Tak takový umělecký.... dneska sem si vyzved čičinku, nebyla umytá a za ten skoro rok co se ubytovala v garáži u mýho mechanika, byla děsivě děsivě to sem ještě neviděl jak byla zaprášená.... no tak dnešní slejvák se hodil.... to byla precizní "očista".... dokonale umytá.

Tahle modrá už mi chyběla....
Fotky jsou z novýho spoileru, konečně se vypreparoval ten bastard původní zarezlej. Tenhle má matky z mitsubishi galanta 92, speciální, kdysi sem si je vzal z chudáčka galanta.... ty matky byly jako nový.... vypadaj jako pozlacený

ty jen tak nezreznou.... to byla kvalitka. Sem věděl že se mi budou hodit...
krááásný modrý spektrum..... I love IT! Toyota 8J1 aka 8G7 tahle modrá je přesně akorát

tohle modrý spektrum přímo žeruuuu
Sem nemoh spát, dneska, jak sem se na celicu těšil..... jo po skoro roce.... to člověk ví co mu chybí...

Takže je zase zpátky.... si sousedi asi mysleli že už jí neuviděj...

A je tu zase Fata morgana

ne všechno je při starým.... to byla jen taková pauzička....

Stejně sem celi měl furt na monitoru na ploše.... takže spojený jsme byli

No dalo by se to vydržet bez celicy? Jakože jí nemít??? Hovnoooo

I mechanik se nenápadně zeptal jestli jí mam jako na prodej.... ne nemam

Je jenom moje a je pro mojí radost, a pro radost okolí....
Ta spojka teď ale fičí..... to je dokonalost.... nestačil ten novej pomocnej spojk. válec, ale novej "Fork" udělal v převodovce klííííídek. Fakt lahoda řadit, a šlapat spojku.... i zpátečka co kdysi "cukla" autem je teď jemnáááá..... oleeee

Jo ale převodovka ven.... 3prdele sraní..... a "Fork" nová se prej stejně musela lehce upravit..... nepasuje úplně přesně, i když byla z MR2 stejnej motor, jenže má maličko maliiiililičko jinou převodovku 3SGE MR2.... jop ale jakooooo ten rozdíl člověk cejtí jak v ruce, tak v noze.... delikátní.
Původní "Fork" prostě měl dost... kaput. Tak mam radost že sem kompatibilní novou našel, po menší úpravě.... dokonalý... to se bude týkat všech celic.
Ne jako tlapat na spojku je potěšení a řazení taky.... kdysi sem řikal že Subaru v XV má lepší spojku a řadičku..... no tak už neeee teď vyhrává zase celica.... to je jemnost, něžnost skoro.... přesnost, Ne oboje jsou v pohodě, když jsou nový, nebo "jako nový"

po 30 letech.

Jako chcalo fakt doooost

se mi zamlžila celica, jen takovej mini průzor, hovnooooo vidim..... ale umejeme.....

ne to co nebe dělalo byla nebeská palba.... celica palba
Test stěračů co jsou pročištěný..... ideální, rozpohybovaný..... byly fakt retardovaný předtim, řikal mechanik

bez síly.... teď se ukázaly ráááz dva ráááz dva.... šup šup šup.... jako v Sebastien Loeb Rallye....

pěkně šmrdlaj jako za mlada

svižně....

Noooo už si pěkně doma.... jen sem si musel všechno překontrolovat.... žádný poškození.... na to že rok byla v garáži kde se maká.... hustýýýý

jo micro jo deflektor se mi kdysi kousíšek z něj ulomil, tak sem ho nalepil, no a očividně to nějakýho debila zaujalo, takže to utrhnul... tn muj kousíček....

no koupim origo deflektory na ebay "carbon", nebo prostě budou carbon

Tyhle z nissanu silvia S15 pudou čáo.... ale kompatibilní jsou
Takže co má všechno novýho? potvora co nespěchá---- No nový brzdový hadice a měděný trubky.... kompletně a perfektně... na tomhle hoooodně celic 5g pohoří u STK... to bylo hlavní zdržení.... s rozebíráním převodovky na "FORK" MR2 edition. To taky bude časem drnčet všem..... je to nechutnej sound.... zní "jako konec světa se blíží..." děsivej drnčící sound... sešlápneš spojku a slyšíš jak to drnčí i když stojíš..... se to zasekne FORK.... děsivý...

ale vyřešeno díky MR2, že na ní jsou díly.... 3SGE logicky kompatibilní. jop. Jen na to někdo musí přijít.... třeba jako že "mé malé mini"...

Bez toho by to byl asi konec celicy.... nebo by se ten díl musel vytisknout na 3D tiskárně.... shodou okolností jedna firma co tohle umí sídlí hned vedle baráku rodičů.... vytisknou ti i kov.... hoh... drsný....

micron vždy připraven

nedostanou mě

Novej chladič po 30 letech Nissens + silikonový hadice a víčko HKT myslim made in japan
https://www.hkt-jp.com/en/products/radiator-caps.html jo tomu řikám víčko

tuning

drží FEST je fakt fest....

