okna (boční)

vše ohledně modelové řady Yaris
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Uz ked je tema Sklo,tak musim povedat ze cez vikend mi pribudol prvy pukanec na celnom skle od vodica,ktory ma predbehol a ihned sa zaradil pri 140km/h a kamen bol v okne... teraz ma caka hnusne potahovanie s poistovnami,a hlavne mam obavu ci to chlapici v Toyote budu vediet vymenit bez toho aby mi nezatekalo do kabiny,alebo sa nerosilo sklo viac ako je bezne,ci odlepovanie sa vonkajsej izolacie.... a co to bude stat....??
strasne som sklamany....menit sklo na novom aute.... :cry:
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

to muco: Ono je blbý, že stačí opravdu málo vlhkosti, stačí co ve studeným autě vydejcháš :? . Zkus zabránit tomu aby voda na tom okně zkondenzovala a potom zmrzla. Pokud je to možný, zkus to nechat "dejchat" tak aby vnitřek vozu byl co nejrychleji stejně teplý (studený) jako okolní vzduch. Já když přijedu s vyhřátým autem, tak nechávám otevřené okno (už jsem to psal), ale já mám tu výhodu, že to mám v garáži, případně na zahradě.

to mio: Mě měnili čelní sklo po čtvrt roce! Byli to docela nervy, protože jsme nesepsali s dotyčným pořádný záznam o nehodě a bylo na něm zda to na pojišťovně potvrdí. Nakonec po cca týdnu to bylo potvrzené. Se zatýkáním problém nebude, mají na to komplet lepení, mě to jenom zprznili, ale po druhé reklamaci opravili - problém s usazením v horní části. Od tý doby mám připojištění čelního skla, už tam mám zase 2 ďubky, ale zatím se nerozlejzají.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

T.Y.N.G. píše:to muco: Ono je blbý, že stačí opravdu málo vlhkosti, stačí co ve studeným autě vydejcháš :? . Zkus zabránit tomu aby voda na tom okně zkondenzovala a potom zmrzla. Pokud je to možný, zkus to nechat "dejchat" tak aby vnitřek vozu byl co nejrychleji stejně teplý (studený) jako okolní vzduch. Já když přijedu s vyhřátým autem, tak nechávám otevřené okno (už jsem to psal), ale já mám tu výhodu, že to mám v garáži, případně na zahradě.

.

Však to je to na tom,že asi 15 min. som sa hral s oknami(umýval s okenou).Všetky dvere boli otvorené pri tom a samozrejme som okna leštil do sucha..To mu nestačí 15 min. vetrať,kým nezatvorím auto? :cry:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

muco píše: Však to je to na tom,že asi 15 min. som sa hral s oknami(umýval s okenou).Všetky dvere boli otvorené pri tom a samozrejme som okna leštil do sucha..To mu nestačí 15 min. vetrať,kým nezatvorím auto? :cry:
Je to divný :roll: , tady by to chtělo nějaký informace s fyziky :?
Ale když si vzpomenu, tak zkusim dát na kousek okna tohle http://eshop.deaws.cz/potapecske-potreb ... arch=ml%9E. Na potápěčskou masku to funguje dobře, uvidím co to udělá s oknem :twisted:
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ja som medzi tým napísal o tom,čo tu riešime do Prahy.Možno sa tomu smiali,no nie je to bohvie čo 10 min. čakať v aute ráno pokial sa roztopí čelné sklo... No predovšetkým si cením okamžitú reakciu z PRAHY!!!! -tomuto hovorím prístup k zákazníkovy na úrovni !!!!
Napísali mi totok:

děkujeme za Váš další dotaz na Toyotu Motor Czech.

O odpověď na Váš požadavek jsem požádala naše technické oddělení, které konstatuje následující:

1.- vždy záleží na kombinaci teploty čelního skla a množství vlhkosti k němu přivedenému,

2.- omezit používání systému recirkulace vzduchu v interiéru,

3.- vlhkost zůstává v oblasti výparníku klimatizace po jejím použití, k odpařování této vlhkosti dochází i po odstavení vozidla,

4.- i při nepoužití klimatizace dochází k částečné kondenzaci vlhkosti v přívodu vzduchu do jednotky topení, ta se samozřejmě také odpařuje i po odstavení vozidla,

5.- vlhkost v interiéru (zatékání, zbytky roztátého sněhu),

6.- závislost na momentální vzdušné vlhkosti v době používání a „větrání vozidla“.

