Auris 1.6 a HSD - krátký test spotřeby
-
- Věčnej rejpal
Jen bych rád obecně zdůraznil, že nikoho nenabádám, aby riskoval svůj život nebo ohrožoval ostatní nějakou rychlou jízdou na veřejnejch komunikacích, nota bene za provozu! Kdo chce něco měřit, zaznamenávat na HD kameru apod., ať si sjede do Němec na vejlet. Ve vhodnou dobu tam na vhodnejch místech lze zcela bezpečně (ehm) a legálně dělat leccos. Nebo ze sebe aspoň udělat lečo.
A ROZHODNĚ si při tom neberte nikoho do auta!!! Navíc to pochopitelně maximálku snižuje - tedy tu reálnou na rovině, z velkýho kopce by ji to mohlo naopak pomoct.

-
- Věčnej rejpal
Dělal jsem si srandu - jako že sjedeš neregulérně z kopce a dole to změříš (takže to bude vyšší, než by dokázalo samo auto na dlooouhé rovině). To samé zopakuješ z druhé strany a budeš moct tvrdit, že to bylo "na jednom vodorovném úseku oběma směry"...aczasa píše:A to zacina byt zajimave.. .Jsem to ale bedna kulata... Jakube, prosim te, cim je zpusobeno to, ze pri rozjezdu z kopce pripostis vyssi rychlost auta na nasledne rovince nez by bylo, kdyby se samo rozjizdelo vlastnim pohonem po rovince a jak to kvantifikujes?

Rozjezd z kopce není úplně regulérní ani při dotahování na Vmax vlastní silou auta, protože by hypoteticky mohlo mít nějaký drobný negativní vliv, kdyby auto muselo jet na Vmax z 0 km/h na holé rovině pod trvalou plnou zátěží motoru.
-
- Věčnej rejpal
Světový rekord může mít velkou hodnotu i za okolností, že by sis vytvořil vlastní trať, nikdo jiný by na ní nikdy nejel, jen bys ji prostě a jednoduše vypiloval. Stejně tak může mít světový rekord relativně nevalnou (tzn. zlepšitelnou běžným smrtelníkem za "konečnou" dobuLuke_Luke píše:Hod link na svoje WR. Kde je mas v dedimanii nebo na nejakych serverech...v trakmanii mam tisice WR, ktere ovsem nemaji zadnou hodotu, pokud tyhle trate nejel nebo nepiloval nekdo ze svetove spicky. V tom ej to uskali TM, muzes si postavit vlastni trat, nebo mit trat od autora, ktery ji neprosadil do zadneho cupu nebo svetoveho sampionatu ci lanky a tak tam stoji casy za prd.
Nejlepsi je vzit si oficialne postavene trate pro nejaky cup ci akci svetoveho formatu, tam jsou pak dobre WR zajisteny
Mimochodem Hakki Jr nedavno porazil v souctu casu trenera jizdy z A1 Ringu. BTW jako tym jsme cca 3-4roky zpatky s Hakkiho tymem porazili)
http://link.brightcove.com/services/pla ... 3256626001
Na simulatru porazil i Vettela a pritom je to jen hrac TM, tak zkus porazit nejake jeho rekordy...je to v podstate pubertak ze Slovenska xD
Nebo tady video z pomerne vysoce prestizni akce:
http://link.brightcove.com/services/pla ... 8077128001

