2zz-ge - problem po prestavbe
Re: 2zz-ge - problem po prestavbe
V zavitoch na hlavove sroby ich bolo vela, dost dlho mi trvalo, kym som dosiel na to odkial sa stale sypu. No aj tie som nakoniec vycistil. Zavitove diery su ale aj tak slepe, mimo kontaktu s naplnami..
1. olejova napln po 17km
1. olejova napln po 17km
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak tak, at si Kasl říká o mytí co chce, poslendí dobou se opet objevují sponami zanesené díry na hlavové šrouby. Na přímej dotaz mi odpovedel že stát se to muže každopádne vždy doporučuje motory a hlavy po nich vyfoukávat a mýt, že za to že tam neco zustane nenese odpovednost.
Toto som si vsimol proti svetlu na valci. Inak je to nemeratelne a nehmatatelne.

toto je fungel nova vacka

salka

Variant 1: v kanaloch bol bordel, ten ucpal mazaci kanal vo vacke a vacka sa pridrela
Variant 2: do vacky ide malo oleja, vsetky piliny su z nej
Kanaly v hlave som pozeral a vyzeraju byt priechodne

toto je fungel nova vacka

salka

Variant 1: v kanaloch bol bordel, ten ucpal mazaci kanal vo vacke a vacka sa pridrela
Variant 2: do vacky ide malo oleja, vsetky piliny su z nej
Kanaly v hlave som pozeral a vyzeraju byt priechodne
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
ty piliny z te vačky mohou být, na to jak má málo najeto je zmrvená dost, takže bud problém v čerpadle nebo v kanálu ( pricpanej ). problém je že to s eblbe zjistí, pokud je bordel v okruhu muže to být přicpané nepravidelne a neodhalíš to kasickou metodou ( tím myslím jak jste zkoušlei zda to maže na hlavě viz video bez víka )...
Kazde vrtanie olejoveho kanala je ukoncene nejakou gulickou. Da sa ta gulicka vybrat a vlozit nazad?
Co vravis na ten valec?
Ked sme to startovali bez veka, zarazilo nas, ze mazaci kanal na ostrek vaciek do veka ostal uplne suchy. Pamatam si, ze ked som raz omylom natocil motor bez veka, olej stade vytryskol ohromnou silou.
V hlave ako takej bolo pritom nateceneho oleja dost. VVT a VVTL testy cez techstream boli uspesne, diagnostika ziadne zavady nesignalizovala.
Kanaly som skusal prepichnut drotom a fukat do nich vzduch, vyzeraju priechodne.
Spodok motora vyzera byt mazany vporiadku.
Na VVTL olejovom policajtovy sme nenamerail skoro ziaden tlak oleja, no meranie sme robili aj na inom aute a situacia s tlakom bola rovnaka. Na VVTL pri volnobehu tlak oleja nie je..
Co vravis na ten valec?
Ked sme to startovali bez veka, zarazilo nas, ze mazaci kanal na ostrek vaciek do veka ostal uplne suchy. Pamatam si, ze ked som raz omylom natocil motor bez veka, olej stade vytryskol ohromnou silou.
V hlave ako takej bolo pritom nateceneho oleja dost. VVT a VVTL testy cez techstream boli uspesne, diagnostika ziadne zavady nesignalizovala.
Kanaly som skusal prepichnut drotom a fukat do nich vzduch, vyzeraju priechodne.
Spodok motora vyzera byt mazany vporiadku.
Na VVTL olejovom policajtovy sme nenamerail skoro ziaden tlak oleja, no meranie sme robili aj na inom aute a situacia s tlakom bola rovnaka. Na VVTL pri volnobehu tlak oleja nie je..
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Olej do ostriku vacek jde az ve s otevrenim ventilu vvt.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Otvoril som regulator tlaku na pumpe. Strunka mi pride akasi kratka ale mozno sa mi to len zda

vrchne lozisko pri zotrvacniku vykazuje oproti ostatnym znamky opotrebenia

protilahle lozisko pri rozvodoch na spodnej strane takisto (ostatne su bez znamok pouzivania)

