Vyplatí se mi Prius?

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
udo
Manager Týmu

Re: Vyplatí se mi Prius?

Příspěvek od udo »

Zase ale o dva roky starší, dovoz v neznačkovém bazaru,...
Seil
Člen Týmu

Příspěvek od Seil »

zvady2 píše:Za tú istú cenu tu je Prius s 75 tis KM!
http://www.tipcars.com/toyota-prius/15- ... 02982.html
Rozhodně NE, jsem na vlastní oči viděl tento Prius, dovoz z Německa, bourané na předek, vůz má pléchovou kapotu :shock:
Bázar má ho na prodej asi rok, začinali s cenou 218.000 !!!
Toyota PRIUS II gen Ø kombi spotřeba 4.6l/100 km
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

..a jak tak koukám - nemá ani poklice na kolech - bez nich je to velká piha na kráse...a sehnat nové u Toyoty je taky "pálka" - něco přes 3 tisíce.... :| :|
Jaroslavn
Navigátor

Příspěvek od Jaroslavn »

Přesně tak, já mám Prius rok a tak ještě možná půl roku zpět, jsem se po nich koukal. A to už tam tenhle byl. To asi nebude správnej tip. Konec konců on i v Německu se Prius 2 z přelomu r. 08/09, tak aby k něčemu vypadal, prodává pořád okolo 8 tis. E. Výhodou je větší výběr než tady a většinou za stejné peníze méně najetých km.
ex-Corolla Verso 2007, 2,2 100kw
ex-Toyota Prius 2008, 1,5
Toyota Avensis T27 1,8 valvematic 2010
worldwillbegreen
Člen Týmu

Příspěvek od worldwillbegreen »

Jaroslavn: tyjo, to je změna, s velkým Z, ty zimáky místo letních :-O ale auto krásný :-)
sy242
Navigátor

Příspěvek od sy242 »

To auto u Freye je modrá metalíza, ne šedá:) Co říct po necelých 300 kilometrech? Prius 2 je prostě boží. Tak třeba obrovská zrcátka. Vyhřívané sedačky (u textilních celkem překvapení). Ticho na semaforech ale i při jízdě. Plynulost jízdy. Nemuset řešit "pobere to ještě dvojka nebo tam vrazit jedničku?". Rozložení hmotnosti - ve stilu cítím tu hmotu turbodieselu vepředu. Joj!
Prius II 2007
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

Jo, jo, taková ta kultivovanost jízdy a pohybu vůbec učaruje každému, kdo je tomuto stylu jízdy nakloněn. Nemuset řešit řazení a spojku, to je fajn, to už neřeším nějakých dvacet let, co jezdím jen s automatem. Ovšem Prius a jeho "nepřevodovka" jsou v tomto směru ještě dál. Pak ta pohoda, jet pro benzín jednou za dlouhou dobu ... včera mi málem došel benzín, až když to píplo a začal blikat poslední "puntík", tak mi došlo, že jsem nebyl pro benzín, ani nepamatuju. :-) Podzim je zatím teplý, spotřeba se motá okolo čtyř na HSI a to se dá ujet slušný kus na jedno natankování. :-)
Miluju to ticho na křižovatce.
sy242
Navigátor

Příspěvek od sy242 »

Zkrátka na otázku co tu položil worldwillbegreen je odpověď jasná - ano, po všech stránkách. To auto je jiná dimenze (soudím podle aut co znám (Š105 užovka, Clio II 1.2 8v, Marea Weekend 1.6, Octavia I a II 1.6 a 1.9, Stilo MW 1.9).
Prius II 2007
Jaroslavn
Navigátor

Příspěvek od Jaroslavn »

worldwillbegreen píše:Jaroslavn: tyjo, to je změna, s velkým Z, ty zimáky místo letních :-O ale auto krásný :-)
Kdes mě zase viděl :D :D ? Nebo spíš auto :D ?
worldwillbegreen
Člen Týmu

Příspěvek od worldwillbegreen »

Jaroslavn: na tom samým místě jako minule, tedy když tvoje polovička byla v práci - podle toho co jsi psal ;-) vypadá to, že jsem v ČB víc než jsem :D
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

PALO-Prius píše:
Saskovanie trvalo presne 15min, takze uplna pohoda. Penova ochrana na trubky kupena v Baumaxe za par supov.
Vysledok na fotke, zatial teda spodny 100% a vrchny 50%, kedze u nas klesla ranna teplota, ked vyrazam na moju 2,5km trasu pod 5stC.
Tiež som uvažoval nad "zapchatím" mriežky chladiča. Napadlo ma ale, či to nebude mať vplyv na množstvo nasávaného vzduchu do motora a tým pádom nižší výkon a vyššia spotreba?
Prius 2012
Obrázek
lajdak.miki
Řidič

Příspěvek od lajdak.miki »

ja som tú mriežku zapchal tiež,presne ako palo,spodok komplet,vrch len polovicu,obuté zimné nokiany a neviem čím to je,ale spotreba išla o 2 až 3 desatiny dole.uvidíme keď začne mrznúť :mad: sranda je že v lete som jazdil za 4,4-4,5,teraz tam svieti 4,2
Naposledy upravil(a) lajdak.miki dne ned 16.11.2014, 21:32, celkem upraveno 1 x.
teraz prius a čo potom?TESLA S!!! späť ani krok.
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

"zapchávám" :mrgreen: to už pár let - jen spodní mřížku- ale že by šla spotřeba dolů,hm,to ne - přece jen na těch zimákách a v chladnu to nemůže udělat...Aspoň moje II.G. Ztrátu výkonu jsem nezaznamenal
V současnosti,a na Vysočině, v krátkých cestách/20km/do práce - jezdím za 4,8L...podle tankování.Až začne mrznout,vyleze na 5,5
Jaroslavn
Navigátor

Příspěvek od Jaroslavn »

lajdak.miki píše:ja som tú mriežku zapchal tiež,presne ako palo,spodok komplet,vrch len polovicu,obuté zimné nokiany a neviem čím to je,ale spotreba išla o 2 až 3 desatiny dole.uvidíme keď začne mrznúť :mad: sranda je že v lete som jazdil za 4,4-4,5,teraz tam svieti 4,2
Mám Nokiany také a spotřeba šla také dolů. Nic jsem neucpával, tak jestli to nebude spíš těma gumama.
lajdak.miki
Řidič

Příspěvek od lajdak.miki »

môže byť,letné mám conti sportcontact5 a tie majú tabulkovo väčší valivý odpor ako nokiany,druhá vec je že continentaly držia na ceste ako prilepené a na nokianoch preblikuje preklz kolies dosť často a brzdenie tiež nič moc
teraz prius a čo potom?TESLA S!!! späť ani krok.
Odpovědět

Zpět na „Prius“