Prevodovka,synchrony-oprava,zkusenosti-na co bacha?

vše ohledně modelové řady Celica
Celerak2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Celerak2.0Gti »

Pavo.B. píše:Dneska jsem vylil z prevodovky olej, ale jaksi ho nebylo 2,6 litru jak je napsano ve workshopu ale asi tak 1 litr. A kolik ho tam mate vy? zajimalo by me kudy utek, jediny misto by mohlo bejt kolem homokinetaku - da se koupit to gufero? Jinak doufam ze bude moje prevodovka dobra.
možná se pletu, ale utéct by mohl i kolem gufera co je pod spojkovým ložiskem - na hnací hřídeli (esi to říkám jak nějakej amatér tak sorry odborníci ) nebo pak teda jak říkáš kolem poloos
"Její největší problém je v tom, že se u nás nikdy oficiálně nedostala do prodeje. Byla to velká chyba…"
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Chapu, ale tam to nebylo, tam je to cisty. Bojim se ze to kape kolem jedny poloosy, tak nevim jastli mam to gufero vymenit- kdyz to mam rozebrany. Je to hrozny, tyhlety opravy strasne zdrzujou, dneska jsem jinak spojku a prevodovku hodil na motor a nalakoval prahy a lemy. Uz to konecne vypada lip. Je to srani se starou pani Celicou.
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Celerak2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Celerak2.0Gti »

Pavo.B. píše:Chapu, ale tam to nebylo, tam je to cisty. Bojim se ze to kape kolem jedny poloosy, tak nevim jastli mam to gufero vymenit- kdyz to mam rozebrany. Je to hrozny, tyhlety opravy strasne zdrzujou, dneska jsem jinak spojku a prevodovku hodil na motor a nalakoval prahy a lemy. Uz to konecne vypada lip. Je to srani se starou pani Celicou.
když už to máš rozdělaný a máš podezření, tak to vyměň chlape, než to pak rozdělávat znovu..
jj je to jak jsi řekl, sraní, ale výsledek bude stát za to :P
"Její největší problém je v tom, že se u nás nikdy oficiálně nedostala do prodeje. Byla to velká chyba…"
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
Radus2,0Gti
Věčnej rejpal

Příspěvek od Radus2,0Gti »

Né kdyžtak, ale určitě
RAV4 D-CAT
petiss2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petiss2.0Gti »

Radus2,0Gti píše:WAW to je poklona, kterou bych nečekal :oops:
Tak musím(e) si tě předcházet když pak po tobě zas budeme něco potřebovat 8)
cipajs
Navigátor

Příspěvek od cipajs »

Měnili jste už někdo synchrony na 7.g? Případně nějaké typy, či zkušenosti s cenou?
Obrázek
pito
Člen Týmu

Příspěvek od pito »

nazdar tieš by ma to zaujimalo...idem to davať robyť 2-3 určite ,kolko stoja cca.??
dik
Amadeus
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Mám jednu převodovku k mání pokud by byl zájem.T23,2002,6q,stav funkční.Cena dohodou.
Obrázek
Kysi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kysi »

Je tu nekdo kdo resil prevodovku a synchrony na 6. gen? Taky me to zajima..
Celica 2.0 GT 97' ST202 [3S-GE] (125kW/170HP)
Henry Fox
Člen Týmu

Příspěvek od Henry Fox »

svého času jsme měnil synchron na 1. a na 2. stupni.Nakonec i oběžné kolo 2.ho stupně a samozřejmě těsnění.Synchrony tehdá stály 600 kč jeden a tesnění asi do 500kč.Nejdražší bylo to kolo - 3200 Kč, nezdála se mi totiž dosedací plocha synchronu , jakoby tam byla napálená vrstva tý kompozice, tak jsem to radši vyměnil , když jsem to měl rozhozený.Žádný záludnosti by tam neměly být,když si dá člověk pozor.Jinak jsem potom dal do převodovky syntetický olej Valvoline 75W/90 místo toho co je v předpisu( mám pocit že dexron ,něco jako v servořízení), i v Toyotě mi to schválili,když je to komplet vyčištěný . :)
Naposledy upravil(a) Henry Fox dne stř 20.05.2015, 09:59, celkem upraveno 1 x.
Toyota Celica 86" 2,0 GT 3S - GE
Jede jako z praku!
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: Prevodovka,synchrony-oprava,zkusenosti-na co bacha?

Příspěvek od Ditri »

Zdarte. Cas se s casem sesel a resim tu samou věc. Ty blaho uz to auto mam 9 let...neuveritelne....Když jsem se poprvé ptal tak jsem pak radeji koupil další prevodku a vse bylo ok. V soucasnosti resim opet problém se synchronem. Kdyby někdo vedel - budu vdecny za typ.

Za studena při razeni na 3stupen - převodovka nekdy skrtne (pokud nedavam meziplyn) když se to zahreje je vse ok. Chci se zeptat > neda se pouzit nejaky optimalni olej který by tohle poresil bez nutnosti opravy? Mate nejake typy? Jinak servis no :-)
> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
Henry Fox
Člen Týmu

Příspěvek od Henry Fox »

Pokuď ti to dělá za studena, tak by asi bylo dobrý dát převodový olej s nižší viskozitou.Nevím do kterýho auta to máš, já na čtvrtý generaci měl doporučeno v knížce Dexron nebo olej na servořízení (ATF), to je nejtekutejší olej co tam můžeš dát. Ale já dával 75w syntetiku převodový, což mi schválili i v Toyotě servisu 8) , kde jsem ho kupoval a po generálce převodovky. No je jasný, že je asi u tebe chycený synchron, takže tě asi časem nemine oprava, takže jedině to zkusit s tím olejem.
Toyota Celica 86" 2,0 GT 3S - GE
Jede jako z praku!
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

zdar diky za echo. Ja se nakonec docetl ze u tech 00-02 GTS Celic je tohle napul vyrobni vada a ze se to resi nejakymi jinými opravnymi komponenty pro synchrony 3-4stupne nez dle VIN. Tak to mozna objednam z ameru a necham vymenit. Je fakt ze lidi v zahranici na forech popisuji, ze když tam nalijes olej Redline MT90 nebo něco co není zakladni olej který ti tam prskne bezny mechanik - ze je tom hodne rozdil. Fakt je, ze ted jsem nechal vymenit olej v prevodce a jde to poznat, před tim jsem tam mel jeste nejaka aditiva a slo to poznat jen v zime když byl mraz...Nuze uvidi se. Zajimalo mne, zdali nemá někdo podobnou zkušenost v CR..dik
> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
stenky
Věčnej rejpal

Příspěvek od stenky »

2003+ synchrony na 3 a 4 su upgradnute a riesia tu takzvanu vyrobnu (ale skor designovu vadu)
redline mt90 planujem liat do S53 a aj do C60 prevodovky. mozem poreferovat ked si spomeniem.
Obrázek
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

ahoj - ano ano uz jsem to taky zjistil s temi synchrony. Diky za info! Nasel jsem seznam casti a mozna to casem objednam primo z ameru vyjde to podstatne levneji nez tady. Dej vedet jak s olejem, ja tam dam Valvoline GL4 a jsem zvedav. Preci jen bych ten redline musel objednat z ameru coz mi prijde komplikovane na pokus a navíc i na EU marketu jsou dobre oleje...podstatne je pry dat tam GL4. Urco dej vedet jak to dopadne!
Odpovědět

Zpět na „Celica“