Yaris NG 1.3
-
- Člen Týmu
dotaz na člena týmu TODLER
vlastním 1,3 terra cool,třídvéř,plně s tebou souhlasím v hodnocení plusů a mínusů,ale nepochopil jsem ty problémy s řemenem,jak se to projevuje
(hluk ?),mám najeto za rok (garanční prohlídka 12/2006) cca 12 000 a žádný problém v technice.Pouze jsem reklamoval to nešťastné sedadlo řidiče,respektive jeho opěrku,ktará v prudčeji projeté zatáčce za zády"cvakne" (znovu zdůrazňuji,že mám třídvéř a opěradlo často sklápím při výběru zavazadlaze ze zadního sedadla),což není tragedie,ale ani nic příjemného.Sedadlo rozebrali a složili a konstatovali,že chyba bude v konstrukci,protože žádnou vadu nenašli.
(hluk ?),mám najeto za rok (garanční prohlídka 12/2006) cca 12 000 a žádný problém v technice.Pouze jsem reklamoval to nešťastné sedadlo řidiče,respektive jeho opěrku,ktará v prudčeji projeté zatáčce za zády"cvakne" (znovu zdůrazňuji,že mám třídvéř a opěradlo často sklápím při výběru zavazadlaze ze zadního sedadla),což není tragedie,ale ani nic příjemného.Sedadlo rozebrali a složili a konstatovali,že chyba bude v konstrukci,protože žádnou vadu nenašli.
v zasade bych take souhlasil. trochu mi jeste vadi levne vypadajici a snadno poskrabatelne plasty v interieru a vyssi hluk v rychlostech nad 120 (pak je to ale az do 199 stale stejne
). s autem je tak bajecne svezeni, ze mu odpustim vse! je to proste bajecna HRACKA! auticko jsme kupovali 5/2007 v akci od Tsusha ("nulovy" leasing - dali k tomu jeste zadarmo navigaci Garmin, prodlouzena zaruka, garancky zdarma, ...). jsme spokojeni, i kdyz posledni dobou v Jariskovi piska a vrze, nepravidelne, pri brzdeni a plnem rejdu
, resilo se to tady na foru, btw. mame Terra Cool 5dv 1.3

Yaris NG 1.3, Terra Cool+nejake blbosti navic
problém
TO Roman Grepl ing
Závada se projevuje pouze u studeného motoru.Po nastartování je slyšet kovové cvrlikání a ševelení.Po zahřátí vše OK.Dneska jsem byl vyměnit řemen.Dostal jsem řemen s jiným tvarem drážek.Bude to dělat asi první várka nových Yarisků s motorem 1,3.Jsem pokusný králik tak uvidíme co to bude dělat.Jsem rád, že moje auto může všem pomoct

Závada se projevuje pouze u studeného motoru.Po nastartování je slyšet kovové cvrlikání a ševelení.Po zahřátí vše OK.Dneska jsem byl vyměnit řemen.Dostal jsem řemen s jiným tvarem drážek.Bude to dělat asi první várka nových Yarisků s motorem 1,3.Jsem pokusný králik tak uvidíme co to bude dělat.Jsem rád, že moje auto může všem pomoct

- KiciDevil
- Navigátor
Re: spotřeba
no neviem ci je to novym motorom ale mne zere pri 150 km/h asi tak 10l na 100 aspon podla pocitaca. Teraz mi ukazuje priemernu 8,2l/100km no dufam ze ked motor sadne a po vymene oleja pri 15000km sa to upravy na vase hodnotytodler píše:To Tomko
To jsi jel jak důchodce????Já jsem jel do CHorvatska a spotřeba cca 6,5l.Je pravda, že jsem to nešetřil cca150 -160km/h.Míň ta 1,3 nejedejo a celou dobu klimka

3/07 Toyota Yaris 1.3 5D Terra (Black Mica)
Re: Yaris NG 1.3
Neviem ako v CZ ale na SK sa udajne 1.3 preda velmi malo (nejak do 10% - aspon rok 2005 co som sa dopocul), ja mam 1.3 s klimou, myslim ze to je pre yaris idealny motor, aj to taha, aj po meste sa povozis. O chvilu budem mat odjazdenych 10 tis. porucha zatial ziadna, az na nejake zvuky (niekedy piskanie za jazdy, niekedy piskanie pri plne vytocenom volante). 10 tis. je kazdopadne malo na to nejak hodnotit spolahlivost, skor vlastne pocity, teda ja som spokojnyJojo píše:Ahojte.Mám záujem o Toyotu Yaris 1.3 Terra.Chcel by som poprosiť o Vaše názory na toto autko.Chcem ho kúpiť na jar budúceho roka,škoda,že akcia klima zadarmo je len do konca rokaVopred ďakujem za názory a pripomienky...[/b]

