Auris 1.6 a HSD - krátký test spotřeby

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět

Jakou máte doposud nejlepší spotřebu benzínu mimo město u Aurise 1.6?

Do 4,99 l/100 km
1
1%
5,00 - 5,99 l/100 km
18
26%
6,00 - 6,99 l/100 km
28
41%
7,00 - 7,99 l/100 km
8
12%
8,00 - 9,99 l/100 km
0
Žádná hlasování
10,00 l/100 km nebo více
0
Žádná hlasování
Nemám benzínového Aurise 1.6!
13
19%

Celkem hlasů: 68

Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Co mi mas Ty co vysvetlovat, ja zacal hrat trackmanii, kdyz ty jsi jeste tlacil rekordy NFS :lol:

Stavis se k tomu, ez mi chces neco vysvetlovat, jako by byla jenom Tvoje pravda a vsichni ostatni ji museli pochopit :lol:

Co se tyka trackmanie jsi docela mimo, uz samotna podstata hrani trackmanie na volantu je kravina, ptz zadny cup ani offline nevydava trate takove, kde by na volantu slo zajet rychleji...byli takovi experimentatori, co to zkouseli, ale vetsinou to koncilo rozbitym volantem...jedine, co se na volantu da hrat je nascar...nebo nektere FS, techy nebo mini mapy tezko.

Je super, ze ty si vzdycky omezis pravidla na to, co Tebe bavi a zavodis si v tom, jak ty presne potrebujes a chces...pak se muzes tlouct do hrudi, jaky jsi borec, kdyz zbytek sveta jezdi uplne neco jineho.

Pouziju prirovnani: Tvuj milovany Vettel, taky nebude trenovat na Redbullackem A1 Ringu sam, protoze proste tam ho to bavi nejvice, ale jezdi se na oficialni tratich, ktere zajistuje promoter akce, obdobne jako v TM poradatel cupu, nebo mistrovstvi sveta.
Taky Vettel nemuze vzit F1 a jezdit na Nascarove trati, ikdyby tam dal WR, bude mit hodnotu prdu, ptz tam zadna jina formule nejela.
Nascar byl umele v TM vytvoren jen pro urcitou skupinu lidi, puvodne vubec nebyl zamyslen NADEEM ani hraci, jen je to druh zabavy nekolika hracu, kteri povetsinou nejsou dobri v techu a slide.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jakub Krčma »

Jedu keyboard.

A samozřejmě jsou lidé, kteří jezdí netech tratě, přestože jsou kvalitními jezdci. Naopak Ty se snažíš svými formulacemi "o čem TM je" atd. vyjmout z celku jednu část a tu prezentovat jako tu jedinou pravou, které se věnují VŠICHNI, kteří za něco stojí.

Když Tebe nebaví tratě bez slidů či "pořádných" zatáček (ta 4. zatáčka je tam dost pořádná na to, aby jízdu nemile komplikovala), no problem. Ale nezlehčuj kvůli tomu kvalitní časy na jiných tratích.

Navíc furt nechápeš to, že WR má hodnotu bez ohledu na to, kolik je tam účastníků. Když STEJNÝ čas zajede jeden člověk, který bude svůj vlastní čas furt dál a dál zlepšovat, je to STEJNĚ kvalitní WR, jako když STEJNÝ čas dosáhne vzájemným soupeřením více lidí.

Úplně stejně bych já mohl NESMYSLNĚ říct, že jedinou pořádnou jízdou v TM je NASCAR, takže ten, kdo jezdí tech, je mimo. Rozdíl mezi NASCAR a tech je obrovský. Jako když vezmeš auto, postavíš na parkoviště kužely a budeš mezi nimi jezdit jízdu zručnosti na jedničku (na čas). To je tech. Když s tím autem pojedeš na Nordschleife, to je NASCAR. Obojí je náročné, obojí úplně jiné. NELZE to vzájemně srovnávat a shazovat jezdce, který se věnuje tomu či onomu.

