koupě nového Yariska 1.3

vše ohledně modelové řady Yaris
Yaris 2007
Navigátor

Příspěvek od Yaris 2007 »

Nechcem sa zastávať Škodovky, keďže mám objednaného Yarisa NG, ale Fábiu I sme mali tri roky a v porovnaní s novým Swiftom, ktorého máme je dielenské spracovanie na úplne inej úrovni. A čo sa týka O II, tak je to to najlepšie, čo v danej triede dostať z hľadiska dielenského spracovania. Nechce sa mi veriť, možno, že si sedel v nepodarenom kuse.
Ako si spokojný s Yarisom čo sa týka dielenského spracovania? Môžeš porovnať s iným autom?
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

To Jojo: Vďaka za poznatok. Problémy tohto druhu (s lícovaním dielov) tu budú vždy, tomu sa žiadna automobilka nevyhne. Otázka je, v akom veľkom rozsahu sa na aute takýto problém vyskytuje.

Viac, ako lícovanie dielov, ma však zaujíma kvalita motoru a prevodovky. Yaris by mal mať svoju 1,3 ževraj slušne vychytanú (ak nerátam todlerove problémy).
Jojo: Ak môžeš, hoď sem zopár slov o 1,4 CVVT (ak to nie je off topic). Tá sa totiž bude montovať do pro_ceeda. Včera vyšli české ceny. Krása.
Jojo
Navigátor

Příspěvek od Jojo »

Áno,toho 3dverového som už videl dávno a tiež sa mi páči,ale 3dverák by mi nevyhovoval.dokonca som v ňom sedel,vzadu veľa miesta,kufor taký veľký ako v 5dverovom.No čo sa týka motorov,korejci ich majú na fakt dobrej úrovni na rozdiel od karoserii.1,4 dostatočný výkon,prijateľná spotreba.výchytávkou sú však diesle,lepšie ťahajú v nižších otáčkach.pro_ceed sa bude zhruba o rok vraj výrábať s eko-dieslom 1.6,ktorý sa bude vypínať pri statí a karoseria bude mať lepšiu aerodynamiku-za všetko priemerná spotreba 3,2 l/100km...inak,koľko bude stáť?výrabajú sa už više mesiaca,ale na náš trh asi až budúci rok...
todler
Navigátor

plasty

Příspěvek od todler »

To: Yaris 2007

Dílenské zracování je slušné.Nic mi nedrnčí, nic neodlízá.Pouze na předních dveřích je mírný přechd mezi světlým a tmavým plastem.Nevím, proč všchni kritizujou ty plasty. Mi se líbí.Největší rozdí opoti jiným autům je, že palubní deska je obrovská,Yaris má předsazené čelní sklo a využívá prostor nad motorem.Proto mnoho lidí, když si sednou do Yarise tvrdí, že je to plastové auto.Je tam toho plastu více, protože zakrývá právě ten prostor nad motorem.
todler
Navigátor

Příspěvek od todler »

To :borland
Yaris by mal mať svoju 1,3 ževraj slušne vychytanú (ak nerátam todlerove problémy).

PROČ ZROVNA JÁ???????????????????
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Yaris 2007
Navigátor

Tak to som rád, dúfam, že Yaris bude spoľahlivý a nebudem mať s ním žiadne problémy.

A ako si natom s motorom, už ti vyriešil ten problém definitívne, alebo len dočasne?
Jojo
Navigátor

Příspěvek od Jojo »

To Yaris 2007
Máš objednaný motor 1.3 či 1.0?
Yaris 2007
Navigátor

Mám objednaného Yarisa 1,0. Ale predvádzačky mali len 1,3. S tými som aj jazdil. Samozrejme, že 1,3 by bola lepšia, ale Yarisa 1,0 kupujem kvôli spotrebe, cene a financovaniu. Mali sme predtým Fabiu HTP, takže 3 valce mi nerobia problém. A 1,3 som nechcel aj z toho dôvodu, že máme nového Swifta 1,3. Dúfam, že budem spokojný. :)
tomko
Věčnej rejpal

to borland

Příspěvek od tomko »

ahoj,
ja mam yarisa 1,0 a som spokojný. Aj zrýchlenie je na dobrej úrovni (záleží ako si ho natrénuješ). Ver mi, že o zrýchlení viem čo hovorím, druhé auto mám mercedes-benz 3,0-oj liter a tam to zrýchlenie je pri 245koní na vysokej úrovni a pri yarisovi pri 70 koňmi a celkovým ľahkým autom je supeeeeer.
Yaris 2007
Navigátor

Ja som bol spokojný aj so 40 kW Fabiou. Takže Yaris, ktorý má 51 kW, bude natom tiež dobre. Akú máš priemernú spotrebu?
Bol som sa previesť s 1,3, ktorá mala 300 km a po presadnutí do 1,0, ktorý mal už 15 000 km som bol prekvapený, že 1,0 je tichšia.
A ako je to s odhlučnením podvozku, niekde som tu čítal, že je dosť počuť odletujúce kamene. Pozeral som na výplň blatníkov Yarisa a je tam taký nástrek gumy, alebo ako sa to volá. Ale pre istotu som tam dal domontovať predné lapače nečistôt.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

Musim ti povedať ze cez 6,0l/100km som sa este nedostal. Auto mam od aprila 2007. najviac som mal 5,7l/100km. Spotreba je kombinovana. V lete som bol v chorvatsku so spotrebou 5,0l (pri ceste nazad cez maďasrko 3,9l). Neviem ako to bude v zime ked bude treba viac vyhrievat a pouzivat klimu ale zatial v tomto ohlade parada.
Vsetko je t otazka zvyku, co sa tyka hluku-ak si zvyknuty na 3-oj valce je to v poho. Co sa tyka odletujucich kamienkov-tak to pocujem sem tam pri rychlejsej jazde ale mne to nevadi.A s prednymi lapacmi to budes mat v absolutnom poriadku.
A v akej farbe ho budes mat?
p.s.: ja som si tam dal domontovat xenony to je parada.
Yaris 2007
Navigátor

Mám objednanú striebornú lunárnu 1,0 VVTi Base Cool. A nemáš problémy so stieračmi? Na Swifte mám problém so slabým tlakom ostrekovačov a taktiež nízkou max. rýchlosťou stieračov. Najlepšie strierače som zatiaľ zažil na Fabii r.v. 2004.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

co sa tyka stieracom - su bezproblemove, mozno casom (urcite), ked bu vydrate ich bude treba vymenit. Ako pri kazdom aute. rychlos stierania je OK!
Yaris 2007
Navigátor

Tak dúfam, že stierače budú vpohode. Lebo väčšinou je to slabina malých japonských aút. A čo sa týka citlivosti na bočný vietor ako je na tom Yaris NG? Akú veľkú rezervu paliva má Yaris? Nádrž má 42 litrov, čiže rezerva by mala byť 7 litrov? Aj sa rozsvieti nejaká kontrolka, že už zostavá len 7 litrov?
Yaris 2007
Navigátor

Nad xenónami som rozmýšľal aj ja, ale keďže to nie je legálne, tak asi nie. Max. nejaké lepšie žiarovky Philips alebo Osram.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“