že sem musel lehce upravit i hrdlo chladiče aby fest zapadnul.... je hooodně natvrdo

Původní chladič Toyota byl fakt už zarostlej... a i kapal.... 30 let okej

ventilátory pomáhaly....co to šlo

Nový přední zástěrky original Toyota.... kupovaný asi za 3000,- nesehnatelný.... byly nový, neinstalovaný, měly i štítky s origo kódama z 90 let co už byly změněný.... mam dokonce všechny 4 zástěrky origo navíc na 3D tisk kdyby někdo chtěl.... sem se na tom trohu zaseknul kdysi

přední bejvaj poškozený.... a o tom to je
Dále.... se zjistilo, nezávisle na mně.... já sem si všim kdysi před rokem divnýho zvuku z předu z prava.... na nerovnostech.... já rád poslouchám.... ale neřešil sem to.... řek sem si to si nechám na jindy.... je spousta jiných věcí.... aleeee shodou náhod na to přišel i mechanik.... utrhlej nebo jak to řikal odjetej??? no prostě šroub co drží pravou poloosu se utrhnul jeden.... a ta kloktala lehce, je tam víc šroubů... ale je to tak, to se bude taky týkat všech celic.... tak proto sem slyšel ten sound..... bylo to ono... já sem to mechanikovi neřikal, ale on sám na to přišel.... což je hustý !!!!

Ne nechtěl sem ho testovat.... jen těch věcí bylo tolik, že sem si to chtěl nechat na indy.... aleee objevil to--- to se cení....

Řikal mi ale že tohle s timhle odpadnutým šroubem by to bylo dost vo držku jezdit..... ojjjjjj tak proto já tak rád poslouchám auto zvuky....

jo protože jde vo hubu....
Pak kapal micro benzín z hadice u pal filtru na opačný straně než jsme měnili elááá hop.... prostě všechno gumový časem poprdá....
Novej olej, a dokonce i filtr

asi po 15 letech

no a coooo

prostě se na něj zapomnělo.... noooo

když máš celicu řešíš takovejch věcí že se i na filtr zapomene.... a coooo.... tomu motoru je to buřt

3SGE odpad stejně vyplivne na silnici

takže tam nekoluje a pro auto je to ekologický
Aaaa má novej dálkáč, central... krásnej ten původní už taky mlel z posledního

30 let.... takže auto už se samo nezamkne __

huráááá ale jako pro auto to byla švanda.... tahle tehnologie, se to umělo zamknout i nastartovaný

celkem prdel.... zkoušeli to udusit neeee.... vyháčkovat neeeee..... prostě jen klíče....

si musel dovézt--- odmítala celica komunikovat

Sem se zamkla a naserte si.... hohohohoho
Mně se kdysi zabouch kufr, fouknul větřík.... já se převlíkal a v kufru sem měl peněženku, klíče od auta, další klíče.... prostě všechno.... fouknul vítr a kufr se zavřel já měl kalhoty..... a ťufff auto se zamklo.... nooooo a tak to si v prdeli čeče.... joooo protože celicu znám, otevřel sem si i kapotu a vypojil baterku... ne-e stejně se neotevřela...

trezor.... mobil sem tam měl, peněženku, klíče od auta od baráku..... no tak sem se vrátil do hospody.... sorry nemam jak zaplatit

zejtra.... sem v prdeli.... tak si někomu zavolej neeee??? jo ale neznám ničí číslo zpaměti.... joj

tak sem se pak vydal na noční procházku a za 3 dny přijel brácha s náhradníma klíčema..... takže ne nerad když se auto zamyká

to můžeš bejt pak fakt v prdeli.... naštěstí už se to nedělá----- ale proč se to dělalo

+ STK 2022 komplet 14000,- investice..... to je fain.... 10.000 cca bez STK fér price..... ale jo už mi z toho bejt bez celicy nebylo dobře občas....

Je ve výborným stavu, ale prostě potěšení je přijít domu a vidět jí.... člověk se zasekne.... usměje se a řiká si jooooo celica má smysl.... musíš jí mít

Nenarazíš v Praze na jedinou už.... ne nemam rád VIP.... ale jo tak je to něco Extra.... vždycky to bylo Xtra.... teď je to mega Extra

noooo tak pěkně uschni.... pryč s tou zlobivou vodou
Jestli zavedou Kenové a Babušky roušky, jednu si dám na spz na subaru a druhou na celicu
Celi dostala pochvalu mimochodem na STK za ty čirý lampy DEPO ve vyklápěčkách.... prej maj dokonalej shine.... dokonalej prostě 10/10 cca oproti těm shitům originálům, ospalým. No tak a to netušej že ty žárovky Ossram Cool Blue jsou tam pořád cca 15 let.... a víc??? ani nevim prostě sem je do auta dával s těma lampama dááááávno.... kvalitka. Sklo je sklo, chladí.
Výhoda těch parabol je nejen že jsou čirý a podle STK dávaj dokonalý světlo, aleeee nejsou z kovu, takže na nich nic nerezne.... ty originály všechny zreznou

takže tak.
Teď sem se projel se Subaru XV 6MT a je to prostě jakoby sportovnější

ta spojka a řadička.... najednou všechno je v tom autě prostě tvrdý... kdeždo v celice je to po úpravě spojky jako v limuzíně.... je to komfortnější

paradox.... předtim to bylo naopak

celica je takovový komfortní coupe/ liftback

ale i v tom komfortu se dá ject jako prase
Subaru je zbrklejší, slyšíš cvakání při řazení, je prostě tvrdý pořád je slyšet tvrdá komunikace ..... celica je najednou něžňoučká... měkkoučká..... taková dáma

