ŘAZENÍ

vše ohledně modelové řady Yaris
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

no ja mam pocit ze jediny rozdiel medzi autami je len motor, ze by 1,3ka mala inu predovku ako 1litrak?
todler
Navigátor

Příspěvek od todler »

tomko píše:no ja mam pocit ze jediny rozdiel medzi autami je len motor, ze by 1,3ka mala inu predovku ako 1litrak?
No nejsem žádný odborník přes auta, ale myslím si, že ty převodovky musí být rozdílné.Převodovka musí odpovídat výkonu motoru a momentu.
1,3 TERRA COOL 2006
muco
Věčnej rejpal

Re: motor1,3

Příspěvek od muco »

todler píše:Mám pocit,že Toyota věnovala veškerý svůj vývoj 3-válcovému motoru 1l a na zaběhlý motor 1,3 se vyprdla.Většinu problému (převodovka,spojka, cinkání..) řeší právě majitelé 1,3l.

No,je to možnééé :wacko:
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Moja znama ma Peugeot 206(1,4L) vcera mi vravela ze ma podobne poznatky z radenia 1ky a 2ky na jej aute.Ide to tazko aj ked uz ma auto 4roky.
Len tak pre zaujimavost... :wink:
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
hatack
Člen Týmu

Re: motor1,3

Příspěvek od hatack »

muco píše:
todler píše:Mám pocit,že Toyota věnovala veškerý svůj vývoj 3-válcovému motoru 1l a na zaběhlý motor 1,3 se vyprdla.Většinu problému (převodovka,spojka, cinkání..) řeší právě majitelé 1,3l.

No,je to možnééé :wacko:
Chlapi, nestraste me! Mame 1.3 s automatickou prevodovkou, zkusim se ji zeptat, jak lehce ji to slape :lol:
Ale auto je stare (mlade) jen 2 mesice a zatim uplne bez problemu. V predvadecim 1.3 manual jsem jim najezdil taky par km a razeni v poradku (tam bylo najeto kolem 10000km).
Skoty13
Navigátor

Příspěvek od Skoty13 »

Já mám litra a po 20000 km mi začala špatně řadit zpátečka - do zubů. Nejdřív se mi snažili v servisu namluvit že blbě řadím já (jezdil s tím i přítel a dělalo mu to taky), pak mi dali na zkoušku jiné auto (řadilo v pohodě), nakonec se to vyřešilo výměnou spojky. Od té doby je klid, klepy klep :wink:
Benzín mi voní :-)
Toyota Auris 1.2 turbo
Yaris 1.33 VVTi
Yaris 1.0
Toyota Corolla 1.4
Toyota Corolla 1.6
Alisa
Člen Týmu

Příspěvek od Alisa »

Skoty13 píše:Já mám litra a po 20000 km mi začala špatně řadit zpátečka - do zubů. Nejdřív se mi snažili v servisu namluvit že blbě řadím já (jezdil s tím i přítel a dělalo mu to taky), pak mi dali na zkoušku jiné auto (řadilo v pohodě), nakonec se to vyřešilo výměnou spojky. Od té doby je klid, klepy klep :wink:
To je asi častý argument , taky mi říkali , že asi špatně řadím , ale když jel manžel , tak nadával ještě víc jak já :twisted:
Prý aby to mohli posoudit , musím tam auto nechat přes noc , aby pořádně vychladlo . Tak mi asi nic jiného nezbude .
pfkvn
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pfkvn »

Mám najeto 10000km a stalo se mi asi 2x, že mi při rozjezdu nešla zařadit zpátečka. Pokaždé ale pomohlo zařadit nejdřív jedničku, dvojku a pak už tam vklouzla jako po másle.

Větší problém mi dělá hluk, při rychlostech kolem 150 mám hlasitost rádia na 25, aby bylo vůbec slyšet a s přítelkyní na sedadle spolujezdce na sebe křičíme (a to i když se nehádáme).
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

pfkvn píše:...Větší problém mi dělá hluk, při rychlostech kolem 150 mám hlasitost rádia na 25, aby bylo vůbec slyšet a s přítelkyní na sedadle spolujezdce na sebe křičíme (a to i když se nehádáme).
:P ty si ale ftipalek, tak to ta nepotesim,lebo ak chces jazdit 150 tak si musis hold kupit Avensis,Octavia,BMW...atd... :D
s tym hlukom,skus kupit ten sportovy filter KN.Najdes tu na fore TEMU.
Mne to az tak pri 145 nehuci,radio mam na 16-17 a nekricim na nikoho :D
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

