doufám že můj hlas (ANO) taky brzy přibydeCelerak2.0Gti píše:a jak jsem hlasoval, tak jsem zatím první kdo hlasoval pro "Ano":D
tak u mě je to jen iGO plusLaBuS píše:jinak navigátor fungoval již cca před 10 lety a nyní ho používám také a jmenuje se TomTom a iGO![]()
kurnik, každy mi říka něco jinyho tak nevimLaBuS píše:4 Gongush
...jj, anténa se musí naladit. Jedná se o přesné odladění délky v poměru by měla v ideálně mít 5/8. Jinak většina antén se ladí jen povystrčením prutu po povolení imbusového zámku. Potřebuješ S-metr a naladit, to není problémVlastně si ji odladíš sám pokud bude mít vysílačka zabudovaný svůj S -metr, což má dnes většina.
volal sem dneska tomu technikovi co mi doporučili přimo v prodejně a bude mít čas až možná v pátekLaBuS píše:když koupíš CB tak jí můžeš hnedky zapojit a používat. Bude chodit každopádně, te%d jsem jen jí ještě doladit s tou anténou a to zjednodušeně řečeno uděláš tak, že budeš ladit anténu tak dlouho, až hodnota na S-metru bude při zaklíčování na kanále 1 a na kanále 21 a na na kanále 39 stejná. Toť zjednodušeně o ladění![]()
nech si ale přesněji poradit na nějakém CB fóru, já už si to moc nepamatuji
tak ono je to co sem říkal... CB President Walker ASC + magnetka President ML - 145LaBuS píše:... pokud je to anténa přímo určená k CB tak fakt NENÍ co pokazit. Ta je předem orientačně naladěná na požadovanou vlnovou déklku. Ty provádíš jen její jemné doladění. Kdybys tam šoupnul nějakou jinou anténu, která je rozladěná hóódně, mohl bys odpálit koncák, ale takhle NE![]()
![]()
![]()
![]()