Yaris NG 1.3

vše ohledně modelové řady Yaris
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

to todler: ja mam 1,0l a šiel som predpisovo, dialnica slovensko, chorvatsko. Bezna cesta -madarsko, slovinsko. cesta az na Brac-cca 1200km tam a 1200km nazad. Ja som sa nedostal este s yarisom nad 6,0l/100km so spotrebou. mozno teraz v zime
Jojo
Navigátor

Příspěvek od Jojo »

To todler.No dúfam,že sa mi nevyskytne ten problém,čo Tebe.No ja ho chcem kúpiť na jar budúceho roka,tak od začiatku výroby ubehnú už aspoň 2 roky?
Roman Grepl ing.
Člen Týmu

dotaz na člena týmu TODLER

Příspěvek od Roman Grepl ing. »

vlastním 1,3 terra cool,třídvéř,plně s tebou souhlasím v hodnocení plusů a mínusů,ale nepochopil jsem ty problémy s řemenem,jak se to projevuje
(hluk ?),mám najeto za rok (garanční prohlídka 12/2006) cca 12 000 a žádný problém v technice.Pouze jsem reklamoval to nešťastné sedadlo řidiče,respektive jeho opěrku,ktará v prudčeji projeté zatáčce za zády"cvakne" (znovu zdůrazňuji,že mám třídvéř a opěradlo často sklápím při výběru zavazadlaze ze zadního sedadla),což není tragedie,ale ani nic příjemného.Sedadlo rozebrali a složili a konstatovali,že chyba bude v konstrukci,protože žádnou vadu nenašli.
Hlava
Člen Týmu

Příspěvek od Hlava »

v zasade bych take souhlasil. trochu mi jeste vadi levne vypadajici a snadno poskrabatelne plasty v interieru a vyssi hluk v rychlostech nad 120 (pak je to ale az do 199 stale stejne :) ). s autem je tak bajecne svezeni, ze mu odpustim vse! je to proste bajecna HRACKA! auticko jsme kupovali 5/2007 v akci od Tsusha ("nulovy" leasing - dali k tomu jeste zadarmo navigaci Garmin, prodlouzena zaruka, garancky zdarma, ...). jsme spokojeni, i kdyz posledni dobou v Jariskovi piska a vrze, nepravidelne, pri brzdeni a plnem rejdu :), resilo se to tady na foru, btw. mame Terra Cool 5dv 1.3
Yaris NG 1.3, Terra Cool+nejake blbosti navic
todler
Navigátor

problém

Příspěvek od todler »

TO Roman Grepl ing
Závada se projevuje pouze u studeného motoru.Po nastartování je slyšet kovové cvrlikání a ševelení.Po zahřátí vše OK.Dneska jsem byl vyměnit řemen.Dostal jsem řemen s jiným tvarem drážek.Bude to dělat asi první várka nových Yarisků s motorem 1,3.Jsem pokusný králik tak uvidíme co to bude dělat.Jsem rád, že moje auto může všem pomoct :twisted: :twisted:
KiciDevil
Navigátor

Re: spotřeba

Příspěvek od KiciDevil »

todler píše:To Tomko
To jsi jel jak důchodce????Já jsem jel do CHorvatska a spotřeba cca 6,5l.Je pravda, že jsem to nešetřil cca150 -160km/h.Míň ta 1,3 nejede :lol: jo a celou dobu klimka
no neviem ci je to novym motorom ale mne zere pri 150 km/h asi tak 10l na 100 aspon podla pocitaca. Teraz mi ukazuje priemernu 8,2l/100km no dufam ze ked motor sadne a po vymene oleja pri 15000km sa to upravy na vase hodnoty :)
3/07 Toyota Yaris 1.3 5D Terra (Black Mica)
piglet
Navigátor

Re: Yaris NG 1.3

Příspěvek od piglet »

Jojo píše:Ahojte.Mám záujem o Toyotu Yaris 1.3 Terra.Chcel by som poprosiť o Vaše názory na toto autko.Chcem ho kúpiť na jar budúceho roka,škoda,že akcia klima zadarmo je len do konca roka :oops: Vopred ďakujem za názory a pripomienky...[/b]
Neviem ako v CZ ale na SK sa udajne 1.3 preda velmi malo (nejak do 10% - aspon rok 2005 co som sa dopocul), ja mam 1.3 s klimou, myslim ze to je pre yaris idealny motor, aj to taha, aj po meste sa povozis. O chvilu budem mat odjazdenych 10 tis. porucha zatial ziadna, az na nejake zvuky (niekedy piskanie za jazdy, niekedy piskanie pri plne vytocenom volante). 10 tis. je kazdopadne malo na to nejak hodnotit spolahlivost, skor vlastne pocity, teda ja som spokojny :) A tesi ma ze ma zatial nenahala na ceste. Ja by som sa pre yaris rozhodol myslim opat.

