Auris 1.6 a HSD - krátký test spotřeby

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět

Jakou máte doposud nejlepší spotřebu benzínu mimo město u Aurise 1.6?

Do 4,99 l/100 km
1
1%
5,00 - 5,99 l/100 km
18
26%
6,00 - 6,99 l/100 km
28
41%
7,00 - 7,99 l/100 km
8
12%
8,00 - 9,99 l/100 km
0
Žádná hlasování
10,00 l/100 km nebo více
0
Žádná hlasování
Nemám benzínového Aurise 1.6!
13
19%

Celkem hlasů: 68

aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

To zase prave nemas pravdu... :-) Ja rekl, ze jsem s tim autem tolik jel a ze podminky byly normalni a opakovatelne... :-) A uz prosim prestan s tim omylanim dokola prazdne slamy a pouziti vzorce na JINE nez idealni podminky... ON tam totiz ten vzorec nefunguje...... !!!!!! A veskere veci z nej odvozene JSOU MYLNE. :-)
Back in Czech.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tak jeste jinak... Udelame test tveho modelu:
pamaretry: 101.325 kPa tlak, absolutne rovna, absolutne hladka draha, bezvetri, automobil s Cx 0.3 celni prurez 2m^2, 110kW, hmotnost 1600kg, pneu idelani, tlak v pneu idealni, idealni prevodovani - maximalka?
2) vse jako predchozi + husty dest cca 40mm na m^2 za hodinu
3) vse jako predchozi (2)0. a plus protivitr o rychlosti 3m/s
4) vse jako 2) ale s "po" vetrem (do zad) 3m/s
5) vse jako 1) ale draha -2% sklon
6) vse jako 1) ale draha +2% sklon
7) vse jako 1) ale motor pouze 100kW
To by mohlo zatim stacit a kdyz das i vzorec, ktery to pocita, budes pomalu muj buh.. :-)
Back in Czech.
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jakub Krčma »

Není pravda, že nefunguje (myšleno vůbec). Akorát se celkový výsledek mírně mění dle těch konkrétních okolností. Vzhledem k tomu, že jsem těchto věcí v životě měřil a počítal nespočet a vždy to dostatečně dobře sedělo, není důvod brát zrovna na Tvé auto nějaké speciální ohledy. U maximálky jde jen o rovnovážný stav všech sil, není to žádná velká věda. Když se mrkneme na výkon, sklon vozovky, valivý odpor, odpor vzduchu a ztráty mezi motorem a koly, u všeho posuneme parametry silně ve Tvůj prospěch, takže výkon maximalizujeme a odpory/ztráty minimalizujeme, zbude na sklon stále ještě příliš velká porce, aby to bylo možné označit za cca rovinu.
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

offtopic na odľahčenie náročnej debaty :D
http://www.youtube.com/watch?v=3LY3clRO5ZA
Prius 2012
Obrázek
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

aczasa píše:Tak jeste jinak... Udelame test tveho modelu:
pamaretry: 101.325 kPa tlak, absolutne rovna, absolutne hladka draha, bezvetri, automobil s Cx 0.3 celni prurez 2m^2, 110kW, hmotnost 1600kg, pneu idealni, tlak v pneu idealni, idealni prevodovani - maximalka?
2) vse jako predchozi + husty dest cca 40mm na m^2 za hodinu
3) vse jako predchozi (2)0. a plus protivitr o rychlosti 3m/s
4) vse jako 2) ale s "po" vetrem (do zad) 3m/s
5) vse jako 1) ale draha -2% sklon
6) vse jako 1) ale draha +2% sklon
7) vse jako 1) ale motor pouze 100kW
To by mohlo zatim stacit a kdyz das i vzorec, ktery to pocita, budes pomalu muj buh.. :-)
Jakého MÉHO modelu??? Fyzika se upravuje dle toho, kdo ji používá??? Ty rovnice, hodnoty atd. jsou standardní. Viz http://en.wikipedia.org/wiki/Drag_(physics) http://en.wikipedia.org/wiki/Rolling_resistance http://en.wikipedia.org/wiki/Internatio ... Atmosphere http://www.scielo.br/pdf/jbsms/v25n3/a10v25n3 atd. A zpřevodování Tvého auta není ideální, nýbrž katastrofální - tedy pro Vmax (šetří však palivo při běžných nižších rychlostech). U auta s psanou maximálkou 192, reálnou max. kolem 200, je to s normálními pneu cca 223 při max. power, takže převod je příííííííííliš dlouhý. Pro horší než běžné podmínky (např. déšť, nižší výkon motoru, jízda do kopce, protivítr) nemá smysl nic počítat. Pro přesnější stanovení maximálky je nutné mít graf závislosti výkonu na otáčkách konkrétního vozidla. Přepočítávat to na ideální zpřevodování (Vmax při max. power) nemá pro reálnou Vmax smysl.
Naposledy upravil(a) Jakub Krčma dne stř 14.08.2013, 12:17, celkem upraveno 1 x.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

