Max.rýchlosť

vše ohledně modelové řady Yaris
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

To rozhodne daj vediet, ked sa ti to podari do obmedzovaca na 4ke... :)
takze to si mal oacky asi 6500-7000? A nehucal motor ci brehy? sak uz len ten zvuk ta musi vystrasit ze uz dost ,spomal :D
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
bruno75
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bruno75 »

Praveze nie. Ten zvuk motora nad 6000rpm je nadherny. Proste to su tie spravne otacky na japonca :)
Samozrejme vyskusam tu maximalku a dam vediet.
Yaris NG 1,3 VVT-i Terra Cool
Yaris 2007
Navigátor

Příspěvek od Yaris 2007 »

bruno75

Máš pravdu, japonci majú radi otáčky, ale všetko s mierou. Na ten obmedzovač otáčok by som sa veľmi nespoliehal. Kolegovi enzetovi na Swiftovi 1,3 sa podarilo pretočiť motor, ikeď len pri nesprávnom preradení ale predsa a obmedzovač ho nezastavil. Tu je jeho citát:

"Pricina poruchy bolo pretocenie motora. Na trojke 145 a prask do dvojky. Piesty my narazili do vyfukovych ventilov ktore sa mi ohli. Plus vo stvrtom valci piestne kruzky klaknute. Menili mi toho vela. Neviem presne co, lebo dostal som len papier z toho co som platil. Ale podla mna boli menene, piesty aj s kruzkami, vsetkych 16 ventilov. Vymedzovacie podlozky a nejake neviem co s ventilom."

mio

Občasné vytočenie k 5500, max. 6000 ot./min ak je motor zabehnutý by nemalo robiť tisícke v trojvalci problém. Ale k obmedzovaču určite nie. Predsa je to strašne malý motorček, malý objem, 3 valce, hliníková zliatina a veľmi nízka spotreba. Na Swiftovi 1,3, ktorého mám 6 mesiacov sa mi podarilo dosť otáčky k obmedzovaču len 2x aj to pri nevyhnutnom predbiehaní. Ale po tom ako enzetovi sa podarilo pretočiť motor si na to dávam pozor.
Fox
Člen Týmu

Na trojke 145 a prask do dvojky

Příspěvek od Fox »

Tak omezovač maká jen směrem nahoru a je to upozornění že dál zžmotor nechce... To, že dal z trojku dvojku omezovač neochrání.. To je jeho blbost..
Toyota YARIS 1,0 TERRA COOL
bruno75
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bruno75 »

Porovnavate neporovnatelne....
Obmedzovat funguje na principe priskrtenia vstrekovania paliva prave pri dosiahnuti vyrobcom stanovenych kritickych otacok (nie su tie iste ako cervene pole na otackomeri). Toto chrani motor aby si ho nemohol znicit doslova samodestrukciou (funguje pri zrychlovani)

Pretocenie motora ktore je tu spomenute neochrani ziadny elektronicky system a je sposobne doslova hlupostou, resp. omylom pri radeni. Tomuto sa nijako neda zabranit ale zase na druhu stranu stava sa to len velmi ojedinele a to v pripade, ze motor je napriklad na 4-tom prevodovom stupni uz v cervenych otackach, pripadne az na obmedzovaci a vtedy sa tam podari dat namiesto 5-tky prave 3-ka alebo nebodaj 2-ka. S tym sa nevysporiada ziaden motor :(
bruno75
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bruno75 »

Vytocit motor do kritickych otaciek sa nemusite ani zdaleka obavat. Nemajte strach on to v pohode znesie a vyrobca s tym pri konstrukcii a nadstaveni obmedzovaca pocita. Motoru v normalnej kondicii (po zabehu) sa absolutne nic nemoze stat, dokonca by som povedal, ze je to menej skodlive ako napriklad dlhsia jazda pod 1500rpm kedy motor trpi ovela viacej.
Inak velmi dolezite je nechat motor dostatocne zahriat a netocit ho do vysokych otaciek (ale ani nepodtacat) pokial je studeny.
Yaris 2007
Navigátor

"Inak velmi dolezite je nechat motor dostatocne zahriat a netocit ho do vysokych otaciek (ale ani nepodtacat) pokial je studeny."

S týmto súhlasím, a myslím, že je to uvedené aj v manuáli každého auta.
KiciDevil
Navigátor

Příspěvek od KiciDevil »

mio píše:To rozhodne daj vediet, ked sa ti to podari do obmedzovaca na 4ke... :)
takze to si mal oacky asi 6500-7000? A nehucal motor ci brehy? sak uz len ten zvuk ta musi vystrasit ze uz dost ,spomal :D
ten zvuk je nadherny yaris vobec neplace len si pospevuje :)
3/07 Toyota Yaris 1.3 5D Terra (Black Mica)
THIMLICK
Člen Týmu

Příspěvek od THIMLICK »

No lidi nevim jak se nekomu mohlo podarit pri 145km/h podradit na dvojku..... Mam 3 auta a ani na jednom to nejde.TechnicKy nemozne. Muzu drzet spojku jak dlouho chci ale tu 2ku tam nedam. Mam vectru 2.5,Auris 1.4D4D a yaris 1.3CUP
Jinak kola se v prevodovce toci tak ryhle ze bys vylamal vsechny zuby u 2jky
warrior
Manager Týmu

Příspěvek od warrior »

a co kdyz to poradne proslapne v meziplynu?tak by se to mohlo srovnat natolik,ze by tam ta rychlost zapadla.(ciste hypoteticky)jednicku tam taky dostanu v 50ce uplne bezproblemu
celica 1,6
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

No ja mam dost problem dat jednicku uz pri 20km/h....niekedy aj menej a nejde lahko zaradit...alebo sa neda vobec.Musim ist tak 8-9km/h...
Len ma nestraste ze mam vadne auto :) lebo aj tak s tym nic neurobim :D
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Yaris 2007
Navigátor

A jednotka by sa nemala radiť len ak auto stojí? S výnimkou Swifta 1,3 , ktorý má dlhé sprevodovanie a tam sa to inak ani nedá.
THIMLICK
Člen Týmu

Příspěvek od THIMLICK »

No na Vectre dam 2jku u 135KM/H , ale to proto ze motor pak ma 5800 otacek. Tak nevim ale pripada mi ze tam jdou zaradit rychlosti , ktere se schoduji s pasmem otacek pro ne vyhrazene..........
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

to pri yarise je to sprevodovane tak, ze ma max. ťah do 3800ot/min (najvacsi narast vykonu), vtedy treba preradit. aspon tak to robim ja a samozrejme pri poslednom kvalte ist az co to da.
warrior
Manager Týmu

Příspěvek od warrior »

mio píše:No ja mam dost problem dat jednicku uz pri 20km/h....niekedy aj menej a nejde lahko zaradit...alebo sa neda vobec.Musim ist tak 8-9km/h...
Len ma nestraste ze mam vadne auto :) lebo aj tak s tym nic neurobim :D
to je normalni,to prave chrani proti tomu pretoceni.Ale s meziplynem by tam mela zapadnout snad dobre,taky mne to obcas stve kdyz nekam dojizdim a potrebuji tam narvat tu jednicku.
celica 1,6
Odpovědět

Zpět na „Yaris“