Vole na MWR loziskach boli na max hranici, no boli takmer identicke s volami na loziskach ACL, ktore povodne osadzal Kasl.
Myslim ze prva salka na sacej vacke je mazanna kanalom pre VVT clen, vsetko ostatne je mazane druhym kanalom spolocnym pre VVTL clen.
Ja uz neviem.. zeby bol VVT clen vadny a tam to stracalo tlak?

vrchne lozisko pri zotrvacniku vykazuje oproti ostatnym znamky opotrebenia

protilahle lozisko pri rozvodoch na spodnej strane takisto (ostatne su bez znamok pouzivania)

Vole na MWR loziskach boli na max hranici, no boli takmer identicke s volami na loziskach ACL, ktore povodne osadzal Kasl.
Myslim ze prva salka na sacej vacke je mazanna kanalom pre VVT clen, vsetko ostatne je mazane druhym kanalom spolocnym pre VVTL clen.
Ja uz neviem.. zeby bol VVT clen vadny a tam to stracalo tlak?
Musim ta vyviest z omylu. Ostrek vaciek by mal byt pod tlakom stale. Olej ide do ostreku cez VVTL sitko ale nie cez VVTL solenoid. Je teda napojeny priamo a tlak by tam mal byt stale.libor12 píše:Olej do ostriku vacek jde az ve s otevrenim ventilu vvt.
Cela vyfukova vacka a sacia okrem 1. salky je mazana od pravej strany cez pravy kanal na hlave, na ktory je napojeny aj ostrek vaciek a VVTL system. 1. salka na sacej vacke je mazana cez lavy kanal na hlave, spolocny s ovladanim VVT systemu.
Najviac zodrata je 1. salka na sacej vacke ale aj prva na vyfukovej. Z toho sudim, ze do hlavy islo malo oleja, co by vysvetlovalo aj to preco ostal suchy ostrek vaciek pri starte bez veka.
Vsetky kanaly su plne priechodne. Neviem si to vysvetlit. Bud vadna pumpa od vyroby alebo to niekde po ceste stracalo tlak
Vedel by sa este niekto vyjadrit k tomuto:
http://www.underhoodservice.com/tech-ti ... p0016-set/
V Celica manualy tusim polovica info chybala. V tomto pisu, ze VVT kolecko musi byt odomknute pocas nasadzovania a dotahovania, inak hrozi poskodenie zamku.
EDIT: Kontroloval som vacku, neviem, z ktoreho vesmiru je ten anglicky navod ale podla toho ako kolecko vyzera, dost pochybujem, ze musi byt pri nasadzovani odomknute a ze by sa mohlo nieco poskodit...
http://www.underhoodservice.com/tech-ti ... p0016-set/
V Celica manualy tusim polovica info chybala. V tomto pisu, ze VVT kolecko musi byt odomknute pocas nasadzovania a dotahovania, inak hrozi poskodenie zamku.
EDIT: Kontroloval som vacku, neviem, z ktoreho vesmiru je ten anglicky navod ale podla toho ako kolecko vyzera, dost pochybujem, ze musi byt pri nasadzovani odomknute a ze by sa mohlo nieco poskodit...
Co sa tyka kluky:
Main journal diameter:
47.988 – 48.000 mm (1.8893 – 1.8898 in.)
NAMERANY PRIEMER: 47,975 mm
2ZZ–GE:
0.016 – 0.032 mm (0.0006 – 0.0013 in.)
Maximum oil clearance:
0.050 mm (0.0020 in.)
NAMERANA VOLA(plastigauge) 0.045 - 0.050 mm
volu overim odchylkomerom
Moze to stracat tlak na tychto loziskach?
EDIT: Merinia odchylkomerom, vpodstate potvrdili merania plastigauge. V zvislom smere sa vola pohybuje cca 0,040 - 0,055m V priecnom smere vykazuju loziska jemnu ovalitu cca +0,01mm
Main journal diameter:
47.988 – 48.000 mm (1.8893 – 1.8898 in.)
NAMERANY PRIEMER: 47,975 mm
2ZZ–GE:
0.016 – 0.032 mm (0.0006 – 0.0013 in.)
Maximum oil clearance:
0.050 mm (0.0020 in.)
