4E-FE a turbo --> 4E-FTE

vše o tuningu na vozech Toyota
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Ano. Klasický "shoot" trvá do 5 vteřin. Ovšem nárůst výkonu nedělá motoru moc dobře. Ten regulovatelný tu 5s dávku rozdělí plynule po 15%s. A když už jsi v tom tak pak takto rozjetému motoru můžeš dat čichnout ještě jednou a klidně už ten tvrdý. Jinak nedávno jsem dělal pokus s kapalnym propanem u ropaka a výsledky byly více než pozitivní. :D :D :D
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Wow, předpokládám že do sání? Nebo se směsí?

Odkud jsi? Něco takovýho bych fakt rád viděl v akci (a třeba mě díky tomu přejde chuť :lol: )
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Engler4
Navigátor

Příspěvek od Engler4 »

Dost často mají celkem pěkný tady http://toyota.autobazar-pracharna.cz/. Nebo to udělej jako já,kup dvoulitra ,při normální jízdě tě nesežere a zrychlení pod deset na většinu předjíždění stačí a auta jsou už většinou slušně vybavená.
Carina 2 2.0 GLi 89 KW
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Engler4 píše:Dost často mají celkem pěkný tady http://toyota.autobazar-pracharna.cz/. Nebo to udělej jako já,kup dvoulitra ,při normální jízdě tě nesežere a zrychlení pod deset na většinu předjíždění stačí a auta jsou už většinou slušně vybavená.
Díky za tip.
Tahle diskuze se tedy přímo nevztahuje k mému budoucímu vozu, to budu vybírat víc s ohledem na praktičnost :) Jen mě to dřív zajímalo, jak to s tím 4EFTE je.

Prachárna vypadá fakt fajn, nicméně doufal jsem, že se s klidem vejdu do 100K - tady jsou celkem nad hranicí mého rozpočtu...
Obrázek
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

[/quote]Zrovna dneska říkal známej, že za nim přijel jeden kluk s Octávkou v tédéíčku a blbec měl propálenej píst, protože Voktávka byla hustě načipovaná a prej už i turbo bylo v hajzlu, takže šittuningu zdar :lol:[/quote] no a jestlipak víš proč se to stalo?? Když udeláš rekalibraci čidel,zvlášť toho co ovládá WG dojde ke zvýšení plnícího tlaku. Když to udeláš v rozumné míře do těch 0.2 bar tak to není ani takový nápor na motor a jednotka tam sama doplní palivo. Jenže tito "špílmachři" jdou ještě dále. Nechají palivovou mapu výrobce tak jak je,a jen prodlouží dobu vstřiku paliva.:D jenže! Nafta hoří dlouho...mooooc dlouho :D a tak ještě dohořívá na povrchu pistu... No a výsledek na sebe nenechá dlouho čekat. :D[/quote]

Tak pro tyhle tůůnery je to asi štěstí, když se něco vodvaří, aspoň viději, že tam ten nárust je :lol: A uplně nejlepší je, když si turbo cucne oleje, to je potom paráda, to už taky zažil, motor vytočenej na maximum, ale škoda, chcípnul ho přes rychlost, tak se motor nestačil roztrhnout :roll: :lol:
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila :-D

http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Marty píše:Wow, předpokládám že do sání? Nebo se směsí?

Odkud jsi? Něco takovýho bych fakt rád viděl v akci (a třeba mě díky tomu přejde chuť :lol: )
momentálně pulsuji mezi Prahou a Dobříší. Zkoušky většinou provádím,ty ročníky jako já a výše budou znát na silnici mezi Prahou a Štěchovicemi podél Vltavy. Před rokem 89 tam byl zkušební úsek pro auta. Já jsem o tom ani nechtěl moc mluvit protože to není zrovna moc profesionální přístup a tak když už jsem to nakousl... když si někde něco přečtu snažím se to uvést do praxe. :D no a tak co tedy že? :D takovou tu náhradu benzínové letlampy má doma asi každý. Já s ní většinou zapaluli gril. :D no a co je její náplní? Kapalny propan. :D takže jsem se s tím moc nezdržoval,vzal jsem hadici od autogenu píchnul ji přímo na saní mezi váhu a klapku druhý konec obsadil místo horáku na tu pistoli otočil dnem vzhůru umístil asi tak u zrcátka auto rozjel na zmiňovaném úseku a když už dál nemohlo tak jsem otevřel propan. :D no stačilo to asi na 7s,ale auto jsem na tu 5ku dorazil že 170 ke 200,pak zasáhl omezovač. :D a bylo po radosti. :D no a teď právě vyrábím nos. :D
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