Na simulátoru jsem v poměrně dlouhých pasážích porazil Alonsa, což je s Vettelem do značné míry srovnatelné (i když Seb je Seb, to je jasné - Fernando je bojovník k pohledání atd., ale Seb je dnešní Senna, Clark či Fangio). A bylo to v nevypilovaném stavu (to mě ještě čeká). Jestli ten Hakki udělal rekordy na rychlých tratích ježděných na kola, které by mě bavily (nejlepší jsou čistě ploché, to je ten správný masakr - i přes ty okraje atd.), tak to můžu zahrnout do celkového plánu. Podívám se na ty odkazy.
Je potřeba vidět, že Vettel, Alonso, Raikkonen, Hamilton, Rosberg atd. jsou vynikající piloti F1. To automaticky neznamená, že budou mezi nejlepšími simulanty a naopak... V F1 je to do velké míry o psychice ohledně rizik a fyzickém vcítění. V simulacích čistě o citu, timingu a paměti. Něco tam odpadá, oproti reálu, ale o to intenzivnější je ten "zbytek", který tam zůstane. Naopak je tam ještě navíc ta schopnost virtuálního vcítění do neexistujícího vozidla (v případě TM navíc nerealistického). Jsou to různé věci a vzájemně to nelze moc poměřovat. Jako např. rally a F1. Teoreticky by Sebastien Loeb měl všem v F1 těžce nakopat zadek. Je otázka, zda by tomu tak skutečně bylo. A já myslím, že ne, protože jeho největší síla spočívá v tom tělesném, ohledně relativně "normálních" aut na "akčních" tratích, různých površích atd. Např. ten vynikající Pikes Peak by, vzhledem k současnému hladkému stavu trati, s velkou jistotou zajel v tom autě srovnatelně skoro každý pilot z dnešní F1.
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Kdyz to ctu, tak je videt, ze mas uplne svuj vlastni svet a pritom je Tvuj pohled strasne omezeny.
Napisu to ve faktech offline a nascar nejezdi nikdo z TOP100.
Jedine, kde jsou dobre casy jsou trate, ktere se jedou na nejakem cupu, at uz offilne, nebo online...cupy pro nascary jsu amaterske, dobre casy jsou jen na skill tratich, ktere pri skvelem najezdu jsou uzasne plynule.
Dalsi vec full speed trate zase nikdo z TOP jezdcu nejezdi...takze Tvje WR muzou byt dobre a muzou i dlouho vydrze, ptz nikdo z nejlepsi je ani nebude chtit prekonavat, ptz nema motivaci na vsech akcich se jezdi jine typy trati
A napsat, ze takovy nevyzraly zabar jako je Vettel, ze je lepsi nez Alonso a psat Vettela ve stejne vete se Sennou...no k tomu se nebudu radeji vubec vyjadrovat
)
Napisu to ve faktech offline a nascar nejezdi nikdo z TOP100.
Jedine, kde jsou dobre casy jsou trate, ktere se jedou na nejakem cupu, at uz offilne, nebo online...cupy pro nascary jsu amaterske, dobre casy jsou jen na skill tratich, ktere pri skvelem najezdu jsou uzasne plynule.
Dalsi vec full speed trate zase nikdo z TOP jezdcu nejezdi...takze Tvje WR muzou byt dobre a muzou i dlouho vydrze, ptz nikdo z nejlepsi je ani nebude chtit prekonavat, ptz nema motivaci na vsech akcich se jezdi jine typy trati

A napsat, ze takovy nevyzraly zabar jako je Vettel, ze je lepsi nez Alonso a psat Vettela ve stejne vete se Sennou...no k tomu se nebudu radeji vubec vyjadrovat

