Auris - Full LED světlomety

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
jimmi73
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Auris - Full LED světlomety

Příspěvek od jimmi73 »

preto som napísal že si nerobím veľké ilúzie :D tiež od nich beriem veci a na druhej strane, keď je niečo zlé tak bez problémov preplatia, dokonca aj poštovné nazad ku nim, teda aspoň ja mám také skúsenosti. Sú to ludia, niektorí seriózny, iný nie. Ale dosť pomôže aj hodnotenie pri ich nákupoch.
C-HR 1,8 HSD
Auris TS 1,6 CVT
ex. Corolla Verso 1,8
ex. Carina E 1,6
Yaris 1,0
libe
Člen Týmu

Příspěvek od libe »

Tak to jsem opravdu zvědavý na jimmyho další zkušenosti a srovnání těchto led oproti původním hir2. Ale ta cena je opravdu hodně vysoká, na druhou stranu, kdyby to svítilo opravdu lépe, tak bych o tom i uvažoval. :?:
Toyota Auris TS 1,6 Valvematic Trend+ 2015
ts1990
Manager Týmu

Příspěvek od ts1990 »

Ahoj, tak se s vámi taky podělím o zkušenost...jak už jsem zde uváděl, tak testuji modely většiny LED sad přes dva roky, vše co přijde z Číny na trh a skutečně nej modelem a jediným použitelným v projektoru je s dvě čipy CREE XHP70, avšak zde pozor na výrobce...na aliexpressu prodávaj pěkný šmejdi za necelých 80 USD, který bych se bál instalovat do auta (na youtube se objevilo video minulý týden o kvalitě těchto padělků originálu). Osvědčil se mi tento model: http://www.alibaba.com/product-detail/L ... 3.html?s=p

Vychází na 55 USD + poštovné přes DHL do ČR a další poplatky. Jak již zde zmiňoval cuba66, tak do klasických parabol je zase nej sada od firmy NSSC, model 5S, či 5s+ (oba dva s čipy od Philipsu Z ES), mám již od února na Yarisovi a svítivost je na úrovni origo xenonů či LED, někdy i lepší, např. lepší oproti Toledu 2016 s LEDkama za 29500 Kč. Jinak LEDky od NSSC je již možné koupit u nás v ČR za slušnou cenu. Když sednu do něčeho se žárovkama, mám pocit, že jedu na parkovačky. :D
erwestquestworks
Řidič

Příspěvek od erwestquestworks »

ts1990 píše:Když sednu do něčeho se žárovkama, mám pocit, že jedu na parkovačky. :D
Já když potkám někoho s LEDkama, tak mám pocit, že dojde k vraždě. 90% origo full LED tak neskutečně oslňuje, až to není hezké. Nejhorší je snad Peugeot a zatím mě snad nikdy neoslnil SEAT Leon s full LED. Auris taky svítí tak, že xenon byl zlatý.
Toyota Auris Touring Sports 1.6 FL CVT 01/2016
ts1990
Manager Týmu

Příspěvek od ts1990 »

Jako originály jsou docela hnus na oslnění. Třeba BMW zdálky dost nepříjemný, vypadá to z dálky jako amatérský HIDky..až si často říkám, jak to mohlo projít homologací. Tak LEDky u Seatu a třeba Renaultu žádný zázrak na potkáavačky.
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

----
Naposledy upravil(a) farnell dne pát 30.12.2016, 12:02, celkem upraveno 1 x.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
ts1990
Manager Týmu

Příspěvek od ts1990 »

Urcite se neboj, ze by se neprodali. Jen proste v projektoru nefunguji idealne kvuli uhlu vyzarovani, tak jako ty CREE XHP70. Vyrobce jsi nasel spravneho co se tyce tohodle a ty prvni, ktere jsi objednal vyrabi firma NSSC, jsem s nima jiz ve spojeni pres dva roky, testoval jsem vsechny jejich modely a skutecne do paraboly neni lepsi model co se tyce intenzity a lomu svetla nez ten 5S. Cena za sadu je vice nez slusna, nyni je mozno koupit i v CR H7 za 1600 Kc a H4 za 2200 Kc.
jimmi73
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi73 »