Jak jsem řekl, jestli Tobě (nebo komukoli jinému) připadá tamta trať lehká, tak jedem. Argumentace, kdo co jak dlouho jezdí, je bezcenná, v tomto kontextu. Bude jen logické, že určitého času dosáhneš dřív. Nicméně pro nás pro oba bude ta trať časem těžká. Moc těžká.

BTW: Rekordy v TNFS/TNFS:SE jsem přestal dělat v roce 2001. Pak jsem se v roce 2010 vrátil, protože fenomenální Bodhi jich spoustu překonal.

A jak se stavíš k tomu, že jezdíme jenom Stadium? Jsme kvůli tomu snad horšími jezdci než lidé, kteří jezdí všechna prostředí??? BULLSHIT!!!

A vzhledem k tomu, že TM není nic jiného než Stunts (kde jsem jezdil rekordy před 20 lety) v novém obleku, tak tam samozřejmě okruhy NASCARovského typu byly a není důvod je z TM nějak vyjímat - dělat z TM nějakou novou "tech only" hru.

Jo, Lewis, jak koukám, je velmi dobrý jezdec se stovkami WR na různých druzích tratí (a mnoha dalšími pěknými umístěními, včetně 4. místa na 2. nejvýše bodově hodnocené trati ze všech 380 000+).
Naposledy upravil(a) Jakub Krčma dne sob 17.08.2013, 04:01, celkem upraveno 4 x.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Presne Luke... jsi zly a drzy... Jakubik je proste nejvic nejlepsi stejne tak jako my dva... i kdyz Kubik je proste fakt nejlepsi...
Back in Czech.
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

aczasa píše:Presne Luke... jsi zly a drzy... Jakubik je proste nejvic nejlepsi stejne tak jako my dva... i kdyz Kubik je proste fakt nejlepsi...
Kdo je ve WR lepší, to se dá prokázat jen soupeřením o ně. Když Lukeho nebaví tratě, které baví mě, a mě nebaví tratě, které baví Lukeho, tak můžeme vzájemně být akorát tak zticha. Já nevím, jaká je jeho hranice možností. On neví, jaká je ta moje.

On tu moji zjevně podceňuje, já tu jeho ne. To je principiální rozdíl.

A navíc, relativně směšně a nevyzrále, předem hodnotí, že kdybych časem dosáhl velmi kvalitních časů na tratích, které ho nezajímají, a stal se na nich bezkonkurenčním, tzn. nemajícím vážnou konkurenci, tak to bude JEN PROTO, že tam TI PRAVÍ BORCI nejezdí. Takto jsem se k nikomu nechoval ani v jeho věku. Chybí mu respekt. Pro mě je borec KAŽDÝ, kdo bez podvodů dosáhl či dosahuje kvalitní výkony v jakémkoli sportu, hře, soupeření... Např. i Luke.

Navíc mluví vyloženě zcestně, když tvrdí, že si něco nějak upravuju, zatímco většina ostatních dělá něco jiného. V TNFS/TNFS:SE jezdili VŠICHNI to, co já. Žádné jiné tratě, režimy apod. se běžně nevyskytovaly. Je to o to komičtější, když si vzpomenu, jak někteří lidé ze světové Top 10 odešli z ligy proto, že část z nich tvrdila, že jsem neporazitelný a nemá smysl se mnou bojovat, a druhá část tvrdila, že jsem podvodník, protože ty mé časy "nelze" zajet... :-) :-) :-) Nejen, že jsem nijak nepodváděl a ty časy regulérně zajel, ale navíc ještě většinou s horším HW a ovladačem, než měli oni... Velkou část na starém joysticku za pětikilo. Teprve od 1999 jsem měl dobrý volant Logitech s FF za sedmičku a Celerona. Prostě tomu nedali tolik práce, ale bylo pro ně lehčí mě obvinit bez jediného náznaku důkazu či vysvětlení... Klasika...
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