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

-
- Věčnej rejpal
Top 100 v online žebříčku dle počtu bodů? Lidí, kteří jsou nebo někdy byli v Top 100 jezdí NASCAR minimálně několik. Např. můj kámoš Jony, který byl, tuším, 13., ale nebaví ho to žebříčkování, baví ho NASCAR. To je o 15 let mladší klučina, který v klidu porazí většinu největších es, v TM nebo kdekoli jinde. Jsem jeho manažer, takže to vím. Uvidíme, zda a kdy se dostane do F1, jak se krok za krokem posouváme...
Naopak Tvůj pohled je dost omezený, když kvalitu vidíš jen v určitých druzích tratí a aktivit a v lidech, kterým se ty konkrétní typy tratí či aktivity líbí. Každá věc chce to své a rekordy můžou být kvalitní úplně všude. Třeba na úplně holém oválu dvě rovinky + dvě neklopené rychlé zatáčky. A SAMOZŘEJMĚ to může být úplně stejně náročné nebo klidně náročnější, kvůli časté hraniční rychlosti mezi hladkou a rychlou driftovou jízdou, než většina techničtějších tratí s častějšími a razantnějšími manévry, brzděním atd.
A obecně, každý světový rekord jde vyrovnat, většinu jde překonat a světové rekordy to jsou, dokud je někdo nepřekoná. A když překoná, tím líp, aspoň bude další a čím dál lepší zábava. Tak v čem je problém?
Pochop konečně, že mně vůbec nezajímají nějaké akce, "profíci" (či skuteční profíci, co jezdí za prachy a nic jiného nedělají) a živé soupeření s lidmi, protože to je jiný sport. Je to jako stovka a golf. Takový rozdíl. Vyžaduje to úplně jiné předpoklady, potřeby atd. Nezajímá mě hypotetické porovnávání s někým ve smyslu: "Jak by to asi zajel XY?", "Kdyby to jel XY, určitě by to překonal." atd. To je loserovský přístup. (Skoro) každý dokáže (skoro) všechno.
V NASCARu je řádově několik desítek kvalitních jezdců, z nichž třeba 5 rutinně na první pokus, někdy i o velký kus, překonává dedi WR na tratích, na kterých jezdí permanentně spousta lidí, včetně kvalitních jezdců. To jsou ti jediní a ty jejich časy ty jediné, které mě zajímají. Tak to laskavě akceptuj a nenavážej se do mě. A když tam přijde někdo z jiných tratí, tak ať klidně "pouhým" NASCARistům ukáže, jak se to dělá. Čím lepší soupeři, tím líp.
Když zajedu časy srovnatelné s nejlepšími online i offline, budu happy (jak se již děje, takže happy jsem). A když mě někdo překoná tak, že ho nedokážu překonat, tak to bude pro mě zcela nový zážitek. Taky dobrý, kdyžtak... Ledaže, ledaže...
A Vettel, kterého důkladně studuji od Monzy 2008, je v jiné lize než Alonso, Schumacher, Raikkonen, Hakkinen, Prost, oba Villeneuvové, Lauda, Stewart, Moss atd. Je to absolutní fenomén a budoucnost to jen potvrdí. Lewis se konečně snad dal dohromady (oproti hrůzné minulosti), takže to bude snad se Sebem na ostří. Nicméně pevně věřím v dosažitelnost 4. titulu v řadě (i přes momentální všeobecnou sílu Mercedesu). Samozřejmě je třeba logicky poměřovat jezdce dle věku. Alonso či Raikkonen jsou na vrcholu kariéry, Vettel je mladší, ale přesto jim všem kolektivně dává masox jako sviň. A bude hůř!
