Toyota Yaris 1.0 nebo Mitsubishi Colt 1.1. ???

vše ohledně modelové řady Yaris
romusha
Člen Týmu

Příspěvek od romusha »

Jojo, můžeš zaslatna romusha@centrum.cz. Tak taspotřeba je celkem v pohodě. Ja hodně uvažuji o Mitsubishi Colt 1.1.Je tam docela dost místa. A nabízejí 5 let záruku což je paráda. Přitelkyně teď říkala co tak Suzuki SX4. To je taky fajn auto..velké..ale obsah 1.5. Se slevou se dá pořídit jako Yarisek...sakra to pech...
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

no jo, vybírání je těžký. SX4 se mi taky líbí. Ale pokud má "ježdění okolo komína" je opravnu zajímavý údaj o spotřebě ve městě, po kterým by jsi měl koukat.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
romusha
Člen Týmu

Příspěvek od romusha »

Jj souhlas! Třeba Fábie ma tu samou spotřebu jako SX4. Ja už opravdu nevím... :cry:
Jinak díky za mail. Hned na něko kouknu.
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

romusha píše:Jj souhlas! Třeba Fábie ma tu samou spotřebu jako SX4. Ja už opravdu nevím... :cry:
No zrovna do Fabie jsem nešel z jedinýho důvodu - má ji strašně moc lidí
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

SX4

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Teď jsem lehce kouknul na SX4. Spotřeba 8,5 ve městě. Chce to popřemejšlet, jestli se do toho vyplatí jít. Já například jezdím cca 90% město. A rozhodně se nesnažím jezdit na co nejmenší spotřebu!
romusha
Člen Týmu

Příspěvek od romusha »

kombinovaná 6.8.l Uff...
LikeableBoy
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LikeableBoy »

Nevím jestli jsi také koukal například na korejské značky? Když si tchán před dvěma lety vybíral auto, tak se rozhodoval mezi Toyotou Yarise a Hyundai Getz, nakonec vyhrál Getz z pohledu výbava/cena. Samozřejmě věděl, že toyoty mají lepší pověst, ale když tak sleduji průběh jeho vlastnictví auta, tak neměl žádnou poruchu mimo uvolněný zámek schránky spolujezdce :) Jinak má 1.1 5d. v elektrice, s rádiem Sony a s taž.zařízení za 284 tis. Kč v roce 2005.
Nyní když jsem tak koukal jaké auto má zajímavou cenu, tak bych se rozhodl asi opět pro Getze nebo dost zajímavou nabídku ukazuje i Kia s Rio (koukal jsem že ve výbavě Samba vychází na nějakých 290 tis. s hodně slušnou výbavou.
Chce to hodně koukat, já jsem před více jak rokem koupil jetou Corollu a dneska už vím, že bych raději koupil nové auto. Sice nemám žádné větší problémy, ale přeci jenom už má něco zasebou.
Jinak samozřejmě přeji šťastnou a pevnou ruku při rozhodování.
"Karolínka Modroočko" Toyota Corolla 1,4 VVTi (71kW) LB 10/2001 -prodána
Ford Focus 1.6 TDCi (80kW) combi Titanium 10/2009
"Lvíček" Peugeot 307 SW 1.6 16V (80kW) 02/2003 6x airbag, digi klima, ESP+ASR, panorama, atd.
tomassmekal
Člen Týmu

Příspěvek od tomassmekal »

Ahoj, taky bych rad pripojil sve zkusenosti. Od roku 1999 do letosniho roku jsme vystridali uz 3 vyrisky, nebylo to tim, ze nastaly by nejake problemy, ale z financnich duvodu a toho tretiho nam na moste pri popojizdeni naboural pohrebak. Ted jsme misto Yarise koupili Aurise 1.4 D-4D. Kdyz shrnu celkove zkusenosti s Yarisem, tak nemohu rici na nej ani jednu spatnou vlastnost. Pokud by ste jezdili ve slozeni 2 + 2 jak pises, tak se do Yariska pohodlne vejdete. Nezapomeen taky dalsi vyhodu Yariska oproti Coltu. Yaris je 1.0 a colt je 1.1, takze u Yarise budes mit nizsi povinne ruceni. Co se tyce motoruu, tak podle me je pro bezne jezdeni vykon dostacujici. S prvnim Yarisem jsmem delali test max. rychlosti na dalnici a dostalii jsme se k hodnote 192 km/h dle tachometru. Mozna by to slo jeste vic, ale je zbytecne to pokouset. Bezne jsme jezdili s Yarisem 140 - 170 km/h dlle tachometru a problem zadny nebyl. Jinak co se tyce spotreby benzinu, tak vse mluvi opet pro Yaris. Ve meste se da jezdit do 6 l/100 km, mimo mesto okolo 5 l/100 km, pri eknomicke jizde i 4,5 l/100 km.
Jirka - Zlín
Člen Týmu