NAMERANA VOLA(plastigauge) 0.045 - 0.050 mm
volu overim odchylkomerom
EDIT: Merinia odchylkomerom, vpodstate potvrdili merania plastigauge. V zvislom smere sa vola pohybuje cca 0,040 - 0,055m V priecnom smere vykazuju loziska jemnu ovalitu cca +0,01mm
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Opravdu se nechci hádat ani dohadovat. Sprcha s olejem ve víku má být ve funkci pouze ve chvíli přechodu do liftu. Do té doby si nízký profil vystačí s tradičním mázáním,nehledě k tomu,že sprcha má dost velký průtok a v nízkých rpm by to čerpadlo nedalo dostatečné množství oleje.MatGO píše:Musim ta vyviest z omylu. Ostrek vaciek by mal byt pod tlakom stale. Olej ide do ostreku cez VVTL sitko ale nie cez VVTL solenoid. Je teda napojeny priamo a tlak by tam mal byt stale.libor12 píše:Olej do ostriku vacek jde az ve s otevrenim ventilu vvt.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ne.MatGO píše:Co sa tyka kluky:
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ono toho v tom manuálu chybí mnohem víc. Pokud vvt člen nenasadíš odemčený,olej přitlačí ten zámek a vačka se nemůže otáčet. někdy se stane,že se ten pin ustřihne.MatGO píše: V Celica manualy tusim polovica info chybala..
Urobil som video aby sme mali lepsiu predstavu o tom kade olej tecie.
Do hlavy vstupuju 2 mazacie kanaly. Ten na videu, pravy mazaci kanal vedie do olejoveho sitka na VVTL clen. Pred sitkom je odbocka na mazanie sacej a vyfukovej vacky. Za sitkom je otvor pre napajanie VVTL solenoidu a otvor, ktory smeruje priamo na ostrek vaciek. (To je ta mala diera vedla sitka) VVTL clen tie 2 diery iba spaja, a az v sebe ma odbocku, ktorou pusta olej do solenoidu. Solenoidom ovlada tlak oleja, ktory smeruje do 2 trubiek, na ktorych su zdvihatka. Pomocou tlaku oleja v trubkach nasledne ovlada lift.
Do hlavy vstupuju 2 mazacie kanaly. Ten na videu, pravy mazaci kanal vedie do olejoveho sitka na VVTL clen. Pred sitkom je odbocka na mazanie sacej a vyfukovej vacky. Za sitkom je otvor pre napajanie VVTL solenoidu a otvor, ktory smeruje priamo na ostrek vaciek. (To je ta mala diera vedla sitka) VVTL clen tie 2 diery iba spaja, a az v sebe ma odbocku, ktorou pusta olej do solenoidu. Solenoidom ovlada tlak oleja, ktory smeruje do 2 trubiek, na ktorych su zdvihatka. Pomocou tlaku oleja v trubkach nasledne ovlada lift.
Active test VVT cez techstream zhasol motor na volnobeh ako mal, tak verim, ze VVT napriek zlemu postupu nasadzovania fungovalo korektnelibor12 píše:Ono toho v tom manuálu chybí mnohem víc. Pokud vvt člen nenasadíš odemčený,olej přitlačí ten zámek a vačka se nemůže otáčet. někdy se stane,že se ten pin ustřihne.MatGO píše: V Celica manualy tusim polovica info chybala..
Naposledy upravil(a) MatGO dne pon 03.08.2015, 18:06, celkem upraveno 1 x.
Libor a mas este nejaky napad, co mam skonrolovat? Neviem najst zdroj pilin a nevidim ani dovod, preco vacky neboli mazane.. ak teda neboli..
Mam to zlozit s povodnymi piestami, dalsou novou pumpou a vyskusat? Mam to nechat zase dynamicky vyvazit na povodne piesty?
Mam to zlozit s povodnymi piestami, dalsou novou pumpou a vyskusat? Mam to nechat zase dynamicky vyvazit na povodne piesty?