jj, přesně tohle psal jeden maník na anglickém fóru. Došla mu trpělivost tak to rozebral sám a zjistil u jednoho dílu (nepochopil jsem ale u kterého) chybnou montáž. Navíc si pohrál s vypodložením palubky a s upevněním všech kabelů co jsou pod ní. A prý má pokoj...kakaf píše:Pýtal som sa na to vŕzganie palubovky v servise a povedali že to Toyota začala riešiť nejakými podložkami. Pokiaľ budem mat s tím vŕzganím problémy že mam povedať na ktorých miestach to vŕzga a oni sa to pokúsia tímy podložkami vyriešiť. Ja s tím zatiaľ také problémy nemám ako tu píšete. Občas tam niečo vrzgne ale naozaj len občas tak to zatiaľ nebudem riešiť ale vy by ste to mohli skúsiť.
Kvalita plastů
Nebudeš mi veriť ale spravil som to isté. Palubovka sa veľmi ľahko rozoberá je to len skladačka. Potom stačilo len trocha podlepiť a je po v vŕzganí. Samozrejme keď sa do toho opriem silou tak to zapuká ale klíma, slnko, nerovnosť atd. už nemajú šancu.cuba66 píše:jj, přesně tohle psal jeden maník na anglickém fóru. Došla mu trpělivost tak to rozebral sám a zjistil u jednoho dílu (nepochopil jsem ale u kterého) chybnou montáž. Navíc si pohrál s vypodložením palubky a s upevněním všech kabelů co jsou pod ní. A prý má pokoj...kakaf píše:Pýtal som sa na to vŕzganie palubovky v servise a povedali že to Toyota začala riešiť nejakými podložkami. Pokiaľ budem mat s tím vŕzganím problémy že mam povedať na ktorých miestach to vŕzga a oni sa to pokúsia tímy podložkami vyriešiť. Ja s tím zatiaľ také problémy nemám ako tu píšete. Občas tam niečo vrzgne ale naozaj len občas tak to zatiaľ nebudem riešiť ale vy by ste to mohli skúsiť.

1.4 D-4D Sol r.v.2007
Ja som si podlepoval iba stredový most (konzolu) lebo iba ten mi vŕzgal zvyšok palubky mám v poriadku. Rozoberanie toho mostu začína pokrajnými lištami na úplnom vrchu. Treba ich len podobrať nechtami ťahať smerom von a takto to rozoberieš celé až po ručnú brzdu. Nepotreboval som nato žiadne náradie. Celý problém toho vŕzgania je iba v spojoch, to sú také jazýčky ktoré sa zaaretujú do protiľahlého otvoru toho mostu a tie v tom otvore stŕpajú. Stačilo by ich natrieť nejakým pogumovacím náterom a problém by bol vyriešený len neviem kde taký náter zohnať a či vôbec niečo také jestvuje. Tak som tie jazýčky oblepil elektroizolačnou páskou vyrobenú z plastu a je to v poriadku. Nie je to vôbec žiadna veda myslím že to zvládne každý trocha zručnejší amatér. Tak veľa zdaru.cuba66 píše:Škoda, že si nenafotil návod. Co odpojení airbagu u spolujezdce? Bylo ho nutný odpojovat nebo zůstane na svém místě i po sundání vrchního dílu palubky? Kde přesně a čím si podlepoval?
1.4 D-4D Sol r.v.2007
Pánové, nic proti, ale po přesednutí z Favorita a Felicie do Aurisu jděte se skřípáním do pr.ele
Po zkušenostech z těchto aut vím co je to rozebírání plastů a "ladění" pazvuků.
Prostě až to začne, udělám si jedno volný dopoledne a tyto věci lechce doladím.
A nemyslím si, že VW a jiní skřípou míň. Nedávno sem jezdil s Leonem s 10tis. km a hrál jak to Fáčko...

Po zkušenostech z těchto aut vím co je to rozebírání plastů a "ladění" pazvuků.
Prostě až to začne, udělám si jedno volný dopoledne a tyto věci lechce doladím.
A nemyslím si, že VW a jiní skřípou míň. Nedávno sem jezdil s Leonem s 10tis. km a hrál jak to Fáčko...
Potřebuji sundat plasty zadních dveří.Dělal to již někdo?Jde o to kde začít,zda od spodu,nebo zhora.Jsou to 4 kusy,které se překrývají a nerad bych něco ulomil.Pokoušel jsem se odspodu,vysunul jsem plastový pantík a úchyt pro zavírání dveří.Již se bude asi jen páčit,ale raději počkám na něčí radu. dík
To by mne taky zajímalo. Mám 1.4 benzín a asi je to auto z marsu protože nic nevrže.ruda píše:Potřebuji sundat plasty zadních dveří.Dělal to již někdo?Jde o to kde začít,zda od spodu,nebo zhora.Jsou to 4 kusy,které se překrývají a nerad bych něco ulomil.Pokoušel jsem se odspodu,vysunul jsem plastový pantík a úchyt pro zavírání dveří.Již se bude asi jen páčit,ale raději počkám na něčí radu. dík