Auris - Full LED světlomety

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
tomikm
Řidič

Re: Auris - Full LED světlomety

Příspěvek od tomikm »

Xfield píše:
tomikm píše:....... z 75% se zde řeší vaše amatérské pokusy na ostatních řidičích, pak je těžké se něčeho kloudného dočíst......
Tobě ty "neoriginální" LED nějak leží v žaludku, přitom příčina oslňování je někde jinde.... Je jen otázka času, než si výrobci obstarají homologace a LED náhrada bude běžná a legální (ano, opravdu připouštím, že jejich použití nemusí být v pořádku) , tak jak to bylo se spoustou dalších doplňků, které taky začínaly jako tuningové záležitosti pouze pro použití mimo běžný provoz....vetšinou právě jen kvůli chybějícímu papíru, ne kvůli špatné funkčnosti.

....a opravdu 75% textu o náhradách LED? Není pak spíš chyba v názvu tématu a o originálních LED by se mělo psát jinde? :D :D :D
Ano, když vidím, co lidi dokážou nacpat do světlometů za zdroje světla, tak uvažuji o tom, jestli jsou homo sapiens a hodně mě to vytáčí, i když jsem jínak dosti klidný.

Co se týče názvu tématu, přečti si první příspěvek a upaluj si založit vlastní téma s názvem Jak udělat silnice ještě víc nebezpečné. :P
Auris TS Selection Hybrid Bílá Perla 20.7.2017
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 55736.html
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

maxwell: zeptal bych se, v čem vidíš to omezení nastavení světel, ale nechci aby měl tomikm další záchvat, že rozebíráme LED náhrady v tomhle tématu :)
Světla jdou nastavit do všech směrů dostatečně, aby jsi zajistil, že budou svítit ve správné rovině...tedy na silnici a ne do čelního skla protijedoucích aut. Posunuté ohnisko sice ovlivní velikost vyzařovaného "kuželu" , ale právě tím posunem světel (zpravidla dolů), zajistíš, že nebudeš oslňovat. LED, jako zdroj světla, prostě nemůže najednou změnit funkci projektoru a vyzařovat tvar hvězdy nebo třeba jednorožce. Naopak - jak píše LukassH - LED náhrady jsou ještě nedokonalé a jejich vyzařování není jako u žárovky rovnoměrně 360°, takže hrozí spíš hůř osvětlená místa - např. když svítí dobře do stran, potom dálková jsou slabší a naopak ....proto LED v autě nemám a je zatím lepší řešení najít dobré žárovky (OptiWhite a podobně).
tomikm píše: Co se týče názvu tématu, přečti si první příspěvek a upaluj si založit vlastní téma s názvem Jak udělat silnice ještě víc nebezpečné. :P
Dal jsem si tu práci a trochu počítal:
- tvých příspěvků je v tomhle tématu asi 12 ... 2 se dají považovat za týkající se full LED ... 10 jsou jen výpady na ostatní a tvoje nářky nad náhradami LED
- já jich tady mám 6 .... 1 jsem odpověděl na dotaz, týkající se LED náhrady (proč neporadit, když znám odpověď) ...a zbytek jsou reakce vyvolané tvými mylnými představami a ohledně seřízení světel

Tebou navržené téma by sice mohlo i pobavit, ale nějak nevidím důvod, proč se v tom angažovat. Spíš by ses měl zamyslet, jestli by tvému duševnímu klidu nepomohlo se vypovídat v něčem jako "Já a moje trauma z LED náhrad", "Osvícení aneb moje noční příhoda", "168 jednoduchých zásad pro zvýšení přehlednosti, efektivity, grafické úrovně a dostupnosti korektních informací na fóru" :)
tomikm
Řidič

Příspěvek od tomikm »

Opakuji, přečti si název tématu a první příspěvek. Pokud ti nedojde, o čem zde má být řeč, tak by ses měl ty nad sebou zamyslet.
Auris TS Selection Hybrid Bílá Perla 20.7.2017
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 55736.html
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

S tebou je to marný :D ....11
cibalko
Člen Týmu

Příspěvek od cibalko »

Marny je slabe slovo. Uz nemam nervy na tych "rejpalov"...
Opustam toto vlakno, majte sa tu s Panom Bohom :D
Auris TS Hybrid 2016
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

tomikm píše:Opakuji, přečti si název tématu a první příspěvek. Pokud ti nedojde, o čem zde má být řeč, tak by ses měl ty nad sebou zamyslet.
A co ako?
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Odpovědět

Zpět na „Auris“