Se subaru se nedá ject 6MT ako v klidný limuzíně.... ne... nutí tě blbnout.... celica ne.... nenutí tě.... může ject jako flegmouš..., sprotovně i jako magor set-up

záleží na řidiči.
Oboje auta maj ale jedno společný... 2.0 Atmo benzín a ukrutně dobrý podvozky.... kde je na dálnici 80/90 můžeš letět 160-180 a nezájem.... vynikající vyladění u obou aut a přitom je absolutně jiný.... v obou případech perfektní.
Ne celica se umí přizpůsobit řidiči, subaru se nechce přizpůsobovat

musíš se přizpůsobit jemu.... naštěstí muj model si ještě ochočim díky 6MT takže poslouchá

ale komfortnější je celica.... ta rozmazluje....

chci ject rozmazleně, pojede rozmazleně.... chci ject svižně, jede svižně, chci ject jako prase.... pojede jako prase

Tak jako prostě tahle celica bude jediná modrá v republice... myslim že už je.... aleee tak třeba se mýlim---- no prostě bude jediná tak i tak

kurfa

Blue survival mode ___

game over
Ne já nerad soutěžim, ale jen rád vyhrávám

ne moje soutěž je modrá celica 5G.--- ne zmalovaná, ale origo barvy.... musí bejt origo modrá, no fake.....

neni už žádná to ti povídááám

neni prostě. A to mě právě motivuje víc a víc.... jo byly.... ale ty jsou už sešrotovaný.... tak nějaká konkurence.... blue original, no fake....

to nejde fejkovat.... otevřeš kapotu, zadní dveře, pod kobercem.... must be blue

Ne fakt nemam rád soutěžení, aleeee jak to tak vypadá bude celica 706 jediná blue.... takže co sem vyhrál
Jo někdo mi v celice vyhulil asi 10 cigaret/doutníčků.... já v celice nekouřim, aleee někdo musel

po checku popelníčku

neee chápu to tak je to zajímavý auto, adrenalin... ale co to kdo hulil

nějaký doutníčky s filtrama hnědý

nepoctivý.... když už tak hulim poctivý doutníčky bez filtrů.... safra....

a ne ty chemický svinstva.... kurfa....

No mam se zeptat??? ale jooo proč neee... se normálně zeptám

co to kdo hulil

ne jako v celice e začátku voněl jen skunk, pak tabák z cigaret, ale smrádek z doutníčků je jinej...
ne jako mně je to u prdele a chápu to, já kdybych neznal celicu a kouřil, tak bych si taky rád zapálil v celice....

ta jízda je požítek i pro spolujezdce

Noooo ale tak zapomněli vynést popelník

ne v pohodě

celica je prohulená od matek až ke šroubům

jen i vadí že bude chvíli trvat než ucejtim tu původní vůni 90 japan..... než to vyčichne.... auta z 90 let maj svojí vůni, současný auta maj jakoby nějakou, ale ta zmizí do 3 let.... auta z 90 let maj tak drsnou vůni že to zlikviduje i tabák

ne to si nedělám prdel.... fakt! to mam vyčmuchaný
No dala by se z toho udělat prdel.... čáááu hele někdo mi kouřil v autě... vážně... to ti připadá normální??? .... drsně..... ty vole já se ti omlouvám...... bla bla bla.... ale joooo já sem si z tebe dělal jen prdel

ty vole.... ty si hovado

Ne celica je už tak 3 roky nekuřácký vůz, ale vy máte výjimku __:-) ty vole

ne dělal sem si fakt prdel.... okej...

ne já kouřim doutníčky... ale ne v celice....
Respektive princip celicy je v tom že má za úkol přežít nás všechny.... to je její hlavní úkol....

má na to ideální podmínky..... O vlhkost.... teplota ideální pod zemí.... vesměs konstantní. optimální.
No aby to pak nedopadlo jako že.... takže jaké auto si chcete nechat vytisknout? tohle? fain.... výbava vyhovuje? jooo

tak my to dáváme tisknout....

A finálná barvu? když já neviiiiiiiim.... takovou pěknou modrou.... tak jakou??? nooooo prostě tuuuuuu šéfe to je hovado... jo..... tak jakou barvu :-)když já neviiiiiiiim přesně .... no tak přibližně .... modrá no ..... noooo to taky neviiiiiiiii m........ doprdele..... hele já jedu na dovolenou, za Covidem, prej je mu tam smutno

na to nemam nervy kurfa modrá je asi problém

Seru na to ty vole....