Příspěvek od Jirka - Zlín »

Pokud budeš procházet autosalony a vybírat tak se z toho zblázníš. U nás to vypadalo tak, že jsme sedli do Yarise a bylo vymalované. Z Fabie jsme vystoupili že služební auto doma nechceme.
Jinak co se týká ježdění, je Yaris super auto do města se kterým se příjemně jede i po dálnici a na dlouhých cestách taky strádat nebudete.
Jirka - Zlín
logon1
Člen Týmu

Yaris vs Colt

Příspěvek od logon1 »

Zdravim Vas vsetkych, sledujem toto forum uz dlhsie a teda sa aj ja rad podelim s mojimi pocitmi pri kupe. Presne nad takouto kombinaciou som sa zamyslal pri vyberani auta. Potreboval som male sikovne auto do mesta a sem-tam na dovolenku a pravdaze do prace. Vyberal som medzi Coltom Peugeotom 207 a Yarisom. Nakolko som mal Yarisa I generacie ako sluzobne auto, vedel som co ma asi caka pri II verzii. Ale aj tak som sa zviezol v skusobnej jazde vo vsetkych troch autach. Nakolko som mienil investovat 400 tis SK aj s poistkou...okruh sa zuzil na prave COLT a YARIS, kedze v zakladnej vybave u Peugeota nebolo ani radio. S radiom by uz stalo 407 tisic ale to tam zas nebola klima. Proste rozpocet by mi prekrocil. Podme teda k vyberu medzi Coltom a Yarisom. Colt sa mi pacil na prvy pohlad...ale len zvonka. V interieri jeho dizajn zaspal dobu aspon 5 rokov (moj subjektivny nazor). Aj ked mal niektore vychytavky, ktore Yaris nema. Napr. klimatizovana schranka pred spolujazdcom, vacsi kufor vzadu. No mal aj negativa. Dost vyrazne vrcal pri rozbiehani, maly priestor vpredu sediacich osob, pre mna nechutny interier, ale fakt hrozny! Ako nahle som sa presiel s Yarisom na skusobnej jazde, citil som, ze toto je auto pre mna. To hned citite ten pocit, ze sa v nom citite ako doma. Ozelel som el. okna...naco, ved je klima a ozelel som aj 1,3 motor. 1,0 je uplne idealny. Pri mojej jazde mam priemer spotrebu 5,4 a to mam aj klimu aj radio zapnute...je pravda, ze vacsinu casu prejdem po dialnici ale tu chodim zas okolo 120-130. Som s nim nadmieru spokojny. Ak bude mat niekto zaujem rad sa podelim so skusenostami.
romusha
Člen Týmu

Příspěvek od romusha »

Yaris je určitě supr spolehlivej a praktickej vůz.....ještě asi počkám na novou Mazdu 2...má být za slolidní cenu a slušná výbava....taky spotřeba má být luxusní...motor 1.3......
Jaris
Člen Týmu

souhlas!!

Příspěvek od Jaris »

T.Y.N.G. píše:většinou jezdím krázké trasy okolo 5-10-ti km. Ve městě mi to dělá průměr okolo 6ti litrů. Mezi město větší vzdálenosti moc nejezedím, ale jednou jsem jel cca 100km, sám s klimou a palubní počítač ukazoval 4,7l. Letos při cestě na dovolenou - plně naložený auto + klima vzdálenost 300 km po okreskách (Jablonec, Hradec Králové, Svitavy, Brno, Mikulov), potom ježdění na dovolené, kde jsem ještě tankoval mi vyšla průměrná spotřeba 5,95. Při cestě zpět jsme jeli přes Prahu po dálnici, pohodových 110-120, tak průměr dělal 6.3. Pokud jedu dálnici (cca 300) km, tak mi celková spotřeba na nádrž stoupne přibližně na 6,7 s tím že dálnici jedu 130-140 tacho (osazení 2+2 - rodina). V zimě, mi tyhle couračky po městě zvedli spotřebu k osmi litrům, ale to se dá asi počítat, protože jsem prakticky pořád jezdil se studeným motorem.

