Pomóóóc !!! Yarísek se mi porouchal při 76600km !!!
Ja nie som "vodic z povolania" ani mechanik...na yarise 1.0 mam 32000 km,
zistil som za tu kratku dobu ze na tomto aute sa daju jazdit 3 rezimy jazdy asi takto:
Economic-preradujem pri 3000,vtedy idealna spotreba
Normala jazda- predujem pri 4000,vyuzivajuc maximalny krutiaci moment
Sport-divocina-preradovat pri 5000...
Ja teda neviem,mudrejsi budem ked budem mat tych 80000 km alebo viac..
zistil som za tu kratku dobu ze na tomto aute sa daju jazdit 3 rezimy jazdy asi takto:
Economic-preradujem pri 3000,vtedy idealna spotreba
Normala jazda- predujem pri 4000,vyuzivajuc maximalny krutiaci moment
Sport-divocina-preradovat pri 5000...
Ja teda neviem,mudrejsi budem ked budem mat tych 80000 km alebo viac..
- Bobešek
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Sorry kámo ale sportovní jízda je pro mě do 4000 otáček. Auto má povolené otáčky do 6200 jestli se nepletu. Taky se podívej na procenta z celkové jízdy jo? S tím porouchaným motorem jsem jezdil tak jak jsem psal. Teď to radši dělám jinak a občas ho protočím. Styl jízdy na závadu ale určitě neměl vliv. Dnešním motorům nevadí ani 1700 otáček. Ovšem to co mi napsali z Toyoty jako důvod závady byla úplná kravina. Píst se totiž nepřidřel. Jinak novej motor tam nemám ale už zajetej se 30tis. kilometry takže nic nezajíždím. Jinak u DAS se to trochu zaseklo protože právnička co můj případ převzala dlouhodobě onemocněla takže se to předávalo dalšímu právníkovi. Po novém roce budu zjišťovat, jak to vypadá. Pokud Ti za studena motor neklepe jako bys měl malého diesela nebo malý vzduchový kompresor u motoru tak se nemusíš bát. Jsem si jistý že to mělo s tím souvislost. Nový motor mi tyto zvuky za studena nevydává.paloo píše:Hej kamo,neber to ako podraz alebo tak nejak,ale nasiel som na stranke SPOTREBY.CZ tvoj profil a tam dost casto vidim ze "sportovní jízda " kratko po vymene noveho motoru??a spominal si ze jazdis tak 2500-3000 otacek,,tak neviem ako sa tymto da dosiahnut sportova jazda.. Mam teda pocit ze si to asi dost casto daval na podlahu..
Aj tak by sa sice nemala stat taka vec aka sa stala,ale takto to desi nas vodicov ktori naozaj chodia na 2500-3500 otaciek a mam strach ci sa mi nerosype motor.myslim ze takymto stylom by sa to asi nemalo stat..
Ano viem,su teorie medzi ludmi ze novy motor treba "poriadne zabehnut otackami" no neviem..

Bobešek- mne pri studenom motore vydáva tiež zvuk - pri rojazde a málo počas jazdy - ked mu šlapnem viac na plyn (na volnobeh nie). Je to zvuk možno malého diesela ako píšeš. Za totality sme tomu hovorili na 120-tky ,že "klepocu ventili" (viem,boli to sedlá alebo čo a vtedy sa nastavovali s plieškami raz za čas).
No v manuale na toyotu píšu ,že ak počuť také zvuky pri studenom motore,nie je to závada.Takže preto som kľudný.
Ak sa nemýlim,robí to časovanie ventilov.Už sme o tom debatili niekde tu na fore .
No v manuale na toyotu píšu ,že ak počuť také zvuky pri studenom motore,nie je to závada.Takže preto som kľudný.
Ak sa nemýlim,robí to časovanie ventilov.Už sme o tom debatili niekde tu na fore .

No,mna posledny servis čaká o necelé 4mesiace a uvažujem nad tým,či vôbec to má cenu ísť na tú poslednú prehliadku...Či to nie je zbytočná investícia.Ten olej si viem vymeniť aj sám...
Inak tu som našiel úctihodných pár tisíc kilometrom najazdených na 1.0 r.2007
http://www.aaaauto.sk/sk/toyota-yaris/c ... 9&make=122
Inak tu som našiel úctihodných pár tisíc kilometrom najazdených na 1.0 r.2007
http://www.aaaauto.sk/sk/toyota-yaris/c ... 9&make=122
- T.Y.N.G.
- Věčnej rejpal
Tohle mi u studenýho motoru taky dělá už od začátku, jakmile se ohřeje je to v pohodě. Beru jako signál, že je studený a dokud to slyším, vím že ho nemůžu vytáčet (nejdu nad 3 tis. otáček). Jelikož to je už téměř 5 let, tak to nevidím jako problém. Navíc jsem si teď dělal test na kvalitu oleje (bylo to v jednom z posledních čísel Světa motorů). Na výměnu oleje půjdu v březnu a je v perfektním stavu.muco píše:Bobešek- mne pri studenom motore vydáva tiež zvuk - pri rojazde a málo počas jazdy - ked mu šlapnem viac na plyn (na volnobeh nie). Je to zvuk možno malého diesela ako píšeš. Za totality sme tomu hovorili na 120-tky ,že "klepocu ventili" (viem,boli to sedlá alebo čo a vtedy sa nastavovali s plieškami raz za čas).
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
.. absolutne suhlasim s jazdou so studenym motorom, auto mam 2 1/2 roka, 51 tis.km, spotreba urcite lepsia nez kolegov 1,6 F.focusT.Y.N.G. píše:Tohle mi u studenýho motoru taky dělá už od začátku, jakmile se ohřeje je to v pohodě. Beru jako signál, že je studený a dokud to slyším, vím že ho nemůžu vytáčet (nejdu nad 3 tis. otáček). Jelikož to je už téměř 5 let, tak to nevidím jako problém. Navíc jsem si teď dělal test na kvalitu oleje (bylo to v jednom z posledních čísel Světa motorů). Na výměnu oleje půjdu v březnu a je v perfektním stavu.muco píše:Bobešek- mne pri studenom motore vydáva tiež zvuk - pri rojazde a málo počas jazdy - ked mu šlapnem viac na plyn (na volnobeh nie). Je to zvuk možno malého diesela ako píšeš. Za totality sme tomu hovorili na 120-tky ,že "klepocu ventili" (viem,boli to sedlá alebo čo a vtedy sa nastavovali s plieškami raz za čas).

sem tam na krizovatkach a dialniciach poprehanam i vykonnejsie auta
YARIS 2008 - 1.0-bublifuk