A dufam ze nebudem mat problem s tym remenom.. Nechce sa mi verit zeby toyota spravila nejaku fatalnu chybu aj ked je to novy model..
piglet
Navigátor

Příspěvek od piglet »

este cosi, ze ja som dost dlho vyberal, a yaris mi vychadzal vtedy najlepsia volba, spolahlivost, bezpecnost, nekradne sa, ..u inych znaciek bola vyhodna akurat cena, ale verim ze aj taka fiesta moze sluzit rovnako ako yaris a clovek este usetri :) ale ja som chcel yaris :)
Jojo
Navigátor

Příspěvek od Jojo »

Mám takú otázku,ale asi mi nikto nebude vedieť povedať.ako som už písal,chcem yaris kúpiť na jar budúceho roka,ale ta akcia(klima zdarma) platí iba do konca tohto.a netuším,či bude ta akcia pokračovať,alebo bude niaka obdobná...nechcem zaplaťiť o 25 tisíc viac,ale na zimu kupovať tiež moc nie :)
todler
Navigátor

spotřeba

Příspěvek od todler »

To KiciDevil
Nechci tě strašit, ale mi ten motor žral stejně na začátku i po 15000km.Žádné zajetí pořád cca 6l.
todler
Navigátor

fatální chyba

Příspěvek od todler »

To: Piglet
Nejedná se o fatální chybu (takové Toyota nedělá).
S tou poruchou-neporuchou možná najezdíš (možná ne) spoustu kilometrů.Je to prý jenom zvukový projev, který neohrožuje spolehlivost auta.No když ti něco cinká v motoru a cca 15000km to nedělalo tak to příjemné není.Za chvíli skončí záruka a já nemám v plánu auto měnit a topit další prachy v plechové kraksně.Koupil jsem TOYOTU a doufal, že vydrží aspoň 10let (cca 100000km)
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Jojo píše:Mám takú otázku,ale asi mi nikto nebude vedieť povedať.ako som už písal,chcem yaris kúpiť na jar budúceho roka,ale ta akcia(klima zdarma) platí iba do konca tohto.a netuším,či bude ta akcia pokračovať,alebo bude niaka obdobná...nechcem zaplaťiť o 25 tisíc viac,ale na zimu kupovať tiež moc nie :)
Neboj 20 tis. na ceně auta usmlouváš, takže jakoby jsi měl klimu zdarma :twisted:
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
KiciDevil
Navigátor

Příspěvek od KiciDevil »

Jojo píše:Mám takú otázku,ale asi mi nikto nebude vedieť povedať.ako som už písal,chcem yaris kúpiť na jar budúceho roka,ale ta akcia(klima zdarma) platí iba do konca tohto.a netuším,či bude ta akcia pokračovať,alebo bude niaka obdobná...nechcem zaplaťiť o 25 tisíc viac,ale na zimu kupovať tiež moc nie :)
Tie akcie predajcov su uplne na smiech co sa tyka konecnej ceny vychadza zhruba rovnako stale. Niekedy je za dara farba a doplnky inokedy klima alebo akciovy model. Ked sa na to pozries z odstupom a vies co v aute chces mat vyde ta to vzdy podobne draho takze toho by som sa nebal. Akcie su len na to aby sa ludia bavkali ale nema to dopad na cenu auta teda nie az taky velky ako sa oni tvaria. :D 8)
KiciDevil
Navigátor

Re: spotřeba

Příspěvek od KiciDevil »

todler píše:Nechci tě strašit, ale mi ten motor žral stejně na začátku i po 15000km.Žádné zajetí pořád cca 6l.
kua dufam, ze to je normalka. inac ta spotreba si beha jak sa jej paci teraz zase najnovsie mam 7.1l na pocitaci no kua sak keby sa mi zacala kazit tak by ma asi eblo. Seci (az na par vynimiek) su spokojni a ja by som akurat dostal tek pokazeny kus. prosim toyotoveho boha aby bol kici v poradecku. :) A dufam ze tvoje problemy sa tiez vyriesia. Ta tvoja spotreba je fakt nizka aj na 1,3l este ked tvrdis ze chodis rychlo. Ja ked som jazdl jemnucko prve 4 tis. tak som isiel na 6,1l/100km. max 3 tis otacok.
KiciDevil
Navigátor

Příspěvek od KiciDevil »

to jojo

napadlo ma ako vyriesis svoj problem. Nechaj si spravit auto na objednavku cena bude podal dohody s dealerom auto bude najskor za tri mesiace(preckas zimu) a bude v nom to co ty chces a nie to co ti ponuka dealer. Len potom sa ti moze stat ze ked dostanes svoju toyotu tak equivalent bude asi o 20 000 lacnejsi pretoze si osobne myslim ze pride facelift a tym padom starsie toyotky budu lacnejsie :)
Odpovědět

Zpět na „Yaris“