Uvažujete o koupi nového Aurise nebo jakékoliv Toyoty?

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Formtom
Člen Týmu

Re: Uvažujete o koupi nového Aurise nebo jakékoliv Toyoty?

Příspěvek od Formtom »

Formtom píše:Dnes jsem navštívil v Toyota Louwman Praha Mirka. Řešili jsme spolu výměnu starého auta za nové a musím psát jen chválu. Výborně vyřešený výkup starého, super cena a podmínky na nové a servis v podobě postarání se o zákazníka se ani nedá oznámkovat. A to musím tedy říct, že jsem mu to nijak neulehčoval :-) . Odvoz na metro byl už jen oříšek na dortu. Při takovém přístupu nemám problém jezdit na servis z Brna do Prahy. Takže díky moc Mirkovi a celému týmu Louwman Praha. Staré Auris TS CVT, nové Auris TS Hybrid Executive TSS, bílá barva. Už se těším
--
Ahoj tak jsem dnes převzal nový auto. Servis jako vždy perfektní takže Mirka a celou Toyotu Louwman musím pro změnu pochválit. Cesta z Prahy do Brna dle PP 4,8 u baráku, mezitím jsem stavěl na benzince u Velkýho Meziřičí a od tam k baráku 4,3. Jel jsem dle předpisů 135 tempomat, v omezeních podle značek. I když se realita s PP bude rozcházet(třeba ne) su maximálně spokojenej a to počítám si ještě sedne až bude zajetej. Stejnou trasu a stejným tempem s 1.6 CVT jsem jezdil za 7,3 dle PP takže kdo říká, že hybrid není na dálnice ať to zkusí. Večer vyzkouším ty skvělý světla a budu užívat ticha. Po příjezdu bouchnu šampáňo co jsem od Mirka nafasoval na cestu a zliju se jak dobytek :-) . Ještě jednou Mirku díky a bohužel se uvidíme až na garančce takže někdy na podzim ahoj
Toyota RAV4 HSD FWD 2017

Toyota Auris TS 1,8 Hybrid Executive 2016

Toyota Auris TS 1,6 CVT Trend+ 2015
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

Formtom píše:
Formtom píše:Dnes jsem navštívil v Toyota Louwman Praha Mirka. Řešili jsme spolu výměnu starého auta za nové a musím psát jen chválu. Výborně vyřešený výkup starého, super cena a podmínky na nové a servis v podobě postarání se o zákazníka se ani nedá oznámkovat. A to musím tedy říct, že jsem mu to nijak neulehčoval :-) . Odvoz na metro byl už jen oříšek na dortu. Při takovém přístupu nemám problém jezdit na servis z Brna do Prahy. Takže díky moc Mirkovi a celému týmu Louwman Praha. Staré Auris TS CVT, nové Auris TS Hybrid Executive TSS, bílá barva. Už se těším
--
Ahoj tak jsem dnes převzal nový auto. Servis jako vždy perfektní takže Mirka a celou Toyotu Louwman musím pro změnu pochválit. Cesta z Prahy do Brna dle PP 4,8 u baráku, mezitím jsem stavěl na benzince u Velkýho Meziřičí a od tam k baráku 4,3. Jel jsem dle předpisů 135 tempomat, v omezeních podle značek. I když se realita s PP bude rozcházet(třeba ne) su maximálně spokojenej a to počítám si ještě sedne až bude zajetej. Stejnou trasu a stejným tempem s 1.6 CVT jsem jezdil za 7,3 dle PP takže kdo říká, že hybrid není na dálnice ať to zkusí. Večer vyzkouším ty skvělý světla a budu užívat ticha. Po příjezdu bouchnu šampáňo co jsem od Mirka nafasoval na cestu a zliju se jak dobytek :-) . Ještě jednou Mirku díky a bohužel se uvidíme až na garančce takže někdy na podzim ahoj

Ahoj, děkuji za super zkušenost, hybrid na dálnici je pokud to někdo neřeže pořád 170 :) Světla zkus myslím že budeš hodně spokojený, až pojedeš na garanci tak dáme kávu a budu rád když se s námi podělíš o poznatky z jízdy s hybridním Aurisem. Pozdravuj doma a hodně šťastných km přeje team Louwman Motor Praha :)
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD

Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť

Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi

Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Pavol_SV

Příspěvek od Pavol_SV »

Mal by som otazku. Oplati sa priplatit za predlzenu zaruku +2roky naviac?
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

u motoru 1,2 Turbo si myslím, že určitě
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
LukassH
Navigátor

Příspěvek od LukassH »

Neviem ako v ČR ale v SR je momentálne zdarma.
2015/11 Toyota Auris HB 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+
Formtom
Člen Týmu

Příspěvek od Formtom »

xmirekp píše:
Formtom píše:
--

Ahoj, děkuji za super zkušenost, hybrid na dálnici je pokud to někdo neřeže pořád 170 :) Světla zkus myslím že budeš hodně spokojený, až pojedeš na garanci tak dáme kávu a budu rád když se s námi podělíš o poznatky z jízdy s hybridním Aurisem. Pozdravuj doma a hodně šťastných km přeje team Louwman Motor Praha :)
najeto 2000 km, zatím naprostá spokojenost. Spotřeba dle tankování 5,08 při cca 40 dálnice, 30 město, 30 mimo. Světla svítí perfektně, brzdy nepískaj. Schválně jsem zkusil 2x projet úsek kde opravovali silnici a byl tam všude ten jejich drobnej šterk kterým to zasypávají abych viděl co je pravdy na tom randálu od spodku. Považuju se za zvukaře kterýho kde jaký vrznutí rozhodí, ale na tomto jsem teda nic extrémního nazaznamenal takže za mě je to stejný jako v kterým koliv jiným autě. Rádio jo je slabý ale to jsem věděl a v ohledu spokojenosti ve všem ostatním je to prkotina. Zdravím Mirka a celýho Louwman Praha
Toyota RAV4 HSD FWD 2017

Toyota Auris TS 1,8 Hybrid Executive 2016

Toyota Auris TS 1,6 CVT Trend+ 2015
petrStone
Navigátor

Kterou motorizaci?