mi se to nechce cist, ale zalibila se mi ta prvni veta...budme zticha :lol:
Obrázek
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Vždyť jo, když se nebudeš navážet ani do mýho působení v TNFS/TNFS:SE (a Driver, Xpand Rally a dalších hrách, kde sem v jednu chvíli držel všechny WR) ani v TM NASCAR... Pro mě je podstatný, že Lewisovi, Haseovi, watermeloniquovi atd. bez zásadních potíží stačím. Uvidíme, kam časy posuneme a kdo to dřív vzdá. Mám určitou představu... :wink:
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Ja vedel, ze nebude ticho a bude brblat :lol: :lol: :lol:
Obrázek
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Je fajn, že mě tak znáš. Tedy aspoň v něčem...
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

S navazenim jsi tady zacal Ty, kdyz Ti lidi rikali poznatky z praxe a Tys jsi se do nich navazel teorii...nutnou podotknout svou teorii.
Obrázek
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Jako myslíš praxi regulérních (tzn. bez mimořádné externí asistence kopce, větru a všech svatých) 215 GPS v Avensis Verso? Nenech se vysmát. Když se zvětší čelní plocha auta, což je u Versa neoddiskutovatelné, zhorší se maximálka se stejným motorem i při stejném součiniteli. Když má Verso ještě navíc horší součinitel, vyšší hmotnost a horší zpřevodování, je to ještě markantnější. Ty jevy, které by dosažení takové nadstandardní rychlosti umožnily, jsou výrazně citelné. Buďto se jelo s "vichřicí" v zádech nebo se jelo z kopce jako ďas nebo kombinace obojího. Ale ZVLÁŠTĚ pro řidiče, který má s daným autem dlouhodobé zkušenosti, včetně vysokých rychlostí, musí být naprosto evidentní, že se děje něco, co autu "pomáhá" zrychlit na vyšší než běžnou rychlost, a to podstatně rychleji, než je normální. Při 201 vs 190-194 (3,6-5,8 % kvůli případnému zaokrouhlení Vmax uváděné výrobcem dolů s rozlišením 5 km/h) sis mohl u lehčího, menšího a aerodynamičtějšího auta nevšimnout mírného kopce či větru. Při 215 vs 192 (12 %) to muselo člověka pěkně trknout. Navíc aczasa ještě protestoval, když jsem říkal, že poslední km/h Vmax je porod na sto let, což při dosahování rovnovážného stavu sil směřujících vpřed a sil směřujících vzad (tzn. maximálky) platí vždy a u každého auta (bez uměle omezené maximálky), včetně Bugatti Veyron, takže když mu to při těch 200 reál, o kterých jsem mluvil, ještě zrychlovalo svižně, muselo to být HODNĚ asistované. Není to žádná moje teorie a není to navážení. Všechny tyto věci jsou v souladu s běžně dostupnými fyzikálními rovnicemi a potvrdí je jakýkoli relevantní konstruktér či fyzik. Docela mě zaráží, že jste ochotni veřejně propagovat zjevně "neúplnou pravdu". :-)
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Dulezite je, ze sis to pro sebe obhajil a zduvodnil...co mne zarazi, ze Te porad dokola bavi opakovat a vypisovat ty procenta, celni plochy a blbiny...jedno, dvakrat...nereknu...ale porad to tocit dokola, jak zaseknuty gramofon...to uz je horsi nez plechova huba na telefonu, kazdy jsme nejaky, no :lol:
Obrázek
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Cisla jsou pro me standardni soucasti projevu, zvlaste kdyz je to ohledne te veci zasadni. Je opravdu tezke je neuvadet, kdyz jejich extremni dopad bagatelizujete. Nesouhlasim moc se zde drive pouzitym vyrazem teorie. To zni jako neco abstraktniho, hypotetickeho. Lepsi by bylo to vnimat jako ciselne vyjadreni reality. Kdyz si vezmes Aurise do Nemecka na testovaci rovinku - nebo treba u nas na Husi Lhotu (polygon Skoda Auto) a pristrojove zaznamenas rychlost v zavislosti na case pri zrychleni volnobeh az omezovac na vsechny rychlostni stupne, uvidis, ze to bude velmi presne odpovidat vypoctenym hodnotam dle vykonove krivky motoru, prevodu, ztrat, hmotnosti a aero udaju.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