P.S. Mailem, můžu poslat tabulku kde si to počítám (to jako, že nekecám :twisted: )
Do puntíku potvrzuji, jezdím podobný režim a spotřeba je stejná.

Co se týče té klimatizovaná schránky není to úplně pravda (asi dva příspěvka zpět). Pravda, klimatizovanou schránku má i Fobie, ale jen na ležící lahve -> musí být uzaviratelné. Yaris II. má před výdechem klimatizace vyklápěcí držák na nápoje a po zkušenostech z letošní dovolené - teplá plechovka válející se celý den v autě na sluníčku je po 20ti minutách tak ze 7 schodu. Výhoda je, že může zůstat otevřená funguje to i půllitrové plastové láhve!
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

T.Y.N.G. píše:
romusha píše:u těch splátek jsou šílené přeplatky co jsem to jentak namátkou počítal :cry:
Mě se naopak zdály přeplatky únosný. :? Zasvidím takovým jako jsou ty, e dokáží ušteřit prachy. To mě se nikdy neposařilo :roll:
CAute,
Ja som zase vyuzil 0% navysenie,ale musel som dat 50% z ceny a 3 roky splacam druhu polovicu bez navysenia. Tiez mam metalizu a central zdarma+rohoze. No ale chcel som len povedat,ze som presiel podobnym statusom ako mas teraz ty ROMUSHA a je mi cudne ze porovnavas Colt s Yaris. Ak si sedel v Colte,musel si ihned poznat tie ubohe plasty stredoveho panela, totalne neprakticky palub.pocitac, budiky,motor a jeho spotreba, zadne sedadla sa podla mna skladaju o dost nepraktickejsie ako na Yarise,a hned ako som si sadol udrel som si prave koleno do prostredneho panela. UZ nevravim ze zadne sedadla sa nedali posuvat pozdlzne dopredu/dozadu.
Tiez sa opytaj na cenu servisnej prehliadky COlta a Yaris. MOzes sa stale tocit okolo Opel Corsa,Fiat Puntogrande, Nissan Micra, Renault Clio,Citroen C3, precitaj si testy/recenzie v casopisoch a zistis kto bol vo vacsine na prvych miestach. YARIS> Este k tej spotrebe. Mam Yaris 9 mesiacov -najazdene 13 400km(jazdim skor 40km-100km trasy), a moja spotreba sa v lete hybe 4.2 - 4.7 L aj s klimou, v zime to bolo 4.7-5.1l/100km. Natankujem prazdnu nadrz,pocitac pise dojazd 0km a rychlo blika kontrolka, za 400sk,37,90Sk/L, a prejdem trasu 109+109km(nie dialnica),pocitac po vylete ukazuje dojazd 47km.Cize mam spolu 247km pri spotrebe cca 4.3L/100km za 400Sk.A je to realny stav,nie teoria. Jazdim predpisovo,sem tam 140 na dialnici aj ked sme 4 v aute.Je to na tebe,len musis skusat a skusat,citat a citat.Ved neinvestujes 10Sk... :)
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
romusha
Člen Týmu

Příspěvek od romusha »

Moc díky všem za rady. V Coltu jsem jen seděl ale nejel. Ale Colt už jsem vyškrtl...ještě zvažuji novou Mazdu 2. Ta spotřeba u Yarise je teda parádní...to je opravdu supr.
tomassmekal
Člen Týmu

Příspěvek od tomassmekal »

Ahoj, na Mazdu 2 ani necekej. Dneska dostal tatka do ordinace letak se specialni nabidkou vozu Mazda pro lekare a byl tam i ceník a výbava Mazdy 2. Cena Mazdy s klimatizací v motoeu 1.3 55 kW je mamdem 319900 Kc, coz je podle mš dost, ale dalo se to od Mazdy ocekavat. Já byt tebou, tak ani minutuu nevaham a jdu do Yarise. Navic u Mazdy das o par desitek tisic vix nez za Yaris, nevic Mazda 2 ma motor 1.3, tudiz vyssi povinne ruceni. Necekj fakt na ni a bez do Yarise.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“