Bohužel, zatím nemáme žádné informace od zákazníku o tom, že by vozy Yaris měli takovýto problém.

Ja by som k tým odstavcom povedal len tolko:
ods.č.1 - ...no je to dosť širokospektrálne konštatovanie,čo by som do ludskej reči preložil,že: "nemá cenu sa s tým babrať".
ods.2- recirkuláciu vzduchu nepoužívam...
ods.č.3 : moja reakcia by bola ako v ods.1 s tým rozdielom,že sa to stáva aj keď nepoužijem klimu...
ods.č.4 : detto ...(to zn. "prašti nebo uhoď..."-tak sa to hovorí-nie?
:lol: :lol: )
ods.č.5 : v mojom prípade toto nepripadá do uvahy,keďže som sa práve na tieto veci zameriaval. Nemôžem však vylúčiť,že by nejaká štrbinka niekde nebola,kde by zatekalo.Avšak zatial som nič takého nespozoroval.
ods.č.6 - detto ako v ods.1 alebo v ods.č.4 :roll:
:roll:

Záver: Kto takéto problémy nemá,má ďalší dôvod tešiť sa,že má o jednu starosť menej .No pre nás-čo máme v tejto veci smolu, bolo by dobré sa asi s tým vyrovnať. :( :(
Na druhej strane možno máme oproti iním úplne absolutne banálnu nepodstatnú "závadu". Jednoducho- keby sme mali len takéto problémy,spokojnosť je myslím na mieste !!!

To T.I.N.G
: Treba to vyskúšať-nemáš čo pokaziť.(neviem ,ale kde to kupim u nás)...Pohladáme...Ale kto príde na niečo šikovné, treba to sem hodiť. Budem aj ja skúšať naďalej rôzne "finty" a prípadné osvedčené metody sem hodím . Teraz som ale trochu chorľavý,takže do piatku toho vela nevyskúšam :? :?
Toyota Auris 1.8 hybtid
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Ja s Prahou suhlasim vo vsetkom.Je to tak,Aj mne sa tejto zimy stalo to co pisete,a stalo by sa to aj v inom aute...
KEd vyvetras nemalo by to namrznut...
P.s. tento jav sa stal aj nasich fir.vozocho Skoda Fabia...
Ale pamatam to len tuto zimu....
Naposledy upravil(a) mio dne úte 27.01.2009, 15:14, celkem upraveno 1 x.
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Práve to ,že som vyvetral (a možno že až "prevetral" niekolo minut boli otvorené všetky dvere) To ma viedlo k tomu,aby som sa obrátil aj na PRAHU :(

S tou Prahou tiež suhlasím !!! Len niektoré body nemáš šancu "ustriehnuť" a predísť tím príčinám.

Apropo: už viem,ako trochu "eliminovať" vlhkosť vo vozidle.
Vraj-treba dať do silon.pančucháčov ryžu,umiestniť ju do priehradky pred spolujazdca ,pod sedadlo a dozadu na okno. Nevyskúšal som to,takže neviem či to funguje :shock:

Nedalo mi to...rozhodol som sa,že s tým idem bojovať !
Vyčistil som okná s týmto Prontom.. Nastriekal som to na všetky okná-keď som to už mal v ruke-vyleštil a uvidím.

Obrázek

Možno som urobil koko... :wacko: :wacko: :wacko: :wacko: ,ale v lete to fungovalo fajn-super!! Vyčistilo a odstránilo veškeré čmuhy!!!Ale teraz som zvedavý. Keď to nepomôže,dúfam,že budem cez sklo aspoň viedieť :woot: :woot: :woot:
Toyota Auris 1.8 hybtid
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Tak jsem to zkusil. Bohužel, nebylo správný počasí pro zamlžení oken. Uvidím časem a dám vědět.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Kde si to kupoval? Ak bude taký istý obchod u nás,mali by ho asi tiež mať. Vyskúšaj ale jazdu v noci-či nebudeš mať s tým zajebabrané sklo čmuhami.