Příspěvek od petrStone »

Pristi rok mam v planu koupit nove auto a auris v kombi TS je zda se ze jasna volba.
Jen nevim, kterou motorizaci. Urcite automat. Ackoliv je tam cena oproti manualu asi o 40tisic vic.

Motorizace 1,6 - 1,2 Turbo - 1,8 Hybrid.
Ceniky z https://www.toyota.cz/buy-a-toyota/ceniky.json. Samozrejme se to mozna jeste zmensi, jestli neco clovek "uhada"

Spotreby:
1.6: 7.3 - 4.6 - 5.6
1.2: 5.5 - 4.1 - 4.6
Hybrid: 3.4 - 3.4 - 3.5

Najezdim maximalne 15.000 rocne. Diesel urcite ne.
Vetsinou 70% mesto a zbytek mimo. Dalnice apod.
Jen se nejak nemuzu dopocitat navratnosti.

Nejake zkusenosti?
Toyota Auris TS HSD
Kia cee'd Sporty Wagon, 1.6 CVVT
Volkswagen Vento, 55kw
Škoda 120 L
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

S corollou 1,6manuálom mám za 55000km 6,6l/100km, s CVT mám zatial priemerku 9700km 7,4l/100km. Na aurise TS by som mal podobnú. S hybridom Auris teoreticky sa dá jazdiť za 5 litrov. Kolko u vás stojí benál? 31kč? To je ušetrených 77,5kč na 100km. Hybrid stojí o cca 71000kč viac ako 1,6 CVT? Návratnosť cca 91000km. Pri ročnom nájazde 15000km je to návratnosť 6 rokov. Neviem či nemáte na hybridy nejaké iné sadzby na cestnú daň, či prihlasovací poplatok.
Ak počítam zle tak ma kľudne opravte.
Nik ma nepresvedčí že sa dá hybridom jazdiť normálnym štýlom celoročne za 4 litre. A nik by mňa osobne nedonútil jazdiť kŕčovito na spotrebu. To ale neznamená, že by to tebe malo robiť problém. Hybridom fandím ako málokto, u nás na Slovensku im však chýba akákoľvek opora zo strany štátu. Hlavne že podporuje fotovoltaiku a tak podobne. Pretože to je cielená podpora skupine miestnych papalášov. Podporou predaja a prevádzky hybridných vozov nikto z miestnych oligarchov nepríde k peniazom.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
petrStone
Navigátor

Příspěvek od petrStone »

Toyota Auris TS HSD
Kia cee'd Sporty Wagon, 1.6 CVVT
Volkswagen Vento, 55kw
Škoda 120 L
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

S tím tvým nájezdem ti stačí 1.6.... pokud máš prachy, vem hybrid... 1.2 zapomeň, tedy pokud nebudeš auto po třech letech prodávat....pak je to fuk
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
brutulus
Člen Týmu

Příspěvek od brutulus »

To že tady skoro všichni neskutečně neustále plivete po motoru 1,2 turbo je založené na nějakých konkrétních problémech, nebo je to jen místní kolorit s tím že každé turbo musí být problémové ?
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Tak ja síce zareagujem, aj keď som na tento oturbený 1,2l motor nikdy nepľul.
Niesú s ním nijaké dlhodobé skúsenosti keďze je v predaji snáď pol roka, možno trištvte. A taknejak vo všeobecnosti turbobenzíny niesu práve etalónom spoľahlivosti. Asi preto sme tu na fóre k nim dosť nevrlí a akosi skeptickí.
Ale vskutku nikdy sa mi nedostala do uší nejaká informácia o akýchkoľvek problémoch s týmto motorom.
Samozrejme budem rád ak si kúpiš toyotu s týmto motorom a rozšíriš moje obzory so skúsenosťami z prevádzky. Až budem o 5 rokov kupovať nové auto a budú s touto motorizáciou tak štatisticky pozitívne postrehy ako sú teraz s 1,6Valvematic - tak potom sa nechám zlomiť. Mne ten záťah turba odspodu v mojej mestskej prevádzke vyhovuje viac ako chovanie sa atmosférického motora.
:wink:
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

brutulus píše:To že tady skoro všichni neskutečně neustále plivete po motoru 1,2 turbo je založené na nějakých konkrétních problémech, nebo je to jen místní kolorit s tím že každé turbo musí být problémové ?
kolorit? pokud máš v hlavě mozek, není koloritu třeba....stačí racionální úvaha...
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

2 Kocúr
Aj Valvematic má svoje problémy :( Dával som na to odkaz, našli sa problémy s liftom ventilov. V súčasnosti by to už malo byť vychytané.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Môj názor je : ak kupuješ nové auto na 3 roky a 100 000km tak ti to môže byť jedno.... ak kupuješ jazdenku čo tých 100 000 už má za sebou tak si to možno aj rozmyslíš.. keby že mám možnosť voľby berie to jednoduchšie a servisne nenáročnejšie... čiže Teslu :biggrin:
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Odpovědět

Zpět na „Auris“