Uvaha medzi 1.8 a 2.0

vše ohledně modelové řady Carina
wilson
Člen Týmu

Příspěvek od wilson »

hele bratku, sokolček len chcel nejaké info o dvojlitroch a 1.8čkách, čo sa týka možnej poruchovosti, napr. ak na 2.0 odchádzali nejaké tesnenia alebo čojaviemčo, drahšie brzdy, častejšie výmeny určitých dielov, tak aby radšej hladal 1.8 alebo naopak že sa vyššia investícia do dvojlitra časom vráti a pod. Tak ho hned neposielaj do vzdialených končín. Auto nekupuje každý ako ráno noviny v stánku, že nelúbi sa mi tak change za iné. Podla mňa o tom je podstata diskusného fóra, že sa niekto niečo opýta a iný mu odpovie. Ak ťa nebaví mu stále písať dookola to isté, tak jednoducho nereaguj. Ja sa tiež v dlhodobom horizonte chytám prekiezť do cariny a podobný názor by mi vzal teda chuť...
Previa D-4D
Ex: E10
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2 wilson: Ahoj, začnu od konce. Můj příspěvek určitě nebyl určen k tomu, aby někoho urazil nebo bral chuť diskutovat. To, že napíši něco, co se Sokolovi nelíbí, nebo s čím nesouhlasíš, neznamená, že na někoho útočím.
Podívej, už je načatá třetí stránka diskuze a tazatel stále neví, protože je zahlcen kopou názorů a takynázorů. Bez urážky, viz tvůj komentář: "napr. ak na 2.0 odchádzali nejaké tesnenia alebo čojaviemčo."
Ono je rozdíl vybírat své vlastní auto, a nebo někomu poradit "něco" o autě, se kterým nebudu mít nic společného.
A když už lidé v dobré víře poradí, je dobré použít vlastní rozum a vyfiltrovat si, co považuji za důležité a jak s tím naložím.
Sokol hledá to jediné "papírově" správné auto, aniž podal informace, že by vyzkoušel nějaký konkrétní typ auta sám, pokud jej vůbec vyzkoušel. V podstatě nekupuje auto, které chce on sám, ale auto, které zbožně doporučují cizí lidé. V tom je jádro pudla.
Pokud má auto nějaké slabiny (to má každé, ideální auto je neexistující blud), je fajn být upozorněn a při vybírání konkrétního vozu si zkontrolovat, zda je daná věc v pořádku. Pečlivě vyhledat auto, které údajně nemá žádnou slabinu neznamená, že je bez závad, ale že si někdo nechal namazat med kolem huby.
Je lepší vzít auto v dobrém technickém stavu s horšími referencemi, než se pídit po zaručeně nejlepším, navíc vybraným padesáti lidmi okolo, jejichž názory se mnohdy vylučují.
Obrázek
wilson
Člen Týmu

Příspěvek od wilson »

ok, beriem
Previa D-4D
Ex: E10
Sokol
Člen Týmu

Příspěvek od Sokol »

Dakujem wilsonovi za podporu a presne o to mi ide,co pisal:Totiz Carinu chcem kupit a mat ju na dlhu dobu,bez toho,aby som o rok dva spekuloval zasa nad niecim inym.Aby som vybral taky motor,ktory potesi aj sportovejsie srdce,zaroven vsak nebude strasne narocne na benzin a diely,ktore bude zaroven aj slusne auto pre rodinu,ktora bude potrebovat peniazky aj na ine veci,ako 10 litrov benzinu na 100km.Nedavno som sa ozenil a skratka si chcem vybrat auto pre seba aj pre rodinu.A nejde mi o to,ze by niekto sudil tieto auta bez toho,aby ich videl,mne islo o autenticke skusenosti ludi,ktore tieto auta vlastnia,alebo vlastnili...Tiez nie je uplna podstata otazka nabehanych kilometrov a viem,ze pri toyotach to nie je az tak dolezite,len tiez radsej vezmem auto,ktore ma menej,pretoze ja sam na nom pocas dlhych rokov nabeham vela avela dalsich km.A ze uz tri strany dookola o tom istom tocim?Ano,zrejme ano,ale to je prave to,ze chcem mat jasno v tom,ktory motor,ci auto zvonku,alebo doma kupene.Je to pre mna velmi dolezite,nebudem menit auto potom zas,ked sa mi jeho parametre po case uz nebudu lubit.Chcem mat istotu,na to auto sa potom zamerat a zhanat take...Zaroven je tam aj otazka financii.Takze asi tolko.
Toyota Corolla 1.3,55kW,4E-FE,1996,hatchback
A raz snad Ave lift...Stalo sa uz davnejsie:
Toyota Avensis Lift 3S-FE,2.0,16V,94kW,r.v.98
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2 sokol: už jsem ti odpověděl, co si myslím o vybírání vozu v diskusi na fóru (dokonce na dvou), takže teď k těm kilometrům. Hlavně kvůli nim bych ocenil fyzickou zkušenost s každým autem zvlášť. 90 % aut má stav tacho do 130 000 km, takže jej nepovažuji za bernou minci. Motor buď jede dobře nebo ne, ať má najeto kolik má.
Obrázek
Sokol
Člen Týmu

