Řazení!

vše ohledně modelové řady Starlet
cipis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cipis »

Do multíka jsem dolíval PP90 :-D
Salat píše:No přesně řekli že má "samočistící vlastnosti" , tak jsem z toho vydedukoval to co jsem napsal. Asi mi chtějí prodat co nejdražší olej. Obchod je obchod. No tak tam naleju minerál, ale nějaký řidší. Asi to ale nebude PP 80 od Mogulu, ten jsem už stejně dlouho neviděl v regálu. Nějaký už si vyberu, pokud mi někdo nedoporučí nějaký jistý.
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 92) 55kW 2E-E šedá (moje)
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 93) 55kW 2E-E červená (ségra)
IFA Multicar M25 sklopka (r.v. 84) 33kW, 2l diesel (moje)
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Salat píše:No přesně řekli že má "samočistící vlastnosti" , tak jsem z toho vydedukoval to co jsem napsal. Asi mi chtějí prodat co nejdražší olej. Obchod je obchod. No tak tam naleju minerál, ale nějaký řidší. Asi to ale nebude PP 80 od Mogulu, ten jsem už stejně dlouho neviděl v regálu. Nějaký už si vyberu, pokud mi někdo nedoporučí nějaký jistý.
Podle servisního manuálu tam patří jen a pouze syntetický nebo polosyntetický 75W-90, API GL-4, pokudmožno ne 5.
Obrázek
Salat
Navigátor

Příspěvek od Salat »

Hned si to opíšu a v podívám se v olejárně. Dík.
Toyota Avensis 2.0 D-4D kombi
Toyota Starlet 1.5D
cipis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

opravné sady spojkových válečků

Příspěvek od cipis »

Tak to asi budu muset zkusit, protože se to nějak zhoršuje :-( Nevím, jestli je to tím počasím, že je chladněji nebo se tam něco vyšmajdlalo. Chová se to tak, že to buď nemá dostatečný tlak nebo to po chvilince tlak ztratí. V prvním případě se nedá ani vyřadit, při druhém musí být člověk trochu rychlejší, což mně problém nedělá, ale některým ano.
Měnil to někdy někdo?
Salat
Navigátor

Příspěvek od Salat »

Mi měnili váleček na převodovce a stál okolo tisícovky. On totiž trochu tekl. Ještě je tam váleček, nebo něco, u pedálu spojky, ale ten mi neměnili. Myslím si ,že u tebe je to něco s tou hydraulikou. Někde ti to pouští tlak, podle toho,jak to popisuješ. Kdyby to ale byla spojka ( povolená lamela, nebo něco s přítlačákem), tak tu mi měnili před dvěma léty, protože se začalo ozývat spojkové ložisko. Tak jsem to nechal preventivně celé vyměnit. Mělo už to nalítáno přes 150 000 km. Spojka (LUK) mě stála se slevou i namontováním 4 200 Kč. Ale musel jsem se trochu šprajcnout, protože poprvé ni nasadili cenu 8 000 Kč. A když jsem pozjišťoval ceny u konkurence, tak to sjeli na polovic. A výměna byla u známého v sevisu.
Toyota Starlet 1.5D
cipis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cipis »

Tak tohle má 175 tis., spojka je možná původní, nevím, mám to 15 tis. km, žádné zvuky, nic, prostě nebýt toho občasného ne-odpojení spojky naprosto v pohodě. Váleček na spojce je pomocný, stojí tak 500-1000 a druhý válec je hlavní, u pedálu (s nádržkou) a ten stojí 1000-2000. Ty opravné sady (asi těsnění, nějaké gumy, atd.) jsou za obě od 200 nahoru.
Musím se na to pořádně v klidu podívat, jestli to někde neteče nebo tak něco, ségře jsem v sobotu dal tu druhou k narozkám, tak už nebude frflat, že je auto rozdělané :-D
Komplet spojkovou sadu (bez té hydrauliky) mají za 3400 - 5000, no to se mi moc nechce. Uvidím, poreferuju....

Salat píše:Mi měnili váleček na převodovce a stál okolo tisícovky. On totiž trochu tekl. Ještě je tam váleček, nebo něco, u pedálu spojky, ale ten mi neměnili. Myslím si ,že u tebe je to něco s tou hydraulikou. Někde ti to pouští tlak, podle toho,jak to popisuješ. Kdyby to ale byla spojka ( povolená lamela, nebo něco s přítlačákem), tak tu mi měnili před dvěma léty, protože se začalo ozývat spojkové ložisko. Tak jsem to nechal preventivně celé vyměnit. Mělo už to nalítáno přes 150 000 km. Spojka (LUK) mě stála se slevou i namontováním 4 200 Kč. Ale musel jsem se trochu šprajcnout, protože poprvé ni nasadili cenu 8 000 Kč. A když jsem pozjišťoval ceny u konkurence, tak to sjeli na polovic. A výměna byla u známého v sevisu.
Salat
Navigátor

Příspěvek od Salat »

No tak teď nevím. Chtěl jem v olejárně 75W-90 API GL4 a dostal jsem totok. Přes víkend to tam buchnu a uvidím.
Neumím nahrát fotku, nějak nemám foundt, nebo něco. Tak to přepíšu: EUROL fultrasyn 75W-90 full syntetic GL 3/4/5. Asi je to nějaký hybrid.
cipis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cipis »

Tak mě bude čekat výměna těsnění na hlavním spojkovém válci. Ani po odvzdušnění to není ok.
Jinak jsem doladil přesný popis závady - prostě občas spojka neodpojí, ikdyž zmáčknu pedál, jde to i poznat, podle výrazně lehčího chodu. Gumička v tom válci asi neudrží tlak a povolí. Většinou druhé, případně třetí zmáčknutí pedálu zabere. Pokud člověk rychle řadí, tak je četnost mnohem menší.
Salat
Navigátor

Příspěvek od Salat »

Tak jsem odpoledne vyměnil olej. Teď budu jenom sledovat jak se to projeví!
Toyota Starlet 1.5D
cipis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

opravná sada válečku

Příspěvek od cipis »

Tak už mám od idaha opravnou sadu. Jsem zvědav, jak to dopadne. Ale honit to nebudu, stejnak technickou do 10. nestihnu, tak to nechám v klidu na víkend.
Salat
Navigátor

Příspěvek od Salat »

Tak se zase ozývám, jak jsem slíbil. Olej už je nějaký ten čas vyměněný, dokonce už jsem letos i jednou musel škrábat led z oken, a zdá se, že nějaký ten posun k lepšímu se projevil. Pořád to má sice nějaké náznaky, ale je to podstatně lepší. Ještě počkám, buď se to rozhýbe časem, nebo se to projeví. Asi se bude třeba nenápadně kouknout, jestli někde není náhodou volná převodovka za slušnou cenu. Dokonce už se mladé nabídnul její kolega, který si takovými věcmi přivydělává na studium, že se jí v Německu po něčem podívá. Tak uvidíme. Zatím čau.
Toyota Starlet 1.5D
Odpovědět

Zpět na „Starlet“