No a ktery model jsi pouzil? :-))))
Back in Czech.
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmaxxx »

aczasa píše:No a ktery model jsi pouzil? :-))))
Ten svůj :)

Lidi, ne že bych to nečetl rád, ale nechcete to přesunout do Plenárky? :)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jjjj.... rychle smazat.. :-) Protoze hluchy se bavi s blbym.... Jen si nejsem jist, ze se mi pozice blbeho libi. :-))))))
Back in Czech.
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Jednoduše jsem to při porovnávání bral ve Tvůj prospěch, tzn. jako kdyby to zpřevodování bylo procentuálně stejné jako u těch aut, která mají Vmax blíž max. power. Např. ten normální Avensis má max. power myslím kolem 206, takže nejen jede relativně rychle (těch cca 213 reál), ale taky ještě dost pěkně zrychluje při 200 km/h, zatímco Verso, pokud těch 200 dosáhne, se tam ze 195 bude přibližovat pomaleji a pomaleji, přičemž ten poslední 1 km/h bude porod. :-)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Je videt, ze jsi v tom aute nikdy nejel. .:-))))) Zbytek No Comment...
Back in Czech.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

btw u TM jsi uplne mimo. Online zebricek nic neznamena, rank u jmena a body odecitajici se kazdy tyden jsou uplne o nicem, nevypovidaji nic o skillu.
A ohledne jezdcu z TOP100, nepotkas je nikdy na serveru, musel bys mit velke stesti...rozhodne nejezdi NASCAR. Trenuji offline pouze na cupy a jine akce, at uz offline nebo online.
TM hrajes svym zpusobem, ale kdyz s Tebou souperi zlomek lidi, kteri maji skill z celkoveho poctu skilleru, tak rekord prekonany nad temito lidmi ma hodnotu prdu v sacku :)
Nechapu, ze jsi ani po cca 2 letech neprisel, o cem TM je a kde jsou nejlepsi jezdci...je to Tvoje vec, mysli si, buh vi, jak dobry nejsi...ale prosim Te, nikde to nepis, protoze se najde clovek, ktery tomu trosku rozumi nebo se v tom orientujes a budes pro smich.
Jak jsem uz rekl na Vettela nebudu ani reagovat, ptz to nema smysl...uvedom si, co byl za ridice Senna, s jakou technikou se potykal a jake byli pravidla oproti tem dnesnim smesnym. Az si to uvedomis, mozna tu Tvou kravinu, cos napsal prepises zase na abc :)))
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Luke_Luke píše:
Sám jsi mi tady psal http://en.tm-ladder.com/1_100_0_world.php, což je úplně normální online žebříček ve hře (který nyní vede nějaký Čech, shodou okolností). V tomto žebříčku byl Jony 13. Co mi říkali lidi z Top 100 (daného žebříčku), které jsem občas online v NASCAR potkal, tak dostat se tam není problém, zatímco překonávat dedi NASCAR rekordy je těžší. Zajímalo by mě, o kolik jsi lepší než tyto rekordy, že je bereš jako nekvalitní. Úplně stačí, aby JEDEN jezdec v daném oboru byl super a kvalita rekordů je hned vysoká. Rozhodně si nemyslím, že třeba 10 zcela nejlepších jezdců v historii TM (dle Tvého výběru) by při stejné době snažení zajelo rekordy na těchto tratích nějak podstatně líp než např. Jony, Coscos a další. Jony je pěkný psychař. Dokáže zajet závod na 50 kol bez jediné (výraznější) chyby, porazit skvělého jezdce o kolo atd. Takových v TM moc není. Když jsem s ním (a dalšími 14 nebo více lidmi, už nevím, jaký tam byl limit) jel cca 20 závodů v řadě, prakticky všechny vyhrál a překonal ve většině z nich nejrychlejší kolo, někdy o hodně, včetně tratí, na kterých jel poprvé, přestože nebyly zcela nové, takže nejrychlejší kolo už nebylo špatné. Až jsem ho podezříval, jestli za něj nejezdí nějaký bot apod. Hlavně jsem mu řekl, že jestli nezávodí v reálu, tak je nejhloupější člověk na světě, protože by vydělal miliony. :-)