Od 3. závodu sezóny 2009 má nejvyšší počet bodů každý rok (už v roce 2009 měl v posledních 15 ze 17 závodů nejvíc bodů ze všech, včetně Jensona - kdyby ta sezóna měla 20 závodů, nepochybuji o WDC). To jsou více než 4 kompletní sezóny v řadě! A zase vede, víc než vloni. A to je mu teprve 26! Je to "šílenec" a naprosto jediný člověk v F1, který může reálně překonat rekordy MS. Až bude ve věku Alonsa či Raikkonena, nikdo si ani neškrtne - ani z vrstevníků ani z mladších (natož z "dědků"). Samozřejmě za předpokladu, že nedostane auto, se kterým nelze být konkurenceschopný bez ohledu na osobní schopnosti. Celá ta rétorika "pomalý jezdec v rychlém autě", "příliš mladý a nevyzrálý" atd. mi leze krkem, protože on si to nezaslouží. Když v 16 letech z 20 závodů vyhrál 18 (a jednou byl 2. a jednou 3.), je po deseti letech od té doby už značně ostřílený Terminátor. Alonso ho shazuje, říká, že Lewis je lepší, dokáže zápasit i s neúplně dobrým autem a podobné kecy (jako kdyby Seb stokrát neprokázal své kvality s autem, které nebylo v daný okamžik na daném místě s daným setupem atd. nejlepší). Fernando si to možná vážně myslí, ale silně Seba podceňuje. Všechny tři tituly vyhrál neuvěřitelným způsobem. 2010 a 2012 psycho bojovností a 2011 precizností. V té sezóně zajel druhou nejlepší kvalifikační sezónu všech dob (po 1989 Ayrton Senna), co se týče časů. Neměl pole jen čtyřikrát (z 19 závodů), přičemž v těch čtyřech případech byl v průměru pod 150 milisekund od pole. Ayrton z 16 závodů neměl 3 pole, přičemž v těch případech byl pod 140 milisekund. Prost i Mansell na tom byli ve "svých" (tzn. Williamsovských bez řádné konkurence uvnitř týmu, oproti Sennovi či Vettelovi, kteří oba museli bojovat se zkušenějším teammatem) sezónách hůř.
Naopak Tvůj pohled je dost omezený, když kvalitu vidíš jen v určitých druzích tratí a aktivit a v lidech, kterým se ty konkrétní typy tratí či aktivity líbí. Každá věc chce to své a rekordy můžou být kvalitní úplně všude. Třeba na úplně holém oválu dvě rovinky + dvě neklopené rychlé zatáčky. A SAMOZŘEJMĚ to může být úplně stejně náročné nebo klidně náročnější, kvůli časté hraniční rychlosti mezi hladkou a rychlou driftovou jízdou, než většina techničtějších tratí s častějšími a razantnějšími manévry, brzděním atd.
A obecně, každý světový rekord jde vyrovnat, většinu jde překonat a světové rekordy to jsou, dokud je někdo nepřekoná. A když překoná, tím líp, aspoň bude další a čím dál lepší zábava. Tak v čem je problém?
Pochop konečně, že mně vůbec nezajímají nějaké akce, "profíci" (či skuteční profíci, co jezdí za prachy a nic jiného nedělají) a živé soupeření s lidmi, protože to je jiný sport. Je to jako stovka a golf. Takový rozdíl. Vyžaduje to úplně jiné předpoklady, potřeby atd. Nezajímá mě hypotetické porovnávání s někým ve smyslu: "Jak by to asi zajel XY?", "Kdyby to jel XY, určitě by to překonal." atd. To je loserovský přístup. (Skoro) každý dokáže (skoro) všechno.
V NASCARu je řádově několik desítek kvalitních jezdců, z nichž třeba 5 rutinně na první pokus, někdy i o velký kus, překonává dedi WR na tratích, na kterých jezdí permanentně spousta lidí, včetně kvalitních jezdců. To jsou ti jediní a ty jejich časy ty jediné, které mě zajímají. Tak to laskavě akceptuj a nenavážej se do mě. A když tam přijde někdo z jiných tratí, tak ať klidně "pouhým" NASCARistům ukáže, jak se to dělá. Čím lepší soupeři, tím líp.
Když zajedu časy srovnatelné s nejlepšími online i offline, budu happy (jak se již děje, takže happy jsem). A když mě někdo překoná tak, že ho nedokážu překonat, tak to bude pro mě zcela nový zážitek. Taky dobrý, kdyžtak... Ledaže, ledaže...

