čidla a "pomocníci" nebo model socka?

Tlachání o všem - bez zaměření!
Odpovědět
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

Abych tohle téma vrátil k původnímu účelu, tak když se budeme bavit o vozidlech kde je malý výkon motoru, dejme tomu do 75 kw, tak by se takové auto klidně obešlo bez většiny elektroniky. Nicméně u vozidel s větším výkonem je přeci jen ta technika tak nějak potřeba. Vzpomínám si na jeden díl TopGearu, kde jeden z hostů po dotazu proč boural odpověděl, že omylem zavadil o tlačítko kontroly trakce, takže si jí vypnul a jeho zadokolka ustřelila. Je jasné, že u výkonnějších aut je možnost vzniku chyby při řízení větší, takže tady mají tyhle různé asistenty a stabilizátory své opotstatnění. Nebo si snad myslíte, že by se dalo např. ve Ferrari, co dovede zrychlit z 0 na 100 za cca 3s, za tuhle dobu bez té techniky, na tu stovku takhle rychle a bezpečně zrychlit? Přiznejme si to, že lidské smysly mají svoje limity a ty prostě nikdy posunout nepůjdou. Takže pokud je chce člověk přeci jen posunout, tak potřebuje prostě pomoct. Ale u aut s malým výkonem to zbytečně prodražuje cenu auta a zvyšuje ryziko poruchovosti.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Ne s Ferrari nejde jet rychle a bezpecne bez elektroniky ani za deste, jedine mackat pedaly s milimetrovou presnosti a bat se, ze se to neroztoci. U silne zadokolky muze byt nebezpecne i podrazeni, pokud nejsou predni kola rovne, je to schopne okamzite vyvolat pretacivy smyk...teda samozrejme, pokud nekdo nejezdi porad s meziplynem nebo s technikou pata-spicka na pedalech.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Takze kdo z nas tady ma supru? Nebo jine extra silne zadokolni auto? :-) Ja jen jestli si to tak jako hezky piseme a vsichni susime yarise 1.3 nebo aurise 1.6, ktere nam presne pasuji do tematu. :-)
Back in Czech.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Otazka je, jak byla myslena otazka...jestli to ma smysl u beznych aut, nebo u vsech aut :))

Ja treba v Aurisu nemam protiprokluz a kdyz sednu do firemni oktavky, ktera ho treba nahodou ma, tak mi to prijde u tehle aut zbytecne obrusovani kotoucu a oblozeni :))
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Myslenka byla ta, ze by mohla kazda automobilka na trh uvest zcela hole total social eddition auto, ktere b ukazalo cenu auta. Pak bychom vedeli, ze tohle stoji tolik a ono zase onolik... :-) A pak by mohl clovek vybirat od nejkrutejsi prisno spartanske vybavy az po megaluxus. :-) A tim by se naplnil duch tohoto tematu, vsichni by byli uspokojitelni.. :-)
A take by odpadl debilni argument prodejce, ktery nevi vubec nic, o tom, ze to auto je sice drazsi, ale kdyz se to vezme podel plotu a pres mesic na hvaji s tou vybavou co to ma, tak je to jasny favorit proti konkurenci, ktera nema tohle (byt by se to u konkurence jmenovalo jinak). :-)))))
Back in Czech.
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmaxxx »

Znám člověka, který prohlásil (víceméně cituji):
"Jsem dobrý řidič, protože včera jsem si kontroval lékárničku, a doplnil do ní obvaz."

Upozorňuji, že s tím člověkem jsem jel jen jednou, a poznamenalo mě to na celý život.
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

Sedm let jezdím jako profesionální řidič, od jaktěživa na motocyklu a jízda autem mě baví(proto jich mám 5). Kilometry nepočítám, ale denně není problém těch 500 km odřídit s tím, že pokud nesedím za volantem náklad'áku, tak nejezdím pomalu a zřejmě ani bezpečně. V zimě neznám nic lepšího, než si vzít Foura(bez všech pomocníků včetně ABS) a celý den s ním driftit na sněhu. Přesto všechno bych se neodvážil sebe sama označit za dobrého řidiče. A ani to alibisticky schovávat za známkování jako ve škole, nebo 1-10. Nežiju teorií.
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

Víš co Sašo? Di do prdele. :-D Nebo ti začnu říkat Rimmre.
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jakub Krčma »

Kdo je Saša?
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

A hele prece odvetvi, ve kterem ma Jakub mezery...bude to asi kinematografie :-)
Obrázek
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Filmy mě většinou moc nezajímají (protože 80 % americký produkce je total šajze), ale Pelíšky jsem párkrát viděl. Ptal jsem se Myfune, koho tím Sašou myslí.

Tak jsem právě zjistil, že otázka hmotnosti je shodou okolností v těchto dnech v F1 velmi aktuální:

http://richlandf1.com/?p=14699

Taller drivers such as Webber are disadvantaged by their added weight, whereas smaller drivers, like Sebastian Vettel and Felipe Massa, have the benefit of being able to strategically place extra ballast around the car, as well as naturally profiting from a lower centre of gravity.

“People say that the weight distribution is fixed but there’s still 1% which is a big number that you can move around and also that you can put the ballast where you want”, said the 37-year-old. “It’s not an advantage to be Nico’s size or my size, Paul di Resta’s size or any of the taller guys.”

http://eurosport.du.ae/formula-1/teams- ... tory.shtml
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

Nerad bych se mýlil, ale trefné zřejmě bude to o potrefené huse :D
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Keeek: K tomu Tvému vtipnému "žití teorií" - jak jsem tady (na toyotaklub.cz) už někde psal, manažer závodní motokárové trati, sám bývalý závodník v národním šampionátu (jako i jeho syn), ale především velmi zkušený člověk, který v motorsportu prožil většinu života, mi před více než 8 lety (když jsem měl ještě první auto 53 kW, ale na PC kolem 1 000 WR v různém ježdění - od motorek až po trucky) řekl, že "nikdy neviděl nikoho jezdit jako já" (když jsem během první jízdy po půl roce (a méně než rok po první jízdě v motokáře v životě) z 22 ostrejch kol zajel 17 líp než rekord o 8 kg lehčího Tomáše Kostky v té konkrétní káře (mírně upravená GX340 - uváděli cca 14 k (z původních cca 11 k)), který už v té době měl rozsáhlé mezinárodní závodní zkušenosti, včetně nemalých úspěchů). Hodnocení "dobrý" (nikoli nejlepší apod.) je adekvátní, protože bere v úvahu nedostatky mého reálného ježdění na silnici, jako je např. občasné spěchání (v rozumných mezích - rychlost dynamicky upravovaná dle konkrétních okolností, žádné lítání někam naslepo, míjení ostatních aut velkým rozdílem rychlostí apod. - šlo by jezdit podstatně rychleji) a zvyšuje spotřebu/opotřebení auta/hluk/emise ("tak trochu" :-) ). To samozřejmě neznamená, že za nejlepších reálných okolností a při jízdě v rámci předpisů můžu zaručit nulovou nehodovost. Ale lze říct, a to velmi snadno, že kdyby všichni řidiči jezdili jako já, nehodovost by byla např. 10x nižší. A to je pro mě to nejdůležitější kritérium ohledně hodnocení kvality řidiče.
Naposledy upravil(a) Jakub Krčma dne sob 12.10.2013, 19:32, celkem upraveno 3 x.
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

Saša je ten co se ptá. A víš kdo je Rimmer? :wink:
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Jo, na Červenýho trpaslíka sem kdysi čuměl - jedna z fajnovejch věcí, co se seriálů týče.
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“