ŘAZENÍ
Re: motor1,3
todler píše:Mám pocit,že Toyota věnovala veškerý svůj vývoj 3-válcovému motoru 1l a na zaběhlý motor 1,3 se vyprdla.Většinu problému (převodovka,spojka, cinkání..) řeší právě majitelé 1,3l.
No,je to možnééé

Re: motor1,3
Chlapi, nestraste me! Mame 1.3 s automatickou prevodovkou, zkusim se ji zeptat, jak lehce ji to slapemuco píše:todler píše:Mám pocit,že Toyota věnovala veškerý svůj vývoj 3-válcovému motoru 1l a na zaběhlý motor 1,3 se vyprdla.Většinu problému (převodovka,spojka, cinkání..) řeší právě majitelé 1,3l.
No,je to možnééé

Ale auto je stare (mlade) jen 2 mesice a zatim uplne bez problemu. V predvadecim 1.3 manual jsem jim najezdil taky par km a razeni v poradku (tam bylo najeto kolem 10000km).
Já mám litra a po 20000 km mi začala špatně řadit zpátečka - do zubů. Nejdřív se mi snažili v servisu namluvit že blbě řadím já (jezdil s tím i přítel a dělalo mu to taky), pak mi dali na zkoušku jiné auto (řadilo v pohodě), nakonec se to vyřešilo výměnou spojky. Od té doby je klid, klepy klep 

Benzín mi voní 
Toyota Auris 1.2 turbo
Yaris 1.33 VVTi
Yaris 1.0
Toyota Corolla 1.4
Toyota Corolla 1.6

Toyota Auris 1.2 turbo
Yaris 1.33 VVTi
Yaris 1.0
Toyota Corolla 1.4
Toyota Corolla 1.6
To je asi častý argument , taky mi říkali , že asi špatně řadím , ale když jel manžel , tak nadával ještě víc jak jáSkoty13 píše:Já mám litra a po 20000 km mi začala špatně řadit zpátečka - do zubů. Nejdřív se mi snažili v servisu namluvit že blbě řadím já (jezdil s tím i přítel a dělalo mu to taky), pak mi dali na zkoušku jiné auto (řadilo v pohodě), nakonec se to vyřešilo výměnou spojky. Od té doby je klid, klepy klep

Prý aby to mohli posoudit , musím tam auto nechat přes noc , aby pořádně vychladlo . Tak mi asi nic jiného nezbude .
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Mám najeto 10000km a stalo se mi asi 2x, že mi při rozjezdu nešla zařadit zpátečka. Pokaždé ale pomohlo zařadit nejdřív jedničku, dvojku a pak už tam vklouzla jako po másle.
Větší problém mi dělá hluk, při rychlostech kolem 150 mám hlasitost rádia na 25, aby bylo vůbec slyšet a s přítelkyní na sedadle spolujezdce na sebe křičíme (a to i když se nehádáme).
Větší problém mi dělá hluk, při rychlostech kolem 150 mám hlasitost rádia na 25, aby bylo vůbec slyšet a s přítelkyní na sedadle spolujezdce na sebe křičíme (a to i když se nehádáme).
pfkvn píše:...Větší problém mi dělá hluk, při rychlostech kolem 150 mám hlasitost rádia na 25, aby bylo vůbec slyšet a s přítelkyní na sedadle spolujezdce na sebe křičíme (a to i když se nehádáme).

s tym hlukom,skus kupit ten sportovy filter KN.Najdes tu na fore TEMU.
Mne to az tak pri 145 nehuci,radio mam na 16-17 a nekricim na nikoho

Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Vcera som skusal pri rychl.105km/h hlasitost urovne 8,a pokojna debata. Pri rychlosti 148km/h som uz slabsie rozumel slova v radiu,pridal som si hlasitost na 11,a OK. Skusil som pri tej istej 148 dat hlasitost na 25,tak to som sa musel vyslovene prekricat so spolujazdcom lebo ta hudba bola skutocne nahlas,a motor som teda uz vobec nepocul,len hluk protivetra...tolko moj poznatok.pfkvn píše:...Větší problém mi dělá hluk, při rychlostech kolem 150 mám hlasitost rádia na 25, aby bylo vůbec slyšet a s přítelkyní na sedadle spolujezdce na sebe křičíme (a to i když se nehádáme).
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
tiez som si robila tazku hlavu zo spiatocky..obcas nesla hned hodit..
Bolo mi vysvetlene, ze spiatocka je asymetricka a ze jednoducho treba povolit spojku a opatovne ju zasliapnut. Funguje to uplne v pohode.
Co sa tyka preradenia jedna-dva..obcas tam pocitujem nie prilis hladke radenie..nerobi to ale vzdy..Snazim sa dokladne zasliapnut spojku a neponahlat sa s jej prilis skorym uvolnenim.. Zda sa, ze ked je teplejsie radi sa v pohode..
Ak je riadiaca paka tuha pri vyraznych minusovych teplotach, tak je to v norme
Bolo mi vysvetlene, ze spiatocka je asymetricka a ze jednoducho treba povolit spojku a opatovne ju zasliapnut. Funguje to uplne v pohode.
Co sa tyka preradenia jedna-dva..obcas tam pocitujem nie prilis hladke radenie..nerobi to ale vzdy..Snazim sa dokladne zasliapnut spojku a neponahlat sa s jej prilis skorym uvolnenim.. Zda sa, ze ked je teplejsie radi sa v pohode..
Ak je riadiaca paka tuha pri vyraznych minusovych teplotach, tak je to v norme