A Vettel, kterého důkladně studuji od Monzy 2008, je v jiné lize než Alonso, Schumacher, Raikkonen, Hakkinen, Prost, oba Villeneuvové, Lauda, Stewart, Moss atd. Je to absolutní fenomén a budoucnost to jen potvrdí. Lewis se konečně snad dal dohromady (oproti hrůzné minulosti), takže to bude snad se Sebem na ostří. Nicméně pevně věřím v dosažitelnost 4. titulu v řadě (i přes momentální všeobecnou sílu Mercedesu). Samozřejmě je třeba logicky poměřovat jezdce dle věku. Alonso či Raikkonen jsou na vrcholu kariéry, Vettel je mladší, ale přesto jim všem kolektivně dává masox jako sviň. A bude hůř!

Naposledy upravil(a) Jakub Krčma dne úte 13.08.2013, 22:54, celkem upraveno 1 x.
-
- Věčnej rejpal
Kdybych měl motivaci, není problém se do Top 100 online dostat. Ale baví mě (v TM) jen NASCAR, takže by to muselo být skrz nějaké NASCARové tratě nad 80 000 bodů. Jenže co potom, kdybych v té Top 100 byl? Udržovat počet bodů jako otrok, abych náhodou z Top 100 nevypadl kvůli automatickému týdennímu (nebo jak často to je) ubírání bodů, protože to stálo tolik práce? Já mám radši "klídek a pohodu".
-
- Věčnej rejpal
Argumentuju zde věcně, porovnávám a uvádím relevantní věci (jak údaje výrobce, tak měření uživatelů/žurnalistů) a ty důvody, proč těm výrokům o Avensis Verso 2.0 VVT-i 110 kW a Auris 1.6 Dual VVT-i 91 kW nevěřím, jsem vysvětlil dostatečně podrobně, včetně příkladů. (Asi si děláš srandu, jinak nevím...)Maghreb píše:Nechci citovat nějaký extrémně srandovní post od Maghreba
Když se Ti něco nelíbí, tak je na Tobě, abys udělal domácí úkol, zjistil nějakou "lepší pravdu", než jakou sděluji já, a předložil mi ji zde jako protiargument. Místo toho prudíš a ještě chceš po mně, abych znovu rozepsal, co jsem již napsal (o odporu vzduchu a výkonu).
Ohledně těch rekordů v simech apod. jde o to, že mnohdy lidé dělají něco pocitově (např., zcela klasicky, řazení nahoru a dolů), což nechává prostor k dalšímu zlepšení na základě detailní analýzy, výpočtů, měření atd., což právě 25 let dělám. Takže když kdokoli přijde s jakýmkoli souvisejícím údajem, jsem schopen buďto rovnou na první pohled nebo u mlhavějších věcí během minuty s kalkulačkou říct, zda ten údaj je nebo není cca OK. A když je totálně mimo, tak si to nenechám pro sebe, protože to není moje nátura (na rozdíl od většiny lidí, kteří si nechají líbit prakticky cokoli, což je hlavní důvod většiny problémů na světě).
Tvrzení, že Avensis Verso 2.0 VVT-i 110 kW jede na rovině 215 km/h GPS místo výrobcem uváděných 192 km/h, je srovnatelné s tvrzením, že Avensis Wagon 2.2 D-CAT 177 k jede na rovině 246 km/h GPS místo výrobcem uváděných 220 km/h (eventuálně rovnou 249 místo 222, nebuďme troškaři...

