICE, modrá hlubinná metalíza 9460 (Ø 7.0 l/100km)
2009-2018 a již nikdy více ŠKODA Fabia HB 1.4 16V (55kW) CHOICE, modrá hlubinná metalíza 9460 (Ø 7.0 l/100km)
srovnávat umělou kůži ze sluchátek, kde má sotva desetinu mm a s kůží na sedadlech v autě asi není zcela úměrné. Já mám výbavu excutive model rok 2016 sedadla jako nová ( kombinace umělé kůže, alcantary + látky ), manželka má umělou kůži v yarisu ( style 2015 ) + mám možnost občas nahlédnout do ještě starší Toyoty kde je ta samá "kůže" a pořád OK.
Já jelikož mám dvě děti sice již 12 leté, ale stále trochu čuníci
, tak jsem za tento typ potahů rád. Jako vyložené dobré a praktické kde potažení kůží má smysl je hlavová opěrka, loketní opěrka a polstrování dvěří, to si nemohu jako ten kdo má rád auto stále čisté vynachávlit.
Bezklíčkové nastupování a startování je také fajn, klíč mám v batohu a víc jej neřeším.
Já jelikož mám dvě děti sice již 12 leté, ale stále trochu čuníci

Bezklíčkové nastupování a startování je také fajn, klíč mám v batohu a víc jej neřeším.
čo by stalo za povšimnutie pri executivke sú určite aj chromové prvky okrem iného...
TOYOTA Auris Hybrid MC15 5HB, Executive 2018, RED MC
TOYOTA Yaris 2009 (ex)
TOYOTA Yaris 2009 (ex)
co konkrétně ti na 17" kolech vadí?
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Na prvním místě cena pneu a pak horší komfort při jízdě. Mi už ty 16 přijdou tvrdé na našich cestách a to jsou vyšší než 185/60 R14 z 1 Fabie (111 vs 112,75 mm). Každý má bohužel jinou představu o pohodlí při jízdě. Ale na druhou stranu na předchozího passata to nemá, s větším kostitřasem jsem dosud nejel.
Již brzy (5.4.2018) Toyota Auris TS 1.6 Valvematic (97kW) Executive s paketem Cover, modrá DENIM metalíza 8U6 (Ø ? l/100km)
Kolik pneumatik budeš muset koupit a kolik let to bude trvat, aby se ti vyrovnal rozdíl v ceně 10000Kč trend+ vs. executive?
Auris TS Selection Hybrid Bílá Perla 20.7.2017
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 55736.html
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 55736.html
Je to snáď jediný rozdiel vo výbave?
2 sady pneu za max. 4 roky a 10 tis. za executive a bezklíčové odemykání a startování, dvouzonovou klimu,navigaci a chrom lišty je zpět, to je jasné, ale zas dostanu mimojiné interiér v umělé kůži (SofTex či klasický PU???), což při parkování venku na slunci nepředurčuje k vysoké životnosti, je to pro mne takový danajský dar. A dávat tam potahy, aby se mi nepoškodila umělá kůže je možná logické, ale hloupé. Pokud teda nemá tato "kůže" deklarovanou životnost min. 15 let (o SofTex se asi nejedná předpokládám).
Trend nemá LED, Trend + má 17", Executive má umělou kůži, takže jsem v pasti. Ale to jsou japonci a jejich obchodní strategie, s tím musí člověk počítat, respektive volit menší zlo.
Trend nemá LED, Trend + má 17", Executive má umělou kůži, takže jsem v pasti. Ale to jsou japonci a jejich obchodní strategie, s tím musí člověk počítat, respektive volit menší zlo.
Zrovna řeším stejnou věc- jakou verzi objednat. U aktiv trend + mě odrazují 17ky kola, sice rozdíl v ceně 17 kole není až tak dramatický ale vzroste i spotřeba a sníží se komfort... a u executive mě odrazuje vyšší cena za barvu. Sedačky beru spíš jako plus. Člověk si je pár let užije v pěkném stavu a pak se to zakryje potahem 
Pak napiš co jsi vybral a proč, díky

