Letní pneu
Zdravím,mám Bridgestone 250,najeto cca 25000 km,nešetřím je,teď pojedou 3-tí letní sezonu a budou mimo(sjeté),v podstatě spokojenost,také souhlas s tím,že pokus pneu se nestihne sjet za ty 3-4 sezony tak guma není schopna držet,tak jako nová,pak to dělá neplechu.Během týdne jsem zrovna teď na něj.foru viděl nové testy a bylo třeba zajímavé,že u jedné značky byly různé stupně hodnocení v závislosti na rozměru.Asi to chce toho dost přečíst a pak ......Hodně štěstí při výběru pro všechny. Sláva nazdar výletu,nezmokli jsme už jsme tu....... zdar
"BUBBLE" 08/12, Toyota Yaris NG11 5HB 1.0 VVT-i 5M/T Active, 5,5 lt/100 km
letos
jsem nad tím taky dumal a nakonec sáhnul po continentalu, konkrétně ContiPremiumContact2. Nevím, jak hodně se těm testům dá věřit, ale tyhle gumy byly dobré v různých rozměrech. Z toho soudím, že buď continental uplácí jak může, nebo se jim tenhle model gum fakt povedl. Uvidíme, až budu mít přezuto. Žee se continental rychle sjíždí jsem už viděl na vícero forech, osobně si myslím, že je to daň za to, že má dobrou přilnavost aj za mokra-musí být měkčí.
Re: letos
Tiež si to myslím-ale vela predovšetkým záleží na stýle jazdy.A samozrejme kolko toho nabeháš.Ja nabeham napr.okolo 5000km za sezonu ,takže mne by mali vydržať v pohode aj 4 sezony. (to si len myslím) .Kesu píše: Žee se continental rychle sjíždí jsem už viděl na vícero forech, osobně si myslím, že je to daň za to, že má dobrou přilnavost aj za mokra-musí být měkčí.

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
- 213
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim,
ja mam na aute tyto Dunlop SP Sport 01 185/60 R15 84 T Letní dva roky, najeto 22 000 km a stale jako nove. Nejsem zadny odbornik na pneu, ale doporucuji. Spokojenost ve vsech smerech.
Muzete juknout treba tady:
http://www.pneumatiky.cz/dunlop-sp-spor ... letni.html
ja mam na aute tyto Dunlop SP Sport 01 185/60 R15 84 T Letní dva roky, najeto 22 000 km a stale jako nove. Nejsem zadny odbornik na pneu, ale doporucuji. Spokojenost ve vsech smerech.
Muzete juknout treba tady:
http://www.pneumatiky.cz/dunlop-sp-spor ... letni.html
Yaris_1.33_CVT_ 6/2015
Verso_1.8_CVT_2016
Verso_1.8_CVT_2016
Zdravim, mam lamersku otazku
...tykajucu sa letnych pneu tak zato sem pisem....
Letne gumy su vsetky rovnake? co sa smeru dezenu tyka?
Zimne mam dve na jednu stranu, dve na druhu. Maju aj sipku ako sa maju otacat. Ale letne som si teraz (pri vymene) vsimol ze su rovnake a nemaju sipku ani nic. Cize jedna strana auta ma zly smer dezenu, teda podla mna.
Stopa by bola asi takto...
///-----///
///-----///
Nemalo by to byt ? ...
\\\-----\\\
///-----///
Tu je aj foto pre uplnu predstavu. fotene predne pneumatiky z predu.
Lava pri vodičovi ___________ Prava pri spolujazcovi
Tak teraz neviem :/ ci sa to neriesi vobec pri letnych alebo je nieco špatne.
Diki

Letne gumy su vsetky rovnake? co sa smeru dezenu tyka?
Zimne mam dve na jednu stranu, dve na druhu. Maju aj sipku ako sa maju otacat. Ale letne som si teraz (pri vymene) vsimol ze su rovnake a nemaju sipku ani nic. Cize jedna strana auta ma zly smer dezenu, teda podla mna.
Stopa by bola asi takto...
///-----///
///-----///
Nemalo by to byt ? ...
\\\-----\\\
///-----///
Tu je aj foto pre uplnu predstavu. fotene predne pneumatiky z predu.
Lava pri vodičovi ___________ Prava pri spolujazcovi
Tak teraz neviem :/ ci sa to neriesi vobec pri letnych alebo je nieco špatne.
Diki
Sú pneumatiky, hlavne tie modernejšie, ktoré majú stranový dezén, to znamená že na jednom boku je nápis "inside" a na druhom boku "outside". Tu treba dávať pozor len pri montáži na disk aby out bolo z vonkajšej strany kolesa. Na auto sa môžu montovať aj na prvú aj lavú stranu. Tvoje pneumatiky podla foto nemajú ani smerový ani stranový dezén a že sú rovnaké, to vôbec nevadí, nelám si hlavu nad tým. [/u]
TOYOTA Yaris 1.0 VVTi, r.v. 2009, spotreba 4.7l.
to jsou podle obrázku good year gt2, že ano? Tak jediná jejich chyba bude, že jsou asi už starší, ne?TomasY píše: Letne gumy su vsetky rovnake? co sa smeru dezenu tyka?

jinak pneumatiky mají bud šipku (zimní) a když nemají šipku, tak se mají montovat číslem DOT na zevní stranu (takové políčko s datem výroby je vyplněné jen na jedné straně) - protože kvuli chodníkům bývá zesílená zevní strana. U některých pneu je to jedno.