Pískanie motoru
borloanda som sa na prvej strane pýtal,či to neide z reprákov. Píše,že nie. Ja som to volakedy mal aj na starom fiate a bolo niečo s rádiom.Neviem,či zle odrušený alebo uzemnený. To by zasa vedel povedať nejaký autoelektrikár ,čo sa týmito montážami autorádií zaoberá -ale tak sa mi zdá,že to malo niečo spoločné s alternátorom (ak je to v reprákoch)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
ale ten spominany chalan pri vypnutom radii to pocuje, ked odpoji zosik je to OK. Moze to byt tymto smerom-zle tieneny kabel, alternator...alebo druhy smer sanie (ale to by citil na vykone).muco píše:borloanda som sa na prvej strane pýtal,či to neide z reprákov. Píše,že nie. Ja som to volakedy mal aj na starom fiate a bolo niečo s rádiom.Neviem,či zle odrušený alebo uzemnený. To by zasa vedel povedať nejaký autoelektrikár ,čo sa týmito montážami autorádií zaoberá -ale tak sa mi zdá,že to malo niečo spoločné s alternátorom (ak je to v reprákoch)
Ako som spominal niekolko prispevkov naspat, v auguste som sa mal ozvat ohladom mojho problemu v servise, zevraj budu mat k dispozicii cloveka, co sa specializuje na hluk. Ten mal sice dovolenku, ale aj tak ma objednali na dalsiu prehliadku.
Na moj problem so svistanim motora sa pozrel tento krat iny mechanik (dokonca dvaja) a skonstatovali, ze je to skutocne bezny prejav. Umoznili mi totiz nasadnut do uplne noveho Yarisa, ktoreho mali vystaveneho v predajni s rovnakym motorom, no a pri prudkom zosliapnuti plynu bolo pocut rovnake svistanie. Toto ma presvedcilo, ze o chybu nejde a uz to dalej neriesim - len tolko pre uzavretie temy aj pre ostatnych s podobnymi prejavmi motora, ktori by mali nejake podozrenie.
Na moj problem so svistanim motora sa pozrel tento krat iny mechanik (dokonca dvaja) a skonstatovali, ze je to skutocne bezny prejav. Umoznili mi totiz nasadnut do uplne noveho Yarisa, ktoreho mali vystaveneho v predajni s rovnakym motorom, no a pri prudkom zosliapnuti plynu bolo pocut rovnake svistanie. Toto ma presvedcilo, ze o chybu nejde a uz to dalej neriesim - len tolko pre uzavretie temy aj pre ostatnych s podobnymi prejavmi motora, ktori by mali nejake podozrenie.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška