Doky přestavba 6G 3S-GE na 3S-GTE/300-350 hp/ předokolka

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Toro tak jsme se v patek presne s Liborem a Kudlem tvarili :D
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
kudl
Manager Týmu

Příspěvek od kudl »

:lol: Jo jo to teda Vod toho patku mam samy automobilovy sny :twisted: :twisted: :lol:
Corolla E9 1,6( 77Kw :-(( ) limousine a hlavne 4WD:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cbY7v41nNDw Novy video
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

kudl píše::lol: Jo jo to teda Vod toho patku mam samy automobilovy sny :twisted: :twisted: :lol:
me se sni jak palim ty predni gumy nekde v italskych kopcich :D
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

No ja se teším taky, sednout do auta nadechnout otočit klíčkem a vyrazit někde po okolí na pár hodin a pak si dát kafe nekde o pár 100 km dál na pohodu a klid prostě si užít jízdy a zvuku v autě.Bude natočené i větší video v týdnu,

P.S.Koncem budoucího měsíce to vidím reálně že budu mít i čas. :lol: kluci pomozte mi s tou kapličkou vymyslite neco vymyselnici.
Nějaké ty auta doma jsou.
george GT4
Člen Týmu

Příspěvek od george GT4 »

Co zkusit to zabudovat přímo do budíků v palubce. GT4 má přímo ukazatel tlaku turba, ten odstranit a zkusit to tam elegantně napasovat a máš jedinečný kus. Záleží na velikosti, ale mohlo by to jít.
Celica GT Four ST205 255 PS
Kysi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kysi »

Doky ta kaplicka jak je na fotce se mi takhle taky libi, nejak tak jsem si to taky predstavoval... ale predpokladam, ze bude vzadu prekryvat i ten vydech ktery tam standartne je (aby tvarove splynula a palubkou), a ze tamtudy povede ta kabelaz k budiku... no nicmene podle mych predstav by se par zebirek toho vydechu dalo udelat i do te kaplicky (mozna zbytecnost, mozna ne) - ale to jen takovej muj detail :wink: kazdopadne tak je to navrzeno se mi to zamlouva :)

To George GT4: GTcko tam budiky na tlak turba nema a celkove je ta pristrojovka kapku jinak, a myslim ze dost tezko by si tam nekdo takhle hrube delal zasah... ja teda ne 8)
Celica 2.0 GT 97' ST202 [3S-GE] (125kW/170HP)
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

I nad tím jsem Jirko uvažoval ale PLX má 60 mm a nevejde se tam tak jyk bych já chtěl tak to budu muset rešit jinak a to tím bočním asi se nakonec budu hrát i sám a vzpomenu si jak jsem laminoval autíčka na autodráhu :lol: jo přesně tak jsem jako kluk začínal :lol: .Ano upozornil mě na to i Libor že jsou tam výdechy já jak jsem dlouho v autě neseděl nemám ten pohled a nevím přesně jak to v něm vypadá.Sednu si a jak je mým zvykem v reálu vše rozkreslím a rozhodnu se zdali to nechat s průduchem a vytvořím ho nebo ho uzavřít a nechat jako přívod káblů.Prosinec budu mít již volnější měsíc tak to v něm budu asi dělat.PLX má tu výhodu že je tenké a můžu kapličku udělat ve formě event. i ,,placičky" se sirší basí.Ale dám si poradit určitě jsou tady na dfóru lidi kteří již dělali věci a poraděj na to tu tady je, díky za názory kluci :lol:
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Doky a co varianta umístit budík do středového panelu?
Já mám v plánu u Corolly vyhodit rádio z kapličky a dát tam =http://tuning.autodoplnky.cz/drzak-pri ... a 3 budíky, bohužel je to ale na 52mm průměr... (corolla vypadá asi takhle - chystám se vyhodit rádio, přesunout dolů místo přihrádky - to je 2DIN - a do zbylého 1DIN místa dát malou přihrádku)

tady ilustrační jak to taky může vypadat :lol: Ale koukám, že tam taky máš k dispozici 2DIN díru ve středovém panelu, tak to třeba zamontovat nějak tam. Třeba by bylo pěkný udělat si nějakej custom 2DIN panel, do kterýho by se namontovalo rádio, PLX a třeba boost controller apod. Otázka je, jestli se tam PLX s rádiem na výšku vejde.

Obrázek
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Toro
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toro »

ohledně povrchu laminátu jako byla palubka u š130...
Dělal jsem si destičku na překrytí díry po rádiu a při výrobě z laminátu jsem "udělal" jeden omylnej oběv... Děj pár vrstev igelitového sáčku (nepárej se s rovnáním) na něj nanes pryskyřici a až po chvilce přidej plátno a pokračuj normálně dál... Udělá ti to takovej hrubej, jakoby vrásčitej povrch... Bohužel to bylo opravdu čistě náhodou...
Darujte krev. Je i pro vás...
Omlouvám se za gr. chyby :sneaky: :blush:
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Do středu to právě nechci dávat ale našel jsem jednu fotku interiéru a myslím že ta představa co mám se bude dát aplikovat a vzhledem k tomu že se s tím míním vyhrát asi si to udělám sám.