:lol: :lol: :lol: :lol:
Viem-asi mi už z toho jeb...,ale do jednej v noci som pracoval na PC a tak som sem - tam pozrel z okna a sledoval som yariseka,ako sa tvári....Večer(20:00 hod.) boli okná trochu primrznuté(-2) ale do auta som zasa nešiel ( to by som už asi bol naozaj originál blázon :blink: :blink: ).
O polnoci však boli do polovičky odmrznuté,lebo sa oteplilo - teplomer ukazoval 0 st. Dnes ráno o 7:30 -ako vlete...(+2 stup.).Takže som zatial neprišiel na nič :cry: :cry:
Toyota Auris 1.8 hybtid
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

muco píše:Kde si to kupoval? Ak bude taký istý obchod u nás,mali by ho asi tiež mať. Vyskúšaj ale jazdu v noci-či nebudeš mať s tým zajebabrané sklo čmuhami.
Uvidím. Jde o to, že je to opravdu primárně učené na potápění. Takže se přípravek nanese, nechá zaschnout a pak se to opláchne vodou. Na masku to stačí. Teď když jsem to dal na kousek skla, tak jsem měl problém to rozleštit - musel jsem navlhčit hadr. Pozorování časem ukáže.

Odkaz na obchod je výš.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Tak..a som opäť o niečo múdrejší...
Bohužial,asi som na niečo prišiel...na fotke som vyznačil,ako sa začína a hlavne kde okno zamlžovať. Išiel som ráno do roboty.Zima nebola a teda ani okná neboli zamrznuté....asi po hodine z roboty som išel do auta a :shock: :shock: :shock: to čo??? Iba na tom kúsku bolo zarosené okno.Počas jazdy do roboty sa samozrejme v kabine vzduch trochu oteplil(aj keď som nekúril) ,ale nadýchal som samozrejme trochu "vlhkosti")... takže asi tam niekde musí okolo čelného skla prepúšťať vzduch. Zatial som to zastriekal zvonka silikonom.Ak to nepomôže,skusim ešte s tým glycerínom a ak aj tak to bude robiť,neviem,či celé sklo nepretesním zvonka tak jemne silikonovou hmotou.nechce sa mi totiž s tým ísť do servisu,aby to potom nebolo ešte horšie a v podstate tu silikonovo-gumenú hmotu môžem dať hocikedy dole,ak by to nepomohlo...Uvidím,ako sa bude správať :wink:

Obrázek
Toyota Auris 1.8 hybtid
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

obávám se že ten silikon tady v tom případě nepomůže.. :( být to u mýho auta, tak nějakým způsobem sundám ten plast co je vevnitř na sloupku okna a podívám jestli to tam neni mokrý.. ta voda se tam může dostávat shora podél celého okna.. ale předpokládám, že máš auto ještě v záruce, takže přeju pevné nervy a hodně trpělivosti při reklamaci.. :(
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Dík :( :( :(
takže mám sa o čo starať-keď pôjdem na garančku(koncom marca-březen),tak im to tam hodím.. :cry: :cry: :cry: :cry:A nemôže sa potom stať,že to bude zasa všetko vrzať (ak vôbec opravia ten problém)??
Mám to sice v záruke,ale ten plast sa dá lahko dať dole? ja som totiž na všetko zvedavý-aj keď je to v záruke.Raz som videl na you tube,ako lahko sa dá rozobrať stredný kryt palubovky.Hneď som to musel ísť vyskúšať...-ako malý chlapec...Žena len čumela a krútila hlavou-že načo to rozoberám ak je všetko OK-ak to pokazím,potom môžem plakať ...To len tak-aby som ukázal,aké je to lahké rozobrať... :P :P
Ale má aj pravdu-nie som zasa tak zručný ako zvedavý.Nie raz sa stalo,že som niečo zbytočne rozobral a potom bohoval dlllho,až som to aj tak nedal dokopy
Toyota Auris 1.8 hybtid
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

No ak by sa niekomu podarilo rozobrat kryt A-stlpika, rad by som sa nim podelil o jeho skusenosti. Mne odtial vychadza nejaky pazvuk a rad by som sa na to mrkol odspodu.
Nie som si velmi isty, ci to bude jednoduche. Na tom kryte je totiz v hornej casti guma a ta ked sa raz da dole...

Btw muco, vedel by si mi poslat link na to video demontaze krytu palubovky?
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Toyota Auris 1.8 hybtid
Odpovědět

Zpět na „Yaris“