srovnání s hondou

vše ohledně modelové řady Carina
Quentin
Člen Týmu

Příspěvek od Quentin »

no nevím, kolik zájemců se bude hrnout, až do inzerátu napíšu: najeto poctivých 350.000 :-)
Ale na druhou stranu se mi už zaplatila jen tím, že jsem do ní nesypal peníze a spolehlivě dojela všude. Což třeba u Renaulta jsem platil dost peněz za díly a věřte, že na fóru renaultklubu to žije - pořád má někdo nějaký problém :-)
Přetáčet tachometr určitě nebudu
Lukáš Podlaha
Člen Týmu

Příspěvek od Lukáš Podlaha »

Honda je velice zajímavý tip na ojetinu. Sám jsem o ní také uvožoval, ale o civiku. Jezdil jsem se civikem 1.3 a musím říct že je to raketa. Měl bych co dělat s carinou abych jí to nandal. Civik je hrozně lehký a má výborný rozvor. Co teprve 2.0 Acord? To bude paráda, ale ta spotřeba. Každopádně, motory od Hondy - to je to nejlepší na točení, v otáčkách kde jiný končí, tak tam Honda začíná! Ale pozor na hondy, mají slabiny v tom že hnijou, to carina je proti korozi ošetřena lépe. Když už jsme u těch japonců, nekoukal jsi na 626 od Mazdy. Supr vůz s dobrým komfortem a šlape jako hodinky! Opravdu povedené auto.
Toyota CARINA 96 - 1.6 - 73 KW
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Jeden čas jsem kacířsky pomýšlel na koupi Hondy, ale rozmyslel jsem si to - v diskuzích na hondaclubu jsem se dočetl, že jsou citlivější na olej, většinou vyprávěli, že jim to něco nezanedbatelného papá. Asi ten jejich vítek v tom motoru jim to tam žere. :lol:
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Quentin
Člen Týmu

Příspěvek od Quentin »

Lukáš Podlaha píše:Honda je velice zajímavý tip na ojetinu. Sám jsem o ní také uvožoval, ale o civiku. Jezdil jsem se civikem 1.3 a musím říct že je to raketa. Měl bych co dělat s carinou abych jí to nandal. Civik je hrozně lehký a má výborný rozvor. Co teprve 2.0 Acord? To bude paráda, ale ta spotřeba. Každopádně, motory od Hondy - to je to nejlepší na točení, v otáčkách kde jiný končí, tak tam Honda začíná! Ale pozor na hondy, mají slabiny v tom že hnijou, to carina je proti korozi ošetřena lépe. Když už jsme u těch japonců, nekoukal jsi na 626 od Mazdy. Supr vůz s dobrým komfortem a šlape jako hodinky! Opravdu povedené auto.
A to jsi nejel s Hondou Civic 1.6 VTI 160K, to je sakra mazec, hlavně když řadíš až po 8.000 otáčkách.
Jo a 626 Mazda prý žere.
Možná Carina papá málo i kvůli dobré aerodynamice.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

co se týče koroze u hond - veř že je zhruba stejná jak u toyoty. Navíc pokud bdueš vedet jakouhodnu vybrat atk se koroze bát nemusíš. Modely vyrábené v USA ( Milwaukee ) byly vybaveny plne pozinkovanou karoserií již od roku 1990 ( všechny ) a některé výjimky ( které ale sotva koupíš v čechách ) dokonce již od roku 86.

osobne říkám pokud accorda tak bud coupe nebo kombi, v žádném případe ne sedan. NMel jsme jich na dílne nekolik od každého ( a sám jsme byl nekolikaletým vlatsníke coupe ) a musím říci jedno - sedan vyrábený v EU nemá s coupe / kombi ( US ) absolutne nic společného.
Je to auto pojaké uplne jinak koncepčně a to do řešení podvozku až po systém vedení kabelových svazku atd. US modely využívají mnohem více JPN elektroniky, zatímco sedany se vrhly smerem k Boschi a to byla chyba. Co se týče spoolehlivosti nelze to srovnávat.