ja uz jsem ho mel v Nemecku na rovince a vim kolik jel, ale opakovat se tu nebudu, pro mne uzavrena vec :)
Obrázek
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Já mluvím o tom, jak bude vypadat celý graf, nejen maximální rychlost. Tou rovinkou myslím zkušební dráhu VW u Ehra-Lessien (která je běžně veřejnosti nepřístupná, ale je plochá, vodorovná a v lese, takže vítr relativně no problem, navíc měří třikrát víc než polygon u Husí Lhoty, takže prakticky všechna auta tam jde Vmaxnout). V tom nejpříznivějším případě, tzn. výrobce zaokrouhlil 194 GPS na 190, Ti stačí i obtížně postřehnutelný sklon či velmi mírný vítr (ovšem auto, které běžně jezdí 201, za daných okolností pochopitelně pojede cca 208, takže dané asistované zlepšení nelze reálně přímo použít jako konkurenční výhodu). Jak říkám, u Aurise je to úplně jiná situace. Klidně se můžu mrknout na pár podobných aut a orientačně přepočítat jejich udávané a reálné rychlosti na stejnou čelní plochu, součinitel a výkon. Ale už Avensis Verso benzín automat a nafta (obojí 180) jsou DOSTATEČNÝM důkazem. Jestli si představuješ, že se stejné auto se stejným motorem pojede s automatem 180 a s manuálem 215 (aniž by se u toho automatu jednalo o nějakou speciální eko verzi, která žere pár litrů na sto), tak tedy opravdu nevím. Nikdy jsem se ani v reálu ani na papíře nesetkal u žádného vozidla s podobným rozdílem (téměř 20%). Kdybychom brali účinnost (ve smyslu výkon na kolech/výkon na motoru) u manuálu 95 % a u automatu 80 %, odpovídá 192 s manuálem 181 s automatem, což cca sedí. Nafta (manuál) by jezdila 176, jenže je podstatně lépe zpřevodovaná, prakticky ideálně, takže jezdí 180 (a max. power má na 180). Z toho je vidět, že těch 85 kW je u toho auta skutečně na 180 potřeba, protože jinak by to jelo třeba 181 km/h při 84 kW, 182 při 83 apod. Takže benzín by při ideálním zpřevodování měl jet cca 196, při tom skutečném velmi "neideálním" zpřevodování logicky méně. Z každého úhlu je 215 blbost. Navíc tedy taková, která dost vybočuje z řady běžně uváděných blbostí... :-)

Právě jsem se dozvěděl, že Lewis, se kterým se tahám v NASCAR 036 a průběžně vede o 0.01, byl minulý týden 6. v online žebříčku (teď je 10.), je 13. v offline žebříčku, byl 1. v žebříčku WR Leaderboard, což je decentně psycho, protože během 30 dní udělal 10 replayí s průměrem 90 315 bodů, jezdí taky výhradně Stadium (kde je nyní online první) a jezdí běžně jen tech a FS, NASCAR jen občas. Udělal 4 WR na klasických tratích a v jedné byl 2. Dobrá konkurence, jsem jen rád. Ale dle dosavadního průběhu zlepšování časů, značně neoptimálního způsobu průjezdu těch rychlejších 3 zatáček ve 2. a 3. kole a toho, že nevěří proveditelnosti cca 47,50 (vize je základ, bez ní je to no chance proti někomu, kdo ji má), očekávám, že to pod cca 47,90 vzdá. Za 3,5 roku hraní TM hodiny denně bych u něj čekal vyšší vcítění do flow - u takovéto trati, kde je velmi jasné, kudy se to má projet, takže jde JEN o provedení, nemusí se nic kreativně vymýšlet. Požádal jsem fB, ať se na tu trať mrkne, tak jsem zvědavý, jestli ve svém nabitém programu najde i přes předpokládaný odpor k NASCARu chvilku, aby řekl, jaký by byl kvalitní čas, nebo rovnou nějaký zajel. :-)

