Špatné slícování kapoty, dveří..časté?

vše ohledně modelové řady Yaris
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Tie peny tam davam presne tak, ako si pisal. Trochu zatlacim na A stlpik, medzera medzi nim a palubovkou sa zvacsi, a vsuniem tam penu. Pristup na to miesto je obtiazny, takze si pomaham pinzetou.

Inak pena na fotke je este medzi sklom a A stlpikom. A stlpik je totiz doslova nalepeny na skle, takze mi napadlo, ci nahodou hluk nevznika medzi sklom a plastom. Ale nevznika :) Takze teraz to skusam A stlpik/palubovka.

To, ze Yaris nie je japonsky, je bohuzial pravda a smola zaroven. Nerobme si iluzie - takto funguju takmer vsetky automobilky. Jednotlive diely su z krajin s najnizsimi vyrobnymi nakladmi. Napriklad taky Citroen.... To je skladacka z Polska, Turecka, Ciech, Slovenska a Rumunska.

Jedna z mala automobiliek, ktora si udrzuje punc Made in Japan, je Mazda.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Dúfam,že v Japonsku sa da kupiť bryndzu len - Made in CHINA :lol: :lol: :lol: :lol: !!!!!!!!!!!!!!!!!
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Yarisak
Člen Týmu

Příspěvek od Yarisak »

No podla mna nie je ani tak dolezite, v ktorej krajine sa suciastky vyrabaju, ale to, aby si firma, ktora auta vyraba zabezpecila kvalitu tychto dielov. Na dodavatelov maju silne paky a ak ich nevyuzivaju tak sa potom moze stat to, co sa deje teraz.
Aj ked s kazdou znackou je to skoro rovnake. Napriklad je problem najst NIKE oblecenie alebo obuv, ktora by sa nevyrabala v Azii. Ale ked uz si tam svetova znacka presunie vyrobu, musi garantovat kvalitu.
Toyota Yaris 1.0, Base Cool, VSC + TRC
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Zasa na druhej strane-keď vieme o týchto smutných veciach my,že by o tom nevedeli -v tomto prípade-Japonci? Oni dajú niekomu patent a nesledujú kvalitu výroby,popríp.reklamácie? To sa mi nezdá... a taká TOYOTA??? (no, možno fakt o tom nevedia)-vie niekto po japonsky?? :lol: :lol: -poslať im nejakú správu poštovým holubom rovno do Japonska nie "služobnou"cestou (ako je to v armáde)-do Francúzska alebo Holandska-či kde je to centrum pre Europu -lebo neverím už ani e-mailom...:lol: :lol:
Toyota Auris 1.8 hybtid
Yarisak
Člen Týmu

Příspěvek od Yarisak »

borland píše:Pridavam sem slubene foto:

Najskor zle licovanie v oblasti bocneho oblozenia dveri, kde sa spaja jeden sedy plast (uchyt dveri) a druhy sedy plast (tam kde je ovladanie okien). Skuste si to nahmatat, zatial som to nasiel na kazdom Yarise.
Dnes som si pozeral svoju Yarisku a ten interier az taky zly nemam. :)

Stretavanie dvoch sedych plastov pri ovladani okien mam priblizne take iste, ale to je podla mna tak na hrane toho, ci je to vobec chyba :wink:
To oblozenie dveri a odkladaciu schranku mam uplne v pohode a spoj A stlpika tiez. Oblozenie prahu je bez akejkolvek chyby a spara pri radiu je mozno trosku mensia ako na obrazku.
Asi som mal stastie, aj ked je pravda, ze pri kupe som si ho tak dokladne nepozeral (tak som sa z neho vytesoval, ze keby som na nom zacal hladat chyby, mozno by sa aj urazil :D )
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Mozno by sa dala spisat taka "pripomienka od zakaznika" pre Toyotu na uroven kvality aspektu vozidiel Yaris. Mail by mal cisto informacny charakter s cielom upozornit na dane chyby s dodatkom, ze zakaznik si ich vsimol, a teda nie su zanedbatelne.

Vezmem tieto fotky aj so strucnym popisom a mail by som poslal na cesku Toyotu. Ta bola totiz velmi reaktivna v kauze "pelovy filter", takze mozno by zareagovala aj na tuto vyzvu. Pripadne by to aspon mohli poslat do japonskej centraly.

Ved ide len o dobru vec. Co moze byt pre vyrobcu lepsie, ako priama odozva od zakaznika?

Ktovie, ci su japonci v obraze, co sa deje u francuzov? Pisem to aj preto, lebo ked som bol na sluzobnej ceste v Poissy vo Francuzsku, kde sa taktiez vyraba 207 (ako v Trnave), neveril som vlastnym ociam. Chyby, za ktore sme boli tvrdo kritizovani v Trnave, si v Poissy nikto nevsimal.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Suhlasim-samozrejme nie v zlom,len ako píšeš-informatívne,nech vedia,že nie sme až tak slepí-a aj cez to všetko sme yariska kupili :lol: :lol: :lol:
Toyota Auris 1.8 hybtid
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

musite si uvedomit ze za niektore casti mozu aj servisaci tam kde ste auto kupovali. napriklad ked rozoberali stredny stlpik pri zapajani zadnych reprakoch,....
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ok-ale spotrebitel o tom nemôže vedieť...A ak trochu pritiahnem za vlasy,tak ho to nemusí čo zaujímať. 8)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Yarisak
Člen Týmu

Příspěvek od Yarisak »

muco píše:Ok-ale spotrebitel o tom nemôže vedieť...A ak trochu pritiahnem za vlasy,tak ho to nemusí čo zaujímať. 8)
Presne tak. Ak servisak kvoli niecomu robi prerabku auta, nemoze sa stat, ze by po nom zostala spust. Ale tieto problemy podla mna nie su vysledkom nesikovnych servisakov, ale zleho nastavenia vyroby v zavode.
A mna, ako zakaznika nema co zaujimat, ci sa auto vyrobilo v Japonsku, Francuzsku, Cine, alebo Pobrezi Slonoviny :) Kupil som si japonske auto s tym, ze ocakavam japonsku kvalitu. A zatial ma nesklamali. :)
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Tiež-v kocke napísané:-Som rád,že ho mám .klop! klop! klop!
Mám najazdených len 4500km,ale pri tomto množstve najazd.km na fungl novej fieste som bol asi 5x v servise(nerátam reklamácie na opravu daného problému) :lol:
Toyota Auris 1.8 hybtid
Odpovědět

Zpět na „Yaris“