no celkom nahodou som sem nahliadol a kukam, ze tu celkom zaujimave testy robis libore :-)
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Masaker masaker. Co na to těsnění pod hlavou?

Rozdíl mezi N2O a propanem je dost velký - N2O zlepšuje hoření (bohatší) směsi pod vyšším tlakem a propan navíc přidává další hořlavé prvky a jůůů k tomu ještě zvýší tlak a sníží teplotu vzduchu, ne? :twisted:

Jinak tu silnici podél Vltavy znám ... pěkná testovací rovinka :twisted:
Obrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

No on totiž u benzínu právě propan moc nefunguje. O to víc právě účinkuje s naftou. Proto se u nafty míjí oxid účinkem a používá se propan. Ochlazení každopádně. Tlak teplota to samé,a několikanásobně urychlí horeni nafty. Těsnění vydrželo. Holt koncernový shit. :D ale to není návod jak to dělat. To byla prostě momentální myšlenka a jelikož bylo vše potřebné po ruce šel jsem to ověřit. :D :D ale pokud by se to mělo používat tak rozhodně bych to vyrobil na stejném principu jako nos.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

A víš co je nejhorší,že mě ta chuť nepřesla! :D naopak. Říkal jsem si že zestárnu a dostanu rozum. :D V žádném případě. Čím víc zkušenosti člověk posbírá,tím větší chuť má je nějak zurocit. :D a tak až zrenovuji tu moji 3g,tak už mám myšlenku nějakého opravdu brutálního výkonu a auta třeba na sprint. Zatím objevuji a patram co to asi tak bude. :D
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Jako tohle je dost mimo téma ale znáte naše cvičné proudové letouny l29 a 39. Používaly se v nich motory m701 vyráběné v bývalém Motorletu předtím a nyní už opět Walter. Ty motory mají konstantní tah 9tun při forsaži 14tun a nejsou větší než koncernové 1.9TDi :D :D :D
Engler4
Navigátor

Příspěvek od Engler4 »

Pro Libor 12 Pokud nepřibrzdíš ,vypadá to na Mars,případně kousek dál.':lol:'
Carina 2 2.0 GLi 89 KW
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Engler4 píše:Pro Libor 12 Pokud nepřibrzdíš ,vypadá to na Mars,případně kousek dál.':lol:'
no tam dál bych nerad. :D :D to byla jen taková myšlenka na "staré časy" já je totiž dával dohromady. :D ty motory se po 2500h vyhazují protože není už 200% zaručena jejich funkce. Slouží však dále na zemi. Třeba železničáři je používají v zimě na odklízení sněhu. A pokud víš kde,není problém ho sehnat. S jeho opravou bych si snad ještě po těch letech poradil. :D
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Co se tyka instalace vstrikovani oxidu dusneho, tak to jde i podomacku a relativne levne, ale z pochopitelnych duvodu to NEMUZU DOPORUCOVAT ZKOUSET. V zasade ale jde cela sada vyrobit z prazdneho hasiciho pristroje (optimalne asi halonoveho), kusu pancerovane hadice, elektromagnetickeho ventilu, rele a trysky :twisted:
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Beaver píše:Co se tyka instalace vstrikovani oxidu dusneho, tak to jde i podomacku a relativne levne, ale z pochopitelnych duvodu to NEMUZU DOPORUCOVAT ZKOUSET. V zasade ale jde cela sada vyrobit z prazdneho hasiciho pristroje (optimalne asi halonoveho), kusu pancerovane hadice, elektromagnetickeho ventilu, rele a trysky :twisted:
yay :twisted:
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Tuning“