Ja chci zachovat svůj ,,původní" interiér.To byla podmínka a proto to PLX v jednom.Nechtěl jsem přesně to co je na foto :lol: jak v letedle.Mně vyhovuje můj interiér.

Obrázek

A počítám že by se to mohlo dát do roku hned vedle hlavní kapličku s tím že by se asi stížil přístup k cventilačke ale té hlavní premyslím to.

Toro s tím papírem jsi mi vnuknul nějakou myšlenku, více hlav více rozumu.
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

ale nezapomen ze pokud tam budes chtit dat kaplicku, tak ji stejne budes muset nalepit, nebo nasroubovat, takze po ni neco zustane. ja bych to spise cpal do stredoveho panelu a to uz jen kvuli tomu ze je to jen kus plastu. a navic jak jsem ti uz psal, odvadi to tam pozornost, kdyz ti porad neco sviti do obliceje, ve stredovem panelu to nebude tak na ocich, ale zase je jednoduche se na to podivat a ani to moc neodvadi pozornost, pokud to das nekam nahoru.
Ale dej si to kam chces, jen pisu sve postrehy :wink:
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Dík za názor Jardo, s tím zásahem do středového panelu jsem se rozloučil prostě to nechci.Na sloupku jsem se rozloučil taky z důvodu který popisuješ a sám jsi mi ho posal jak v reálu to vadilo a na střed palubky nahoru to zas znám sebe mi odvádí pozornost nejvíc!!!Mám asi na macule,,žlutá světlocítivá skvrna za zadním pólu oka"díru vlevo :lol: někde v oblasti perimetru a tam mi to fakt nejmíň vadí no a samozřejmně hrá tady roli i desingová stránka to nebudu zapírat chci aby to bylo v tomto případě nejen funkční ale hlavně desingově pěkné.Držák na PLX tovární se mi nelíbí je tam šroub jak pěstí na oko, sofistikovaný přístroj se šroubem z LEGA.Na obrázku se to dalo a vypadalo že to půjde ale v reálu se mi to nelíbilo tak proto nyní premýšlím jak to udělat.No vypadá to fakt že budu modelářem a opět budu odlejvat formu do LUKOPRENU.
Kysi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kysi »

Doky ja teda v tomhle mam stejny nazor jako ty.. tzn. zadny zasah do stredoveho panelu ani zvrchu do palubky ve forme sroubu nebo neceho podobneho...budik bych bral umisteny presne v tom miste jak rikas prave kvuli tomu ze tam bude dobre pasovat a nejmin mi odvadet pozornost...
No koukal jsem dnes do auta jak by to tam vychazelo, jestli jak rikas je ten budik uzky, tak by kaplicka snad ani ten vydech neprekryvala a uchyceni (resp. tvar kaplicky) bych zkusil vyspelit tvarove tak, aby treba jen nejake tenke uchytky pasovaly spise pod ty kryty vydechu... nebo pokud by se kaplicka tavrove povedla presne podle tech zlomu palubky, nebal bych se ji eventuelne jen prilepit oboustannou lepici paskou (dneska uz se delaji kvalitni :-) ). Tot jen moje navrhy co my prosly hlavou kdyz jsem tam tak sedel a predstavoval si jak to udelat bez jakehokoli vizualniho poskozeni puvodniho interieru... ale nejsem modelar, takze nemam predstavu jaka by s tim byla piplacka neco takoveho udelat na miru... :roll:
Celica 2.0 GT 97' ST202 [3S-GE] (125kW/170HP)
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Piplačka to bude ale dá se to a mluvil jsme z klukem který dělá modelařinu tak říkal ano dá se to a bude to vypadat hezky když se s tím vyhraju a nebudu pospíchat a že ten budík pokuď je plochý a to právě že je a není to klasický dlouhý budík ale do ,,hloubky" má cca 3 cm ne 6-7cm jak je běžné jak což je půjde napasovat tak ať výdechy jsou volné půjde o 3 ,,chapadýlka" jedno trochu směrem k čelnímu oknu druhé v úhlu k hlavní kapli přístrojů ty budou masivnější a budou splývat a třetí směrem dolů podél hlavní kaple a vetilace vlevo.S tím že se bude muset vytvarovat tak ať se dostanu k spínači.Bude to piplačka ale poradil mi jak udělat základní tvar od kterého budu vycházet přímo odlitím z palubky škoda že nemám jednu volnou na experiment na zimu.Použiju svoji bez demontáže s tím že přímo na ní se vytvoří spodní tvar na který se dodělá výčnělěk pro budík.Pak to bude o broušení a vytvoření kopyta.Ten interiér byl taky důvodem proč jsem to auto chtěl a udělám maximum i individuální zásah tak ať zachovám jeho myšlenku.S uchycením problém nevidím nebude se to muset šroubovat, stačí slušné lepidlo nebo páska v celém obvodu mám to vyzkoušené.Dík
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

Kluci, hodně štěstí s oboustrakou nebo lepidlem. Ono se to nezdá, ale je to černé a za oknem, takže když na to bude pařit slunce, určitě to bude pracovat.
Edit: i když třeba už jsou nějaké pořádné, mě to třeba ale moc nedrzelo.
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
Odpovědět

Zpět na „Celica“