Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Verso
Odpovědět
Martin_HnN
Manager Týmu

Příspěvek od Martin_HnN »

Nejsem si jist tvou "Otazkou?".

Když zasvítí TRC, tak se aktivovalo ... což znamená, že to podklouzlo víc než je zdrávo ...
když jedeš do kopce, do kterého to je kluzké a aktivuje se to, tak s normálním autem by ti to začalo podkluzovat, takže buď by jsi začal ulítávat na stranu a chytil sem tam něco míň klouzavýho na čem by se to chytlo a nebo by jsi se zastavil v pohybu dopředném :-) přípsdně nasadil pohyb "dozadný" :-D (pro bratry nejisté v českém jazyce (tím nemyslím jen kluky ze SR): nejsem si zcela jist, že slovo "dozadný" skutečně existuje - nicméně pokud jsem jej napsal tak JIŽ ANO :-D :-D - normálně se používá "zpětný") je to sice mírně OT, ale zajímalo by mě jak je to ve slovenčině ;-) nějak z toho člověk vypadává jak nejsou ty slovenské pondělky na CTV (nebo to bývaly čtvrtky?) ale díky za satelit ... alespoň je na co koukat :-D

Ještě k tomu dotazu: myslím, že definici "přepálit to" bych asi viděl takto:
Jedeš jako prase na relativním kraji možnosti auta tak nějak předtím, než by se to za normálních okolností utrhlo ... a pak zabere TRC, které už to navíc nemusí být schopné ukočírovat. sem bych zařadil třeba to, že jede kolona poslušně jedoucích aut v břečce a ve vyjetých kolejích, které jsou díky stažení pluhem před 10 minutama, teplotě kolem 0 a předchozímu dešti ledovaté a začne vas předjíždet auto, které se brodí ve vedlejším pruhu neprotaženou břečkou, stříká to bordel všude kolem a jen čekáš, kdy mu to uklouzne po nějaké ledové plotně pod tou břečkou a sundá tě nebo někoho před tebou ....

A co není přepálením ... jedeš v klidu, pohodě s tím, že si jseš vědom, že by to mohlo někde ustřelit díky skryté hrozbě, třeba že vjedeš do břečky, která by tě normálně rozhodila, ale protože s tím počítáš, jedeš tak, že by Tě to nerozhodilo a auto normálně jelo a TRC-čko nezaplo. A nejdnou prostě bude třeba zamrzlá louže, nebo cokoliv, co by tě normálně vyhodilo, roztočilo, nebo tak nějak, ale díky TRC to ani nezaregistruješ ...

Tak nějak to vidím já. To co jsem viděl v sobotu na Karlovarsku mne vede k tomu, že někteří lidé by prostě řidičáky dostávat neměli a neměli. Nebo by museli mít ssebou něco jako černou skříňku s kamerou, která by snímala jak obraz, tak hodnoty z auta ... a po vybourání by .... (co se budu rozčilovat!... :roll: ...) :-)

Všem hlavně šťastnou cestu a návrat :-) ať už vám to TRC sepne či nikoliv.
Jo a hlavně nezapomínejte na pořádný obutí. Bez toho je vám to TRC úplně k prdu, ale to je vám určitě jasný :-)

Sorry, že mám pořád tak nějak pocit, že musím poučovat, ale to bude asi tím, jaký "materiál" se mi během života dostal pod ruku. :(
Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

spätny chod auta, spaitočka, dozadu, reverz,....tak mozeš povedať :D
Obrázek
Martin_HnN
Manager Týmu

Příspěvek od Martin_HnN »

;-) "dozadný" - tím jsem měl na mysli, že začne couvat dozadu, přestože by měl jet dopředu :-) tedy vlastně, že začne klouzat dozadu :-)
Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

aha , uz viem co tym myslis :)
Obrázek
kastve
Člen Týmu

Verso

Příspěvek od kastve »