Sice trochu pozde ale prece...
Ve firme, kde pracuji mame 2 yarisy predchoziho modelu o obsahu 1L
Starsi, vyrobeny jeste u sikmookych ma naprosto stejny problem jak jde zminujete... Razeni jde celkem v pohode, ale zniceho nic se stane, ze tam tu jednicku ale treba i dvojku proste nedam, vetsinou pomuze to opetovne promacknuti spojky, ale parkrat uz sem se taky musel rojizdet za 2 nebo za 3... Druhy Yaris je vyrobeny ve Francii a tam neni vubec zadny problem z razenim...
Nimene sem cerstvym majitelem Corolly TS a mam tu uplne stejny problem s razenim, ale tady se me to stava opravdu co chvila, a kdyz ten motor mam vytoceny na tech 8k rpm a chci rychle zaradit a tu rychlost tam proste nedostanu, tak to opravdu kurevsky nasere...
Vcera sem s tim byl v Toyote, tam me rekli, ze prevodovka bude asi OK, kdyz to nedela porad, ale ze bud bude v prevodovce spatny olej a pri prerazeni se ty radici mechanitmy na sebe lepi a nebo budou v haji loziska, kt me budou stat cca 12k a vymena minimalne dalsich 5k, pt motor musi cely ven pri vymene... Jak moc si preju, aby to bylo tim olejem...
Ve firme, kde pracuji mame 2 yarisy predchoziho modelu o obsahu 1L
Starsi, vyrobeny jeste u sikmookych ma naprosto stejny problem jak jde zminujete... Razeni jde celkem v pohode, ale zniceho nic se stane, ze tam tu jednicku ale treba i dvojku proste nedam, vetsinou pomuze to opetovne promacknuti spojky, ale parkrat uz sem se taky musel rojizdet za 2 nebo za 3... Druhy Yaris je vyrobeny ve Francii a tam neni vubec zadny problem z razenim...
Nimene sem cerstvym majitelem Corolly TS a mam tu uplne stejny problem s razenim, ale tady se me to stava opravdu co chvila, a kdyz ten motor mam vytoceny na tech 8k rpm a chci rychle zaradit a tu rychlost tam proste nedostanu, tak to opravdu kurevsky nasere...
Vcera sem s tim byl v Toyote, tam me rekli, ze prevodovka bude asi OK, kdyz to nedela porad, ale ze bud bude v prevodovce spatny olej a pri prerazeni se ty radici mechanitmy na sebe lepi a nebo budou v haji loziska, kt me budou stat cca 12k a vymena minimalne dalsich 5k, pt motor musi cely ven pri vymene... Jak moc si preju, aby to bylo tim olejem...
- introvert4
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,mám yarise rv. 2000. taky mám občas problém pri razení zpátečky no většinou se na 2-3.tí pokus trefím.Co mě ale trápí víc je že nekdy jdu nastartovat a nemohu otočit klíčkem,pomuže řádný pohyb volantem.Nikdy sem auto s imobilizérem neměl tak bych chtel poradit,kde delám chybu nebo v čem to muže být.
Naposledy upravil(a) introvert4 dne pon 18.08.2008, 10:25, celkem upraveno 1 x.
Yaris a Yaris....
Občas tady na tyto stranky se podivám.Jak tak čtu tak mnoho problému je "způsobeno" asi tim,že několik roků je Yaris vyráběn pro EU mimo Japonsko tuším že Francie .Mám Yarise r.v. 2000 98.000 km a vše o.k. v porovnání s auty srovnatelné třídy daleko nejlepší kvalita.To možná o Yarisech vyrobených mimo Japonsko(mimochem 4-valec!!!!)nelze napsat,zde bude jadro celé věci není Yaris jako Yaris... Určitě nezoufejte zase tak zle to nebude viz Fiat....