Jak jsi psal o "mé pravdě" apod. Jsou lidi s nějakou egoistickou poruchou, kteří musí své názory prosazovat, ať už jsou jakékoli. Nezkoumají detaily, souvislosti, nejsou důkladní a pečliví, jejich cílem není "veřejné blaho", nalezení pravdy, ale vlastní důležitost, a to za každou cenu. Pak jsou lidé, kteří "udělali domácí úkol", zjistili něco, co zjevně někteří další lidé nezjistili (a proto ti konkrétní lidé tvrdí něco chybného), přičemž jejich zodpovědnost vůči lidem, kteří tvrdí něco chybného, ale především vůči dalším lidem, kteří by se těmi chybnými výroky mohli nechat ovlivnit, či jednoduše princip, že to (relativně) správné by mělo zvítězit nad tím (relativně) chybným, je vede k neústupnosti ohledně projevu té "pravdy", ale ne kvůli tomu, že je zrovna jejich, ale kvůli tomu, že podrobně znají konkrétní nedostatky těch "méně pravdivých" názorů a chtějí před nimi varovat.

V tomto konkrétním případě jde tedy o to, že když řeknu: "Fajn, tohle auto jezdí 215 místo 192." (myšleno bez VÝRAZNÉ asistence gravitace či větru), tak tím dám zelenou všem podobným tvrzením stejného člověka nebo i dalších lidí, které jeho výrok ovlivní. A já zde ani jinde opravdu nechci vidět lidi, kterým "sériová GT86 jezdí 250", "neupravený Yaris HSD dá 200" apod., aniž by při tom korektně uvedli, že to bylo z kopce či s podporou silného větru.

Uvedu jeden dost super příklad. V ruletě (či jinde) někteří hráči používají systém martingale, což je prostě (v základní variantě) zdvojnásobení vkladu při neúspěchu. Vsadíš např. na černou 1 žeton, padne červená, tak vsadíš 2, pak 4, 8, 16 atd. Až konečně padne to, na co jsi vsadil, vyhraješ 1 žeton ("super", až na to, že časem VELMI pravděpodobně prohraješ ÚPLNĚ VŠECHNO - čím déle hraješ, tím je ta pravděpodobnost vyšší). Problém je, že skoro všude se u této metody píše, že se "musí sázet na stejnou barvu". Pokud se nad tím člověk DOSTATEČNĚ nezamyslí a nechá se oblbnout, tak to bere jako "logickou" samozřejmost. Jenže REALITA je taková, že je ÚPLNĚ stejně pravděpodobné, zda padne 01011000, 00100100, 10101010, 00000000 nebo třeba 11111111 (černá 0, červená 1). Takže, jinými slovy, v rámci metody martingale může člověk SÁZET ZCELA LIBOVOLNĚ NA ČERVENOU NEBO ČERNOU - V JAKÉMKOLI POŘADÍ ČI POČTU. Dokonce to samozřejmě může libovolně střídat se sázením na horní či dolní, sudou či lichou, protože pravděpodobnost každé této události je IDENTICKÁ. Stačí jen vždy při neúspěchu zdvojnásobit vklad a při úspěchu začít opět od nejnižšího možného vkladu. Toto si MNOZÍ lidé, kteří pasivně přejali NESMYSL o nutnosti sázet v případě neúspěchu dokola na to samé, doslova nedokážou ani představit. A někteří takoví lidé hrají ruletu třeba desítky let... :-)
Kylián
Člen Týmu

Příspěvek od Kylián »

Nejsem sice admin, ale toto je Auris fórum a ne fórum o PC hrách. Jděte prosím onanovat někam jinam!
Auris 1,4 VVT-I, Gray
Suzuki Vitara 1,6 JLX, M/T
Odpovědět

Zpět na „Auris“