Hoden lidí říká že chce jedine sedan kvuli "vítku" který u US motoru nenajdeš - realita je taková že US motory SOHC a DOHC ze stejných let dosahují uplne stejného výkon a kroutáku jako vítky - sice tolik netočí ( moje CD7 coupe - 2.2 150PS končila s efektivními otáčkami na hranici 6800RPM ) ale to svezení je jiné.
Ted vím třeba o nádherném coupe za 45tis :) no nejít do nečeho jiného okamžite bych po nem skočil.
Lukáš Podlaha
Člen Týmu

Quentin píše:
Lukáš Podlaha píše:Honda je velice zajímavý tip na ojetinu. Sám jsem o ní také uvožoval, ale o civiku. Jezdil jsem se civikem 1.3 a musím říct že je to raketa. Měl bych co dělat s carinou abych jí to nandal. Civik je hrozně lehký a má výborný rozvor. Co teprve 2.0 Acord? To bude paráda, ale ta spotřeba. Každopádně, motory od Hondy - to je to nejlepší na točení, v otáčkách kde jiný končí, tak tam Honda začíná! Ale pozor na hondy, mají slabiny v tom že hnijou, to carina je proti korozi ošetřena lépe. Když už jsme u těch japonců, nekoukal jsi na 626 od Mazdy. Supr vůz s dobrým komfortem a šlape jako hodinky! Opravdu povedené auto.
A to jsi nejel s Hondou Civic 1.6 VTI 160K, to je sakra mazec, hlavně když řadíš až po 8.000 otáčkách.
Jo a 626 Mazda prý žere.

Jó každé auto žere, ale bavíme-li se o Hondě, potom nemá cenu řešit spotřebu. Pořád ale bude u 626 menší než u Hondy s takovým obsahem. Hlavně u Mazdy s 1.8 se vejdeš do povinného ručení a ještě na tom budeš lépe se spolehlivostí.
Quentin
Člen Týmu

Příspěvek od Quentin »

Lukáš Podlaha píše:
Quentin píše:
Jo a 626 Mazda prý žere.

Jó každé auto žere, ale bavíme-li se o Hondě, potom nemá cenu řešit spotřebu. Pořád ale bude u 626 menší než u Hondy s takovým obsahem. Hlavně u Mazdy s 1.8 se vejdeš do povinného ručení a ještě na tom budeš lépe se spolehlivostí.
To je pravda. Ono je těch hledisek daleko víc. Při dnešním provozu je asi dobře myslet i na bezpečnost. Carina má tuším 3 hvězdy, což sice není špička, ale tehdy asi nic moc lepšího nebylo. Civic je samozřejmě jiná třída, ale má myslím jen 1,5 nebo 2 hvězdy, takže neradno prát se třeba i jen s Fábií :-)
A ty hvězdičky v euroNCAP opravdu mají význam. Viděl jsem Crashtest mezi malým Renaultem Modus a velkým Volvem combi staršího roku a Volvo nedopadlo dobře.
Lukáš Podlaha
Člen Týmu

Jasně že Civik je jiná třída, ale zmínil jsem ho tam proto, protože ho znám, a moc dobře vím že honda motory prostě umí. Co se týká té bezpečnosti ta je samozřejmě nejdůležitější stránkou celého automobilu. Volvo se Sábem to všechno odsartovaly a jsou mojí nej.automobilkou. Francouzská auta na tom v dnešní době nejsou vůbec špatně co se týká bezpečnosti, ale kde byly tenkrát když to všechno začalo. Je pravda že jeden čas bralo Volvo dieslové jednotky přímo od Renaulta, myslím že to bylo hlavně v modelech S40 a V40, které se vyráběly v Nizozemsku společně s Mitsubishi Carisma. Nyní je cíl všech automobilek stejný - vysoká úroveň bezpečnosti a nízké emise.
Drobek.Ales
Člen Týmu

Příspěvek od Drobek.Ales »

Ahoj,možná ti tohle pomůže v rozhodování,možná ne. Mám od loňska Carinku E 1.6 16V,r.v. 94,jsem s ní naprosto spokojenej a neměnil bych. Před ní jsem se posunoval Accordem,měl jsem 2.3iSR,taktéž r.v. 94,taky skvělé autíčko,ale spotřeba a vůbec náklady byly úplně někde jinde než u Carinky. A to nejsem mladej kluk s nohou věčně na podlaze. Hlavně ve městě jsem se pod 10,0 litrů nedostal. Carinku jsem koupil,protože jsou si s Accordem hodně podobné,velká,pohodlná auta,a já osobně už bych neměnil.
Drobek. 4A-FE/85kW
Odpovědět

Zpět na „Carina“