Vyplatí se mi Prius?
Re: Vyplatí se mi Prius?
Zase ale o dva roky starší, dovoz v neznačkovém bazaru,...
Rozhodně NE, jsem na vlastní oči viděl tento Prius, dovoz z Německa, bourané na předek, vůz má pléchovou kapotuzvady2 píše:Za tú istú cenu tu je Prius s 75 tis KM!
http://www.tipcars.com/toyota-prius/15- ... 02982.html

Bázar má ho na prodej asi rok, začinali s cenou 218.000 !!!
Toyota PRIUS II gen Ø kombi spotřeba 4.6l/100 km
..a jak tak koukám - nemá ani poklice na kolech - bez nich je to velká piha na kráse...a sehnat nové u Toyoty je taky "pálka" - něco přes 3 tisíce....

-
- Navigátor
Přesně tak, já mám Prius rok a tak ještě možná půl roku zpět, jsem se po nich koukal. A to už tam tenhle byl. To asi nebude správnej tip. Konec konců on i v Německu se Prius 2 z přelomu r. 08/09, tak aby k něčemu vypadal, prodává pořád okolo 8 tis. E. Výhodou je větší výběr než tady a většinou za stejné peníze méně najetých km.
ex-Corolla Verso 2007, 2,2 100kw
ex-Toyota Prius 2008, 1,5
Toyota Avensis T27 1,8 valvematic 2010
-
- Člen Týmu
Jaroslavn: tyjo, to je změna, s velkým Z, ty zimáky místo letních :-O ale auto krásný 

To auto u Freye je modrá metalíza, ne šedá:) Co říct po necelých 300 kilometrech? Prius 2 je prostě boží. Tak třeba obrovská zrcátka. Vyhřívané sedačky (u textilních celkem překvapení). Ticho na semaforech ale i při jízdě. Plynulost jízdy. Nemuset řešit "pobere to ještě dvojka nebo tam vrazit jedničku?". Rozložení hmotnosti - ve stilu cítím tu hmotu turbodieselu vepředu. Joj!
Prius II 2007
Jo, jo, taková ta kultivovanost jízdy a pohybu vůbec učaruje každému, kdo je tomuto stylu jízdy nakloněn. Nemuset řešit řazení a spojku, to je fajn, to už neřeším nějakých dvacet let, co jezdím jen s automatem. Ovšem Prius a jeho "nepřevodovka" jsou v tomto směru ještě dál. Pak ta pohoda, jet pro benzín jednou za dlouhou dobu ... včera mi málem došel benzín, až když to píplo a začal blikat poslední "puntík", tak mi došlo, že jsem nebyl pro benzín, ani nepamatuju.
Podzim je zatím teplý, spotřeba se motá okolo čtyř na HSI a to se dá ujet slušný kus na jedno natankování. 

Miluju to ticho na křižovatce.
Zkrátka na otázku co tu položil worldwillbegreen je odpověď jasná - ano, po všech stránkách. To auto je jiná dimenze (soudím podle aut co znám (Š105 užovka, Clio II 1.2 8v, Marea Weekend 1.6, Octavia I a II 1.6 a 1.9, Stilo MW 1.9).
Prius II 2007
-
- Navigátor
Kdes mě zase vidělworldwillbegreen píše:Jaroslavn: tyjo, to je změna, s velkým Z, ty zimáky místo letních :-O ale auto krásný

-
- Člen Týmu
Jaroslavn: na tom samým místě jako minule, tedy když tvoje polovička byla v práci - podle toho co jsi psal
vypadá to, že jsem v ČB víc než jsem 

Tiež som uvažoval nad "zapchatím" mriežky chladiča. Napadlo ma ale, či to nebude mať vplyv na množstvo nasávaného vzduchu do motora a tým pádom nižší výkon a vyššia spotreba?PALO-Prius píše:
Saskovanie trvalo presne 15min, takze uplna pohoda. Penova ochrana na trubky kupena v Baumaxe za par supov.
Vysledok na fotke, zatial teda spodny 100% a vrchny 50%, kedze u nas klesla ranna teplota, ked vyrazam na moju 2,5km trasu pod 5stC.
-
- Řidič
ja som tú mriežku zapchal tiež,presne ako palo,spodok komplet,vrch len polovicu,obuté zimné nokiany a neviem čím to je,ale spotreba išla o 2 až 3 desatiny dole.uvidíme keď začne mrznúť
sranda je že v lete som jazdil za 4,4-4,5,teraz tam svieti 4,2

Naposledy upravil(a) lajdak.miki dne ned 16.11.2014, 21:32, celkem upraveno 1 x.
teraz prius a čo potom?TESLA S!!! späť ani krok.
"zapchávám"
to už pár let - jen spodní mřížku- ale že by šla spotřeba dolů,hm,to ne - přece jen na těch zimákách a v chladnu to nemůže udělat...Aspoň moje II.G. Ztrátu výkonu jsem nezaznamenal
V současnosti,a na Vysočině, v krátkých cestách/20km/do práce - jezdím za 4,8L...podle tankování.Až začne mrznout,vyleze na 5,5

V současnosti,a na Vysočině, v krátkých cestách/20km/do práce - jezdím za 4,8L...podle tankování.Až začne mrznout,vyleze na 5,5
-
- Navigátor
Mám Nokiany také a spotřeba šla také dolů. Nic jsem neucpával, tak jestli to nebude spíš těma gumama.lajdak.miki píše:ja som tú mriežku zapchal tiež,presne ako palo,spodok komplet,vrch len polovicu,obuté zimné nokiany a neviem čím to je,ale spotreba išla o 2 až 3 desatiny dole.uvidíme keď začne mrznúťsranda je že v lete som jazdil za 4,4-4,5,teraz tam svieti 4,2
-
- Řidič
môže byť,letné mám conti sportcontact5 a tie majú tabulkovo väčší valivý odpor ako nokiany,druhá vec je že continentaly držia na ceste ako prilepené a na nokianoch preblikuje preklz kolies dosť často a brzdenie tiež nič moc
teraz prius a čo potom?TESLA S!!! späť ani krok.