Mám Verso D-4D 125koní už 1,5 roku, najeto přes 45t. km a zatím spokojenost, spotřeba okolo 6 l nafty. Zatím jen pravidelné prohlídky a jedná prasklá žárovka. Líbí se mi vniřní prostornost auta a kompaktní rozměry a vyhovuje mi maximálně naftový motor, co se týče jeho kultivovanosti a pružnosti. Vadí mi umístění spínání vyhřívání sedačet, to je na zlomení ruky. Co se týče umístění budíků uprostřed přístrojové desky, tak to je na zvyku, nemám s tím problém. Auto je takový nenápadný pracant, čím víc s ním jezdím, tím se mi víc zamlouvá, nikde nic nevrže, vše funguje jak má. Takový rodinný ideál. P.S. v roce 2010 nejbezpečnější MPV dle Euro NCAP viz. http://www.auto.cz/euro-ncap-toyota-verso-2010-2354
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

mozem len hovorit pravdu, ze cim viac na nom jazdim...tym ma viac bavu. ja spotrebu v zime cez 7 v lete 6l na 100. iba co mi nieco na sedacke zavrzga, ale to je detail. a nemusim rozmyslat ci vsetko pomestim na dovolenku, resp. co kde ulozim :D
Obrázek
David T
Člen Týmu

Příspěvek od David T »

Přidám také další zkušenost. Verso 1.8 Velmatic CVT. V dnešním počasí
si na dálnici docela přihne 8-9l 130 Tempomat. Pokud jezdím okolo komína tak 7,5-8 l teď v zimě. V létě uvidím, ale myslím si, že bych se na okreskách mohl dostat na 7l, když bylo v lednu ještě teplo tak to jezdilo kolem 7l. Jinak auto super, pohodlné, na dlouhých cestách nejsm unavený.
Najeto cca 7 tis.

Nemám to ani měsíc a už jsem narazil do srny, ne srna do mě. Do dveří řidiče. V autorizovaném servisu cca 52 tis s DPH.

Kdo máte na havarijku spoluúčast pouze 5 nebo 10%, určitě popřemýšlejte o 0%. Není to o moc dražší. Vše se vrátí hned při první plechařině.
Toyota Avensis 2.0 TD
Toyota VERSO 1.8 CVT
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

co sa tyka spotreby. ja sice mam 1,6ku ale v tychto mrazoch mam daleko cez 7litrov. raz aj 8lna 100. pred mrazmi to bolo tesne cez 7 a v lete nieco nad 6litrov. jazdy prevazne naokreskach
Obrázek
David T
Člen Týmu

Příspěvek od David T »

S tím nic nenaděláme, v těchto dnech na rozdíl od nafťáků starujeme bez problémů. Kolega má RAV 4 2.2 D4D a prostě nenastartoval, auto co jsem prodal Avensis 2.0 TD startuje bez problémů, klasický traktor. S ním jsem v těchto podmínkách na dálnici jezdil také za 8l. Hold netankujeme palivo, ale
jakýsi sajrajt za nadstandartní ceny.

D.
Toyota Avensis 2.0 TD
Toyota VERSO 1.8 CVT
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

aj kvoli tomuto som nebral naftu
Obrázek
kastve
Člen Týmu

zima

Příspěvek od kastve »

Já mám naftové Verso D4-D 125k a zimní starty i teď v té zimě bez problému, max. teplota byla -24 a auto chytlo v pohodě, dávám naftu na OMV a Shellu + VIF. Spotřeba 6,5l, v létě se dá i 5,5l a při snaze i pod 5.

http://www.auto.cz/test-toyota-verso-d-4d-2096
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

samozrejme nejdem a nechcem sa dostat do rozporov benzin-nafta. nebolo mojim umyslom . kazde ma svoje plus ak minus. u mna prevazilo pre benzin. a nech aj tebe sluzi :D
Obrázek
David T
Člen Týmu

Příspěvek od David T »

Minulý týden jsem byl v Székesfehérváru. Když jsem jel tam tak na dálnici jen 120 a bylo to necelých 8l. Při zpáteční ceste z Ajky do Györu to bylo za 7l, na dálnici jsem nastavil 130 a v Humpolci jsem sjížel za 9l.
Zkrátka na dálnici to chlastá. Uvidíme v létě.
Pzn. Pokud znuluji počítač spotřeby při každém tankování tak spotřeba odpovídá max +-0,1l.

Já jsem šel do benzínu z toho důvodu, že nafta v automatu je cca o 150 tis draší a pokud mám benzín, ta existují alternativy jako LPG nebo CNG.

D.
Toyota Avensis 2.0 TD
Toyota VERSO 1.8 CVT
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

urcite klese spotreba u mna je teraz vyssia o 1-1,5l na 100. na spotrebu to ma vplyv nielen mrazy, sneh, ale i kvalita pneu apod
Obrázek
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

takze mam uz nahodenie tmave folie na aute. i vy niekto mate? kolko Vas to pripadne stalo? mna 115eciek.ale spokojnost :D
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Verso“