Příspěvek od Sokol »

Tak,lidicky,hnal som sa k vam do Ciech,konkretne do Litomysle a autobazaru AMP po jednu Carinu a takto som dopadol:
http://www.toyotateam.sk/forum/viewtopic.php?t=1265
Amosek
Člen Týmu

Příspěvek od Amosek »

Tak přesně takhle bych nechtěl dopadnout. Proto už jsem dole na foru psal, jestli by se mnou někdo nejel zítra do Nového Jičína na jednu Carinku se podívat. Jsem na ni tak natěšený, že sám ji určitě koupím :lol:
Sokol
Člen Týmu

Příspěvek od Sokol »

Este nieco-ten autobazar sa podla reklamy specializuje na Toyoty.Tak to je hanba...
Mirosz
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Jo jo...

Příspěvek od Mirosz »

Sokol píše:Tak,lidicky,hnal som sa k vam do Ciech,konkretne do Litomysle a autobazaru AMP po jednu Carinu a takto som dopadol:
http://www.toyotateam.sk/forum/viewtopic.php?t=1265
Mám za sebou stejnou zkušenost, neboť jsem se se do toho bazaru AMP v Litomyšli stavil na ni kouknou taky :? Naštěstí jsem to vzal po cestě z Moravy do Prahy, tak mě to stálo jen čas....ale jsem rád, že jsem ji viděl...jinak bych stále uvažoval :shock:
Toyota Carina E, 2.0 16V, 93kW, 1997 -
http://www.thax.nasiti.eu/carina/index.html
Obrázek Optimismus je způsoben nedostatkem informací.
Sokol
Člen Týmu

Re: Jo jo...

Příspěvek od Sokol »

Mám za sebou stejnou zkušenost, neboť jsem se se do toho bazaru AMP v Litomyšli stavil na ni kouknou taky :?
No a co na nu povies? :twisted:
Mirosz
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirosz »

Sokol píše:Mám za sebou stejnou zkušenost, neboť jsem se se do toho bazaru AMP v Litomyšli stavil na ni kouknou taky :?
No a co na nu povies? :twisted:
Co na ní povím? No úplně to samé co Ty. Zklamání. Fotky a vůbec ta prezentace na webu byla o tom, že tahle Carinka je prostě bezvadná. Ovšem opak byl pravdou. Už ten přístup onoho "bazarmena" nebyl nijak přesvědčivý. Prostě auto neodpovídalo uváděným údajům...bylo vidět na první pohled, že má více najeto a něco nepěkného za sebou - při pohledu na zadní pneu. Pochybuju, že by někdo nasazoval na origo elektrony nestejnoměrně sjeté pneu apod. Prostě jsem od toho dal ruce pryč.... :evil:
Sokol
Člen Týmu

Příspěvek od Sokol »

Tie pneu som si ani nevsimol,no tak mi klesala nalada a mechanikovi tiez,ked ju videl,ze aj to,co sme objavili stacilo na to,aby sme dali od nej ruky prec :oops: A prezentuje ju ako TIP-TOP auto :Inak,chcel si ju kupit a svoju 1.6 predat?Ako si spokojny s 1.6?Kedze 1.8 neviem zohnat,zacinam uvazovat aj nad 1.6...
Mirosz
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirosz »

1,6 není slabá, ale Carinka je na ni docela těžká a pak je třeba ji dost točit. Tenhle motor ožívá někde kolem 4tis. ot./min. 1,8 by na tom měla být líp hlavně díky krouťáku...
JJ
Člen Týmu

2.0

Příspěvek od JJ »

Nazdar. Můžete mi prosím někdo říct výkonové parametry tohohle motoru? (2.0) nikde je nemůžu najít. Kolik kw při jakejch otáčkách a kolik Nm při jakejch otáčkách. Díky moc. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Carina“