spojka
Re: spojka
Menil som brzdovu kvapalinu aj ku spojke a zistil som pre mna zaujimavu věc, ze prepad do spojky v nadrzke je skoro uplne hore a aby ste ju nazavzdusnovali, musite mat naliatu brzdovu kvapalinu az po vrch, nestaci mat medzi min-max. A třeba odvzdusnovat metodou: stlacit pedal spojky, povolit odvzdušňovat na spojke/prevodovke, zatvorit odvzdusnovak a pustit pedal spojky a třeba stlacat a pustat pomaly.
To preto lebo ma tendenciu si natahovat vzduch z odvzdusnovaku.
Ten prepad je asi kvoli priorite brzd, před spojkou, co je jasne preco.
To preto lebo ma tendenciu si natahovat vzduch z odvzdusnovaku.
Ten prepad je asi kvoli priorite brzd, před spojkou, co je jasne preco.
Toyota Yaris II, 1.3 VVT-i, 2006 TerraCool
Citroen Berlingo 1.8i, 1998
No, tak tim si vubec nejsem jist, brzdit a spojkovat to MUSI i pri hladine minimum.... Takze se mi tva poznani zdaji trochu zvlastni a nelogicka...
Back in Czech.
Som s odvzdusnovanim len spojky zabil najmenej dve hodiny, kvapalinu som mal v nadrzke medzi ryskami a nic, stále mi siel z odvzdusnovaku do hadicky vzduch, a az po doplneni po okraj nalievacieho otvoru, za 5 min to bolo odvzdusnene. Tak to musí byt tym, nic ine nefungovalo. Dokonca som odvzdusnovak napojil na odvzdusnovak laveho predneho kolesa ze to pretlacim pomocou stlacanim brzdoveho pedalu opacne, potom som skusal to odsávat, no som bol uz zufaly, spojka jako maslo, no des.
Napriek tomu ze prepadova hadiska z nadrzky do spojky je z boku uplne dole, vyzera to tak, ze tam su nejake přepážky, neskumal som to podrobne.
Kazdopadne keby vam to niekomu neslo odvzdušnit, tak to skuske naplnit po vrch, sak za to nic nedate.
A este ma napadlo, olej v prevodovke sa meni tiez, nie je tam "dozivotne", som vylial "len" 1L, namiesto 1,7L, dolial som po bocny srob a presne 1,7L. Nevytiekol cez netesnosti, muselo ho tam byt malo od zaciatku a bol hnusny cierny.
Napriek tomu ze prepadova hadiska z nadrzky do spojky je z boku uplne dole, vyzera to tak, ze tam su nejake přepážky, neskumal som to podrobne.
Kazdopadne keby vam to niekomu neslo odvzdušnit, tak to skuske naplnit po vrch, sak za to nic nedate.
A este ma napadlo, olej v prevodovke sa meni tiez, nie je tam "dozivotne", som vylial "len" 1L, namiesto 1,7L, dolial som po bocny srob a presne 1,7L. Nevytiekol cez netesnosti, muselo ho tam byt malo od zaciatku a bol hnusny cierny.
Toyota Yaris II, 1.3 VVT-i, 2006 TerraCool
Hm... ja to na yarisu taky delal a uplne v pohode. Naprosto v pohodicce i s brzdovkou tesne nad minimum..
Tak asi mame jine poznatky...

Back in Czech.