pfkvn píše:...Větší problém mi dělá hluk, při rychlostech kolem 150 mám hlasitost rádia na 25, aby bylo vůbec slyšet a s přítelkyní na sedadle spolujezdce na sebe křičíme (a to i když se nehádáme).
Vcera som skusal pri rychl.105km/h hlasitost urovne 8,a pokojna debata. Pri rychlosti 148km/h som uz slabsie rozumel slova v radiu,pridal som si hlasitost na 11,a OK. Skusil som pri tej istej 148 dat hlasitost na 25,tak to som sa musel vyslovene prekricat so spolujazdcom lebo ta hudba bola skutocne nahlas,a motor som teda uz vobec nepocul,len hluk protivetra...tolko moj poznatok.
todler
Navigátor

rychlost

Příspěvek od todler »

Při rychlosti 140 - 150km/h je v autě největší pohoda.Největší kravál je cca 100 - 130km.Samozřejmě motor 1,3l.
1,3 TERRA COOL 2006
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

tiez som si robila tazku hlavu zo spiatocky..obcas nesla hned hodit..
Bolo mi vysvetlene, ze spiatocka je asymetricka a ze jednoducho treba povolit spojku a opatovne ju zasliapnut. Funguje to uplne v pohode.

Co sa tyka preradenia jedna-dva..obcas tam pocitujem nie prilis hladke radenie..nerobi to ale vzdy..Snazim sa dokladne zasliapnut spojku a neponahlat sa s jej prilis skorym uvolnenim.. Zda sa, ze ked je teplejsie radi sa v pohode..
Ak je riadiaca paka tuha pri vyraznych minusovych teplotach, tak je to v norme :)
Wirtual
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wirtual »

Sice trochu pozde ale prece...

Ve firme, kde pracuji mame 2 yarisy predchoziho modelu o obsahu 1L

Starsi, vyrobeny jeste u sikmookych ma naprosto stejny problem jak jde zminujete... Razeni jde celkem v pohode, ale zniceho nic se stane, ze tam tu jednicku ale treba i dvojku proste nedam, vetsinou pomuze to opetovne promacknuti spojky, ale parkrat uz sem se taky musel rojizdet za 2 nebo za 3... Druhy Yaris je vyrobeny ve Francii a tam neni vubec zadny problem z razenim...

Nimene sem cerstvym majitelem Corolly TS a mam tu uplne stejny problem s razenim, ale tady se me to stava opravdu co chvila, a kdyz ten motor mam vytoceny na tech 8k rpm a chci rychle zaradit a tu rychlost tam proste nedostanu, tak to opravdu kurevsky nasere...
Vcera sem s tim byl v Toyote, tam me rekli, ze prevodovka bude asi OK, kdyz to nedela porad, ale ze bud bude v prevodovce spatny olej a pri prerazeni se ty radici mechanitmy na sebe lepi a nebo budou v haji loziska, kt me budou stat cca 12k a vymena minimalne dalsich 5k, pt motor musi cely ven pri vymene... Jak moc si preju, aby to bylo tim olejem...
introvert4
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od introvert4 »

Ahoj,mám yarise rv. 2000. taky mám občas problém pri razení zpátečky no většinou se na 2-3.tí pokus trefím.Co mě ale trápí víc je že nekdy jdu nastartovat a nemohu otočit klíčkem,pomuže řádný pohyb volantem.Nikdy sem auto s imobilizérem neměl tak bych chtel poradit,kde delám chybu nebo v čem to muže být.
Naposledy upravil(a) introvert4 dne pon 18.08.2008, 10:25, celkem upraveno 1 x.
4309
Člen Týmu

Yaris a Yaris....

Příspěvek od 4309 »

Občas tady na tyto stranky se podivám.Jak tak čtu tak mnoho problému je "způsobeno" asi tim,že několik roků je Yaris vyráběn pro EU mimo Japonsko tuším že Francie .Mám Yarise r.v. 2000 98.000 km a vše o.k. v porovnání s auty srovnatelné třídy daleko nejlepší kvalita.To možná o Yarisech vyrobených mimo Japonsko(mimochem 4-valec!!!!)nelze napsat,zde bude jadro celé věci není Yaris jako Yaris... Určitě nezoufejte zase tak zle to nebude viz Fiat....
Odpovědět

Zpět na „Yaris“