Podobné ako píše ts1990 som kúpil aj ja, každý vidí cenu samotných LED a niektorí si myslia, že ich chce niekto na Slovensku (v Česku) okradnúť, ale keď si prirátajú poštovné, poplatok za PAYPAL (áno v tomto prípade sa platí aj to), clo a daň, tak nákup vyjde o dosť drahšie. Po novom si už minimálne na Slovensku aj súkromná osoba musí dať tovar precliť .... takže sa nám cena na Slovensku navyšuje. Cenu som v e-shope znížil na 138 s DPH za sadu (až teraz som skompletoval všetky potrebné papiere). Nebudem sem dávať link, kto chce, ten hádam vygoogli.

A teraz k použiteľnosti - LED svietia omnoho lepšie ako klasické halogény (nie je to len subjektívny pocit, rozdiel bol vidieť aj na videu). Skúšal som aj za mokra a aj za sucha, je to neporovnateľné, prešiel som s nimi cca 300 km za tmy. Takisto aj značky nielen pri krajnici ale aj nad vozovkou je pekne vidieť. Počas šera, keď mi už svietili aj stretávacie som stretol aj zopár policajných áut, čo išli oproti mne, alebo aj stacionárnych hliadok a ani jedna nemala problém ohľadne svetiel (dúfam, že to tak aj ostane :) ). Výmena bola v pohode, až na ten trochu obmedzený prístup ku žiarovke, nakoľko mám trochu väčšie ruky, ale dalo sa to. Elektroniku som napratal ku svetlu, takže netrčí. Pasívne chladenie je jediné, ktoré trčí von, k nemu je potrebné vyrezať otvor do zadných plastových krytiek svetiel, ale kluci z číny poslali k LED aj gumové prechodky, takže to nie je nič tragické. Doteraz keď som jazdil s halogénmi, tak na mňa občas vodiči blikali, že ich oslňujem, alebo si mysliac si že mám diaľkové, nakoľko to trochu mýli, keď je zapnuté súčasne denné LED svietenie spolu so stretávačkami. Po výmene zatiaľ nikto neblikol ani raz, takže si myslím, že lúč svetla je dobre riešený, nakoľko aj ja dobre vidím.
Ak sú nejaké dotazy ohľadne LED, tak sa kľudne pýtajte.
C-HR 1,8 HSD
Auris TS 1,6 CVT
ex. Corolla Verso 1,8
ex. Carina E 1,6
Yaris 1,0
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

----
Naposledy upravil(a) farnell dne pát 30.12.2016, 12:03, celkem upraveno 1 x.
jimmi73
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi73 »

ok, uznávam - máš pravdu.
Končím tu na tému ceny, bavme sa o skúsenostiach, tie viac pomôžu aj ostatným pri rozhodovaní. :)
C-HR 1,8 HSD
Auris TS 1,6 CVT
ex. Corolla Verso 1,8
ex. Carina E 1,6
Yaris 1,0
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

----
Naposledy upravil(a) farnell dne pát 30.12.2016, 12:03, celkem upraveno 1 x.
ts1990
Manager Týmu

Příspěvek od ts1990 »

To rád slyším, že jsi spokojený. To víš, já jsem maximalista a už hledám něco silnějšího :D U aurise dvojkovýho se to pěkně vejde pod víko, což je ideál. DHL jsou v tomhle TOP, hold u nich to funguje jak má. Dej sem foto nebo video.
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

----
Naposledy upravil(a) farnell dne pát 30.12.2016, 12:04, celkem upraveno 1 x.
ts1990
Manager Týmu

Příspěvek od ts1990 »

Teď máš konečně aspoň FULL LED za pár korun :) Dost to zkresluje a neodpovídá realitě.
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

----
Naposledy upravil(a) farnell dne pát 30.12.2016, 12:04, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Auris“