Ad Vettel... Jeho ježdění neznáš dostatečně dobře. Jsem hardcore fanoušek Ayrtona Senny, ale Seb je svým talentem velmi srovnatelný. Je úplně jedno, s jakou technikou se kdo potýká, jaká jsou pravidla, jaká je éra atd. Sebův skill by zářil (a září a bude zářit) kdykoli, stejně jako Ayrtonův (či Clarkův a Fangiův...). Rozhodně by Seb byl Ayrtonovi výrazně brutálnějším teammatem než Alain, kterého mám sice taky rád, ale Ayrton či Seb to tedy není, spíš takový Michael (což je super, ale...). Seb je zcela jednoznačně nejpodceňovanější jezdec v historii. A to jen kvůli tomu, že si zaslouží nejlepší auto, takže ho taky někdy má. To samé (že nebýt super auta....) se říkalo o Michaelovi, když byl dlouhodobě jedním z několika nejlepších. Někdo to dokonce říká i o Sennovi, přitom před McLarenem a během éry vlády Williamsu on s McLarenem ukazoval, že lze alespoň trochu soupeřit.
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

aczasa píše:Je videt, ze jsi v tom aute nikdy nejel. .:-))))) Zbytek No Comment...
Když dodáš tabulku měření korigovanýho výkonu na kolech (po 100 rpm nebo tedy aspoň po 500 rpm, abychom to mohli nějak rozumně interpolovat), můžeme dostatečně přesně spočítat maximálku pro rovinu i různé sklony, a to za použití konkrétních převodů Tvý převodovky. Ale radostné zprávy to nebudou, protože max. power rpm jsou opravdu hodně daleko od Vmax rpm.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Ano v tomto zebricku se dostat do TOP100 dokaze spousta lidi, v prostredi stadion mimo united se dostat do TOP10 je umeni, nicmene, kdyby jezdili na rank opravdovi jezdci z TOP100, ne imaginarni honici LP, bylo by to temer nemozne se tam dostat :)

BTW dneska jsem cetl jeden clanek, ktery musi byt pro Tebe nocni murou, uprimne jsem se zasmal, ze nad touto citaci Ti musi skripat zuby :lol: :lol: :lol:

Přeplňovaná jedna-šestka nabídne papírově velmi slušných 184 koní, což na rychlé ježdění bohatě stačí, motor ale nejlepší výkony odevzdává ve středních otáčkách a ve vyšších je už pouze hlučný a má větší spotřebu paliva.

Bohužel, svými papírovými parametry moc neoslní ani zrychlení 0-100 km/h za 8,4 s a nejvyšší rychlost pouhých 214 km/h.

Nám se na německé dálnici v pět hodin ráno podařilo rozjet až na tachometrových 230 km/h (na rovině), takže reálná nejvyšší rychlost by v případě tohoto konkrétního kusu mohla být o 6 - 8 km/h lepší, než kolik udává výrobce.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Uz to auto nemam.. :-( :-( fnuk fnuk....
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Auris“