A dufam ze nebudem mat problem s tym remenom.. Nechce sa mi verit zeby toyota spravila nejaku fatalnu chybu aj ked je to novy model..
fatální chyba
To: Piglet
Nejedná se o fatální chybu (takové Toyota nedělá).
S tou poruchou-neporuchou možná najezdíš (možná ne) spoustu kilometrů.Je to prý jenom zvukový projev, který neohrožuje spolehlivost auta.No když ti něco cinká v motoru a cca 15000km to nedělalo tak to příjemné není.Za chvíli skončí záruka a já nemám v plánu auto měnit a topit další prachy v plechové kraksně.Koupil jsem TOYOTU a doufal, že vydrží aspoň 10let (cca 100000km)
Nejedná se o fatální chybu (takové Toyota nedělá).
S tou poruchou-neporuchou možná najezdíš (možná ne) spoustu kilometrů.Je to prý jenom zvukový projev, který neohrožuje spolehlivost auta.No když ti něco cinká v motoru a cca 15000km to nedělalo tak to příjemné není.Za chvíli skončí záruka a já nemám v plánu auto měnit a topit další prachy v plechové kraksně.Koupil jsem TOYOTU a doufal, že vydrží aspoň 10let (cca 100000km)
- T.Y.N.G.
- Věčnej rejpal
Neboj 20 tis. na ceně auta usmlouváš, takže jakoby jsi měl klimu zdarmaJojo píše:Mám takú otázku,ale asi mi nikto nebude vedieť povedať.ako som už písal,chcem yaris kúpiť na jar budúceho roka,ale ta akcia(klima zdarma) platí iba do konca tohto.a netuším,či bude ta akcia pokračovať,alebo bude niaka obdobná...nechcem zaplaťiť o 25 tisíc viac,ale na zimu kupovať tiež moc nie

Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
- KiciDevil
- Navigátor
Tie akcie predajcov su uplne na smiech co sa tyka konecnej ceny vychadza zhruba rovnako stale. Niekedy je za dara farba a doplnky inokedy klima alebo akciovy model. Ked sa na to pozries z odstupom a vies co v aute chces mat vyde ta to vzdy podobne draho takze toho by som sa nebal. Akcie su len na to aby sa ludia bavkali ale nema to dopad na cenu auta teda nie az taky velky ako sa oni tvaria.Jojo píše:Mám takú otázku,ale asi mi nikto nebude vedieť povedať.ako som už písal,chcem yaris kúpiť na jar budúceho roka,ale ta akcia(klima zdarma) platí iba do konca tohto.a netuším,či bude ta akcia pokračovať,alebo bude niaka obdobná...nechcem zaplaťiť o 25 tisíc viac,ale na zimu kupovať tiež moc nie

- KiciDevil
- Navigátor
Re: spotřeba
kua dufam, ze to je normalka. inac ta spotreba si beha jak sa jej paci teraz zase najnovsie mam 7.1l na pocitaci no kua sak keby sa mi zacala kazit tak by ma asi eblo. Seci (az na par vynimiek) su spokojni a ja by som akurat dostal tek pokazeny kus. prosim toyotoveho boha aby bol kici v poradecku.todler píše:Nechci tě strašit, ale mi ten motor žral stejně na začátku i po 15000km.Žádné zajetí pořád cca 6l.

- KiciDevil
- Navigátor
to jojo
napadlo ma ako vyriesis svoj problem. Nechaj si spravit auto na objednavku cena bude podal dohody s dealerom auto bude najskor za tri mesiace(preckas zimu) a bude v nom to co ty chces a nie to co ti ponuka dealer. Len potom sa ti moze stat ze ked dostanes svoju toyotu tak equivalent bude asi o 20 000 lacnejsi pretoze si osobne myslim ze pride facelift a tym padom starsie toyotky budu lacnejsie
napadlo ma ako vyriesis svoj problem. Nechaj si spravit auto na objednavku cena bude podal dohody s dealerom auto bude najskor za tri mesiace(preckas zimu) a bude v nom to co ty chces a nie to co ti ponuka dealer. Len potom sa ti moze stat ze ked dostanes svoju toyotu tak equivalent bude asi o 20 000 lacnejsi pretoze si osobne myslim ze pride facelift a tym padom starsie toyotky budu lacnejsie