Naposledy upravil(a) Jakub Krčma dne stř 14.08.2013, 10:30, celkem upraveno 1 x.
-
- Věčnej rejpal
Abych Ti vysvětlil NAPROSTOU absurditu Tvého výroku o maximální rychlosti Tvého auta - žádný NORMÁLNÍ Avensis (natož OBROVSKÉ Verso - tzn. širší, vyšší, delší, až o 180 kg těžší a někdy i s horším součinitelem) se stejným motorem (resp. s mírně vyšším krouťákem 200 Nm místo 192 Nm) a MNOHEM lepší aero (např. 0,28 a čelní plocha cca 82 % - takže na udržení stejné rychlosti potřebuješ o cca 28 % vyšší výkon!!!) běžně nedá 215 km/h!!! Maximálně, co jsem našel, dá ta stará 150 k/200 Nm cca 213 reál (výrobce uvádí 210). Vzhledem k tomu, že moje Ávéčko 128 k stejného tvaru jelo 205 reál, věřil bych u normálního Ávéčka 150 k do 216 km/h reál (205 * (150/128)^0,3333333). Těmto 216 u normálního Ávéčka 150 k (na což s Verso potřebuješ cca 193 koní!) odpovídá cca 199 km/h reál (+/- autobus) u AVENSIS VERSO. TY ze sebe děláš úplného..., protože se tady snažíš obhajovat naprosto neobhajitelné a KAŽDÝ, kdo tomu rozumí, by se Ti ZCELA JISTĚ vysmál. Že těmto "nepřesným údajům" (o cca 15 km/h, ne-li více!) nehodlám ustupovat, to je věcí principu. Když tady napíšeš jakoukoli totální hovadinu, budu klást odpor. Když naopak napíšeš něco přijatelného, jako většina lidí, odsouhlasím to nebo nenapíšu nic, pokud to bude něco obecně samozřejmého. Tak se s tím srovnej, změř si rychlost regulérně a přestaň si hrát na to, že se Tě dotýká, že Ti nevěřím, když to prostě JE neuvěřitelné. Drtivá většina aut jede za regulérních okolností VELMI blízko výrobcem udávané maximálky. Když někdo napíše údaj vyšší, musí pro něj existovat reálný potenciál. Do cca 3-4 % navíc se ještě nechá o něčem uvažovat, absolutně na hraně. Pokud by výrobce napsal ZJEVNĚ nižší hodnotu, než odpovídá danému výkonu a aero (vůči podobným vozidlům), pak by to klidně mohlo být i víc. Ale i když všechno toto u Tvého auta vyčerpáme, nedostaneme se ani blízko Tebou udávaného údaje. Navíc lze říct, že tento údaj je nedosažitelný i za nejlepších dosažitelných okolností ohledně teploty, tlaku, vlhkosti, nadmořské výšky, extrémně vysokého tlaku v pneu atd., takže zbývá JEDINĚ jízda z mírného kopce. Žádné jiné vysvětlení NENÍ přijatelné. Buďto toto akceptuješ nebo se můžeme hádat furt.aczasa píše:Ty si Jakube nedas pokoj, ze? Opravdu ze sebe budes delat uplneho.....
Nemusim..
))) Protoze to nema smysl..
)))
Protoze nechapes (nechces chapat z nejakeho duvodu), ze tvuj model vychazi s podminek definice modelu: absolutni rovina, nulovy vitr v jakemkoliv smeru, tlak 101,325 kPa, relativni vlhkost vzduchu 50%, tlak v pneu - presne predepsany, vykon motoru presne 110kW.
))) A toto je tvuj model.. .
Jenze ja tou rychlosti za zadnych z tvych podminek nejel..
Takze ja se nehadam a nerozporuji tvoji predstavu, kvuli ktere na me neustale nepresne utocis. Ja dokonce mohu i casto souhlasit s tou predstavou...
Jenom ty stale nechapes, ze tve nasledne odvozovani z modelu do realneho prostredi muze velmi silne pokulhavat.
Vemme si jen to, ze vykon muze byt klidne 115kW, tlak pri vysi muze byt i 103,45 kPa, velmi mirny vitr do zad cca 2m/s, sklon silnice - 1% a jina drsnost povrchu, nahusteni pneu a jiste mi das za pravdu, ze tohle vse (mimo model) muze byt ve vysledku prave mnohem jinde, nez uda model, protoze vlivy pri sestaveni zanedbal.... A uz me kurva neuc fyziku...

Protoze nechapes (nechces chapat z nejakeho duvodu), ze tvuj model vychazi s podminek definice modelu: absolutni rovina, nulovy vitr v jakemkoliv smeru, tlak 101,325 kPa, relativni vlhkost vzduchu 50%, tlak v pneu - presne predepsany, vykon motoru presne 110kW.

Vemme si jen to, ze vykon muze byt klidne 115kW, tlak pri vysi muze byt i 103,45 kPa, velmi mirny vitr do zad cca 2m/s, sklon silnice - 1% a jina drsnost povrchu, nahusteni pneu a jiste mi das za pravdu, ze tohle vse (mimo model) muze byt ve vysledku prave mnohem jinde, nez uda model, protoze vlivy pri sestaveni zanedbal.... A uz me kurva neuc fyziku...
Back in Czech.
-
- Věčnej rejpal
Ani kombinace všech těchto věcí neumožňuje ani zdaleka dosáhnout TAK vysoké rychlosti. Když je kopec zanedbatelný, nechá se uvádění MÍRNĚ vyšších hodnot tolerovat (i když mu nelze uvěřit), v rámci dobré vůle - např. nesrovnatelně méně problematický případ Lukeho. Ale na 215 to u Tebe musí být už dostatečně prudký kopec k tomu, aby si toho normální člověk alespoň všimnul. Např. akcelerace z daného kopce ve vysokých rychlostech by byla ZNATELNĚ vyšší. Když já řeknu, že moje Previa jede Z KOPCE 194, je to FÉROVÉ. Když Ty řekneš, že Tvé Ávéčko jezdí cca po rovině 215, NENÍ to férové. O tom je celý spor. NIKDO nemůže na silnici měřit parametry za ideálních podmínek, ale jsou určité meze, ve kterých by se člověk měl udržet, aby nebyl za vola.