Pak napiš co jsi vybral a proč, díky
Auris Sport Hybrid Trend+
Ford Focus Combi 1 (LPG)
Ford Focus Combi 1 (LPG)
Nevím jestili je zcela rozumné u koupě auta za 400 tis + řešit rozdíl pár tisícovek za pneu, na zimu nyní v rámci kampaně snad dává Toyota zimní komplety na 16, letní vydrží cca 60 - 70 tis. Pokud je rozdíl v ceně jen 10 tis za lepší výbavu tak nevím co řešíte vzlášť když jsou pro Vás ty 16 tak zásadní. Jinak mé i manželčino auto stojí také na slunci a ta kůže je stále jako nová. Kvalitní koženka vydrží více než látka, používá to Toyota již řadu let a nikde jsem zatím nezaznamenal stížnosti. Navíc je možné ji ošetřit přípravky co mají UV filtr.Tony6610 píše:2 sady pneu za max. 4 roky a 10 tis. za executive a bezklíčové odemykání a startování, dvouzonovou klimu,navigaci a chrom lišty je zpět, to je jasné, ale zas dostanu mimojiné interiér v umělé kůži (SofTex či klasický PU???), což při parkování venku na slunci nepředurčuje k vysoké životnosti, je to pro mne takový danajský dar. A dávat tam potahy, aby se mi nepoškodila umělá kůže je možná logické, ale hloupé. Pokud teda nemá tato "kůže" deklarovanou životnost min. 15 let (o SofTex se asi nejedná předpokládám).
Kam Ti ich treba doviezť ? Ja mám origo 16 ky, najazdené tak 5 -6 tis km (len v lete, lebo ja zimné obúvam začiatkom novembra a vyzúvam až v máji - treba ich zodrať, držím to najviac 5 rokov). Dám Ti max zachovalé origo toyota 16 ako z fabriky a doplatím 100 eur. Alebo si povedz. Ja chcem 17ky len kvôli vzhľadu, na spotrebe na to určite doplatím. Komfort a stabilitu určite netreba riešiť, ešte som nešiel takou rýchlosťou, aby som cítil potrebu nižšieho profilu. Tie moje boli na aute od mája 2017 do októbra 2017, rok výroby majú 2016.
Škoda 120 19?? ex
Nissan Primera P10 2,0 D 1992 ex
]Nissan Primera P12 1,9 DCi 2003 ex
Toyota Auris TS 1,6 Valvematic 2016 ex
]Toyota RAV4 11/2024
Nissan Primera P10 2,0 D 1992 ex
]Nissan Primera P12 1,9 DCi 2003 ex
Toyota Auris TS 1,6 Valvematic 2016 ex
]Toyota RAV4 11/2024
Zdravím místní komunitu.
Uvažujeme o koupi nového auta a "zabloudil" jsem k japoncům, jelikož mně downsizing neláká a diesel se pro naše využítí nehodí.
Mezi horké kandidáty patří Auris TS (1,6 benzín) a Mitsubishi ASX (také 1,6 benzín).
Oba kandidáti mají své pro a proti. Auris menší vnitřní prostor a ASX má údajně nekvalitní lak (nulovou antikorozní ochranu vůbec).
Zajímaly by mně vaše postřehy ohledně Aurisu. Vím, že je tady o tom více vláken, ale zajímájí mě zkušenosti s posledním faceliftem a prodejci. Případné srovnání s ASX potěší.
Nejbližší autosalon je AUTOBOND GROUP a.s. (Havířov - Prostřední Suchá). Má někdo osobní zkušenost?
Předem děkuji za Vaše postřehy.
Uvažujeme o koupi nového auta a "zabloudil" jsem k japoncům, jelikož mně downsizing neláká a diesel se pro naše využítí nehodí.
Mezi horké kandidáty patří Auris TS (1,6 benzín) a Mitsubishi ASX (také 1,6 benzín).
Oba kandidáti mají své pro a proti. Auris menší vnitřní prostor a ASX má údajně nekvalitní lak (nulovou antikorozní ochranu vůbec).
Zajímaly by mně vaše postřehy ohledně Aurisu. Vím, že je tady o tom více vláken, ale zajímájí mě zkušenosti s posledním faceliftem a prodejci. Případné srovnání s ASX potěší.
Nejbližší autosalon je AUTOBOND GROUP a.s. (Havířov - Prostřední Suchá). Má někdo osobní zkušenost?
Předem děkuji za Vaše postřehy.
Toyota Yaris 1,5 Selection (2019-)
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic Trend+ (2018-)
Hyundai i20 1,2 (2012-2019)
Opel Vectra B 1,6 (2006-2009)
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic Trend+ (2018-)
Hyundai i20 1,2 (2012-2019)
Opel Vectra B 1,6 (2006-2009)
a nerozmýšľal si nad Corollou? Tam je vnútorného miesta dosť a kufor asi podobný ako na ASX-ku. Inak netuším ako ma Mitsubishi vyriešenú antikoróznu ochranu, ale určite dávaju asoň 10 rokov na prehrdzavenie či? Takže Felicia to nebude 

Toyota Corolla 1.6 Valvematic MultidriveS Active, Trend+, LED, 2018
Ex Peugeot 406 2.0HDI 79kw, 2002
ExEx Lada Samara 1.5i 51.5kw, 1996
https://www.spritmonitor.de/en/detail/907615.html
Ex Peugeot 406 2.0HDI 79kw, 2002
ExEx Lada Samara 1.5i 51.5kw, 1996
https://www.spritmonitor.de/en/detail/907615.html